Mis Ukrainas toimub? vol.2

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
MAZ
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2

Postitus Postitas MAZ »

Kahjuks pean Rugeriga nõustuma,et euroopa äri eliidi huvid,kaaluvad Ukraina,kui iseseisva riigi eksistentsi üles. Euroopas elatakse omas "mullis" ja neil on põhjust ohverdada üks rahvas,et nende endi paati ei kõigutataks. Muud see pole,kui silmakirjalikkus. :rip:
[b]7.62x54r.net[/b]
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

MAZ kirjutas:Kahjuks pean Rugeriga nõustuma,et euroopa äri eliidi huvid,kaaluvad Ukraina,kui iseseisva riigi eksistentsi üles. Euroopas elatakse omas "mullis" ja neil on põhjust ohverdada üks rahvas,et nende endi paati ei kõigutataks. Muud see pole,kui silmakirjalikkus. :rip:
Kusjuures huvitav oleks, kui Ukraina marsiks minema ja ütleks, et oleme sõjas Venemaaga. Reaalselt ju ollaksegi. Mis nägu need lääneriigid siis teeksid??? Tahtsite rahu aga saate sõja, kuna teie näpuviibutamised ei näidanud muud, kui mannetud te olete. Majandussanktsioonid, kui sellised mõjuksid, kui kõik riigid neis ka osaleksid, mitte nii et suurtel on õigus eranditeks. Suuremast sõjast Ukrainal pääsu ei ole. Aeg on ka lääneriikidel sellest aru saada.

http://informator.lg.ua/?p=23226 ligi 100-st tankist koosnev kolonn liginemas Ukraina piirile-17 augusti uudis
http://informator.lg.ua/?p=21296 142-st ühikust sõjaväetehnikast koosnev kolonn sisenes Ukraina-13 augusti uudis
Twitterist postitus https://twitter.com/MarQs__/status/501043670121197568 näha vene dessantüksuste liikumist Belgorodist mööda Harkivi lähedale piirile.
Twitterist postitus https://twitter.com/galandecZP/status/5 ... 3367372800 -kommentaar pildi autorilt-kes läheb puhkusele, kes läheb sõtta...

See on ju selge sõjakuulutus. 2 päeva tehnikakogus on selline, et võiks terve Baltikumi ära võtta ja muud vastuseks ei ole, kui et me muretseme ja jälgime olukorda.
Kaua võib...
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Prantslane mainis Ukraina territoriaalse terviklikkuse austamise vajadust. Nõuab Krimmi tagastamist või? Millegipärast kahtlen, mõtleb vaimuhiiglane ainult Mandri-Ukrainat. Üritavad vist "hiilgavat rahu" teha - onu Putin jätab Donbassi suuremeelselt Ukrainale ja Krimmist me ei räägi enam. Ma loodan siiski, et Ukraina välisminister ei lase end kotti ajada. Mainis, et vajalik on jutuks võtta piiri pidamine ja toetuse peatamine separatistidele. Näis, kuidas venelased sellega nõustuvad, kui midagi sellist üldse ei toimugi nende teadete järgi.
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

EU ning USA teab väga täpselt mis olukord on, paremini isegi kui meie siin ma pakun. Luure ju töötab.
See "diipli goonsööörd" ajab endal ka juba si.a juba nii keema, et enam ei või, niinistö perssepugemine oli kirsss tordile..
atnekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas atnekas »

Kindral Breedlove: NATO peab valmistuma «roheliste mehikeste» probleemiks

http://www.postimees.ee/2890739/kindral ... robleemiks

Natukene alla poole aasta läks aega.. et aru saada... hmm...
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

atnekas kirjutas:Kindral Breedlove: NATO peab valmistuma «roheliste mehikeste» probleemiks

Pole hullu :D

Jõuludeks nad on valmis ka valgete mehikeste korral kuid muret teeb mulle, mis siis kui tulevad sinised ? Jälle hakkab ajude ragistamine pihta.
Kylaline
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kylaline »

Wots kirjutas:
atnekas kirjutas:Kindral Breedlove: NATO peab valmistuma «roheliste mehikeste» probleemiks

Jõuludeks nad on valmis ka valgete mehikeste korral kuid muret teeb mulle, mis siis kui tulevad sinised ? Jälle hakkab ajude ragistamine pihta.
Nu ma vastan ise NATO eest : diipli konsöörnd.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Lennart kirjutas:EU ning USA teab väga täpselt mis olukord on, paremini isegi kui meie siin ma pakun. Luure ju töötab.
See "diipli goonsööörd" ajab endal ka juba si.a juba nii keema, et enam ei või, niinistö perssepugemine oli kirsss tordile..
Vaatame asju ka natuke realistlikust vaatevinklist. Sanktsioonid on Lääne poolt kehtestatud ja eriti karmid sanktsioonid kehtestas endale Venemaa ise. Sanktsioonidega on nii, et need alles hakkavad mõju avaldama ja Venemaal alles hakkab ebamugavamaks muutuma ning lõppeks raugeb ka sealne hurraa-patriotism. Seepärast ei olegi veel põhjust sõjatulele ise halgusid alla visata -küllap jõuab. Sanktsioone võiks muidugi keerata veel tublisti karmimaks ning U-le relvi tarnida ja sinna poole asi ka liigub, ehkki igasugu niinistöd on risti-põiki ees. U ei ole NATO liige ja keegi pole teda sõjaliselt kaitsta lubanud, aga mõistlikumad saavad aru, et Putini peatamiseks on väga soodne koht. Asja nii hulluks lasta ei taha keegi, et kunagi tuleb hakata 5. artiklit täitma või NATO laialiläinuks lugeda. Nii seatakse niinistöd lõpuks sakslaste poolt fakti ette. Praegu muutub U pidevalt sõjaliselt tugevamaks ja organiseeritumaks ning seepärast pole õige hetk veel kõike väljapanevaks võitluseks, mida riikidevaheline sõda kahtlemata on. Väga pikale ja vinduvale konfliktile aga ei pea U majanduslikult vastu. Seepärast ma usun, et varsti -siis kui U jõuab oma armee võitlusvõime tõstmiseks lihtsamad käigud ära teha (neid käike tal veel on), näeme me, et U tõmbab ATO maski eest ja ütleb nagu asi on - tegelikult käib piiratud ulatuses sõda Venemaaga ja näiteks asub vastu tulistama Vene territooriumilt kõmmutavaid Grade. Kui muidugi Venemaa peaks ründama, siis peaks U hoolitsema EL-i saabuva põgeniketulva piisavuse ja gaasitransiiti katkemise eest, et asi ka EL-le väga ebameeldivaks muutuks..
Dona nobis pacem!
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

oleeg kirjutas:
Junikaga kirjutas:Ma ei tea kas teid häirib aga siin foorumis on osadel seltsimeestel üks tobe komme eesti meediakanalite linke toppida nagu näiteks postimees.ee ja delfi jne. Me kõik käime seal lugemas ning vahel on nii, et tuled siia lugema, kuid siis mingid viited delfidele. See on juba teada värk...las olla linkid, mis on meie ajakirjandusele raskemad otsida ning milles meie siinsed lugejad põnevust saame. Postimeest oskan ma ise ka lugeda.
Khm, köh-oh-oh.
Pean tunnistama, et olen foorumisse tõepoolest meediakanalite linke toppinud ja soovitanud lugeda ning mõelda loetu üle.
Samas olen seni rahul olnud ka sellega kui keegi teine on huvitavale tekstile lingi üles pannud - tänud neile. Nad on aeganõudva töö minu eest teinud... justkui.
Tsiteeritud postitusest selgub, et uued foorumlased püüavad raputada konventsiunaalseid infokogumise ja ajasäästmise meetodeid ning ei aktsepteeri neid teps mitte. Omapoolse impulsi aluseks ja oluliseks osaks on justkui lugemisoskus... :scratch:

Vaeseke! Oh ma vaeseke! Mida ma küll pealekasvava nooruseta teeksin? Ma rumaluke ei ole siiani osanud piirduda lugemisega! Nüüd ma tean, mille pealt aega kokku hoida - mõtlemiselt ja targematelt õppimiselt. Piisab lugemisoskusest. :|

Nojah, poleks seda teemat siin nüüd ja hetkel lugenud - polekski märganud tarkust üles korjata :scratch:

Vaatamata oskusele lugeda (mitte ainult kirja vaid ka trükitähti), soovitan ülaltsiteeritud postitusest ennast mitte lasta häirida. Tegu pole kõige õnnestunuma naljaga... 8)

terv
o
Tegelikult just PEAB huvitavaid/asjakohaseid Postimehe ja Delfi linke panema. Kuna paar päeva hiljem on mõni esilehe uudis kadunud kui tina tuhka. Samuti tuleks paremaid/asjalikumaid uudiste kommentaare tsiteerida, eriti Postimehe puhul kus nood kolme kuu möödudes ära kustutatakse. :evil:

Lõpetage pln see foorumi uustulnuka äärmiselt ebaõnnestunud posti tiražeerimine.
See postitus on nüüd juba kümnekonna foorumlase poolt rumalaks tunnistatud, post ise on minu poolt kustutatud ja tõesti ei ole mõtet seda lollust siin üha üle korrata (by Borja)
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Kylaline kirjutas:
Wots kirjutas:

Nu ma vastan ise NATO eest : diipli konsöörnd.
Breedlove on antud konflikti ajal isegi agressiivne olnud. Aga tal on poliitilised päitsed peas ja väga laia tegevusvabadust pole. Väidetavalt levitas just tema salastatud satelliidifotosid meediasse, et sundida poliitikuid tegudele/sõnadele.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Tervist.

Tahtsin lihtsalt avaldada Tänu, selle foorumi teema eest. Praegu kõige normaalsem koht eesti netis, kust jälgida Ukrainas toimuvat. Meedia portaalide uudised sellel teemal ajavad lihtsalt segadusse (http://w3.ee/?id=51&action=find&sort=2&find=ukraina) ja sealsed kommentaarid oksele.

Tänud Teile!
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

Martin Peeter kirjutas:
Lennart kirjutas:EU ning USA teab väga täpselt mis olukord on, paremini isegi kui meie siin ma pakun. Luure ju töötab.
Vaatame asju ka natuke realistlikust vaatevinklist. Sanktsioonid on Lääne poolt kehtestatud ja eriti karmid sanktsioonid kehtestas endale Venemaa ise. Sanktsioonidega on nii, et need alles hakkavad mõju avaldama ja Venemaal alles hakkab ebamugavamaks muutuma ning lõppeks raugeb ka sealne hurraa-patriotism. Seepärast ei olegi veel põhjust sõjatulele ise halgusid alla visata -küllap jõuab. Sanktsioone võiks muidugi keerata veel tublisti karmimaks ning U-le relvi tarnida ja sinna poole asi ka liigub, ehkki igasugu niinistöd on risti-põiki ees. U ei ole NATO liige ja keegi pole teda sõjaliselt kaitsta lubanud, aga mõistlikumad saavad aru, et Putini peatamiseks on väga soodne koht. Asja nii hulluks lasta ei taha keegi, et kunagi tuleb hakata 5. artiklit täitma või NATO laialiläinuks lugeda. Nii seatakse niinistöd lõpuks sakslaste poolt fakti ette. Praegu muutub U pidevalt sõjaliselt tugevamaks ja organiseeritumaks ning seepärast pole õige hetk veel kõike väljapanevaks võitluseks, mida riikidevaheline sõda kahtlemata on. Väga pikale ja vinduvale konfliktile aga ei pea U majanduslikult vastu. Seepärast ma usun, et varsti -siis kui U jõuab oma armee võitlusvõime tõstmiseks lihtsamad käigud ära teha (neid käike tal veel on), näeme me, et U tõmbab ATO maski eest ja ütleb nagu asi on - tegelikult käib piiratud ulatuses sõda Venemaaga ja näiteks asub vastu tulistama Vene territooriumilt kõmmutavaid Grade. Kui muidugi Venemaa peaks ründama, siis peaks U hoolitsema EL-i saabuva põgeniketulva piisavuse ja gaasitransiiti katkemise eest, et asi ka EL-le väga ebameeldivaks muutuks..
Ma ei vaidle su jutule vastu, kõik on õige, kuid õige ei ole see, et EU inimeste heaolu nimel vaadatakse läbi sõrmede samal ajal mingit "gonsööörd" paska ajades, kuidas Ukrainat anastatakse. Lihtsalt enam ei või seda niisama vaadata pealt, kogu baltikum vähemalt peaks kuidagimoodi reageerima otseselt, et putinoididele kerepeale anda.
Vabandan emotsionaalse posti pärast, kuid ausalt, see asi on juba nii sitane, et ei leia enam sõnu.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Martin Peeter kirjutas:
Lihtne küsimus, et miks Ukraina ei pea pikale sõjale vastu aga VF peab?

Vaevalt Ukraina ütleb , et " okei me ei viitsi enam ja naaseme rüppe". Pigem nälgivad nagu venelased kuniks päris ära vallutatud pole.
Lisaks aastate jooksul jõuab Lääs anda ehtsat humanitaarabi ning toetust Ukrile ja VF keerab sanktsioone juurde.

Eks VF ole 1-2 kuu pärast selge kui toidulaod vanast kaubast tühjad kui suure hurraga nad Putinit edasi kummardavad.
Päris Leningradi blokaadi ei tule kuna juba praegugi liigub kaup läbi varifirmade ning Valgevene ikka Venemaale. Hetkel juba räägitakse 20%-30% toiduhindade kasvust. Hakata päeva pealt teisest maakera otsast toitu tooma või luua kodumaine tootmisbaas pole võimalik.

Kuna tarbitava toidu hulk jääb ju VF enam vähem samaks siis läbi skeemitamise ikkagi EU toidab sibulaid edasi.
Xloaded
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xloaded »

Ise mõtlen juba paar päeva sama, et kui Venemaa majandus on sama suur kui Itaalia oma ning kogu maailm sinna sanktsioone ja ka sõda räsib siis sõda Ukrainaga ja veel suurem sõda tooks venemaa sõjaväe ja majanduse suht käpuli.

Kui maailmas on riike kes Venema maad või muud omale sooviks siis juba praegu ning mida edasi ja suuremaks sõda läheb siis seda parem oleks Venemaa "vabastada"

Parim kaitse vaenlase eest on tugev rünnak.

Venemaa ons uur ja lai ning sellisel maalapil armee liigutamine ja hoidmine on kulukas jne jne..

Seega kui nüüd EU, USA ja hiina ning ka Jaapan Venemaale kallale tormaks siis see poleks isegi sõda, see oleks ülejooks!

Sõda ma ei poolda aga kui muud võimalus ole ? Kaua võib kannatada ?
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Wots kirjutas:
Martin Peeter kirjutas:
Lihtne küsimus, et miks Ukraina ei pea pikale sõjale vastu aga VF peab?

Vaevalt Ukraina ütleb , et " okei me ei viitsi enam ja naaseme rüppe". Pigem nälgivad nagu venelased kuniks päris ära vallutatud pole.
Lisaks aastate jooksul jõuab Lääs anda ehtsat humanitaarabi ning toetust Ukrile ja VF keerab sanktsioone juurde.

Eks VF ole 1-2 kuu pärast selge kui toidulaod vanast kaubast tühjad kui suure hurraga nad Putinit edasi kummardavad.
Päris Leningradi blokaadi ei tule kuna juba praegugi liigub kaup läbi varifirmade ning Valgevene ikka Venemaale. Hetkel juba räägitakse 20%-30% toiduhindade kasvust. Hakata päeva pealt teisest maakera otsast toitu tooma või luua kodumaine tootmisbaas pole võimalik.

Kuna tarbitava toidu hulk jääb ju VF enam vähem samaks siis läbi skeemitamise ikkagi EU toidab sibulaid edasi.
20-30% hinnatõusu stimuleerib nii mõndagi.
Artiklis räägib MariEl vabariigis juulis aset leidnud hindade tõusust
http://www.vpgazeta.ru/article/?article_id=14161

Aga juba varem korduvalt mainitud, kasvõi palja persega edasi aga KrõmNaš
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rax ja 2 külalist