Relvaeksami teema: valmistumine, laskekatse, load ja muu

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
SigaElmar
Liige
Kontakt:

Re: Relvaeksam

Postitus Postitas SigaElmar »

romps kirjutas:Uskumatu kuidas see Makarov mulle ikka üle jõu käib.....

Käisin eile Tondil tund aega laskmas ja lasin 50 pauku läbi. Sai natukene laskeasendit muudetud ja asi hakkas nagu paremuse poole minema.
Täna laskekatsel käes värin sees ning 1 suutsin märklehe alla vasakusse nurka surada.
Järgmiseks nädalaks uus aeg kirjas. 3 on ju kohtu seadus :D, siis aegub ka teooria tulemus.
Ohjaaa......
Makarov laseb täiesti normaalselt, kui enam vähem märklaua sihikul suudad hoida (nati ikka käsi kõigub), siis edasi keskendu päästiku liigutamisele, see peab käima tasapisi, igasugune rapsimine tähendab kehva tulemust (vähemalt minu puhul) ja kui päästikuga vaikselt õiendada, siis tuleb tulemus ok, selliselt distantsilt mistahes püstoliga. Sellest vajutamisest saadki aimu kuidas asjad liiguvad kvaliteetsel relval ja kuidas kehvemal käkerdisel, pihta on muidugi mõlemiga võimalik saada.
romps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas romps »

cedric kirjutas:
romps kirjutas:
Walter2 kirjutas:Tänan! Makarovi hingeelu suurt huvi ei paku - plaan siledaraudse luba tegema minna, selle laskekatse on vist väiksekaliibrilise spordikaga 3-st 3 või pistetakse pump pihku?
Püssi kohta oleks endalgi huvi, et millisest täpsemalt laskmine toimub. Saaks interneti abiga relva üle vaadata :lol:
Mõtlesin, et kui ma juba seal neid rahaliselt toetamas käin, siis tuleks ehk püssi laskekatse ka ära teha.
Laskmiskatse on vana vene spordika Toz-iga, täiesti tavaline poltlukk sportpüss, midagi keerulist seal pole. Küll aga ma olen kõigile, kes relvaluba tegemas käivad soovitanud, kui juba seal majas käimine on, siis ära teha kõik laskmiskatsed. Ise olen käinud kolm kord laskmas, eri relvaliike ja mõttetu ajakulu.
See politsei spordikas on "ühe lasuline"(ilma salveta)?
Mismoodi see kaitseriiv sellel välja näeb?
Selline "nupuga" variant: link ?
Või selline link ?
SigaElmar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas SigaElmar »

Tartu ürituse põhjal võin öelda et püssi juures ei olnud mingit tegu ega juttu kaitseriivi teemal, ei tulnd selle pealegi ja hea oligi - muidu oleks veel üks asi mida põdeda. Salvest ja magasinist samuti mitte lõhnagi, lukk lahti, padrunipesa tühi ja ongi ohutu, edasi lükkad padruni rauda, lukk kinni ja tuld. Pärast jätsin lahtise lukuga lauale ja edasi uurisime tulemust.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

tonu adrik kirjutas: Mis sileraudse laskekatset puudutab, siis peaks ka see olema v/k vintpüssist, 3st 3 ringmärki 25 m kauguselt. Lisaks pead Sa oskama kaheraudse laetust kontrollida, s.t. käsitsemise katse tehakse sellega.
Kas Tallinnas on kaheraudse laetuse kontroll ja käsitsemine relvaeksamil ikka päevakorral või toimub kogu tegevus toz-ga?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
romps
Liige
Kontakt:

Nädal aega tagasi oli kogu püssikatse veel Toz-iga(piltide järgi tundub sarnane loom olevat Toz 17, selline -> pilt
romps
Liige
Kontakt:

Sain siis ka lõpuks Makaroviga laskekatse tehtud. Kuna närv on eksamil alati sees ja päästmisviga, siis seekord ei võtnud enam musta alla vaid musta peale, mis tagas selle et 2 olid skooritavas alas.
Oli siis tarvis ainult 4 korda seda laskekatset tarvis sooritada, 5 korda tiirudes harjutamas käia ning ~180 pauku läbi lasta :D :D

Muidugi suured tänud ka TLK ja Tondi lasketiirule instruktoritele, kes andsid palju nõu.

Mis siin nüüd siis ikka... võib aga poodi 9mm valima minna :P :P :P
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Täna sai siis eksam tehtud esimese korraga, enda jaoks läks üllatavalt kergelt aga eks sai selle nimel ka tööd tehtud ja harjutatud. Siinkohal tänud Tõnule ja tema tiirule ja mõnusatele instruktoritele!
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Mina jälle jätsin sedakorda asja pooleli.

Suhtumine ning suhtlemine ühe konkreetse prefektuuri ametnike poolt oli niivõrd ebameeldiv ja ka otseselt solvav, et loobusin edasisest kontaktist selliste inimestega. Lisaks paistis Lubadetalituse spetsialist olema täielik võhik nii Relvaseaduse kui relvade tundmise alal, mis raskendas suhtlemist veelgi. Üks näide:

Ametnik: "Niisiis, mis eesmärgil Te relva soetada soovite?"
Mina: "Turvalisuse tagamiseks.. enda ja vara kaitseks."
Ametnik (põlglikult): "Aga Te ju elate korteris. Mis vara SEAL olla saab?"
Mina: "Kuidas, palun?"
Ametnik (võidukalt): "Aga sinna ei mahu ju mitte midagi!"

Ning kirjutas enda märkmetesse: "Ajab kahtlast juttu vara kaitsest."

Selle kohta ma arvan, et pole mitte kellegi asi, mida ma enda elukohas hoian. Pealegi viibis kabinetis samal ajal keegi minule tundmatu Kaitseliidu võitleja, ma oleksin pidanud tema kuuldes enda varalist seisu selgitama hakkama või?

No sorry, aga minul kui sõjaveteranil ja rahvusvahelise kogemusega turvaohvitseril on siiski nii palju eneseväärikust, et end mitte vabatahtlikult mõnitada lasta ametnikel, kelle arvates vargad himustavad mööblit ja vanu riideid, täiskarsklased on kahtlased fanaatikud ja kõik Afganistanis teeninud inimesed külmaverelised massimõrvarid.

Olin ise välismaal, kui üks konstaabel käis veel kodus elukaaslast küsitlemas ja lahkudes ütles: "Las tuleb veel jaoskonda. Ta peab ikka väga hästi põhjendama, milleks talle seda relva vaja."

Niisiis, ma jätan ametnikele selle rõõmu, et said ühele sõjaveteranile keerata. Nagunii vahetan varsti elukohta ja proovin teises prefektuuris, ehk on seal normaalsemad inimesed.
Viimati muutis sadist, 11 Nov, 2014 20:08, muudetud 1 kord kokku.
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Emotsionaalne mees oled sa, sadist! :) Arusaadav, et ajab vihaseks, kui hakatakse igasugu "lolle" küsimusi esitama ja nendele ka vastuseid ootama. Aga ma arvan, et nii kergelt ei peaks üks sõjaveteran nüüd kah alla andma :wink: . Relva soetamise eesmärgist ja varast rääkides - seadus näeb üleüldse ette vaid kolm võimalikku põhjendust relva soetamiseks ja kaks neist vajavad vastavat litsentsi (sportlane ja jahimees). Seega ei jäägi muud võimalust tavalisele inimesele, kui "enda ja vara kaitseks" ja see ei kõla kuidagi imelikult. Mis varasse ja selle hulka puutub, siis... kui palju ruumi võiks võtta 10K eurot sularahas näiteks kasvõi 16 m2 korteris? Tõenäoliselt mahub ära.
Põhjas vähemasti minult "lolle" küsimusi ei küsitud, kõik oli kena ja viisakas ning sujus tõrgeteta. Kohalik konstaabel käis ka mul eelnevalt kokkulepitud ajal ukse taga ja küsis mingeid ilmselt standardküsimusi, mis tal paberil/ blanketil kirjas olid, ei midagi hullu ja ei mingit täiendavat põhjendamise vajadust relva soetamise põhjuste kohta. Sulle ilmselt lihtsalt sattus eriti raske versioon ametimehest 8) , aga sellepärast lihtsalt alla anda ei ole ei ole minu arvates veteranile kohane! Küll sa elad selle kiusliku veidriku üle, ära põe.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Minu lähisugulasele öeldi ära, et ma ei saa soetamisluba, kui "enda ja vara kaitsest" paremat põhjendust ei too. Elu olevat nii turvaline, et pane lihtsalt luud märgiks ukse taha, kui välja lähed.
Tegelikult alles äsja rööviti siin "relvataolise esemega" poodi, kust ma iga päev suitsu ostan, ning ka mõrvadest on aeg-ajalt kuulda.

Assoo, kohalik konstaabel tembeldas mu "potentsiaalseks koolitulistajaks", prohvetlikult kuu aega ennem Viljandi traagilist sündmust. Konstaabel ise nägi mind viimati 5 aastat tagasi ja oli lihtsalt vahepeal kuulnud, et ma vist teenivat Kaitseväes ning olevat missioonil käinud.

Ma lihtsalt ei aja asja enam selles prefektuuris, minu endise elukoha ametnikud on palju viisakamad ja ka teiste prefektuuride kohta olen ainult head tagasisidet kuulnud.
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

No see "enda ja vara kaitseks" on see, mis andmebaasi ja loa peale kirja läheb, aga soetuspõhjendusena - ma endiselt ei näe probleemi. Relva omamine on meie riigis legaalne ja iga seaduse ees puhta inimese õigus. Oma õigust relva omada ei pea higimull otsa ees põhjendama. Äraütlemist peab aga ametimees põhjendama, loomulikult seadusepügalale viidates, mitte pobisedes midagi überturvalisest elukeskkonnast. Siinjuures muidugi on sul endise/ praeguse kaitseväelasena soetusluba taotledes võimalik lisada, et tahaks lihtsalt vahest tiirus laskmas käia, kuna relvade ja laskmisega on elus nii palju kokku puututud ja on tekkinud teatav harjumus. Samuti on laskeoskus paraku hääbuv oskus ja oleks soov aastatega saavutatud vilumust hoida. No ja miks ei võiks öelda, et ühel oma riigist hoolival kodanikul on vaja relva näiteks võimaliku 1924/ 1939. aasta sündmuste kordumise vastu...?
Sadist, ega sa äkki ülekere teatavaid ruunimärke täis ei ole tätoveeritud? :lol:
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

No päris ülekere ei ole :oops:

Ma tean, et keeldumiseks peab mõjuv põhjus olema ja vastav paragrahv. Ning ka mõtlesin sellele, et huvitav, mida nad saaksid ettekäändena kasutada. Trammi ma purjus peaga juhtinud ei ole, alkoholi ei tarvita ning elukombed on korralikud, ajateenistus on läbitud.. Aga jah, nii öeldi, et pean veel paremini põhjendama.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Aga jah, nii öeldi, et pean veel paremini põhjendama.
Pidas politsei autojuhi kinni ja pani põhjendust kirjutama. See vaeseke ei mõistnud midagi kirjutada ja nii ütleski. Politseinik andis pooleks murtud paberilehe ja porises, et mis tähendab, et ei mõista, kõik mõistavad ja üks ninatark ei mõista. Osand vaene sohver muud kui pani rahatähe paberi vahele. Ja andis politseinikule. Selle nägu läks nalja täis ja kostis, et näe, räägid et ei mõista põhjendada- pool põhjendust on juba olemas. Põhjenda veel...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Heldene aeg, selle peale ma tõesti ei oleks tulnud :dont_know:
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Loodetavasti oleme me siiski SELLEST ajast juba väljas...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline