Siin
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 56#p362056 sai kilgatud 3+ aastat tagasi...
aga teema on lukus..
ja siin
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 49#p456349 aasta + tagasi...
aga kõige õigem teema on see siin.
Nimelt on vahepeal saanud jõudsasti neid väärtuslikke karusloomasid hävitada.
Eelmine aasta "Kevadtormi" ajal (tahaks vägisi kirjutada mitte ajal vaid raames...) koostöös EKV-ga

(siinkohal veelkord ka südamest tänud abikätele).
Selle tulemusel oli mul eelmine suvi plats puhas. ilus sile ja roheline. Kuni sügiseni. Sügisel sai veel nopitud mõned enne talve ja jäi rahulikuks kõik.
Nüüd siis käib kevadest teine aktiivne Mein Kampf aasta.
Kevadel aprilli lõpus - mai alguses algas uus invasioon.
Pädevaid riistu kasutades sai mais kinni püütud 3 isendit. Siis tuli kuu aega vaikust ja juuli alguses läks põrgu lahti.
Ma olen nüüd siis juulis kinni püüdnud veel 3 isendit, aga miks ma siin teemat arendan on see, et...
... lisaks raudadega kinni püütud muttidele on hakanud mul territooriumile tekkima muttide laibad suvalistes kohtades maa peal.
Kokku siis juba 4 muti laipa pooleteise nädalaga ja järjest.
Lähemal uurimisel selgus, et neil kõigil on kas neli kihva jälge/auku kasukas, või mõnel kuus-kaheksa tuvastatavat auku.
Peamiselt turjas, pea taga, aga kahel lisaks turjale ka hammustused kõhu all.
Algul mõtlesin, et mõni kass äkki (kuigi meil neid seal näha pole ühtegi), aga kihvaaukude vahe on nagu suurem, sinna ca 2,5-3cm kanti (ei mõõtnud, subjektiivselt hindasin ja võin eksida, kuid kassi hammustusest oli kindlasti suurem). Koer vaevalt. Pole lahtiseid koeri meil. Kõne alla tuleks muidu taksikoer vbl heal juhul, aga takse pole üldse.
Ühtegi mutiauku ega urgu/käiku lahti kaevatud ei ole. Kõik on jumalast
kliin. Kust ja kuidas (ja miks) see elukas neid nopib on segane lugu. Muti laibad ilusasti lagedamatesse kohtadesse pandud (üks sissesõidu tee rehvirööpas, üks piirneva külavahe tee teepervel kust muru on niidetud, üks keset õue ja üks majast eemal lõkkeplatsil kõnniteekivi plaadi peale sätitud ilusasti).
Mõtlesin veel, et äkki rebane? Samas ka rebaseid pole enam mitu aastat meil näha olnud (nagu ka kährikuid). Naabrimees hävitas neid paar aastat tagasi jõudsalt, sest rebane käis kanasid murdmas tal. Nüüd pole ammu kuulda olnud et käiks ja ka püssipauke pole enam kuulda (muidu oli alati kuulda, kui naabrimees rebasejahti pidas).
Et siis kes see tegelane olla võiks, kes neid tapab aga ära ei söö?
Praegu mõtlen, et oleks pidanud pilti tegema nendest hammustustest ja presenteerima, oleks vbl kergem tuvastada, kes mind abistab.
Mul siin lisaks teema vesirottidega. Paneks neile rotimürki, aga kardan, et killin vbl selle mutihävitaja ära. Ei tahaks mitte
Aastaid tagasi panin majja rotimürki ja pärast oli nirk mul köögis siruli. Oli söönud kas mürki või mürgitatud hiiri.
Ei tahaks, et asi korduks. Äkki on nugis? Kas nugis murrab mutte ?
Igatahes on see elukas olnud juulis oma 4 hävitatud isendiga produktiivsem kui mina oma kolmega.