Mis Ukrainas toimub? vol.3
Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3
Luhanski SBU töötaja muljed (et mitte foorumit väga umbe ajada, on teksti lühendatud, kohandatud, kohendatud jne...). Jutus olev sõna "valitsus" tähendab kohalikku SBU oblastivalitsust.
http://cripo.com.ua/?sect_id=8&aid=183798
Kui toimus oblastivalitsuse ründamine, väljusime sealt kuidas keegi. Kes kogus elutarkust, riskis ja tassis välja salajasi dokumente, kes haaras kaasa varustuse. Kõrgem oblasti juhtkond oli veel rünnaku ajal hõivatud oma põgenemise ja asjade pakkimisega, seetõttu organiseerusime üksuste kaupa.
Meie tähelepanuväärse ühiselamu spordisaali, söökla ja uue mööbli kaotasime, selle hõivasid bojevikud. Ära läks kõik, absoluutselt kõik. Järgmisel hommikul pärast sündmusi SBU oblastivalitsuses tulid Luhanskisse Parubii ja Nalivaitšenko. Nende juurde sõitis meie kindral Aleksandr Petrulevitš koos asetäitjaga.
Valitsuse esimees kirjutas Nalivaitšenkole raporti selle kohta, kuidas ta kangelaslikult kaitses, tulistas kukkumise pealt üle enda ja lennult napsas seifist saladokumendid. Lõpetuseks, alluvkoosseisu kohta kirjutasid juhid, et me oleme seal kõik reeturid, värvatud Venemaa poolt juba 2010. aastal ja kogu valitsus on Kremli agendid.
Kui kedagi töötajatest olekski võinud lugeda värvatuteks sealtpoolt – oleksid need võinud olla Regioonide partei poolt värvatud inimesed. Inimesed, kes olid nendega heades suhetes. Saan aru, et meie Alfa jooksis lihtsalt laiali. Muuseas, ei põgenenud inimesed, kellest ma seda poleks oodanud. Kogu meedia näiteks kajas Luhanski Alfast, mis tulistas Maidanil. Ja sellele vaatamata jäid paigale nende komandör, selle asetäitja ja vanem ohvitser.
Pärast jäid Ukrainale ustavaks jäänud töötajad veel pikaks ajaks linna. Omavahel kohtuti konspiratiivselt. Juhtimist ei olnud, aga tööd teha oli vaja. Vallutatud linnas töötasime veel kaks kuud. 17. juunil, pärast korraldust väljumiseks, hakkasid Ukrainale truud töötajad saabuma uude baasi meie vägede poolt kontrollitaval territooriumil. Samas ma tean, et taolist korraldust Donetski oblasti töötajate suhtes pole senimaani.
Luhanskis hõivati selle kahe kuu jooksul ka teised vajalikud hooned. Meie valitsuses kihutasid separatistid peale relvaruumi äravõtmist serverisse, kus säilitatakse kogu informatsiooni. Venemaalt öeldi neile ette, et esmajärjekorras on vaja hõivata relvad, seejärel server, pärast avada seifid. Tuleb otsida isiklikke toimikuid ja kriminaaltoimikuid. Me teadsime, et kui saadakse kätte meie isiklikud toimikud, siis hakatakse meid otsima. Isiklikus toimikus on töötaja kohta olemas kõik. Sealhulgas täiesti hindamatu asi, psühholoogiline iseloomustus. Venemaale on meil kõigil nüüd parem mitte sõita.
Pärast valitsuse hõivamist tegutsesime nagu suletud sektsioonidega allveelaeval – üksuste kaupa läksime laiali, sidet hoidsime ainult oma grupi juhiga. Isegi kui kedagi võetakse kinni, saab ta välja anda ainult piiratud ringi inimesi, mitte rohkem. Suurem osa töötajatest siiski kas kirjutas lahkumisavalduse või jäi haigeks, mõned lihtsalt ei võtnud ühendust.
Petrulevitš „kamandas“ veel kaks nädalat valitsust, kuid teda me ei näinud. Seejärel võeti ta maha ning kergendustundega lahkus ta Donetskisse.
Üleminekutest vastase poolele – täpselt tean ma ühe alfalase kohta, kes läks LNR-i teenistusse, kuid tema töö iseloomu ma ei tea: on see sõdimine või siis mõne pealiku kaitse. Aeg-ajalt kirjutab ta SMS-e nagu „te olete kõik idioodid, teid kõiki soolatakse sisse, aga meie võtame Kiievi“.
Ülejäänud Luhanskisse jäänud isikkoosseisu kohta mul kindlat infot ei ole. On aga teada, et LNR aitab inimesi endiste kaastöötajate hulgast. Alguses vist tõesti arvati, et 100% meist läksid teisele poole üle. Aga pärast arvatavasti otsustati – tuleb välja, palju tuleb.
Sel ajal hõivati linnas oblasti televisioon ja administratsioon, miilits. Läksin jäädvustama teiste hoonete vallutamist. Mind isiklikult keegi sellest küljest ei tundnud, nii et võisin töötada, isegi palusin neilt mingisugust videot. Minu juuresolekul löödi administratsioonist välja Vinnõtsja Rahvuskaart - neile nagu meilegi juhtkonnalt käsku kaitseks ei saabunudki.
Oblastivalitsuses tulistas üks üksustest alguses vastu, kuid miilitsaülem Guslavski käskis tulevahetuse lõpetada, arvatavasti teda sunniti erru minema ning rahvamiilitsa ülemaks „määrati“ Anatoli Naumenko. Rääkis pärast: „Saage aru, mulle öeldi, et on vaja“. Jutustas ta seda kodanikele, kes tulid tutvuma uue „rahvamiilitsa“ ülemaga. „Mu palk on kümme tuhat dollarit, mul olid juba piletid Itaaliasse perepuhkusele ja äkki boss helistab mulle - sa pead koheselt asuma miilitsat juhtima, davai“. Ja tema juhtis, senimaani ametlikult juhib Luhanski MVD-d, mis on evakueeritud Ukraina territooriumile. Ametlikult määrati ta kohale Avakovi asetäitja Vladimir Jevdokimovi poolt, ilmselt oli see tehtud olukorra rahustamiseks. Olukord ei rahunenud, kuid juhib ta siiamaani.
Ükskord, kui olime veel Luhanskis, läks mu kolleeg välja selgitama relvaveo kanaleid. Taksojuhid andsid ta üles miilitsale, need – separatistidele. Viimased kuulasid ta üle. Miilits käitus nii, kuna nende arust neid Kiievis alandati ning seetõttu „me tahame siin oma võimu, aga mitte Kiievi oma“. Taksojuhid aga, nagu teada, oli põhiline miilitsa agentuur, pärast aga läksid separatistide käsutusse. Kaastöötaja küll vabastati, kuid murtud lõualuuga. Teda sõitsid vabastama veel kolm inimest ja sattusid samuti vangi. Nüüdseks on kõik välja vahetatud, neid oli pekstud, kuid midagi murtud ei ole. Meie üksuses oli kõik enamjaolt hästi.
Kuni evakueerumiseni elasin ma Luhanskis, oma agendi korteris. Mul vedas – sealt ei osanud mind keegi otsida. Ükskord oleksin peaaegu vahele jäänud, kui pildistasin sõjakomissariaati. Siis meil veel usuti, et tulevad rünnakud separatistide poolt hõivatud hoonetele, lööme nad välja.
Peale välja tulemist läbime vajalikud julgeolekumeetmed. Meid kuulatakse üle, meie seas on sisejulgeoleku agentuur, kuulatakse pealt telefone. See on õige. Sisejulgeolek selgitas juba välja mõningad, ütleme nii, lootusetud inimesed, nad eemaldati asjadest, kontrollid jätkuvad. Pidevad küsitlused, kirjutame ettekandeid, polügraaf. Peale selle, läbime kontrolli töö käigus - kes ei taha töötada separatistide vastu, nendega on samuti kõik selge.
Meie praegune töö seisneb 11. mai referendumi organisaatorite ja separatistide poolel sõjategevuses osalenute väljaselgitamises ja nende tegevuse tõendamises. Koostame andmebaase, toome nähtavale terroristlikud diversantide grupid ja võitleme nendega. Minu arvates on peamine võitluses terrorismiga – likvideerida terroristide juhid.
Näide ühest separatistide grupi ebaõnnestunud operatsioonist – silla „õhkulaskmine“ üle Jevsugi jõe. Seltsimeestel plahvatas detonaator enne määratud aega. Sild on terve, minöör mitte. Lendas laiali 45 meetri peale. Siiski on isik tuvastatud – terroristiks osutus Starobelski jaoskonna miilits. Leidsime ka tema grupi, üks neist hukkus kinnipidamise käigus. Nii me töötamegi.
Elame palgast, selle eest üürime elamist. Kuigi meie asjad jäid okupeeritud territooriumile, ei maksta meile mingeid täiendavaid vahendeid elamiseks või siis „kolimisraha“. Siiski on lisatasud eriti eduka töö eest, samuti makstakse 900 grivnat kuus puhkusetasu. Abistavad meid vabatahtlikud, mingit osakonda, mis tegeleks evakueeritud töötajate olme korraldamisega, meil ei ole - sa oled eriteenistuse töötaja, pead kõik välja kannatama. Minu arvates paljud vallandatakse, kui kõik lõppeb. Kuid seni oleme vajalikud, meie valitsuses on kuhjaga vabu kohti – tule ja tööta. Seda, et evakueerudes oleks tööstiil kuidagi muutunud, öelda ei saa. Kuigi me räägime juhtkonnale, et üldiselt käib sõda ja oleks vaja juba mõnevõrra teisiti töötada.
Petrulevitši asemele määrati Mihhail Grek, Lvivi oblastivalitsuse ülema esimene asetäitja. Sain aru, et „kontoris“ jääb kõik samaks nagu ennegi. Maidani ajal käskis Grek oma alluvatel vabastada SBU valitsus, et „mitte provotseerida inimesi“. Ja mitte sellepärast, et ta oleks Maidani pooldaja, vaid sellepärast, et ei tahtnud mitte midagi otsustada, võtta endale mingitki vastutust. Noh, lõppude lõpuks ei ole tal samuti kerge – usaldati nii öelda „reeturite“ üksuse juhtimine. Nagu Teises maailmasõjas: kes sattus vangi – see on automaatselt reetur, arusaadav. Raske on hoopis see: seal, idas, oleme vaenlased, kuna läksime „Kiievi hunta“ poolele; siin aga oleme „reeturid“.
Igapäevaselt kirjutame „ülakorrusele“ šifreeringuid kõigest, mis toimub Luhanskis ja oblastis. Meilt saab keskus kogu informatsiooni, mida pärib. Ülevaade separatistide liidrite liikumistest, pantvangide asukohad. Spetsiaalselt meie juurde seminaridele pole siiski keegi sõitnud.
Ma olen pessimistlikult meelestatud ATO juhtkonna suhtes. Juhtkond, kes paigutavad uued pataljonid juba sisselastud positsioonidele, kus olid hävitatud eelmised… Või siis need kokkulepped „koridori“ kohta, ehkki oli juba näiteid selle kohta, millega lõppevad kokkulepped separatistidega.
Kas nii tehakse sõjaväe juhtkonna pikkade juhtmete tõttu, saavad nad selle eest raha, on nad värvatud GRU, FSB või SVR-i poolt. Või on neil ahtad poliitilised sidemed, nagu perekond Litvinidel. Kui tulistati Luhanski piirivalve salka, ei saatnudki Litvin abi, kasvõi mingitki – kaitske kuidas tahate. Samas on piirivalve teenistuses mobiilne rühm, mis pidanuks kopteritel välja lendama. Kui inimene kaua aega juhib, siis arvatakse juba, et nii peabki. Nii mõeldi ka Litvinist.
… Meie juhtivate kohtade inimesed kardavad siiamaani otsuseid vastu võtta, sellest on vaja kõigil võimalikult kiiresti jagu saada.
http://cripo.com.ua/?sect_id=8&aid=183798
Kui toimus oblastivalitsuse ründamine, väljusime sealt kuidas keegi. Kes kogus elutarkust, riskis ja tassis välja salajasi dokumente, kes haaras kaasa varustuse. Kõrgem oblasti juhtkond oli veel rünnaku ajal hõivatud oma põgenemise ja asjade pakkimisega, seetõttu organiseerusime üksuste kaupa.
Meie tähelepanuväärse ühiselamu spordisaali, söökla ja uue mööbli kaotasime, selle hõivasid bojevikud. Ära läks kõik, absoluutselt kõik. Järgmisel hommikul pärast sündmusi SBU oblastivalitsuses tulid Luhanskisse Parubii ja Nalivaitšenko. Nende juurde sõitis meie kindral Aleksandr Petrulevitš koos asetäitjaga.
Valitsuse esimees kirjutas Nalivaitšenkole raporti selle kohta, kuidas ta kangelaslikult kaitses, tulistas kukkumise pealt üle enda ja lennult napsas seifist saladokumendid. Lõpetuseks, alluvkoosseisu kohta kirjutasid juhid, et me oleme seal kõik reeturid, värvatud Venemaa poolt juba 2010. aastal ja kogu valitsus on Kremli agendid.
Kui kedagi töötajatest olekski võinud lugeda värvatuteks sealtpoolt – oleksid need võinud olla Regioonide partei poolt värvatud inimesed. Inimesed, kes olid nendega heades suhetes. Saan aru, et meie Alfa jooksis lihtsalt laiali. Muuseas, ei põgenenud inimesed, kellest ma seda poleks oodanud. Kogu meedia näiteks kajas Luhanski Alfast, mis tulistas Maidanil. Ja sellele vaatamata jäid paigale nende komandör, selle asetäitja ja vanem ohvitser.
Pärast jäid Ukrainale ustavaks jäänud töötajad veel pikaks ajaks linna. Omavahel kohtuti konspiratiivselt. Juhtimist ei olnud, aga tööd teha oli vaja. Vallutatud linnas töötasime veel kaks kuud. 17. juunil, pärast korraldust väljumiseks, hakkasid Ukrainale truud töötajad saabuma uude baasi meie vägede poolt kontrollitaval territooriumil. Samas ma tean, et taolist korraldust Donetski oblasti töötajate suhtes pole senimaani.
Luhanskis hõivati selle kahe kuu jooksul ka teised vajalikud hooned. Meie valitsuses kihutasid separatistid peale relvaruumi äravõtmist serverisse, kus säilitatakse kogu informatsiooni. Venemaalt öeldi neile ette, et esmajärjekorras on vaja hõivata relvad, seejärel server, pärast avada seifid. Tuleb otsida isiklikke toimikuid ja kriminaaltoimikuid. Me teadsime, et kui saadakse kätte meie isiklikud toimikud, siis hakatakse meid otsima. Isiklikus toimikus on töötaja kohta olemas kõik. Sealhulgas täiesti hindamatu asi, psühholoogiline iseloomustus. Venemaale on meil kõigil nüüd parem mitte sõita.
Pärast valitsuse hõivamist tegutsesime nagu suletud sektsioonidega allveelaeval – üksuste kaupa läksime laiali, sidet hoidsime ainult oma grupi juhiga. Isegi kui kedagi võetakse kinni, saab ta välja anda ainult piiratud ringi inimesi, mitte rohkem. Suurem osa töötajatest siiski kas kirjutas lahkumisavalduse või jäi haigeks, mõned lihtsalt ei võtnud ühendust.
Petrulevitš „kamandas“ veel kaks nädalat valitsust, kuid teda me ei näinud. Seejärel võeti ta maha ning kergendustundega lahkus ta Donetskisse.
Üleminekutest vastase poolele – täpselt tean ma ühe alfalase kohta, kes läks LNR-i teenistusse, kuid tema töö iseloomu ma ei tea: on see sõdimine või siis mõne pealiku kaitse. Aeg-ajalt kirjutab ta SMS-e nagu „te olete kõik idioodid, teid kõiki soolatakse sisse, aga meie võtame Kiievi“.
Ülejäänud Luhanskisse jäänud isikkoosseisu kohta mul kindlat infot ei ole. On aga teada, et LNR aitab inimesi endiste kaastöötajate hulgast. Alguses vist tõesti arvati, et 100% meist läksid teisele poole üle. Aga pärast arvatavasti otsustati – tuleb välja, palju tuleb.
Sel ajal hõivati linnas oblasti televisioon ja administratsioon, miilits. Läksin jäädvustama teiste hoonete vallutamist. Mind isiklikult keegi sellest küljest ei tundnud, nii et võisin töötada, isegi palusin neilt mingisugust videot. Minu juuresolekul löödi administratsioonist välja Vinnõtsja Rahvuskaart - neile nagu meilegi juhtkonnalt käsku kaitseks ei saabunudki.
Oblastivalitsuses tulistas üks üksustest alguses vastu, kuid miilitsaülem Guslavski käskis tulevahetuse lõpetada, arvatavasti teda sunniti erru minema ning rahvamiilitsa ülemaks „määrati“ Anatoli Naumenko. Rääkis pärast: „Saage aru, mulle öeldi, et on vaja“. Jutustas ta seda kodanikele, kes tulid tutvuma uue „rahvamiilitsa“ ülemaga. „Mu palk on kümme tuhat dollarit, mul olid juba piletid Itaaliasse perepuhkusele ja äkki boss helistab mulle - sa pead koheselt asuma miilitsat juhtima, davai“. Ja tema juhtis, senimaani ametlikult juhib Luhanski MVD-d, mis on evakueeritud Ukraina territooriumile. Ametlikult määrati ta kohale Avakovi asetäitja Vladimir Jevdokimovi poolt, ilmselt oli see tehtud olukorra rahustamiseks. Olukord ei rahunenud, kuid juhib ta siiamaani.
Ükskord, kui olime veel Luhanskis, läks mu kolleeg välja selgitama relvaveo kanaleid. Taksojuhid andsid ta üles miilitsale, need – separatistidele. Viimased kuulasid ta üle. Miilits käitus nii, kuna nende arust neid Kiievis alandati ning seetõttu „me tahame siin oma võimu, aga mitte Kiievi oma“. Taksojuhid aga, nagu teada, oli põhiline miilitsa agentuur, pärast aga läksid separatistide käsutusse. Kaastöötaja küll vabastati, kuid murtud lõualuuga. Teda sõitsid vabastama veel kolm inimest ja sattusid samuti vangi. Nüüdseks on kõik välja vahetatud, neid oli pekstud, kuid midagi murtud ei ole. Meie üksuses oli kõik enamjaolt hästi.
Kuni evakueerumiseni elasin ma Luhanskis, oma agendi korteris. Mul vedas – sealt ei osanud mind keegi otsida. Ükskord oleksin peaaegu vahele jäänud, kui pildistasin sõjakomissariaati. Siis meil veel usuti, et tulevad rünnakud separatistide poolt hõivatud hoonetele, lööme nad välja.
Peale välja tulemist läbime vajalikud julgeolekumeetmed. Meid kuulatakse üle, meie seas on sisejulgeoleku agentuur, kuulatakse pealt telefone. See on õige. Sisejulgeolek selgitas juba välja mõningad, ütleme nii, lootusetud inimesed, nad eemaldati asjadest, kontrollid jätkuvad. Pidevad küsitlused, kirjutame ettekandeid, polügraaf. Peale selle, läbime kontrolli töö käigus - kes ei taha töötada separatistide vastu, nendega on samuti kõik selge.
Meie praegune töö seisneb 11. mai referendumi organisaatorite ja separatistide poolel sõjategevuses osalenute väljaselgitamises ja nende tegevuse tõendamises. Koostame andmebaase, toome nähtavale terroristlikud diversantide grupid ja võitleme nendega. Minu arvates on peamine võitluses terrorismiga – likvideerida terroristide juhid.
Näide ühest separatistide grupi ebaõnnestunud operatsioonist – silla „õhkulaskmine“ üle Jevsugi jõe. Seltsimeestel plahvatas detonaator enne määratud aega. Sild on terve, minöör mitte. Lendas laiali 45 meetri peale. Siiski on isik tuvastatud – terroristiks osutus Starobelski jaoskonna miilits. Leidsime ka tema grupi, üks neist hukkus kinnipidamise käigus. Nii me töötamegi.
Elame palgast, selle eest üürime elamist. Kuigi meie asjad jäid okupeeritud territooriumile, ei maksta meile mingeid täiendavaid vahendeid elamiseks või siis „kolimisraha“. Siiski on lisatasud eriti eduka töö eest, samuti makstakse 900 grivnat kuus puhkusetasu. Abistavad meid vabatahtlikud, mingit osakonda, mis tegeleks evakueeritud töötajate olme korraldamisega, meil ei ole - sa oled eriteenistuse töötaja, pead kõik välja kannatama. Minu arvates paljud vallandatakse, kui kõik lõppeb. Kuid seni oleme vajalikud, meie valitsuses on kuhjaga vabu kohti – tule ja tööta. Seda, et evakueerudes oleks tööstiil kuidagi muutunud, öelda ei saa. Kuigi me räägime juhtkonnale, et üldiselt käib sõda ja oleks vaja juba mõnevõrra teisiti töötada.
Petrulevitši asemele määrati Mihhail Grek, Lvivi oblastivalitsuse ülema esimene asetäitja. Sain aru, et „kontoris“ jääb kõik samaks nagu ennegi. Maidani ajal käskis Grek oma alluvatel vabastada SBU valitsus, et „mitte provotseerida inimesi“. Ja mitte sellepärast, et ta oleks Maidani pooldaja, vaid sellepärast, et ei tahtnud mitte midagi otsustada, võtta endale mingitki vastutust. Noh, lõppude lõpuks ei ole tal samuti kerge – usaldati nii öelda „reeturite“ üksuse juhtimine. Nagu Teises maailmasõjas: kes sattus vangi – see on automaatselt reetur, arusaadav. Raske on hoopis see: seal, idas, oleme vaenlased, kuna läksime „Kiievi hunta“ poolele; siin aga oleme „reeturid“.
Igapäevaselt kirjutame „ülakorrusele“ šifreeringuid kõigest, mis toimub Luhanskis ja oblastis. Meilt saab keskus kogu informatsiooni, mida pärib. Ülevaade separatistide liidrite liikumistest, pantvangide asukohad. Spetsiaalselt meie juurde seminaridele pole siiski keegi sõitnud.
Ma olen pessimistlikult meelestatud ATO juhtkonna suhtes. Juhtkond, kes paigutavad uued pataljonid juba sisselastud positsioonidele, kus olid hävitatud eelmised… Või siis need kokkulepped „koridori“ kohta, ehkki oli juba näiteid selle kohta, millega lõppevad kokkulepped separatistidega.
