NATO artikkel 5

Vasta
herman30
Liige
Kontakt:

Re: NATO artikkel 5

Postitus Postitas herman30 »

Mida siin foorumis arvatakse Host Nation Support Memorandumist NATOga. Kas see tähendab et Soome ja Rootsi tahavad varsti NATO liikmeks saada?

Üks soomlane ajakirjanik väitab et see memorandum on sellepärast et oleks NATO;le lihtsam teha deal Rootsi või Soomega et kasutada nende territoorium õhurünnaku platsdarmiks kui Vene ründaks Balti riigi.
newton982
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas newton982 »

Mind huvitab miks NATO üldse Baltikumile liikmelisuses andis? Selles suhtes, et minu hinnangul tuleb Baltikumile kaitse tagamine kulukam kui see mida me suudeme vastu pakkuda. Me ei ole ju nende jaoks üldse strateegiliselt oluline aga võibolla ma lihtsalt ei saa sellest olulisesest aru. Muidu ma isklikult olen tugevalt NATO ja Euroopa pooldaja aga ma arvan ka, et NATO on sisuliselt USA ja liitlased tema mõjusfääris olevad riigid. Ja artikel 5-st on USA ja Venemaa omavahelised suhted olulisemad kuna tegemist on ikkagi tuumariikidega.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Lihtsalt arvati toona, et ajalugu on otsa saanud ja maailm muutunud. Mõni kindral olla juba toona tulevikku ette kujutades kolbalt karvu katkunud...paar artiklit ilmus toona ka meie meedias. Mäletate, Venemaa on NATO partner ja lähitulevikus liige. Ja viisavabadus oli veel alles hiljaaegu ju euroonude tõsiste suuniste keskpunktis.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
nane
Uudistaja

Postitus Postitas nane »

newton982 kirjutas:Mind huvitab miks NATO üldse Baltikumile liikmelisuses andis? Selles suhtes, et minu hinnangul tuleb Baltikumile kaitse tagamine kulukam kui see mida me suudeme vastu pakkuda. Me ei ole ju nende jaoks üldse strateegiliselt oluline aga võibolla ma lihtsalt ei saa sellest olulisesest aru.
See oli puhtalt Bushi administratsiooni poolt tehtud poliitiline otsus. Bushi administratsioon leidis Euroopast endale Venemaa pideva ohu tõttu sundseisus olevate Ida-Euroopa riikide näol jäägitult ustavad liitlased kes olid tingtimusteta nõus kõik USA välispoliitilised otsused ka Iraagi ja Afganistani sõja meeleldi heaks kiitma.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

newton982 kirjutas:Mind huvitab miks NATO üldse Baltikumile liikmelisuses andis? Selles suhtes, et minu hinnangul tuleb Baltikumile kaitse tagamine kulukam kui see mida me suudeme vastu pakkuda. Me ei ole ju nende jaoks üldse strateegiliselt oluline aga võibolla ma lihtsalt ei saa sellest olulisesest aru. Muidu ma isklikult olen tugevalt NATO ja Euroopa pooldaja aga ma arvan ka, et NATO on sisuliselt USA ja liitlased tema mõjusfääris olevad riigid. Ja artikel 5-st on USA ja Venemaa omavahelised suhted olulisemad kuna tegemist on ikkagi tuumariikidega.
Esiteks see, mis kuulub NATOsse ei kuulu VF.
Teiseks Balti riigid kolmekesi on siiski hea tükk maad Euroopas.
Kolmandaks mõnus puhvertsoon.
Neljandaks 100% Läänemeelne poliitika.
Viiendaks , miks tuleks Poolas või Saksamaal kaitse hoidmine odavam?
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Britid loomas Euroopasse 10 000 mehelist üksust, mis oleks võimeline ka sõdima. Praeguse seisuga on «pardal» veel Taani, Läti, Eesti, Leedu, Norra ja Holland. Huvi on näidanud üles ka Kanada. NRF-i võib siis maha kanda???
http://majandus24.postimees.ee/2903721/ ... oogirusika
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
newton982
Uudistaja
Kontakt:

Wots kirjutas:
newton982 kirjutas:Mind huvitab miks NATO üldse Baltikumile liikmelisuses andis? Selles suhtes, et minu hinnangul tuleb Baltikumile kaitse tagamine kulukam kui see mida me suudeme vastu pakkuda. Me ei ole ju nende jaoks üldse strateegiliselt oluline aga võibolla ma lihtsalt ei saa sellest olulisesest aru. Muidu ma isklikult olen tugevalt NATO ja Euroopa pooldaja aga ma arvan ka, et NATO on sisuliselt USA ja liitlased tema mõjusfääris olevad riigid. Ja artikel 5-st on USA ja Venemaa omavahelised suhted olulisemad kuna tegemist on ikkagi tuumariikidega.
Esiteks see, mis kuulub NATOsse ei kuulu VF.
Teiseks Balti riigid kolmekesi on siiski hea tükk maad Euroopas.
Kolmandaks mõnus puhvertsoon.
Neljandaks 100% Läänemeelne poliitika.
Viiendaks , miks tuleks Poolas või Saksamaal kaitse hoidmine odavam?
Kulud ja tulud peaksid ikka tasakaalus olema ja meie kaitsmine võib ju päris kallis osutuda. Ma eriti ei usu, et heast tahtest meid vastu võeti. Muidu ma olen Eesti suurimaks paheks pidanud meie poliitikat aga vahel võib poliitika nö rumalus meile üpris kasuks osutuda.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Britid loomas Euroopasse 10 000 mehelist üksust, mis oleks võimeline ka sõdima. Praeguse seisuga on «pardal» veel Taani, Läti, Eesti, Leedu, Norra ja Holland. Huvi on näidanud üles ka Kanada. NRF-i võib siis maha kanda???
http://majandus24.postimees.ee/2903721/ ... oogirusika
Kolme küsimärgiga küsele ma vastaks täna jaatavalt :twisted:

Sest mida pekki saakski täna idaagressori vastu tahta mingilt NRF-ilt (NATO Quick Reaction Force), mis rotatsiooni korras juhtub koosnema näit FRA, ESP, ITA, DEU, CZE, SLK, HUN, BUL, GRE üksustest :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aga see on ju pool NATOt - mis siis tegelt ei olegi nagu kasutatav putinistliku venemaa agressiooni korral :dont_know: :dont_know:

Tsiteeritud postis on hea algatus - ühesõnaga :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Eks see valmistab teile muret jah. Tead vennike, pista see tuumariikide rumal jutt tead kuhu endale. Tüüpiline venelase mula kes tunneb hirmu USA ees, koheselt hakatakse mingist tuumarelvast jahuma kui vähegi USA liikumisest juttu on. Ei ole siiani ükski tuumariik tuumarelva kasutanud peale teist maailmasõda. India ja Pakistan, mõlemad tuumariigid, on korduvalt omavahel purelenud ja pole tuumarelva kasutanud. Ah et NATO pooldaja arvab et NATO on USA perselakkujate gäng? :lol:
newton982
Uudistaja
Kontakt:

PaganHorde kirjutas:
Eks see valmistab teile muret jah. Tead vennike, pista see tuumariikide rumal jutt tead kuhu endale. Tüüpiline venelase mula kes tunneb hirmu USA ees, koheselt hakatakse mingist tuumarelvast jahuma kui vähegi USA liikumisest juttu on. Ei ole siiani ükski tuumariik tuumarelva kasutanud peale teist maailmasõda. India ja Pakistan, mõlemad tuumariigid, on korduvalt omavahel purelenud ja pole tuumarelva kasutanud. Ah et NATO pooldaja arvab et NATO on USA perselakkujate gäng? :lol:

Tere, mul muidu isiklikult puudub muretsemiseks põhjus. SPIRI-le tuginedes arvan, et tüüpiline Venelane ei peaks hirmu tundma, kindlasti mitte ka USA kodanikud. Küll aga väikesed riigid kes sinna vahele jäävad võiksid vahest muret tunda sest ega lepingud või juristid ei madista vaid ikka tankid.
Mis puudutab neid nö perselakkujaid siis minu teada käib militaar võimekuse hindamine läbi dollarite ehk kui suur on aastane eelarve, eriti ju ei viitsiks relvi ükshaaval üle lugeda. See ei pruugi täpne olla aga me ei räägi ka protsentilisest erinevusest vaid erinevused on ikkagi suurusjärkudes, loodan, et saad aru mis mõtlesin. BTW ma tõesti arvan, et NATO suurendab meie kaitsevõimekust ja ma pean ennast Eurooplaseks.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Vaata eurooplane, mina arvan et kui venelane hakkab vehkima tuumarelvaga siis Venemaad ei ole enam olemas. Ma olen tüdinud lugemast venelaste kõvatamist teemdel Venemaa ja tuumarelv. Vahest jääb küll mulje et ilma selleta oleks seal vaid suvaline joodiku bande.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercurius »

Kas Saksamaa tõrges suhtumine NATO baaside ümberpaigutamise suhtes ei tulene mitte NATO-Venemaa alusdokumendist (mis on ainult ettekääne) vaid hoopis sellest, et kui USA oma Euroopa baase ümber mängib, siis jääb Saksamaa ise praktiliselt purupaljaks? Räääkimata teatud majandusmõjust. Enda mõõgad on ju atradeks taotud või ära jagatud.

Pilt

http://www.heritage.org/research/report ... main-vital
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mul on selline poliitiliselt ebakorrektne teooria selle kosmosemuti tahtmatuse kohta siia midagi püsivamat ja suuremat liitlaste vägedest luua. Põhineb eimillelgi.
Vaadates seda ülal lingutud kaarti, mis juhtub nende "täppidega", mis asuvakd Saksamaa pinnal`?
Jah, arvasite õigesti, sealt kolitakse jõudusid siia, USA oma sõjaliste kärbete tingimustes vaevalt hakkab emamaal asuvaid strateegilisi reserve mujale vedama.
Kosmosemutt, nähes ette jätkuvaid Bundeswehri kärpeid, teeb kõik selleks, et USA sõjajõud Saksamaale jääks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
nane
Uudistaja

Postitus Postitas nane »

Korduvalt on mitmel pool öeldud, et Baltikumi alalisi baase ei tule.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

nane kirjutas:Korduvalt on mitmel pool öeldud, et Baltikumi alalisi baase ei tule.
See on vaid nimetamise küsimus.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist