Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
kuido20
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kuido20 »

Taaniel Tina kirjutas:Mind paneb palju rohkem imestama, kaua Euroopa ja USA sellel tsirkusel lasevad juhtuda. Riigijuhid ju ei tohiks olla nii seniilsed, et usuvad, et kuskil Venemaa külapoes müüakse vabalt odavaid BTR-e, Kalašnikove ja kõige moodsamaid õhutõrjerakette. Need praegused sanktsioonid on kõik ju nali ja näitemäng.
Need õhutõrjeraketid jõuavad mingi hetk ka Lääne-Euroopasse kohale ja lasevad alla reisilennukeid.
Hukatus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hukatus »

vigastatud mi-24 transport maanteel.
http://www.liveleak.com/view?i=cab_1402165140
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Info pärit "Uudiseid Ukrainast" FB lehelt, kuhu see on jõudnud Olav Osolini FB postitusest.
http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/new ... 420283.ece
Näoli mudas kuulirahe all.
Värskes Sunday Times'is s on huvitav sõjareportaaž Ukrainast. Briti ajakirjanik Mark Franchetti kirjutab, kuidas ta käis venemeelse üksuse "Vostok" juhi Aleksander Hodakovski "armeega" ukrainlaste Marinovka piiripunkti ründamas. Hodakovski oli saanud luureandmeid, et Ukraina piirivalvurid on demoraliseerunud ja valmis Kiievile selja keerama, neid on vaja vaid veidi hirmutada. Nii sättiski ta end teele ca 200 mehega, kelle hulgas oli nii Donetski venemeelseid kui Venemaalt saabunud vabatahtlikke, enamus eriväljaõppeta. Nende relvastuses olid lisaks automaatidele ka kaks õhutõrjeraketti. Enne teeleminekut piserdas papp 15 veokit üle, et kõik õnnestuks. Hodakovski õpetas mehi, et rünnata tuleb Venemaa suunast, sest kui piiripunkt peaks Kiievist lennukid appi kutsuma, siis ei julge need Venemaa õhuruumi tungida ja ei saa seega neid sihtmärgiks võtta. Jõudnud kohale, asusidki mässulised ukrainlasi piiri poolt ründama, aga tuli välja, et vastased olid nad ära lollitanud, oma positsioone tugevdanud ja andsid turmtuld. Lisaks olid paika pandud ka snaiprid. Tulevahetus kestis 3 tundi ja ajakirjanik tunnistas, et suurema osa sellest ajast lamas ta koos oma fotograafiga näoli mudas, sest kuulid muudkui vihisesid. Ja lõpuks jõudis kohale ka Ukraina lennuk, mis tegi Venemaa õhuruumis rahulikult kaare ja pani siis piraki rakettidega. Selle peale andis Hodaovski oma meestele käsu taganeda Venemaa suunas ning britil õnnestus ka ühel vaiksemal hetkel koos oma fotomehega üle põllu minema silgata. Tunnikese pärast jõudsid nad koos umbes 80 "Vostoki" võitlejaga, kelle hulgas oli ka haavatuid, Venemaa poolele, kus neid võtsid vastu Venemaa piirivalvurid. Viimased tundsid hinges ehk küll külalistele kaasa, kuid täitsid formaalselt Moskvast tulnud korraldusi, mistõttu saabunuid ei võetud vastu kui kangelasi. Meestelt võeti hetkega relvad ära, haavatud toimetati haiglasse ja ülejäänud suleti ühte laohoonesse, kust neid viidi kogu öö ülekuulamistele. "Vostoki" mehed olid löödud, nii füüsiliselt kui ka moraalselt, sest see polnud see lahendus, mida nad olid oodanud. Järgmisel hommikul lasti ajakirjanik koos fotograafiga lahti ilma süüdistust esitamata, ülejäänud mehed kamandati aga autosse ja sõidutati eeluurimisvanglasse. Kas oli põhjuseks Putini antud korraldus, et Venemaa piirivalvurid ei laseks meestel relvadega üle piiri sebida või taheti välismaa ajakirjanikele näidata, et Venemaa ei abista separatiste, see jägi arusaamatuks. Fakt oli aga see, et ukrainlased olid "Vostokile" suutnud kohalike suu läbi ette sööta valeinfot, meelitasid taadid kotti ja andsid siis tuld. Franchetti sõnade kohaselt oli see puhas ime, et ründajad kaotasid pärast sellist turmtuld ründajad langenutena vaid kaks meest (keda tema nägi), olgugi, et paljud said haavata. Haavatuid olnud ka ukraina poolel, kuid langenutest pole infot.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Tahate puhata Krimmis siis arvestada tuleks järgnevate hindadega http://kontury.info/publ/ukraina/khotit ... 13-1-0-189
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kadunud OSCE vaatlejaid hoitakse kinni Severodonetskis kui kaitsekilpi.
Bojevikkude üks liider Andrei Purgin: "OSCE vaatlejate hoidmine Severodonetskis tagab, et UKR pool ei hakka sõjaliselt seda linna ründama"
Террористы заявили, что плененные наблюдатели ОБСЕ используются для прикрытия

Удерживаемые пророссийскими террористами наблюдатели Организации по безопасности и сотрудничеству в Европе (ОБСЕ) находятся Северодонецке Луганской области. Как передают «Новости Донбасса», об этом сообщил один из лидеров террористической организации «Донецкая народная республика» Андрей Пургин.

«Это чисто рефлекторное решение, т. к. находящиеся там представители миссии (ОБСЕ) — гарантия того, что в городе не будут вестись боевые действия», — так он объяснил мотивы удерживания в этом городе наблюдателей.

Как сообщалось, 26 мая в Донбассе прервалась связь с группой наблюдателей от ОБСЕ. Один из лидеров славянской группировки террористов Вячеслав Пономарев заявил, что члены миссии были захвачены боевиками. 29 мая еще одна группа наблюдателей из 4 человек и украинского переводчика была схвачена террористами в 100 километрах от Луганска — в Северодонецке. СБУ установила, что к похищению причастны представители российского казачества.
http://fakty.ua/182910-terroristy-zayav ... prikrytiya

Tõmtšuki andmetel tahavad 300 kasakat lahkuda Ukrainast venemaale öösel.
esialgu tõmbuvad nad välja Antratsiidist ja Krasnõi Lutš`ist VF piiri äärde.
ИО: "Российские наемники покидают территорию Луганска"
По данным группы "Информационный Сопротивление ', российские наемники из так называемых казацких организаций организовано покидают территорию Красного Луча и Антрацита.
Вчера вечером отряды общей численностью около 300 т. российских 'казаков' концентрировались в Станично-Луганском районе вблизи границы с Россией.

По данным руководителя Центра военно-политических исследований Дмитрий Тымчук, ночью наемники планировали уехать из Украины.
http://dailymirror.info/news/accidents/ ... anska.html

Pikem vene keelne artikkel üldisest olukorrast ja ATO-st.
Mõned nopped sealt:
В зоне действия АТО появились новые горячие точки — наши военные ждут конкретных приказов
Террористы укрепляют свои позиции – руководство АТО спит?
В Славянске даже в день инаугурации гремела стрельба и артиллерийская канонада. Местные жители в социальных сетях также пишут, что уже пять дней в городе нет воды, света, не работает мобильная связь МТС. Люди спасаются частными колодцами, скважинами и водовозками.

В Артемовске боевики изрешетили машину, в которой находился командир воинской части Владимир Чоботок – трое погибших, один раненный. Ранее Чоботок командовал успешной обороной своей части во время нападения террористов.
Командир специального батальона «Азов» Ярослав Гончар, видимо, устав от бессмысленных предупреждений руководства, по примеру Авакова выкладывает все ключевые сообщения в «Фейсбуке»:

«Боевики готовят Снежное (Донецкая область) под опорный пункт. Уже второй день идут активные фортификационные работы. На крышах ПЗРК и снайпера (бывшее здание погранзаставы, магазин Фуршет на Ленина и другие здания). Между блокпостами роют окопы. Вокруг города установили пулеметы Утес и 120-мм самоходку. Прошлой ночью с 2 до 3 колонна из 4 КАМАЗов ездила в Новую Надежду (РФ), где взяли на борт около 100 человек. По предварительной информации, эта сотня — кадровые военнослужащие РФ. В сопровождении двух наших предателей эти 4 КАМАЗа с российским спецназом приехали обратно в Снежное. Их задача — диверсионная работа».
Оснований не верить Гончару нет. Обрушился на неэффективность АТО и директор Центра исследований армии, конверсии и разоружения Валентин Бадрак:

«Наблюдатели и эксперты порой затрудняются в классификации действий командования АТО, когда, скажем, подразделение пограничников в течение 12 часов сражается с боевиками, не получая поддержки… Из-за отсутствия войсковой разведки, попадание тех или подразделений в засады стало едва ли не нормой. Есть нестыковки с зонами ответственности и использованием данных, приходящих от пограничной и военной разведок, а также от СВР… Как оценить прорыв машин боевиков через границу и спокойное их следование к населенному пункту без реакции боевой авиации? Где специально подготовленные засады в наиболее вероятных местах следования групп боевиков?.. Пограничники в соцсетях они кричат о необходимости проверить собственное руководство и называют конкретные суммы денег, якобы приплачиваемые не то россиянами, не то близкими к бывшей власти людьми за легко пропускаемые через границу авто с вооруженными террористами. Впрочем, и в Минобороны сегодня не менее 40% менеджеров, работавших еще в составе прежней команды, целенаправленно уничтожавшей армию».
По частному мнению автора, Порошенко, прежде всего, должен обратиться к бойцам АТО со словами поддержки, чтобы поднять их боевой дух, а затем не побояться, наконец, ввести военное положение в отдельных городах Донбасса с реформированием штаба АТО и руководства армии и погранслужбы – сколько можно действовать расхлябано? Честно говоря, бойцы ждали этого еще вчера. Люди должны понимать, ради чего они рискуют своими жизнями.
Artikkel täispikkuses siin: http://real-vin.com/%D0%B2-%D0%B7%D0%BE ... 0%B3%D0%BE

Luganski piirikad kirjutasid vihase kirja kaitseministri KT-le, kuna Mihhail Koval olevat Brüsselis ametlikult teatanud, et mingit bojevikkude rünnakut piirikatele pole üldse olnud :shock:
Пограничники Луганска написали гневное письмо главе Минобороны
Луганские пограничники написали гневное письмо исполняющему обязанности министра обороны. Личный состав Луганского пограничного отряда возмутился заявлением Михаила Коваля в Брюсселе, где глава ведомства заявил, что штурма управления отряда на самом деле не было.

В письме, размещенном на сайте Госпогранслужбы, пограничники пишут, что во время ожесточенных боев обращались за помощью к министру напрямую, ведь считали экс-пограничника Коваля своим. Однако тот просьбу проигнорировал. Напомню, боевики атаковали территорию отряда неделю назад, бой длился почти двое суток, восемь пограничников были ранены.
http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2014/ ... 79533.html

"Rahvameer" Vjatšeslav Ponomarjov: Tšetšeenid on väljunud venemeelsete jõudude kontrolli alt ja hävitavad Donbassi. Selle asemel, et saata meile VF regulaarväed, saadetakse siia Tšetšeenidest palgasõdureid keda pole võimalik kontrollida.
Чеченцы вышли из-под контроля пророссийских сил и уничтожают Донбасс

Сегодня, 8 июня, после ужесточения обстрела захваченных сепаратистами городов Донбасса, "народный мэр" Славянска Вячеслав Пономарев признал провальной помощь Российской Федерации.
Славянск под обстрелом

"Вместо того, чтобы помочь войсками, Россия помогает нам чеченскими наемниками, которых невозможно контролировать. Их основная цель - мародерство! Вынужден согласиться, что ситуация в городе критическая. Наши спецслужбы говорят, что боевики, не имеющие никакого отношения к нам, намерены сжечь город дотла … Такая же ситуация в Луганске и Донецке. Прошу жителей по возможности покидать город, поскольку существует большая вероятность того, что кадыровцы выполнят свой план", - заявил Пономарев.

Напомним, что в данный момент огневые точки боевиков в Славянске расположены на крышах промышленных цехов арматурно-изоляторного завода (АИЗ), Хлебзавода, 3-го цеха Керамзавода, а также в жилых массивах города. Мобильная артиллерийская артустановка "Нона-С" была зафиксирована во дворе протестантской церкви "Благая весть".

Из-за ответного огня украинских войск промышленные объекты и жилые дома постоянно разрушаются.
http://news24ua.com/chechency-vyshli-iz ... ut-donbass

Alla lastud AN-26 ekipaažis olnud võitlejate surnukehad on leitud.
Найдены тела членов экипажа сбитого террористами Ан-26
Останки направлены на экспертизу

По сообщению из штаба антитеррористической операции на месте падения самолета АН-26 найдены тела двух членов экипажа, сообщает InfoResist со ссылкой на спикера АТО Владислава Селезнева.

«В результате детального осмотра места крушения самолета АН-26 были обнаружены останки пропавших членов экипажа. Останки отправлены на экспертизу», - сказал он.

Напомним, самолет АН-26 с грузом гуманитарной помощи был сбит террористами 6 июня с помощью новейшей российской ПЗРК. Пилоты ценой собственной жизни отвели падающее судно от жилых районов Славянска. Погибло три члена экипажа, еще троим удалось спастись. Более суток продолжались поиски пропавших двух членов экипажа.

http://focus.ua/incident/308018/

Dommbasstaanis ringi rallivates Army Of Luganda autode kastides võib kohata ka naissõdalasi
https://www.youtube.com/watch?v=IKPuilmO6SU
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

man21 kirjutas:ja,
Yks, su paanika külvamine kuidas aitb!? jäta hüsteeria külvamine...
Ei saanud aru? Ehk austet toob välja minu kirjutatust need lõigud, mis pretendeeriksid ebaobjektiivsusele või mis oleksid käsitletavad hüsteeritsemisena?
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Hukatus kirjutas:vigastatud mi-24 transport maanteel.
Wtf? Isegi recovery equipmenti pole suudetud organiseerida? Loodetavasti on remonditöökoda õnnetuspaiga läheduses, sest muidu tekib küsimus, et millega nad vigastatud BTR'e ja hoidku jumal, et liikumisvõimetuid tanke kavatsevad tagalasse vedada?
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Yks kirjutas:Ehk austet toob välja minu kirjutatust need lõigud, mis pretendeeriksid ebaobjektiivsusele või mis oleksid käsitletavad hüsteeritsemisena?
Et saaksid rohkem oma põhimõtteid reklaamida :).
goga66
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas goga66 »

Yks kirjutas:
Wtf? Isegi recovery equipmenti pole suudetud organiseerida? Loodetavasti on remonditöökoda õnnetuspaiga läheduses, sest muidu tekib küsimus, et millega nad vigastatud BTR'e ja hoidku jumal, et liikumisvõimetuid tanke kavatsevad tagalasse vedada?
siin on näha kuidas muud tehnikat veetakse http://www.liveleak.com/view?i=91b_1402192732
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Arvestades sealse tehnika 90-95% kuuluvust vene tehnika hulka siis on suureks probleemiks kütuse saamine sellele tehnikale ning seda on ka vaja suures koguses.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

No comments
https://www.youtube.com/watch?v=Dxk171T259M

Bojevikud rajavad teist päeva kaitset ja kindlustavad ennast uues linnas Snežnoje, mis on VF piirile lähemal.
Сепаратисты готовят новый опорный пункт в Снежное (Донецкая область)
В городе Снежное Донецкой области сепаратисты готовят новый опорный пункт. Командир специального батальона «Азов» Ярослав Гончар написал в Facebook, что уже второй день в городе ведутся интенсивные фортификационные работы, на крышах зданий находится пусковой зенитно-ракетный комплекс, там же расположились снайперы.

«Между блокпостами роют окопы. Вокруг города установили пулемёты», - говорится в сообщении.

Гончар отметил, что ночью колонна из четырёх КАМАЗов, пересёкшая украинскую границу, ездила в российский посёлок Новая Надежда, где машины взяли на борт около ста человек. «По предварительной информации, это кадровые российские военнослужащие. Их задача – диверсионная работа», - написал он.

Ранее в тот же день народный депутат Олег Ляшко написал в Facebook, что сепаратисты разместили в Снежном огневые позиции.
http://ru.krymr.com/content/%D1%81%D0%B ... 14307.html
VF poolt tuleb Snežnoje linna bojevikke juurde.
В Сети появилось видео, на котором зафиксирован въезд в город Снежное (Донецкая обл.) трех грузовиков с террористами и БТР. командир спецбатальона "Азов" Ярослав Гончар сообщил, что в Снежном на крышах установили ПЗРК, между блокпостами террористы роют окопы.

Согласно сообщению народного депутата Олега Ляшко, в Снежное прибыли около 300 боевиков и БТРы, установили пулемет и зенитное орудие.

Вчера президент РФ Владимир Путин приказал ФСБ закрыть для террористов границу с Украиной.
https://www.youtube.com/watch?v=McPBH7mmm2c
https://www.youtube.com/watch?v=FTIrT7Zmj0Q

Kohalikud on paanikas ja kardavad, et bojevikud muudavad Snežnoje teiseks Slovjanskiks.
Жители Снежного в панике. Они боятся, что террористы превратят их город во второй Славянск.
Жители города Снежное, куда вчера въехала колонна российских боевиков, прорвавшаяся через границу на грузовиках и БТРах, в шоке – они готовятся к продолжительным боям и ищут бомбоубежища.
Когда же террористы начали обустраивать огневые точки и закрыли город на въезд и выезд, температура панических настроений достигла критической точки.

Многие жители Славянска предполагают, что бои начнутся уже в понедельник-вторник. «Они приехали воевать, они будет нарываться, они здесь окопались. У нас будет второй Славянск», - уверены местные.

«Их попробуют быстро выбить, пока они не закрепились окончательно, так что бои возможны уже в понедельник-вторник, сразу после праздников», - говорят в соцсетях. «Надо заварить крыши (чтоб боевики не смогли там обустроить снайперские точки – ред.) и сделать дубликаты ключей от подвалов для всех жителей дома», - делятся советами жители Снежного.

Снежное – один из самых депрессивных городов Донецкой области. Для примера, квартиры здесь стоят всего несколько сотен долларов. В поисках работы почти всё трудоспособное население города уже покинуло его. Те же, кто остался, не смогут выехать как минимум потому, что у них нет для этого средств.
http://crime.in.ua/news/20140608/sneznoe-panika
Pilt

https://maps.google.ee/maps?q=%D0%A1%D0 ... e&t=h&z=13
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

EA, EU, EH
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Yks kirjutas:Ehk austet toob välja minu kirjutatust need lõigud, mis pretendeeriksid ebaobjektiivsusele või mis oleksid käsitletavad hüsteeritsemisena?
Et saaksid rohkem oma põhimõtteid reklaamida :).

Kas siis põhimõtteid või hüsteeritsemist? Vaks vahet. Esimesel juhul nimetatakse mind läbi lillede mõjuagendiks, mis tekitab minu puhul vast küsitavusi antud foorumi objektiivusele pürgimisel, sest ei suuda ma küll kuskilt oma kirjutatust muid põhimõtteid kui objektiivsus tuvastada. Teisel juhul võiks kõik mu postitused silmapilgutamata kustutada, sest "hüsteeritsemine" tähendab ju mõtetut kommenteerimist...
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

goga66 kirjutas:
Yks kirjutas:
siin on näha kuidas muud tehnikat veetakse http://www.liveleak.com/view?i=91b_1402192732
Tänud! Need videod on jäänud tähelepanuta. Oma tehnikat suudetakse vähemalt Ukr.Armee puhul recovery eq. evakkida. Tundub aga, et antud helikopteri puhul on vist erinevte ametkondade omavaheline töö koordineerimine jäänud viletsaks...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist