Kui paljud meist oleks valmis sõtta minema Eesti eest?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Kontakt:

Re: Kui paljud meist oleks valmis sõtta minema Eesti eest?

Postitus Postitas swatest »

Jalutu kirjutas:
sleepwalker kirjutas:Mina olen. Sellega seoses on üks küsimus, viimaste sündmuste valguses olen otsustanud kaitseliitu astuda. Pean end suhteliselt heaks laskuriks ning arvan, et mõningase koolituse järel oleks võimalik must päris korralik täpsuslaskur vormida.
Olles lugenud liitumistingimusi on enamuse malevate puhul tarvis kahte kuni kolme soovitajat. Kahjuks ei ole tutvusringkonnas kaitseliitlasi, millised võiksid olla järgmised sammud?
Mine kohalikku malevasse-malevkonda ja räägi oma soovist. Kindlasti pole Sa esimene oma murega!
vabandust kui risustan
Mul on umbes sarnane mure kuid tean, et tiheda elutempo tõttu ei saaks tihti õppustel olla. Kuidas KL-is sellistesse vabaliikmetesse suhtumine on? ja mis alustel mõne väiksema kahuri koju saaks? kui mässuks läheb pole aega raisata staapi tormamisega.
Meenub ütlus " Kui on teada, et igast koduhoovist ja aknast tina võib saada, ei julge tulla siia keegi. "
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jalutu »

Mul on umbes sarnane mure kuid tean, et ...
Hingerahu huvides soovitan minna kohalikku üksusesse...
Selline imeloom nagu "toetajaliige" on täiesti söödav moodus! Toetus kui selline võib olla vägagi erinev...
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Nende soovitajate puudumine ei saa probleemiks. Esialgu saate aega käia üritustel ja koguda tutvusi. Ja ärge kartke, 99% kaitseliitlasi ei jõua nagunii kõigil üritustel käia. Kui olete oma nägu natuke näidanud ja osalenud ka näiteks baasväljaõppekursusel (kui ajateenistus on veel läbimata) siis tulevad need soovitajad lihtsalt.
relva päris üleöö koju ei saa, aga mõne kuu perspektiivis alates liitumisest peaks see olema võimalik.
Väga suuri relvi koju ei saa, minu üksusest pole veel keegi taktikalist tuumarelva koju saanud.

Kui liitud ja käid üritustel, siis:
Ole rõõmus, mõista nalja ja arvesta, et mehed on seal oma vabast ajast.
Tee ära oma ülesanded ja proovi aidata teisi, et kogu su üksus saaks oma töö kiiremini tehtud
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kasutaja avatar
trafomees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas trafomees »

Kordamine on tarkuse ema.
Manused
Einselni KK nr. 1.jpg
Einselni KK nr. 1.jpg (54.83 KiB) Vaadatud 5474 korda
maanus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maanus »

Kas se dokument ongi sita kvaliteediga või mu telefon lihtsalt ei suuda seda korralikult kuvada?
kaurkoor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaurkoor »

maanus kirjutas:Kas se dokument ongi sita kvaliteediga või mu telefon lihtsalt ei suuda seda korralikult kuvada?
ma küll näen seda telefoniga päris hästi
ivanorav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivanorav »

Hr Einseln on üle oma varju hüpanud! :lol: :lol:
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Küsimus sellest mobilisatsioonist.Ise olen 46,käinud Nõuka kroonus.Kriisi korral,kuidas toimub minu ealiste mobilisatsioon?
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

nüüdsel ajal vallutatakse riike nii et mingit mobilisatsiooni välja ei kuulutatagi- lihtsalt ärkad uues ja suuremas liidus :wall:
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

nüüdsel ajal vallutatakse riike nii et mingit mobilisatsiooni välja ei kuulutatagi- lihtsalt ärkad uues ja suuremas liidus
Gruusiat, Ukrainat ja Iisraeli pole olemas? Kaks esimest on NLis ja kolmas Fatah ja Hamasi liidus :)
46 aastast tõenäoliselt püssi alla ei mobiliseerita. EV ajal ajateenistuse läbinuid ja KL liikmeid on rohkem, kui Eesti on oma sõjaaja numbrina deklareerinud.
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Mul äi 65 ja lubas ka vajadusel sõdida ning minu meelest saaks ta hakkama,sest eluaeg spordimees olnud. Miks siis 46 aastast vanaks peate riik kannab liiga kergelt vanuse tõttu inimesi maha väga palju sõltub ikka eluviisidest. Ise lähen ka KL mul küsimus kas reservohvitserid sobivad soovitajaks?
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Kus kohalt tuleb teadmine ,et ma olen päris hea laskur? Ja ,et peale mõningast treeningut saab minust hea TL??? Poisid ka olete korragi proovinud maastikul orienteeruda ? Kui kaua võtab püsipositsiooni kaevamine aega ? Olete üldse nii kaua labidat käes hoidnud ?
Entusiasm on tervitatav ,aga tegelikkus on higine , külm ,porine ,haisev ,väsinud . Aga kui tõesti selle ala valite ja osutute ka valituteks siis jõudu!!!
reameesP
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas reameesP »

aj1972 kirjutas:Miks siis 46 aastast vanaks peate riik kannab liiga kergelt vanuse tõttu inimesi maha väga palju sõltub ikka eluviisidest.
Ei kanna midagi maha. Valikute küsimus. Ise olen sutsu üle 50 ja tean täpselt mida ma sõjaajal tegema pean, tean oma sõjaaja ametikohta ja pidevalt harin ennast selles vallas. Tean täpselt kuidas HÄIRE korral tegutseda. Samuti pole siiamaani kaitseringkond vaadanud ka passis minu vanust kui kutsub iga paari või kolme aasta tagant RÕK-le, viimati eelmise aasta KT 2013, sest riigi jaoks lõpeb minu reserväelase kohustus alles 60.aastaselt. Nagu ennist ütlesin on valikute küsimus. Ah jah unustasin mainida, et olen KL liige.
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Lupus kirjutas:Kus kohalt tuleb teadmine ,et ma olen päris hea laskur? Ja ,et peale mõningast treeningut saab minust hea TL??? Poisid ka olete korragi proovinud maastikul orienteeruda ? Kui kaua võtab püsipositsiooni kaevamine aega ? Olete üldse nii kaua labidat käes hoidnud ?
Entusiasm on tervitatav ,aga tegelikkus on higine , külm ,porine ,haisev ,väsinud . Aga kui tõesti selle ala valite ja osutute ka valituteks siis jõudu!!!
Lupus - viis+ Ja tegelikkus võib olla ka verine. Ja TL jaoks psühholoogiline, märklaua või tegeliku, hingava ja elava ja liikuva inimese laskmine-tapmine ei ole lihtne asi, tegelikult on see arvutimängust hoopis erinev :cry:
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Tuleb lihtsalt endale selgeks teha, et tegu on vastasega ja olukord on-tapad sina või saad ise tapetud. Lahingus seda küsimust ju ei teki. TL-iks astujad peaksid selle muidugi enne läbi mõtlema. Läbi sihiku vastase vaatlemine ja surmaotsuse määramine mõjub kindlasti psüühhikale.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline