huvitun kirjutas:Selline küsimus. Kas keegi mõistab puusalt vastata. Krimmi liitmise eest Ukrainaga, sai Venemaale Belgorodi oblast. Mul ei õnnestunud leida selle kohta mingit selget teadet. Vahest otsisin kehvasti?
Ma pole üldse kindel, et niisugust maadevahetust toimus. Belgorodi oblasti kodulehel on kirjas, et loodi 1954 a Kurski ja Voronezi oblasteid koomale tõmmates. Ei hakanud näpuga kaardilt järge ajama kuid minuteada on need maad vähemalt pärast Oktoobrirevolutsiooni kogu aeg Venemaa osad olnud ja Kurski oblasti pidev suurenemine-vähenemine naabrite arvelt tundub rutiinina. Krimm anti juhuslikult samuti 1954 a üle aga minumeelest seoses uudismaade hõlvamisega, uue veekanaliga ja "Vene ning Ukraina rahva igavese sõpruse märgiks" kui Nikita Maisikasvataja sõnu tõsiselt võtta.
Lemet kirjutas:Häh, sinnamaani olin ma end isegi välja mõelnud...tundub mulle järjest enam, et näiteks Prantsusmaa kubermangu(või siis NSV, oblasti vms) Venemaa koosseisu lülitamise mõte pole kuhugi kadunud. Ja et hetkel tegutsetakse perspektiivis nimelt sellel suunal. Kuivõrd reaalsust selle juures arvestatakse...

Putini peaaju ehitust pole mina suutnud omale selgeks teha, aga lihtsamate venelastega olen küll igapäevaselt koos. Mõnikord on need suured plaanid jutuks tulnud. See, et Krimm ja Ukraina Venemaa omad on - selles pole mingit kahtlust. Bulgaaria näiteks nimetatakse ka kohe ära, ikkagi vennad slaavlased. Ma olen küsinud, et mismoodi te vahet teete, milline maa on teie oma ja milline mitte ja miks ta teie oma on? Selline huvitav teooria on, et see kus meie isad ja esiisad verd on valanud - see ongi meie maa. Ääremärkusena, Putin õigustas Krimmi haaramist ka sellega, et "see on põline vene ala kus puhkavad tuhandete vene sõdurite kondid"
Siis peaks vist piiri Elbe jõele tõmbama... aga sama teooria järgi: kui üks vene sõdur peaks sealt jala üle tõstma ja hukka saama, siis järgmisel korral on see juba "põline vene ala". See kuulub ka asja juurde, et väidetavalt pole Venemaa kunagi ise sõda alustanud. Alati on kallale tuldud. Küsida näiteks Talvesõja kohta - no aga soomlased ise alustasid. Soome on üldse selline huvitav riik, et üldiselt on Soome riik tubli, erinevat näiteks Eesti valitsusest (NB mitte eestlastest!) kes ameeriklastele, oma seep kaasas, igale poole poevad. Eriti kõvad mehed on Lääne-Soomes, aga Karjala kanti ei tohi "valgesoome madu" isegi kurja pilguga vaadata, sest see on verega kättevõideldud Emake-Venemaa.
Alaska on jälle mõttetu koht, keegi seal vist käis, noh müüdi maha, lollid olid, aga mis läind see läind.
Selles plaanis ja kui Putin samamoodi mõtleb on Prantsusmaa kubermang ikka vist ebatõenäoline. Pigem ussitatakse, kui jõudu jätkub, Balkanil Itaalia piirini välja. Baltikumil ja Poolal on ka põhjust muret tunda. Rootslased võiks oma sõjaväe laiali saata, sest tänase Rootsi pinnal vene sõdur minuteada tatsanud ei ole. Alates kuskilt Peeter I aegadest kui see kollektiivne mälu algab.