Mis Ukrainas toimub? vol.2

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
lux44
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2

Postitus Postitas lux44 »

Fucs kirjutas: Keda mardika propa ei kõiguta ja kes tahab kuulata raadioeetrit siis
http://anti-maidan.com/?attempt=1
Tundub hea link jah. (y)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

lux44 kirjutas:
Fucs kirjutas: Keda mardika propa ei kõiguta ja kes tahab kuulata raadioeetrit siis
http://anti-maidan.com/?attempt=1
Tundub hea link jah. (y)
:evil: Sealt tuleb pläma praegu.
AGA vahepeal lastakse Zello raadioeetrit ka ja mingi Army Of Dommbasstaan militaarekspert liigutab Google map-i kaarti koos vägede paiknemise, liikumise jms staffiga, ning kommib tegevust.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kui sõda ei ole, siis oleks Läänel ju kergem Ukrainale abi anda? Sõbralikku maad terroristide mahasurumisel võib ju ikka aidata ja lisaks räägib Venemaa, et ei ole kuidagi asjaga seotud. Ometi me abi ei näe. Abi tuleb küll, aga alles siis, kui Vene väed on kuskil keset Ukrainat - hilja nagu alati.
Kommunistide fraktsioon Raadas saadeti laiali juba jupp aega tagasi, aga see toimus mäletamist mööda tehnilistel põhjustel - fraktsiooni jäi liiga vähe liikmeid. Valimistega peavad nad küll kiirustama, kui saavad tehtud, on tulemus hulga parem praegusest.

Merkel rõõmsas naiivses ärevuses, Porošenko elutervelt pessimistlik sealt tuleva suhtes - hea pilt.
Viimati muutis Jaanus2, 25 Aug, 2014 13:18, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kiievi paraaditehnika jõudis ATO tsooni
АТО на востоке Украины: техника из парада ко Дню Независимости доставлена в зону АТО
http://joinfo.ua/politic/991052_ATO-vos ... -Dnyu.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

SEPKA
Vene poolelt on toimunud sissetung vähemalt nelja pataljoni taktikaliste jõududega....
ATO jõududel õnnestus hävitada üks VF vägede grupeering (mitte see, mis Mariupoli peale liigub!).
Pikk jutt ei jõua tõlkida....
Силам АТО удалось уничтожить группировку российских войск
Военный аналитик Юрий Бутусов характеризирует положение на фронте как критическое.

Со стороны России осуществлено вторжение российских войск силами не менее четырех батальонно-тактических групп. Цель: рассечение украинского фронта в районе Амвросиевки, оперативное окружение группировок наших войск в районах Иловайска, Тореза, Шахтерск. Одна из российских колонн двигается в сторону Мариуполя.

Приказов на отход или на прорыв окруженные группировки не имеют. Никто нке паникует – все держатся. Хотя скоро недостаток снабжения начнет сказываться на действиях наших войск.

Ситуацию можно исправить, если украинское командование проявит быструю реакцию, и немедленно создаст группировку для контрудара.

Личным наблюдением бойцов 28-й одесской механизированной бригады установлено сосредоточение в районе Старобешево 8 российских танков Т-72, 6 самоходных гаубиц “Гвоздика”, до 20 БМД-2. Местным жителям оккупанты прямо заявляют, что из России. Однако эта российская боевая группа не единственная в данном районе.

Войска сектора “Б” сосредоточили ударную группу и ночью попытались прорвать кольцо. Одно из российских подразделений уничтожено . Подбито пять российских танков, в плен взято семь членов экипажей – их допрашивают. Но после этого столкнулись с ожесточенным сопротивлением противника. Нам необходимо больше сил в этом районе.

По опыту обстановки в секторе “Д” хотел бы разъяснить руководству АТО и Генштаба: приказ “Держаться” имеет смысл, если командование обеспечивает снабжение боеприпасами артиллерии и бронетехники. Если просто стоять на позициях, то противник прицельно расстреливает позиции гаубичной артиллерией и реактивными системами залпового огня. Так как сейчас происходит под Иловайском. Поскольку наши войска скованы атакой россиян с тыла, на фронте вражеская артиллерия по наведению беспилотных разведчиков действует безнаказанно. Возможности контрбатарейной стрельбы очень ограничены – потому что ограничены боеприпасы. Радиотехническая разведка по пеленгам мобильных телефонов вычисляет районы концентрации наших войск, и беспилотники над нашими войсками патрулируют круглосуточно.

23 июля я требовал прорыв наших войск из сектора “Д” именно по причине прицельного артогня противника, которому нечем было отвечать. Командование АТО приняло решение только 5 августа. Сейчас складывается аналогичная ситуация – промедление смерти подобно. Статичное стояние на позициях приводит к выбиванию тяжелой техники и транспорта, после чего боевая ценность окруженных группировок резко падает. Необходимо собрать все силы сектора “Б” и сектора “Д” в ударные группировки и уничтожить российских наемников, прорвавшихся в наш тыл. Это единственный способ немедленно обратить кризисную ситуацию в нашу победу. Но с каждым днем и с каждым часом промедления противник укрепляет свои позиции. Бить надо сразу!

Об опасности развития обстановки в секторах “Б” и “Д” Генштаб и командование АТО предупреждались многократно на протяжении трех недель. Два дня назад я сам ехал по дороге, которую только вчера перекрыли российские танки. В этом районе практически отсутствуют наши войска. Несмотря на сражение за Иловайск, и переброску в город резервов противника, наши войска усиления практически не получили. Об этом говорили в течение недели многие командиры. Теперь командование АТО обязано принят немедленные меры для исправления своих ошибок.

Надо собрать в кулак группировку в районе Саур-Могила, Торез, Шахтерск, и направить ее для уничтожения прорвавшихся в наш тыл группировок противника.

Как ни горько говорить, но удержание Саур-Могилы в условиях российского вторжения и при отсутствии резервов – с оперативной точки зрения неоправданно. Надо собирать все войска в кулак, и уничтожить прорвавшиеся колонны врага. Необходимо прикрыть мариупольское направление. И пока есть шанс пробить коридор в Иловайск – город надо удерживать. Но шанс надо реализовывать немедленно.

Если у министра обороны и командующего АТО другая точка зрения – то пусть вылетают под Иловайск. Потому что только оттуда может быть объективный взгляд.

Ответственность за кризис и за скорость его решения несут персонально командующий АТО Виктор Муженко, министр обороны Валерий Гелетей, Верховный Главнокомандующий Петр Порошенко. Мы ждем от них решений, а не успокаивающих сводок.

http://www.informator.su/silam-ato-udal ... kih-voysk/
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Fucs kirjutas:SEPKA
Mingid UKR üksused (üksuste osad) väidetavalt Mnogopole all kotis.
Российские войска окружили батальон ВСУ во Многополье

Общественный деятель и адвокат Виктор Смалий сообщает о том, что два взвода ВСУ находятся в окружении.

Срочная информация с АТО: 1-й и 2-й взвод 39 батальона находится в окружении врага! Нужна подмога! Место нахождение: Село Многополье, под Илловайском недалеко от Кутейникова - передал он информацию от бойца 39 батальона.
http://www.informator.su/rosiyski-viysk ... gopillyam/

25 августа Донецк Техника террористов с мариупольского направления вглубь города
https://www.youtube.com/watch?v=WvaMc1Y-cp8
Mingi pudru ja kapsad. 39.pataljon on territoriaalkaitse oma, kuulub siseministeeriumi alla ehk siis see ei ole ВСУ ja kannab nimetust, mis on vast rohkem levinud - Dnepr-2.
Aga algselt vist tuleb see info siit: http://society.lb.ua/accidents/2014/08/ ... alona.html
Kui ta vastab tõele ja situatsioon ka täna samasugune kui eile, ehk vennad istuvad ümberpiiratuna, siis nad istuvad seal edasi ja küllap varsti ilmuvad pildid neti juba ka lamavatest või hirmunud meestest...
mikks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mikks »

2korda2 kirjutas:
Taaniel Tina kirjutas:Censor.net peal intervjuu Merkeliga, peale Kiievist naasmist
Selle muti põhisõnum ukrainlastele on
"Украинский народ, конечно, должен иметь возможность выбирать свой путь", заявила она, уточнив, что "это (украинские действия) не должно вредить России".Источник: http://censor.net.ua/n299465
Ehk siis maakeeli öeldes võivad ukrainlased teha ja otsustada omal maal asju nii kaua kui see ei kahjusta Venemaa huve. :wall: :wall:
Tsiteerides klassikuid "Tule taevas appi"
Huvitav, millal Saksamaa saab mõne munadega kantsleri?
Gripen, üks kahest - kas ei valda keelt või oled teadlikult pehme. "Ukraina tegevused ei tohi kahjustada Venemaad". Kui Venemaa on deklareerinud prioriteedina "kõigi venelaste ühendamist ja kaitsmist kõikjal", siis millised võimalused Ukrainal on oma riiki kaitsta ilma Venemaa huve kahjustamata? Pole mõtet tuua absurdseid näiteid Moskva ründamisest. Täpselt nii pehme Merkeli avaldus oligi (kui tõlge vene keelde on korrektne - ma pole originaalteksti näinud - kui on viidata, palun - valdan), kui TT välja tõi.
Mekeli ühte lauset ei saa kontekstist välja kiskuda. Merkel ütles Kiievis ja Kiievist tagasi tulles mitmeid asju:
- Merkel kinnitas üle Ukriana suveräänsust ja territoriaalset terviklikust, kuhu kuulub ka Krimm (Kiievi jaoks oli väga tähtis see, et Merkel Krimmile viitas).
- Merkel ütles, et Vene-Ukraina piirile peaksid tulema rahvusvahelised vaatlejad (see on ka Kiievi soov).
- Merkel kinnitas ka üle, et toetab Kiievi rahustamispoliitikat Ida oblastite suunas, st et Kiiev lubanud suuremaid õiguseid piirkondadele, on andnud erinevaid garantiisid vene keele kaitseks jne.

Ei ole mõtet teha Merkelist mingit tonti. Viimased EL sanktsioonid läksid läbi just tänu Merkeli toetusele, kes suutis pehmosid (Itaalia, Prantsusmaa jne) veenda. Selge on muidugi ka see, et Saksamaa ei taha konflikti eskaleerumist, et Saksamaa loodab-tahab ikkagi mingit rahumeelset lahendust - aga kes ei tahaks, kindlasti tahab ka Kiiev seda. Siin foorumis on hea targutada, et mida teha ja milline on õige käitumine, sest foorumipositusega ei kaasne mingit vastutust. Siin võib öelda mida tahes, teha misiganes ettepankuid ja kui kümme lehekülge hiljem selgub, et info oli vale või et see ettepanek ikkagi ei päde, siis pole ka midagi katki. Kui sa oled aga USA või Saksamaa juht, siis on sinu otsustel teine kaal ja teine vastutus. Siis ei saa paar nädalat hiljem öelda, et ups, panin mööda, ei kukkunudki välja nii nagu tahtsin.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Pudru ja kapsad jah. Ja jube kiired ajad on ka praegu :twisted:

Mingid kohalikud Roza Luxemburgist säutsuvad, et väidetavalt sealt edasi VF tankid ei liikunud ja kaevusid ning istuvad positsioonidel (ma ei saa praegu päris täpselt aru, kus kohas seal see Luxemburgi Roza on??)
Tehnika mida nähti Novoasovski juures oli hoopis UKR oma väidetavalt :dont_know:

Без паники! Несколько танков, вошедших со стороны РФ, стоят возле села в Донецкой области и никуда не двигаются - источник 25.08.2014 13:59.
Несколько танков, которые вошли со стороны Российской Федерации, окопались в районе села Розы Люксембург в Донецкой области и не предпринимают никаких дальнейших действий, поэтому повода для паники нет. Об этом «ОстроВу» сообщил источник в местных органах власти.

«Утром зашли несколько танков со стороны РФ. Они стали возле села Розы Люксембург, и окопались. В ответ украинские военные начали совершать маневры для ее блокирования. Сейчас российские танки стоят и никуда не двигаются. Поводов для паники нет. Та техника, которую видели в районе Новоазовска и Седово – это украинская техника», - сказал собеседник агентства.

Как сообщалось ранее, несколько источников одновременно сообщили, что около 5:00 25 августа с территории России военная техника вошла на территорию Украины вблизи сел Маркино и Щербаки Новоазовского района Донецкой области. Это вызвало панику у местных жителей.
http://www.ostro.org/general/society/ne ... d=noscript
Insener66
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Insener66 »

Laevatatavuse all üldiselt mõeldakse jõealustele, sealhulgas mootorpaatidele sobivat läbitavust. Mere- ja ookeanilaevad on teises klassis, ka näiteks kurikuulus Valge mere-Läänemere kanal on nende jaoks liiga madal.
Piltidelt tundub, et tankitõkkeks on jõge küll. Pildid on silla juurest, kus maastik kõrgem. Valdavam osa kaldast tundub siiski soine olevat.
Google Earthi piltidel ja fotodelt ei väidaks et laevatatav on. Mõne kaluri väikepaat ehk, tundub et paarimeetriseid paadi?sillakesi on seal ka mõningaid. Tankitõkkeks arvestades neid väheseid fotosid mida leida on on ehk piisav, kallas suht soine, kohati mudane. Sildadest kahjuks fotosid ei leidnud, 4 silda on põhimõtteliselt millest rasketehnika üle saab sõita ~18 km lõigu peale, strateegiliselt oluline vaid Novoazovski oma (kui rääkida suuremate väeüksuste liigutamisest), aga karta on et ka Ukraina osapool seda õhku lasta ei taha.
Insener66
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Insener66 »

Fucs kirjutas:Pudru ja kapsad jah. Ja jube kiired ajad on ka praegu :twisted:

Mingid kohalikud Roza Luxemburgist säutsuvad, et väidetavalt sealt edasi VF tankid ei liikunud ja kaevusid ning istuvad positsioonidel (ma ei saa praegu päris täpselt aru, kus kohas seal see Luxemburgi Roza on??)
Tehnika mida nähti Novoasovski juures oli hoopis UKR oma väidetavalt :dont_know:
Roza Luxemburgi on Novoazovskist piki jõge nii 11 km ülesjõge ja seal on ka 1 sillake - arvestades aga vene aegseid projekteerimisspõhimõtteid liigub seal 60-80 tonnine soomuk üle. Samas, ükshaaval ja selline koht on paras lõks.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Roza Luksemburgi (с. Розы Люксембург) küla Novoazovi rajoonis: 47° 12′ 22″ N, 38° 6′ 51″ E

Kui kaasatud on reaalselt meh.brigaadi suurused jõud Venemaalt, siis kaevuti näiteks, et vajadusel saaks tuua pioneerid järgi. Jõgi on kergelt ja kiirelt ületatav.
Viimati muutis Yks, 25 Aug, 2014 13:45, muudetud 1 kord kokku.
laikar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas laikar »

Insener66 kirjutas:

Roza Luxemburgi on Novoazovskist piki jõge nii 11 km ülesjõge ja seal on ka 1 sillake - arvestades aga vene aegseid projekteerimisspõhimõtteid liigub seal 60-80 tonnine soomuk üle. Samas, ükshaaval ja selline koht on paras lõks.
https://www.google.ee/maps/place/Rozy+L ... 665362fb00
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Otto K »

Roza Lux on täpselt seal Маркино и Щербаки vahelt natuke lääne suunas, täpselt jõe peal / ääres.

Paha uudis on see, et mingeid häid uudiseid ei ole...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

SNBO: VF üksuste liikumine on peatatud (kellaaega pole juures näha, millal teade tuli)
Фронтовые новости. Русское наступление под Новоазовском остановлено

Отчетная информация за 25 августа из сообщения во время брифинга СНБО

Однако сегодня утром, 25 августа, было зафиксировано попытку российских военных под видом донбасских боевиков организовать новый район вооруженного противостояния на юге Донецкой области. В 5:20 утра в районе населенных пунктов Щербак и Новоазовск смешанная колонна бронетехники в составе 10 танков, 2 БМП и 2 «Уралов» возбудила государственную границу Украины. Пограничники вступили в бой и вызвали подкрепление.

Об этом во время брифинга в Киеве заявил спикер ИАЦ СНБО Андрей Лысенко.

Продвижение основной части вражеской техники остановлено огнем на рубеже Щербак - Маркино. Сейчас трасса Новоазовск-Мариуполь находится под контролем сил АТО. С территории Российской Федерации ведется обстрел в направлении Новоазовска.

На других участках зоны АТО украинские военные вели позиционные бои и отражали контратаки террористов в пригородах Луганская, Донецкая и Иловайская.

В частности, в районах Иловайская, Харцызска, Оленевки уничтожено около 250 российских наемников, 8 танков, 10 боевых бронированных машин, 3 установки "Град", 1 гаубицу. Ожесточенные столкновения произошли неподалеку Оленевки под Донецком, где было уничтожено 7 танков, 7 боевых бронированных машин, 1 систему "Град", 1 гаубицу и около 80 бандитов.

В течение суток силы АТО 39 раз вступали в огневой контакт с террористами в районе населенных пунктов Оленевка, Новосветловка, Чумаки, Дебальцево, Нижняя Крынка, Петровское, Майорское, Вергунских Разъезд, Старобешево, Зеркальное, Луганск, Макарово, Белое, Новогригорьевка, Многополье, Красная Поляна, Покровское, Тоненькое, Красный Яр, Малониколаевка, Марьинка, Георгиевка, Авдеевка, Станица Луганская и аэропорта «Луганск».

Сегодня ночью со стороны РФ совершено 19 выстрелов из артиллерии по позициям пограничного подразделения на из района российского села Маноцький в сторону Югановка, что на Луганщине.

http://portalnews24.com/vsi/frontovi-no ... ineno.html
Началась подготовка к обороне Мариуполя

Народный депутат, лидер Радикальной Партии Олег Ляшко на своем Facebok написал, что начинается подготовка к обороне Мариуполя, под которым сегодня ночью десантировались российские войска.

"Новости из Приазовья. Украинский военным удалось остановить наступление русских оккупантов на линии Новоазовск - Розы Люксембург. Сейчас затишье. Штурм оккупантами Мариуполю пока не грозит. Сейчас делается все, чтобы защитить город ", - говорит Ляшко.
http://www.informator.su/pochalasya-pid ... ariupolya/

Samal ajal sai Lugandas tabamuse moonaladu mis asus keemiatehases.
На Луганщине в Петровском под артиллерийский обстрел попала территория Химического объединения им. Петровского

Как передает «Донбасс. Комментарии», об этом сообщает информационно-аналитический центр СНБО Украины, сводка которого опубликована на сайте управления информационной политики и по вопросам прессы Донецкой облгосадминистрации.

После обстрела возник пожар на складах, где хранятся запасы аммонита, артиллерийских боеприпасов и продуктов утилизации твердого ракетного топлива.

В СНБО опасаются, что это может привести к жертвам среди мирного населения.

Справка. Основные направления деятельности Химического казенного объединения им. Г. И. Петровского: боеприпасы к военному оружию: разработка, изготовление, модернизация, утилизация; промышленные взрывчатые вещества: разработка, изготовление, модернизация. На предприятии возможен выпуск любых изделий из балиститных порохов и балиститного ракетного твердого топлива для систем неуправляемых и управляемых выстрелов, как танковых, так и пусковых установок, а также зарядов из балиститного ракетного твердого топлива для различных систем ракет из топливных составов II энергетической группы диаметром до 250 мм.

Предприятие также занималось утилизацией боеприпасов, в том числе утилизацией осколочно-фугасных реактивных снарядов.
http://donbass.comments.ua/news/102429- ... od-so.html
Edit:
Nagu aru võib saada, siis ka see osa VF tankidest, mis edasi liikus on saadud seisma.
25 августа в первой половине дня появилась информация о том, что колонна военной техники с территории Российской Федерации зашла на территорию Украины. Пограничники встретили ее и попытались остановить, завязался ожесточенный бой. Об этом сообщили группа Информационное сопротивление и пресс-центр АТО.

Украинские военные вступили в бой в районе Новоазовска. Они сдерживают натиск неприятеля, защищая подходы к городу Мариуполь. Но все же, как сообщается, часть колонны прорвалась и движется в глубь территории Украины. "Благодаря оперативным действиям украинских подразделений, колонна была расчленена. Основная часть колонны остановлена огнем наших сил", – написал в Facebook Дмитрий Тымчук.
http://directpress.ru/v-ukraine/48589-k ... ub-ukrainy

Roosade Luksemburgidega asi nüüd selge :twisted:
Tänud :!:
Viimati muutis Fucs, 25 Aug, 2014 13:51, muudetud 1 kord kokku.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist