lux44 kirjutas: Näeme ise, kui lihtne on riigis konflikti tekitada, venemeelsed üles ässitada, palgasõdurid sisse ja Let’s Go.. Ja seda, et meie seas on vähe neid, kes on hetkel Putini poolt, mina ei usu.
Ida-Viru elanikuna nõustun. Muidugi on palju ka normaalseid venekeelseid/meelseid, kes saavad aru, et ega nende palk ja pension rublades ei kasva. Samas on ka neid, kes hea meelega kupatavad oma lapsed euroliitu, aga ise väidetavalt haaraks hea meelega relva emakese venemaa eest. Lisaks kari põhiharidusega lumpenit, kes lihtsalt tahab "rossija!!" kisada ja peremees olla.
Sel suvel juulikuu lõpus sõitsin paariks päevaks Narva-Jõesuu puhkama ja linna serval rannas nägin järgmist pilti. Rannaliiva seest ulatus välja pikk varras, mille otsas lehvis Vene mereväe lipp, ja ümber selle jaurasid oma 8 purjus vene mehe jõmmi ja naist. Kusjuures tegemist ei olnud mitte Venemaa praeguse mereväe lipuga, kus on kaks diagonaalset sinist triipu vaid ikka NSV Liidu aegse mereväelipuga, millel on valgel taustal punane viisnurk ning sirp ja vasar. Olen ise omal ajal 2 aastat telnjaškaga ringi jooksnud, seega tean, mis lipuga on tegemist ja tean ka seda, et juulikuu viimasel pühapäeval tähistatakse Venemaal Navy päeva. Hämmastas mind aga see, et need jõmmid olid pärit Moskvast (auto numbril kood 777) ja valjult rääkisid, et ikka meie Vova (Putin) on molodets, super mees, ajab ikka õiget asja aga näe Lääs teeb nii ja naa..“. rand aga oli ravast täis ja kõik suhtusid sellese nii ükskõikselt nagu see peakski nii olema. Ma olen kindel, et paljud nendest rannas viibijatest ei teagi, mis lipuga on tegu, millest võib järeldada, et selline seltskond koos lipuga, millel punane viisnurk ja kommunismi sümbol peal, pluss veel see pro-rossija jutt, absoluutselt üldse ei häiri. Mõtlen, et kui lihtne on selles kandis heisata näit. Kirde-Eesti Autonoomse Vabariigi lipp ja kutsuda rahvast üles.
Vabandust OT eest!
lux44 kirjutas:
Tänud, huvitav.
Kaarti vaadates on see helikopteri- ja laevamootorite tootmine lahingutegevusest ja humanitaarkonvoidest siiski väga kaugel.
Tehase kaart.
Lahingukaart.
Ei ei.. Kaardil on sul "Motor Sich"-i Zaparožje filiaal, mis on veel Ukraina kontrolli all ja kus jah toodetakse ja remonditakse lennuvahendite turbiinmootoreid, kuid kõlakas käis selllest, et humanitaarabi rekkad askeldanud Torezis, mis on Snižne külje all ja Snižnes on selle "Motor Sich"-i teine filiaal, kus toodetakse nende turbiinmootorite labasid ja kettaid. Aga hetkel on see vargusejutt juba kujunemas kõlakaks, kuid kindlalt väita seda hetkel ei saa. Otto K ütles minu arust väga targalt, et seadmete osas saame targemaks alles siis, kui Ukraina vabastab Snižne ja tehakse reportaaz sealt tehasest.
No siis peab Venemaa järgmised 280 rekkat teele saatma