Kas nii tehakse sõjaväe juhtkonna pikkade juhtmete tõttu, saavad nad selle eest raha, on nad värvatud GRU, FSB või SVR-i poolt. Või on neil ahtad poliitilised sidemed, nagu perekond Litvinidel. Kui tulistati Luhanski piirivalve salka, ei saatnudki Litvin abi, kasvõi mingitki – kaitske kuidas tahate. Samas on piirivalve teenistuses mobiilne rühm, mis pidanuks kopteritel välja lendama. Kui inimene kaua aega juhib, siis arvatakse juba, et nii peabki. Nii mõeldi ka Litvinist.
… Meie juhtivate kohtade inimesed kardavad siiamaani otsuseid vastu võtta, sellest on vaja kõigil võimalikult kiiresti jagu saada.
Viimati muutis AivarV, 09 Nov, 2014 18:10, muudetud 1 kord kokku.
Müts maha, Aivar....
Juba kolmandat päeva järjest käivad ägedad lahingud Donetski Airpordi pärast - venelaste surve on tunduvalt tugevnenud:
Третий день подряд донецкий аэропорт выдерживает большое давление со стороны боевиков. Атаки участились и стали более агрессивными.
http://www.unian.net/politics/1006934-s ... peski.html
"Peskis läks lähivõitluseks. Lennujaama kaitsjaid aidati rünnaku tagasilöömisel. Võitlejad Vabatahtlikust korpusest "Rapiiriga" teavad täpselt, kus need koloriidid oma kuulipildujaga pesitsevad - ja proovisid (ilmselt otsesihtimisega - tõlkija oletus) seda hävitada.
Täna pole vaenlane moona pealt kokku hoidnud - kõik valmistuvad järjekordse rünnaku tagasilöömiseks.
Ründajad jõuavad tavaliselt mõnesaja meetri kaugusele - siis võtavad sõna miinipildujad.
Koos dessantlastega hoiavad kaitset ka "Parema Sektori" poisid. Need kurdavad relvade ja moona vähesuse üle, aga taganeda ei kavatsegi - vastupidi - tahaks pealetungile minna. "Taganema me ei hakka - see on selge", - räägib üks "Parem"võitleja. Aga pealetungist pole kõrgemalt poolt veel juttu olnud. Ja nii siis vaadataksegi läbi binokli, kuidas separaadid oma kindlustusi tugevdavad."

Juba kolmandat päeva järjest käivad ägedad lahingud Donetski Airpordi pärast - venelaste surve on tunduvalt tugevnenud:
Третий день подряд донецкий аэропорт выдерживает большое давление со стороны боевиков. Атаки участились и стали более агрессивными.
http://www.unian.net/politics/1006934-s ... peski.html
Artiklis räägivad, et "gumkonvoi" on separaatidele toniseerivalt mõjunud - jälle on volilt kõike, millega tümitada.В поселке Пески длился ближний бой. Военным из донецкого аэропорта помогали отбивать штурм боевиков силовики из Добровольческого корпуса со своей пушки "Рапира". Они знают четко, где находится "пулеметное гнездо" боевиков, поэтому пытаются его уничтожить.
Сегодня боевики не жалели снарядов, поэтому все готовятся к мощным обстрелам и наступлению. Боевики отваживаются приблизиться к позициям украинских военных на несколько сотен метров. Следовательно, за дело берутся минометчики. Вместе с десантниками оборону вблизи оккупированного боевиками Донецка держат и бойцы "Правого сектора". Они жалуются на нехватку оружия и патронов, но об отступлении не думают. Наоборот, хотят наступать. "Отступать не будем, это однозначно. Много собратьев здесь полегло. В крайнем случае, даже если будет наступление, осада, то мы на Донецк пойдем. Это однозначно", - говорит один из бойцов. Но о наступлении никто из командования пока не говорит. Там временем в бинокли бойцы наблюдают, как сепаратисты продолжают укрепляться
"Peskis läks lähivõitluseks. Lennujaama kaitsjaid aidati rünnaku tagasilöömisel. Võitlejad Vabatahtlikust korpusest "Rapiiriga" teavad täpselt, kus need koloriidid oma kuulipildujaga pesitsevad - ja proovisid (ilmselt otsesihtimisega - tõlkija oletus) seda hävitada.
Täna pole vaenlane moona pealt kokku hoidnud - kõik valmistuvad järjekordse rünnaku tagasilöömiseks.
Ründajad jõuavad tavaliselt mõnesaja meetri kaugusele - siis võtavad sõna miinipildujad.
Koos dessantlastega hoiavad kaitset ka "Parema Sektori" poisid. Need kurdavad relvade ja moona vähesuse üle, aga taganeda ei kavatsegi - vastupidi - tahaks pealetungile minna. "Taganema me ei hakka - see on selge", - räägib üks "Parem"võitleja. Aga pealetungist pole kõrgemalt poolt veel juttu olnud. Ja nii siis vaadataksegi läbi binokli, kuidas separaadid oma kindlustusi tugevdavad."
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
OBSE on saanud fikseeritud kolonni raske sõjatehnikaga, mis liigub läände:
ОБСЕ зафиксировала колонны тяжелой техники боевиков, которые движутся на запад
http://ru.tsn.ua/politika/obse-zafiksir ... 95480.html
Neist 19 oli Kamaz`id ilma markeeringuta ja numbrimärkideta, igaüks pukseerimas 122 mm haubitsat, koos tumerohelises eraldusmärkideta mundris meeskonnaga.
Veel oli konvoi koosseisus 15 soomustransportööri Kraz : https://ru.wikipedia.org/wiki/KRAZ-ASV_Panther
Ülejäänud kuus olid väikesed kraanadega varustatud kütuseveokid.
Lisaks markeeringuta BTR kolonni eesotsas, relv presendiga kaetuna.
Peale selle jäi Donetskis Lenini prospekti ja Kuprini tänava ristis silma konvoi kümnest tankist - neli T-72 ja kuus T-64, mis liikusid lääne suunal - samuti ilma eraldusmärkideta"
Vidiod kah - kolonn vene sõjatehnikaga:
http://www.youtube.com/watch?v=t7raVtE_3T4
ОБСЕ зафиксировала колонны тяжелой техники боевиков, которые движутся на запад
http://ru.tsn.ua/politika/obse-zafiksir ... 95480.html
"Makiijevka idaosas on pildile jäänud enam kui 40st veoautost koosnev kolonn, liikumas trassil H-21 lääne suunas.В восточной части Макеевки СММ зафиксировала конвой из более чем 40 грузовиков и танкеров, движущихся на запад по шоссе Н-21. Из них 19 "КамАЗов" без маркировки и номерных знаков, каждый из которых вез буксиром 122-мм гаубицу, с персоналом в темно-зеленых мундирах без опознавательных знаков. Также в составе конвоя было 15 бронетранспортеров КрАЗ. Остальные шесть были небольшими топливными танкерами, оснащенными кранами. Также был немаркированный БТР, ведущий конвой, с накрытым брезентом оружием.
Кроме того, в Донецке, на пересечении Ленинского проспекта и ул. Куприна, СММ наблюдала конвой из девяти танков - четырех Т72 и пяти T64 - которые перемещались на запад, также немаркированных.
Neist 19 oli Kamaz`id ilma markeeringuta ja numbrimärkideta, igaüks pukseerimas 122 mm haubitsat, koos tumerohelises eraldusmärkideta mundris meeskonnaga.
Veel oli konvoi koosseisus 15 soomustransportööri Kraz : https://ru.wikipedia.org/wiki/KRAZ-ASV_Panther
Ülejäänud kuus olid väikesed kraanadega varustatud kütuseveokid.
Lisaks markeeringuta BTR kolonni eesotsas, relv presendiga kaetuna.
Peale selle jäi Donetskis Lenini prospekti ja Kuprini tänava ristis silma konvoi kümnest tankist - neli T-72 ja kuus T-64, mis liikusid lääne suunal - samuti ilma eraldusmärkideta"
Vidiod kah - kolonn vene sõjatehnikaga:
http://www.youtube.com/watch?v=t7raVtE_3T4
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
Pühapäeva puhul U poolelt lõbusam pala Kisseljovi parodeerides
https://www.youtube.com/watch?v=Wj4wEBt0mHI
Olukord Donbassis: Vene strateegide unistused ja karm Ukraina tegelikkus.
http://sprotyv.info/ru/news/7820-situac ... a-realnost

https://www.youtube.com/watch?v=Wj4wEBt0mHI
Пороблено в Украине - Лжец Лжец, если бы Дмитрий Киселев говорил правду.
Olukord Donbassis: Vene strateegide unistused ja karm Ukraina tegelikkus.
http://sprotyv.info/ru/news/7820-situac ... a-realnost
- Manused
-
- rt.jpg (37.53 KiB) Vaadatud 9344 korda
Natuke videomaterjali eluolust jms
UKR blokkpost Debaltsevo rajoonis
Передовий блок-пост в районі Дебалецево
https://www.youtube.com/watch?v=O4GtFk1Pgd4
Donetski lennuvälja kaitsjatest, vabatahtlikest abistajatest, sõjakorrespondentidest, Ebolast ja UKR rahuvalvajatest, suurtükiväelastest/miinipilduritest ja nende väljaõppest, meditsiinist, territorjaalkaitse üksustest eesliinil.
Програма "Служу Україні" №183 (08.11.2014р.)
https://www.youtube.com/watch?v=zyGPywvRo9I
SBU sai kätte terrode abistaja, kes juhatas nad Donetski lennujaama (turvakaamera lindistus sellest, kuidas terrode abistaja bojevikud sisse laseb)
СБУ затримала зрадника, який провів терористів у Донецький аеропорт
https://www.youtube.com/watch?v=fTQigm27BCA
Vangide vahetus 07.11
07.11.2014 "Обмін 7 на 5"
https://www.youtube.com/watch?v=fxKrAw4V7Es
Mingid relvaärikad/kullerid võeti kinni
УБОЗ ліквідував найбільший канал постачання зброї із зони АТО
https://www.youtube.com/watch?v=sZmEcuXoiK
Eluolu Donetski lennuvälja ümber
Третій день поспіль Донецький аеропорт витримує шалений тиск з боку бандитів
https://www.youtube.com/watch?v=WDXfFpWBwPA
TCH uudistevideo sellest, et Kiievi prokurör nimetas pat. "Aidar"-i ohuks UKR riiklusele.
Прокурор Києва заявив, що батальйон "Айдар" представляє загрозу
https://www.youtube.com/watch?v=fI9tAPz-6b0
Naised omakaitse/enesekaitse väljaõppel
На Вінниччині представниці слабкої статі взяли до рук автомати
https://www.youtube.com/watch?v=GWn8VXwoIAQ
Olukorrast Gorlovka all jms.
Атаки террористов захлебнулись. Возле Горловки батальон «Оплот» уничтожает блокпосты ДНР
http://real-vin.com/%D0%B0%D1%82%D0%B0% ... 0%B7%D0%BB
Edit: Parandasin ära video kirjelduse
UKR blokkpost Debaltsevo rajoonis
Передовий блок-пост в районі Дебалецево
https://www.youtube.com/watch?v=O4GtFk1Pgd4
Donetski lennuvälja kaitsjatest, vabatahtlikest abistajatest, sõjakorrespondentidest, Ebolast ja UKR rahuvalvajatest, suurtükiväelastest/miinipilduritest ja nende väljaõppest, meditsiinist, territorjaalkaitse üksustest eesliinil.
Програма "Служу Україні" №183 (08.11.2014р.)
https://www.youtube.com/watch?v=zyGPywvRo9I
SBU sai kätte terrode abistaja, kes juhatas nad Donetski lennujaama (turvakaamera lindistus sellest, kuidas terrode abistaja bojevikud sisse laseb)
Vangide vahetus 07.11
07.11.2014 "Обмін 7 на 5"
https://www.youtube.com/watch?v=fxKrAw4V7Es
Mingid relvaärikad/kullerid võeti kinni
УБОЗ ліквідував найбільший канал постачання зброї із зони АТО
https://www.youtube.com/watch?v=sZmEcuXoiK
Eluolu Donetski lennuvälja ümber
Третій день поспіль Донецький аеропорт витримує шалений тиск з боку бандитів
https://www.youtube.com/watch?v=WDXfFpWBwPA
TCH uudistevideo sellest, et Kiievi prokurör nimetas pat. "Aidar"-i ohuks UKR riiklusele.
Прокурор Києва заявив, що батальйон "Айдар" представляє загрозу
https://www.youtube.com/watch?v=fI9tAPz-6b0
Naised omakaitse/enesekaitse väljaõppel
На Вінниччині представниці слабкої статі взяли до рук автомати
https://www.youtube.com/watch?v=GWn8VXwoIAQ
Olukorrast Gorlovka all jms.
Атаки террористов захлебнулись. Возле Горловки батальон «Оплот» уничтожает блокпосты ДНР
http://real-vin.com/%D0%B0%D1%82%D0%B0% ... 0%B7%D0%BB
Edit: Parandasin ära video kirjelduse
Viimati muutis Fucs, 09 Nov, 2014 12:33, muudetud 1 kord kokku.
Tegu on hoopis DNR-i kooseisus olevate mardikate sisenemisega Donetski lennuvälja hoonetesse. Kaasajooksik teeb enne neid kaardiga uksed lahti. Samas arvestades meeste liikumist, varustust ja relvastust, ei ole tegu amatööridega vaid vene eriüksusega. Kõik on treenitud ja teavad, mida teha. Antud video on siin juba olnud mitmeid lk tagasi.Fucs kirjutas:Natuke videomaterjali eluolust jms
SBU saabub mingile erioperatsioonile (turvakaamera lindistus. midagi erilist ei ole. video lõppeb enne actioni)
Sanktsioonide alt ksf-i souli leitud artikkel
See näitab, et Venemaa ei suuda Krimmi varustada, kui maismaaühendust ei ole. Sellest ka kiire, et sõjaga edasi minna.soul kirjutas: Venemaa tühistas kõik sisseveopiirangud Ukraina toodetele Krimmi.
http://news.allcrimea.net/news/2014/11/ ... yma-25048/
Ksf Svejk OSCE artikli viitest leitud lõik
Need masinad ei ole enam tavatarbijatele mõeldud. Tootja peaks olema nendel masinatel Ukraina. Tegu meil kasutusel oleva LAV-i toodetud Mamba taolise masinaga, millel põhi ehitatud kaldus, et võimalik miiniplahvatus suunata masina põhjast mööda. Seda võib kasutada OMON või mõni FSB, GRU üksus. Vaevalt, et sellist kolonni on suutnud mardikad kokku panna. Nende masinate kasutamine näitab, et on keda väärtuslikumat kaitsta.soul kirjutas: Veel oli konvoi koosseisus 15 soomustransportööri Kraz : https://ru.wikipedia.org/wiki/KRAZ-ASV_Panther
http://topwar.ru/59633-kraz-asv-panther ... botka.html
Viimati muutis ruger, 09 Nov, 2014 13:04, muudetud 5 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
OK. Minu viga pealkirjastamisel. Parandatud.ruger kirjutas:Tegu on hoopis DNR-i kooseisus olevate mardikate sisenemisega Donetski lennuvälja hoonetesse....Fucs kirjutas:Natuke videomaterjali eluolust jms...
SNBO: VF ei jätku vägesid, et alustada pealetungi Ukrainale
У России не хватает войск для наступления, — СНБО
09.11.2014 11:46
В Совете нацбезопасности и обороны Украины считают, что Россия не сможет осуществить открытое наступление на Украину, несмотря на концентрацию ее войск на украинских территориях и вдоль границы, из-за недостаточного количества военной силы, передает "В Кулаке".
Об этом сказал спикер Информационно-аналитического центра СНБО Андрей Лысенко.
По правилам ведения войны, силы атакующей стороны должны в четыре раза превышать войска стороны, которая обороняется, – добавил он — а сейчас преимущество имеет украинская армия.
http://vkulake.com/4279-u-rossii-ne-xva ... niya-snbo/
Ja olevatki Bezler üles leitud - nagu arvatud, elus ja terve. Ajakirja Voennoje Obozrenie ajakirjanikel õnnestus Bezler telefoni teel kätte saada ja talle teatada, et ta on tegelikult surnud
http://topwar.ru/62005-bezler-udivilsya ... hbami.html
Besi reaktsioon olevat olnud :«Шо, опять?..»
Kuid midagi siiski toimub, mõnede teadete kohaselt olevat Bes Venemaal ja Donbassi ilmselt ei naase.Spekuleeritkse selle üle, et ta võidakse määrata DNR esindajaks Venemaal. Või siis läheb nagu Strelkoviga, et jäetakse lihtsalt asjast kõrvale. Mingil põhjusel on tekkinud mulje, et Venemaal kellelgi väga tähtsale asjapulgale ei meeldi kui mõnel välikomandöril tekib vene rahva hulgas mingi "kangelase" või kasvõi väga tuntud isiku oreool.Eks need tüübid on ka kriitilised ses suhtes kuipalju Venemaa on mässajaid abistanud ja arvavad, et liiga vähe ja liiga hilja.
Neil ilmselt pole Vene praeguse võimu suhtes suurt tänutunnet ega imetlust.
http://topwar.ru/62005-bezler-udivilsya ... hbami.html
Besi reaktsioon olevat olnud :«Шо, опять?..»
Kuid midagi siiski toimub, mõnede teadete kohaselt olevat Bes Venemaal ja Donbassi ilmselt ei naase.Spekuleeritkse selle üle, et ta võidakse määrata DNR esindajaks Venemaal. Või siis läheb nagu Strelkoviga, et jäetakse lihtsalt asjast kõrvale. Mingil põhjusel on tekkinud mulje, et Venemaal kellelgi väga tähtsale asjapulgale ei meeldi kui mõnel välikomandöril tekib vene rahva hulgas mingi "kangelase" või kasvõi väga tuntud isiku oreool.Eks need tüübid on ka kriitilised ses suhtes kuipalju Venemaa on mässajaid abistanud ja arvavad, et liiga vähe ja liiga hilja.
Neil ilmselt pole Vene praeguse võimu suhtes suurt tänutunnet ega imetlust.
Soul postitas ühest artiklist tabeli - U. armee jne kaotuste kohta seoses nn Ilovaiski katlaga. Võtsin siis ette ja jutustan nüüd edasi selle tabeliga kaasneva artikli.soul kirjutas:По результатам ТСК. Потери под Иловайском
Manused:
По результатам ТСК. Потери под Иловайском.jpg [ 63.35 KB | Vaadatud 758 korda ]
Artiklis tuuakse välja kaks peamist puudujääki U. plaanis (juuni 2014 väljatöötatud); blokeerida vägedega riigipiir ja võtta rõngasse Donetsk, Lugansk, ja teised linnad - kus olid suured separatistide ja vene vabatahtlike grupeeringud.
Aga U. strateegid ei pööranud tähelepanu inimlikule faktorile U. relvajõududes. - millegipärast arvati (ja mõneti arvatakse senini), et loetud nädalatega saavad mobiliseeritud kodanikest täisväärtuslikud ohvitserid ja sõdurid. 24, 30, 51, 72, 79 brigaadid, mis paisati piirile - koosnesid 70-90 % äsja armeesse kutsutud inimestest. Peale esimese ülesande: piiri blokeerimise - need brigaadid pidanuks alustama teist ülesannet- linnade ümberpiiramist. Ja nende asemele pidanuks tulema territoriaalse kaitse pataljonid - kes 100 %-selt koosnesid mobiliseeritutest (isegi kui tulid vabatahtlikult sõjakomissariaati). Maailma praktika näitab - sõduri-ohvitseri ettevalmistus hõlmab minimaalselt pool aastat. Sellised U. üksused võisid osutuda mittelahingukõlbulikeks- satttudes vastamisi isegi väiksemaarvulise -kuid kogenud vastasega.Meie strateegid ei arvestanud sellise sellise kvaliteediga üksuste rindelemineku puhul seda - et DNR-LNR koos vene vabatahtlikega osutab tugevat vastupanu, et neil õnnestub hoida enda käes 100 km-st riigipiiri.
Teiseks - valitus, kindralstaap - ei oodanud- et Venemaa relvajõud võtavad osa Donbassi relvakonfliktis. Zelenopoljes 11. juuli U. kolonni tulistamine Venemaalt Gradidest oli suur üllatus. Ja ikka peale seda - ATO staap arvas, et tegemist oli üksikjuhtumiga ja Putin järgmisi samme ette ei võta. Aga terve mõistus ütleb - et kui midagi sellist toimus üks kord - siis see kordub pidevalt.
Juba 20. juuli oli selge, et U. senine plaan on fiaskos - ja on vaja väljatöötada uus plaan. Suurte pingutustega õnnestus augusti algul 72 ja 78 brigaad vaenlase piiramisrõngast välja tuua. Peale seda suurem osa brigaade saadeti ümberformeerimisele - kuna olid moraalselt lõõdud ja olid kaotanud kaks kolmandikku oma sõjatehnikast. Rindele jäid Ukraina relvajõudude territoriaalsed pataljonid, vabatahtlike pataljonid (Siseministeeriumile alluvad?), niinimetatud pataljon-taktikalised grupid - koostatud senistest mehhaniseeritud brigaadidest, mis ei olnud senini sõjategevusest osavõtnud. Kõik need üksused olid äärmuslikult väikesed. Näiteks miilitsa vabatahtlike pataljonide inimeste arvuks oli 35-50 sõjameest 400-500 asemel. Et kui lähtuda nimetuste härgi, siis jäi mulje - et Donetski oblastis (nagu aru sain - siiski Ilovaiski grupeering, sektor B?) oli U. vägesid 20 tuhat - aga faktiliselt oli kümme korda vähem.
Seega augusti alguseks pidanuks U. minemaaktiivsele kaitsele, planeerides võimalikud pealetungi kohad ja kindlustades neid, samuti pidanuks formeerima mobiilsed reservid. Kuid ATO juhtkond - vaatamata eelmise plaani krahhile - otsustas proovida kasvõi osaliselt Donetski ja Luganski ümberpiiramist.
- Erinevalt sõjategevusest väljaviidud ning ümberformeerimisle kuuluvatest brigaadidest - miilitsa vabatahtlikud pataljonid ja territoriaalse kaitse pataljonid omasid vaid tulirelvi ja liikusid autobusside, veoautodega;
- peale Boeingu katastroofi oli lennuväe tegevusle kehtestatud moratoorium ja abi õhust katkes.
- Venemaa armee - kes võttis aktiivselt osa piiriääres U. brigaadide tulistamises - võis sooritada kiire sissetungi U. territooriumi sügavustesse. Kuid ATO staap sellise võimalusega ei arvestanud.
- Ilma piiri sulgemiseta linnade ümberpiiramine kaotas mõtte, kuna tunni-kahega võis saabuda abi Venemaalt.
KAOTUSTE SUURUS
Arvatakse, et Ilovaiski katla (katlaid oli mitmeid) kaotuste arv on salastatud. See ei vasta tegelikkusele. Kui ei ole sõjaaja režiimi, võib salastatuse pitser olla vaid SNBO-l ja SBU-l. Antiterroristliku operatsiooni puhul - ei sõjaväelased ega militsonäärid ei oma salastatuseks seaduslikku alust.
Tänaseks on miinimum kaks interneti keskkonda;
- «Потери силовых структур вследствие российского вторжения в Украину (2014)»
- в Википедии
kus fikseeritakse püüdlikult kõik kaotused. Seetõttu kaob mõte - midagi varjata.
Alternatiivne arvestus toimus ka vabatahtlike grupi poolt - kes 3. september kuni 10. oktoober kogusid hukkunud U. sõdureid DNR-i alal. Viidi hukkumiskohast 150 sõjameest. Üle 100 neist korjati või maeti niinimetatud Ilovaiski katla territooriumil.
Algul oli hukkunute arvu kohta erinevaid kuulujutte. Et Saur-Mogilos 200, Ilovaiski-Starobeševo juures veel 600. Õnneks need arvud ei kinnitunud. Saur_Mogilo juures leiti 20 hukkunut (tipus polnud ühtegi hukkunut). Sõjmeeste kinnitusel viimased mehed lahkusid selt 26. august. Seetõttu artikli kirjutajad leidsid, et vja alternatiibne arvestus teha hukkunutest.Ilovaiski katla kohta. Küsitlused lahingutegevuses osalejatelt (esmajoones ohvitserid), kohalikud elanikud - sellepõhjal vabatahtlikud selgitasid välja paljud detailid kokkupõrgete kohta - kus hukkusid sõdurid.
Ajavahemikul 24-31. august hukkus 400 U. sõjaväelast ja korrakaitsjat. Neid järeldusi kinnitas meie kätte juhuslikult sattunud ettekanne (14. september seis) sektori B kaotuste kohta nimetatud perioodil. Selleks ajaks oli suuremlt jaolt selgunud Ilovaiski katla, Jekaterinovka piiripunkti lahingutes osalejate saatus.
Ettekande nimekirja kohta hilisemalt tuli siiski täpsustusi - oli uusi sõjaväeossa naasnuid. Näiteks 92- brigaadi 11-st teadmata kadunust on 2 vangis - ülejäänud elus.
(Artiklis nüüd eelpool nimetatud tabel).
Tragöödiat võinuks vältida.
Koheselt peale teateid Venemaa üksuste sissetungi kohta - pidanuks Ilovaiski maha jätma ja taanduma Komsomolski suunas, see šanss säilis kaks päeva.
DNR juhtkond, Venemaa relvajõud teadsid juba 21. augustil U. vägede suurust, kvaliteeti jne. See nähtub Vene ekspert Litvinovi artiklist: «Иловайск, как зеркало тактических возможностей»
(otsisin selle artikli üles, asjatundjad minu arust võiks ka seda lugeda - OK - eks seal ole seda "karateli" ideoloogiat ning ka arvud teised jne ja eks proovitakse tõestada midagi endale meeldivat - siis siiski - ka teise poole analüüs on huvitav ja usutavasti ta teab meist paremini U. ja Venemaa üksuste ülesandeid, koosseisu, taktikat, relvastust jne - aga artikkel ise: http://www.km.ru/world/2014/10/04/proti ... ikh-vozmoz ) Lugeda ise ei ole jõudnud veel...
Bojevikkude vangi oli langenud U. 8. armeekorpuse luureülem (olla valge lipuga läinud läbirääkimistele, et saada bojevikkudelt U. haavatuid kätte), peale tolle ülekuulamist oli teada neile U. sõjajõudude grupeeringu arv seal suunas, tagala seisund ja lahinguvõimekus. Ka varasemalt oldi teadlikud selle grupeeringu nõrkusest. Seda enam, et 22-23. august U. vastased diversiooni-luurerühmad tegid oma pealetungi täpsustamiseks luuret ja said informatsiooni - et sadu U. tanke jne siin ei ole, põhiliselt avastati vaid kooliautobusse.
Seetõttu - venelased läksid DNR-le appi teades - et U. grupeering ei suuda väärilist vastupanu osutuda. Vene sõjaväel oli vaid üks ülesanne: aidata DNR-l hävitada Ilovaiski grupeering. Kui nad tahtnuks edasi minna läände Donetski oblasti piirini.- nad seda ka teinuks, sest kellegagi ei olnud neid peatada. Raske isegi oletada, et kes ja kus võinuks vene ja dnri-i vägede pealetungi selle jätkumisel peatada.Aga seda fakti U. mõned strateegid proovivad varjata - paradoksaalne muidugi, et see saladus on vaid U. kodanikele, kuid mitte Venemaa sõjalisele juhtkonnale.
Palju siis langenuid, kes on süüdi?
14. sept. ettekande põhjal oli 90 kindlaks tehtud langenut ja 121 tundmatut hukkunut. mitte kindlaks tehtud hukkunud loetakse teadmata kadunute hulka. Kui arvestada teadmata kadunute arvust 121 tundmatut hukkunut, siis saame arvuks umbes 300. Sellest arvust mingi hulk saabus tagasi DNR-i alalt või vangist. Mõned helistasid vangist või mujalt (näiteks Venemaalt) ja teatasid - et on elus. Praeguseks on teadamat umbes 200 inimese saatus. 70-60% neist - on langenud - kelle kehad on põhiliselt juba väljaviidud ja asuvad Dnepropetrovskis ja Zaporožjes. Teised teadmata kadunud kas varjavad ennast või mingil põhjusel ei saa-eivõta ühendust. Seega on langenuid 400.
Süüdlasi on kolm; kaitseminister Geletei (nüüdseks maha võetud ametist), Kindralstaabi ülem Mužeiko ja ATO staabi ülem Nazarov. Neile nimedele võib ka teisi lisada.
Tabeli analüüs viib kurbadele järeldustele:
1. Ilovaiski, Starobeševo, Komsomolski all oli väike operatsioonist osavõtjate arv. Isegi U. kahe territoriaalse pataljoni deserteerumine ei muutnud pilti (eelneva lõigu tekst jäi mul veidi arusaamatuks, seetõttu ehk vale ümberjutustus...)
2. Sõjalise esiliinil 73. merekeskuse olemasolu viitab sellele, et ATO-l puudusid reservid. Eelnimetatud keskus on väikesearvuline, kuid unikaalne sõjaväeüksus kõrge proffesionaalsusega sõjameestest, keda ei valmistata ette ühe aastaga. Kui sellist isikkoosseisu kasutatakse tavalise jalaväena, siis see tunnistab varude puudumist.
3. Ilovaiski operatsioonist vahetult osavõtnud pataljonide «Донбасс», «Днепр-1», «Свитязь», «Херсон», «Ивано-Франковск», «Миротворец» - kogu võitlejate arv - 450 oli väike ja isegi Ilovaiski vallutamise puhul - ei olnuks neil jõudu saavutatu kindlustamiseks - ehk siis pealetungiks Donetskisse.
4. Ilovaiski grupi tagalast ja tiivalt kindlustamine (92, 93, 51 mehaniseeritud brigaadide pataljon ja roodu taktikalised grupid) oli liialt väike, et vastupanna vene vägede rünnakule. Ja kui veel süüvida, siis nende taktikaliste gruppide juhtimine oli было халатным? - mis lubas läbimurret.
5. Ei pea olema sõjaekspert, et teha järeldus - 2 tuhat võitlejat oli võimatu viia pealetungile 80 km pikkusel rindel - ilma reservideta, õhukatteta, täielikult avatud parema tiivaga ja teades veel, et öösel 23 vastu 24-ndat augustit vene armee murdis Ukrainasse.
ruger kirjutas: Ksf Svejk OSCE artikli viitest leitud lõikNeed masinad ei ole enam tavatarbijatele mõeldud. Tootja peaks olema nendel masinatel Ukraina. Tegu meil kasutusel oleva LAV-i toodetud Mamba taolise masinaga, millel põhi ehitatud kaldus, et võimalik miiniplahvatus suunata masina põhjast mööda. Seda võib kasutada OMON või mõni FSB, GRU üksus. Vaevalt, et sellist kolonni on suutnud mardikad kokku panna. Nende masinate kasutamine näitab, et on keda väärtuslikumat kaitsta.soul kirjutas: Veel oli konvoi koosseisus 15 soomustransportööri Kraz : https://ru.wikipedia.org/wiki/KRAZ-ASV_Panther
http://topwar.ru/59633-kraz-asv-panther ... botka.html
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... D0UQ#t=281
Anna andeks, kuid muidu huvitav jutt muutus kohe VÄGA kahtlaseks, kui vaatad minu poolt allakriipsutatud sõnu. Sellises ametis meest ei lastaks iial niimoodi vaenlase poolele jalutad ...võhik kirjutas:Soul postitas ühest artiklist tabeli - U. armee jne kaotuste kohta seoses nn Ilovaiski katlaga. Võtsin siis ette ja jutustan nüüd edasi selle tabeliga kaasneva artikli.soul kirjutas:По результатам ТСК. Потери под Иловайском
Manused:
По результатам ТСК. Потери под Иловайском.jpg [ 63.35 KB | Vaadatud 758 korda ]
...
Bojevikkude vangi oli langenud U. 8. armeekorpuse luureülem (olla valge lipuga läinud läbirääkimistele, et saada bojevikkudelt U. haavatuid kätte), peale tolle ülekuulamist oli teada neile U. sõjajõudude grupeeringu arv seal suunas, tagala seisund ja lahinguvõimekus. Ka varasemalt oldi teadlikud selle grupeeringu nõrkusest. Seda enam, et 22-23. august U. vastased diversiooni-luurerühmad tegid oma pealetungi täpsustamiseks luuret ja said informatsiooni - et sadu U. tanke jne siin ei ole, põhiliselt avastati vaid kooliautobusse. ...
Kui just tegelikult üle ei jooksnud ja loo autor üritab seda häbiväärset fakti varjata.

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
-
- Liige
- Kontakt:
Peab ikka väga suur häda seal Kremlis olema,et Gorbatsovi saatsin läände vahendusmissioonile......Ju siis Putjaga ei taha enam keegi tegemist teha,pakun,et see G20 on ka suure lõhkise küna ees,ainult tänu Hiina ja India survele vist jäädi selle Putja sinnatulekuga nõusse.
Tjahh... põrnitsesin ise ka artiklis seda lauset ja ei suutnud kuidagi aru saada, kuidas sellise kaliibriga mees saanuks jalutada bojevike poole vabatahtlikult läbirääkimisi pidama. Tegelikult huvitav teema, peab vist otsima kunagistest uudistest - kas midagi sellist võis toimuda. Mälupõhjas nagu viirastuks - et mingi uudis oli kunagi U. ohvitserist - kes läks valge lipuga läbirääkimistele ja sinna ta jäi. Aga - kus, kes, millal - hetkel ei mäleta ja üleüldse - sarnaseid asju võis ka mitmeid olla või hoopis kellegi teisega..mart2 kirjutas:Bojevikkude vangi oli langenud U. 8. armeekorpuse luureülem (olla valge lipuga läinud läbirääkimistele, et saada bojevikkudelt U. haavatuid kätte), peale tolle ülekuulamist oli teada neile U. sõjajõudude grupeeringu arv seal suunas, tagala seisund ja lahinguvõimekus. Ka varasemalt oldi teadlikud selle grupeeringu nõrkusest. Seda enam, et 22-23. august U. vastased diversiooni-luurerühmad tegid oma pealetungi täpsustamiseks luuret ja said informatsiooni - et sadu U. tanke jne siin ei ole, põhiliselt avastati vaid kooliautobusse. ...
Anna andeks, kuid muidu huvitav jutt muutus kohe VÄGA kahtlaseks, kui vaatad minu poolt allakriipsutatud sõnu. Sellises ametis meest ei lastaks iial niimoodi vaenlase poolele jalutad ...
Kui just tegelikult üle ei jooksnud ja loo autor üritab seda häbiväärset fakti varjata.
Kas keegi teab, mis on bojevikude peamiste manööverüksuste suurus. Kompanii, pataljon, polk? Jah, on pikk nimekiri militaarmoodustistest, aga need on erineva suurusega ning kohati on küsitav nende allumine. Ent kusagil operatiivtasandi staabis, olgu VFs või Donbassis, peab kellelgi kindralil olema maakaart, kuhu on tähistatud lipuke, ruuduke vms.
Ei saanudki. Kõik sepakate allikad kiresid töövõidust 21-22.08.2014 Šahtjorskis. Väidetavalt võeti kokku kinni 13 Ukraina sõjaväelast. Arvatavasti märksõnad: varitsus ja hooletus. Ukraina allikad valdavalt vaikisid sellest kuni Donetski "võiduparaadini", siis ei saanud enam ilmselget maha vaikida.võhik kirjutas:Tjahh... põrnitsesin ise ka artiklis seda lauset ja ei suutnud kuidagi aru saada, kuidas sellise kaliibriga mees saanuks jalutada bojevike poole vabatahtlikult läbirääkimisi pidama. Tegelikult huvitav teema, peab vist otsima kunagistest uudistest - kas midagi sellist võis toimuda. Mälupõhjas nagu viirastuks - et mingi uudis oli kunagi U. ohvitserist - kes läks valge lipuga läbirääkimistele ja sinna ta jäi. Aga - kus, kes, millal - hetkel ei mäleta ja üleüldse - sarnaseid asju võis ka mitmeid olla või hoopis kellegi teisega..mart2 kirjutas:Bojevikkude vangi oli langenud U. 8. armeekorpuse luureülem (olla valge lipuga läinud läbirääkimistele, et saada bojevikkudelt U. haavatuid kätte), peale tolle ülekuulamist oli teada neile U. sõjajõudude grupeeringu arv seal suunas, tagala seisund ja lahinguvõimekus. Ka varasemalt oldi teadlikud selle grupeeringu nõrkusest. Seda enam, et 22-23. august U. vastased diversiooni-luurerühmad tegid oma pealetungi täpsustamiseks luuret ja said informatsiooni - et sadu U. tanke jne siin ei ole, põhiliselt avastati vaid kooliautobusse. ...
Anna andeks, kuid muidu huvitav jutt muutus kohe VÄGA kahtlaseks, kui vaatad minu poolt allakriipsutatud sõnu. Sellises ametis meest ei lastaks iial niimoodi vaenlase poolele jalutad ...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist