kristjan82 kirjutas:Uurisin mis Meikar sellest arvab - vastus :
Silver Meikar
hm... tundub, et tüüp ei lugenud artiklit läbi. Kirjutasin seal ju selgelt: "Donetski lennujaam on siit linnulennult 4 kilomeetri kaugusel ja elanikud kinnitavad, et siinkandis pole mingeid DNR-i võitlejaid. Tagasisõidul märkan kahe-kolmesaja meetri kaugusel siiski liivakottidega ümbritsetud hoonet, seinale punase värviga võõbatud “Vostok” ning neli relvastatud meest seda valvamas.
Võib-olla oli see lihtsalt separatistide magamiskoht, võib-olla aga baasiks, kust lennujaama poole miinipildujatest või raketisüsteemidega tuld antakse. Mul ei olnud võimalik seda välja uurida, ega saada ka teada, kas Ukraina andis siia rakettidega vastutuld või oldi lihtsalt ebatäpsed."
Pooltõdede esitamine on üks kõige mõjuvamaid propagandaliike! Algul kirjeldada pikalt-laialt rahulike elanike kannatusi pahade valitsusvägede tule tõttu ning lõpus lisatakse poole suuga, et äkki oli neil ikka põhjust sinnakanti tulistada, võib-olla. Krt, sama iidne võte, kui kirjeldada bussis vahelevõetud vargapoisi kannatusi tema vaatevinklist: "Seisin mina rahulikult, kui äkki haarati mul käest kinni ja hakati peksma!" Seda, millega varas enne tegeles ja kus täpselt ta käsi oli, kui see kinni võeti, vaikitakse maha või mainitakse ääri-veeri, et varem sündis midagi kahtlast. Nii ka Meikari kirjeldatud sündmustega Donetskis. 4 kilomeetrit pole nüüdisaja relvade puhul mingi vahemaa, paras laskedistants nii Gradidele kui ka suurtükkidele. Võisid vabalt olla seal majade vahel tulepositsioonil ja said vastutule selga. Aga ei, enne on vaja dramaatiliselt kirjeldada "põhjuseta" tulelöögist saadud vigastusi, tuua ära "süütute" kannatajate manamisi Ukraina armee pihta ja alles artikli lõpupoole möödaminnes mainida, et nendes majades või lähiümbruses võisolla ka relvastatud terroriste. Üleüldse aga vaikib Meikar maha selle, et kogu praeguse konflikti Donetskis aktiviseerisid just huilod oma rünnakutega lennuvälja pihta. Poleks nende rünnakuid, poleks ka ukrainlaste vastutuld koos sellega kaasnevate juhuohvritega elanike seas.