Mis Ukrainas toimub? vol.3

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Otto K »

Yks kirjutas: Edward rääkis millestki muust. Mina räägin, et antud juhul peab siiski Ukraina käituma täna kui normaalne riik. ...

Ainus kus minu öeldu natukene kattub Lucase jutuga on see, et Ukraina puhul võiks lääs teha mööndusi selles, et Ukraina on juba riik kes sõdib. Samas, ma saan lääne kartustest aru, kui ikka de jure pole asi välja kuulutatud,....
Sellest ma rääkisingi, et de facto käib sõda. Lääne nõrkus ongi liialt de jure taha pugemine.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Otto K kirjutas:
Yks kirjutas: Edward rääkis millestki muust. Mina räägin, et antud juhul peab siiski Ukraina käituma täna kui normaalne riik. ...

Ainus kus minu öeldu natukene kattub Lucase jutuga on see, et Ukraina puhul võiks lääs teha mööndusi selles, et Ukraina on juba riik kes sõdib. Samas, ma saan lääne kartustest aru, kui ikka de jure pole asi välja kuulutatud,....
Sellest ma rääkisingi, et de facto käib sõda. Lääne nõrkus ongi liialt de jure taha pugemine.
Teinekord ei ole näiv nõrkus nõrkus vaid hoopiski süsteemi tugevus, mis lõpuks saabki otsustavaks. Kas ta ka seekord osutub tugevuseks näitab ajalugu.

Pealegi, kui de facto käib sõda, siis mida Ukraina ootab? Kuulutagu sõjaolukord kogu riigis välja. Või peab lääs kõigepealt sõja kuulutama ja siis tuleb Ukraina järele?
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Yks kirjutas: Teinekord ei ole näiv nõrkus nõrkus vaid hoopiski süsteemi tugevus, mis lõpuks saabki otsustavaks. Kas ta ka seekord osutub tugevuseks näitab ajalugu.

Pealegi, kui de facto käib sõda, siis mida Ukraina ootab? Kuulutagu sõjaolukord kogu riigis välja. Või peab lääs kõigepealt sõja kuulutama ja siis tuleb Ukraina järele?
Minu tagasihoidliku veendumuse kohaselt on täna veel nn. lääne süsteem oluliselt tugevam kui ühe hullu mõned diviisid.
Mida U ootab? Me oleme selle siin läbi nämmutanud.... sõjaseisukorras ei oleks saanud presidenti ega parlamenti valida....
Ma pead ei anna, et uue venemaa kaasabil toimepandud rünnaku järel seda sõjaseisukorda välja ei kuulutata.... eriti kui nn. tavamajanduses ei lähe asjad just kõige paremini.
Miks?`Sest de facto on U venemaaga sõjas. Et seda mitte näha, peaks vist olema kurt-tumm ja pime...
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Kellel on igav ja närvid veel korras, vaadaku / kuulaku värsket Solovjovi saadet.
Teemaks värvilised fašhistlikud revolutsioonid ja interventsioonid.
https://www.youtube.com/watch?v=ValRGgf2DP8
Saatest tuleb välja, et see venemaamoodi asi (impeerium) on vaid 300 aastat vana ja sellest ajast on ta suutnud rahus elada vaid 3 aastat (saates alates 11.18).
Selles mõttes haige saade, et nädalast nädalasse on seal samad näod... ja tõenäoliselt ka samad plaksutajad.... Ja räägivad (juhitavast) demokraatiast / vabadest valimistest.

Paljud meist mäletavad telesilda NSVL-i ja USA vahel, aastal 1988 / 1989?.... Leningradi töölised ja (ei mäleta) USA poolt. Sexi pole olemas.... Karta on, et aastal 201.... ärkavad venemaalased sama tundega... sexi ja demokraatiat pole olemas....
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Valimised ammu läbi. Sõja kulu puhul ei ole olukord ju kunagi staatiline. Seda on ka nämmutatud. Mitte küll siin aga sadades muudes kohtades. Samas, kuna ikka pole välja kuulutatud, siis on sel täna mingi muu põhjus.

Nagu öeldud pole antud juhul tegelikult üldse fraaside või terminite pildumine oluline. Muu on oluline. Kogu taustsüsteem, mis jääb mingi kitsale alale fokkuseerununa (näiteks sõjategevusele) hoomamata. Et mujal inimesed ei sõdi vaid peavad jätkuvalt toimetama keskkonnas, mis vaid kaudselt (või üldse mitte) on sõjaga seotud. Sisuliselt on päris palju Ukrainas neid, kes distantseeruvad vahetust "osalemisest" kui nii saab öelda ja kes eelistavad üldse mingeid seisukohti mitte võtta. V.a. isiklik olme ja toimetulek või mingi valdkonna toimetulek. Loetleme vaid mõned valdkonnad, kus ilmseleglt "nje mjasa i nje rõba" olek tekitab rohkem peavalu ja segadust kui konkreetsust ja sisuliselt ka kasu: SEJ majandus, AEJ majandus ja energiasektor üldiselt, transiidisektor üldiselt, raudtee kitsamalt, põhiliselt ekspordile töötav sõjatööstuskompleks kui nimetada vaid mõned valdkonnad, kes ei saa päris täpselt aru, et mis reeglite järgi siis tuleks nagu täna mängida.

Piltlik näide. Kuigi sul on p...e majas elektrienergia tootmises, siis täna ei saa saa näiteks kokkuhoiu mõttes lükata suures osas Kiievis 8 tunniks rubilkat välja. Kuigi peaksid. Aga ei saa. Soojusega sama. Peaksid alandama radiaatoreis kraade 3 kuni 5 kraadi, aga ...
Kas antud juhtumitel teadmine de factost on oluline Ukrainas? Keegi ei taha selle de facto nimel eriti millegipärast kannatada. Kummaline kas pole?
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Yks kirjutas: Valimised ammu läbi. Sõja kulu puhul ei ole olukord ju kunagi staatiline. Seda on ka nämmutatud. Mitte küll siin aga sadades muudes kohtades. Samas, kuna ikka pole välja kuulutatud, siis on sel täna mingi muu põhjus.
Tundub, et Ukraina elab Euroopa / maailma mõistete kohaselt.... mitte moskoovia haigete fantaasiate kohaselt.... sõja kuulutab ikkagi ründav pool.
Ok, Ukraina ei ole täna valmis täiemahuliseks sõjaks venemaaga.

Solovjovi saate juurde tagasi tulles... Euroopas (s.h. muidugi Ukrainas) levib fašhism.... See ei ole enam naljakas.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Selles Solovjovi saates on ka NATO inform büroo juht Moskvas, Videos alates 1.20.00
Jutt oli kaitse-eelarvetest. NATO-l on see vähenenud ja venemaal suurenenud.... aga Solovjov keeras selle ikkagi nii, et NATOL on suurem eelarve kui venemaal....
Ja nagu tavaliselt... kui normaalne inimene räägib NATO faktidest siis Solovjov keerab jutu USA pommitamistele.... võrdsustades USA NATO-ga.
AivarV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AivarV »

Veel üks lugu vastaspoolelt, intervjuu Valgevene vabatahtlikuga Dommbastani poolelt

http://cripo.com.ua/?sect_id=3&aid=184602

Valgevenelasi, kes osalevad sõjategevuses Ukrainas, saab võtta vastutusele Valgevene seaduste järgi, vastav paragrahv näeb ette vabadusekaotuse kolmest kuni seitsme aastani. Oktoobri algul esines Valgevene KGB juht Valeri Vakultšik riigi parlamendis ja hoiatas, et riigi kodanike poolt osalemine Ukraina relvastatud konfliktis ükskõik kummal poolel on karistatav kriminaalkorras. Samuti on karistatav nii Valgevene kodanike värbamine sõjategevuseks, väljaõpe, finantseerimine kui ka igasugune materiaalne toetus.
Seetõttu ei avalda need valgevenelased, kes ikkagi otsustasid minna sõjast haaratud Donbassi, erinevalt paljudest Ukrainasse sõitnud venelastest, oma nime - kartes kriminaaljälitust. „Russkaja planeta“ ajakirjanik vestles ühega neist – 27-aastase Vitebski elanikuga, kes veel hiljaaegu sõdis DNR-is. Olles saanud lahingute käigus põrutada, pöördus ta tagasi Vitebskisse taastusraviks.

Valgevenelane, olles suundunud sõdima Ukrainasse DNR-i poolele, jutustas, miks vabatahtlikud sõidavad Donbassi.
- Minu nimi on Sergei. See on tõeline nimi – sellise nimega pole midagi vajagi välja mõelda. Sõjas oli hüüdnimeks Najezdnik (Ratsanik)“, alustas juttu vestluskaaslane.
- Miks?
- Ei tea isegi. Arvatavasti seetõttu, et kuna ma kohe peale kohalesaabumist teatasin, et ma BTR-is sõitma ei hakka, ainult soomusel. See oli esimene asi, mida mulle õpetati: „Sees põled ära – ja matta pole kedagi. Aga soomuselt hüppad maha – ja oled elus!“.
- Kui palju valgevenelasi sõdib Ida-Ukrainas?
- Kohtusime küllaltki tihti. See tähendab, et see pole eksootika. Ütleksin, et võrdselt mõlemal poolel, kuid see on väga umbkaudne hinnang. Lihtsalt Novorossijas on valgevenelased hajutatud – sõitsid kohale läbi erinevate kanalite, sõdivad erinevates rühmades… Kiievi poolel on nad rohkem ühtsemad, sest sinna läksid kindla eesmärgiga Valgevene natsionalistid, nad tunnevad üksteist. Veel suve alguses räägiti palju Valgevene rühmast „Pagonja“, mis formeeritakse sõdimiseks Kiievi poolel. Pärast lakati sellest rääkimast. Ma sain aru, et neist moodustati üks Paremsektori rühmadest ning muudeti nimetus, et neid oleks keerulisem tuvastada. Kuid seal, paremsekkide juures, saan aru, et valgevenelased hoiavad ikkagi kokku.
- Kuidas sa ise Ida-Ukrainasse sattusid?
- Ma ei saa sellest rääkida – annaksin inimesed välja. Võin rääkida, et kuidas ei sattunud. Kõigepealt hakkasid meil Vitebskis ilmuma lendlehed RNE nimel (RNE - Русское Национальное Единство ehk Venemaa Rahvuslik Ühtsus ehk barkašovlased), mis kutsusid üles kaitsma Slavjanskit. Selliseid lendlehti nägin palju ka Minskis. Igal pool oli viide VKontakte grupile, kus siis vastavalt toimuski värbamine. Kuid mina pole barkašovlasi kunagi usaldanud, seepärast ei hakanud ka nendega ühendust võtma. Ukrainasse sattusin ma juba hiljem, ja kohe Donetskisse – nagu tellitult tol ajal seal kõik algas.
- Kui palju sulle maksti? Kas maksmise lubadusi üldse täideti?
- Teeme asja kohe selgeks. Ei mina ega minu tuttavad ei sõitnud sinna raha pärast. Samas ka mitte idee pärast. Seal suhtutakse üldse ideelistesse halvasti. Need tulevad, hoides peas kinni mingit romantilist ettekujutust sõjast. Aga pärast esimest tulevahetust on neil kõht lahti. Sõna otseses mõttes.
Ma räägin, kes sinna sõitsid. Läksid need, kes siin pole leidnud endale kohta elus. Kellele tulevikus midagi ei paista, peale viinaviskamise kohalikus tehases, abiellumise inetu eidega ja laste sigitamise, kellele on ette nähtud samasugune saatus. Kes ei suuda välja rabeleda provintsist, kus kõik on tardunud 20 aasta tagusesse aega. Nendest valgevenelastest, keda ma seal kohtasin, polnud ükski minskilane - sest neil on teine mentaliteet, nad näevad elu teisiti, neil on teised võimalused.
Ma tean täpselt, et inimesed Minskist olid teisel poolel, ukrainlaste poolel. Kuid seal olid natsionalistid nende hulgast, kes 90-ndatel Minskis valge-puna-valgete lippudega marssisid. Jah, need on tõsised poisid. Aga need, kes sõitsid nagu mina – provintsist, nemad pole mitte kunagi poliitikasse sekkunud.
Mindi sõdima seetõttu, et meile selgitati: seal tekib uus riik ja seal saab alustada uut elu. Saada kellekski. Öeldi, et kui kõik lõppeb, siis neile, kes soovivad jääda, antakse maja ja maatükk. Et meist saavad seal kangelased, nagu kõik, kes seal sõltumatuse eest võitlesid. Muidugi, raha lubati samuti, kuid mitte kullamägesid. See tähendab, et ei mindud raha järgi, mindi võimaluse pärast muuta oma saatust.
- Kellega oli teil juhust sõdida õlg õla kõrval? Kohalikud? Najomnikud? Vabatahtlikud?
- Erinevates piirkondades on kõik erinev. Seal võib isegi kahes kõrvutiasetsevas rindelõigus olla kõik erinev. Meil oli umbes pooleks - pool kohalikke, pool sissesõitnuid. Tulnukad on põhiliselt Lõuna-Venemaa linnadest, vabatahtlikud. Palju selliseid, nagu meie, elult peksa saanud, töötud. Valgevenes tagatakse sulle alati töö, mis sest et provintsis makstakse kopikaid, kuid ikkagi annab riik tööd. Need aga, kes tulid näiteks Kamõšinist, Saraatovist või Orenburgist, jutustasid, kuidas pool aastat istusid ilma tööta.
Üks neist rääkis mulle: „Kes 90-ndatel jäi ilma tööta– läks bandiidiks, bandesse. Praegu aga pole enam need ajad, seda ei tehta. Aga Novorossija – see on šanss, ise saad tegevust ja ka peret võid toita.“ Et siis sellised normaalsed poisid. Ka komandör oli normaalne - venemaalane, erumajor, teenis 14.armees just Transnistria konflikti ajal.
Ainus asi, millest meile kunagi ei räägitud - kust on pärit relvastus, millega me sõdime? Tean täpselt, et umbes 70% oli kohalikest rüüstatud arsenalidest. Kuid oli ka selliseid relvamudeleid, nagu AK105 või AK102, milliseid Ukraina armees pole kunagi olnud. Kuid meie ei küsinud. Vähem pärid – vähem probleeme.
Veel sattusime tihtilugu kokku kasakatega – vene omadega. Need kärutasid oma veokatega kogu aeg siia-sinna. Ei tea, miks nad ühe koha peal paigal ei püsinud. Kuid meie kasakaid ei usaldanud. Telekaamerate ees on nad lõbusad kujud, kuid lahingust jooksevad esimestena minema. Ja nad on väga laisad. Meie komandör kordas alati: „Rohkem higi – vähem verd“. Nii me maad kaevasimegi. Meil olid alati põhikaevikud, blindaažid, varukaevikud. Aga kasakad ei teinud mitte kunagi mitte midagi sellist. Ütlesid: „Meie pole talumatsid, et maad tuhnida. Meie asi on ratsaväerünnak.“ Ja ise istusid ning küpsetasid šašlõkki.
- Tšetšeenid sõdivad seal? Nende kohta räägitakse tõtt?
- Ei tea, nendega meie teed ei ristunud. Kuulsin nende kohta paljutki, seda küll. Oli kuulda kõige erinevamaid asju. Kuid see on ju sõda. Võivad liikuda kõige uskumatumad kuulujutud, niisiis ei ütle ma midagi – ei taha rääkida, mida ise pole näinud.
- Mis veel meenub?
- Seal võtavad kõik pantvange, see on lihtsalt selline valuuta. Ei võeta vangi mitte ainult vastaseid või kes varem sini-kollase lipu välja pani, võetakse kinni ka lihtsalt kohalikke. Kui palju kordi me neile appi sõitsime. Tuleb naine, eluaastaid 50 ja nutab: „Poisid, aidake, teie naabrid viisid öösel mehe koos pojaga ära. Tean, et kohalik miilits hoiab neid kinni, aga mind ei lasta nende juurde“. Hea küll, sõidame, klaarime. Ütleme, et need kohalikud aitavad meid, milleks neid vangistada? Meie rühma teati, austati, seetõttu inimesed vabastati alati.
Veel, mäletan, olin Makeejevka administratsioonis, näen et esimesel korrusel, poolel teel keldrisse, istub kümmekond inimest, silmad ja käed kinni seotud. Kõik mehed. Pärin, et kes need on? Vastatakse: „Ukrainlasi võtsime vangi“. „Ja milleks nad teile? Oleks võinud omade vastu vahetada“. „Las töötavad, taastavad, mida lõhkusid“,vastatakse. „No niimoodi nad teil ju ei tööta, ainult istuvad“, üllatusin mina. Vastati, et see asi pole minu mõistuse jaoks.
- Pidevad tulelöögid rahulike rajoonide, elumajade, koolide pihta, mida näidatakse televisioonis - on see tõsi või propaganda?
- Ei üks ega teine. Loomulikult, keegi ei tambi Gradidest sihikindlalt elukvartaleid, ei ukrainlased regulaararmeest, ei rahvuskaartlased, ei meie. Seda seal pole. Ja pealegi pole seal kellelgi nii palju laskemoona. Teate, kui palju maksab üks Gradi rakett? Aga Uragani rakett on veel kümme korda kallim!
Nii et spetsiaalselt rahulikke elanikke ei tulistata. Kui aga, ütleme, elumaja hoovi üles seada miinipilduja ja tuld anda, isegi ainult kaks-kolm lasku, siis vastus loomulikult saabub. Lendab sinna, kust tulistati. Ja muidugimõista võib ka maja tabada. Ma nägin seda mitmeid kordi.
Üldiselt tehakse sõjas väga palju rumalusi. Kuid mõned asjad üllatavad. Näiteks võib kõik ära lõhkuda, kuid sidevõrk töötab. Mitte igalpool muidugi, kuid üldiselt töötab. Sest seda on vaja nii bojevikkudel kui ka ukrainlastel. Mina ei näinud kogu lahingutsoonis oldud aja jooksul mitte ühtegi satelliittelefoni, neid pole seal lihtsalt vaja.
Mida ma veel tahan öelda. Poisikesena huvitusin ma relvadest, lugesin selle kohta palju. Lugesin, et näiteks AK tuletihedus on tunduvalt väiksem kui ameeriklaste M16-l. Seal aga sain aru – see kõik on jamps!
Kui antakse sinu tranšee pihta, ei hakka sa isegi end sellest välja upitama – tõstad käed automaadiga rinnatise kohale ja põletad vastase poole, kuigi ise teda ei näegi. Nimetatakse seda tulega mahasurumiseks, kuni omad veel ei toeta KPVT-st või miinipildujatest. Mida asja on siin tuletihedusel?
- Tagasi Donetskisse lähed?
- Lähen. Kuid tundub, et alles kevadel. Niikuinii talvel keegi sõdima ei hakka. Ainult Punaarmee Suures Isamaasõjas võitles talvel. Aga sellised üksused, nagu DNR-is ja LNR-is talvel ei sõdi. Ma lähen tagasi, sest ma ei viinud veel oma asja lõpuni.

See valgevenelase stoori on minu arvestuse kohaselt siin teemas nüüd juba kolmandat korda..
(by Borja)
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Ukraina sõdurite arvamusavaldusi lahinguväljast (2 tundi):
https://www.youtube.com/watch?v=3PEHgOej94s

Võibolla peaks ka #õppetund rubriiki panema?

Päris palju siunatakse kõrgemaid ohvitsere parketikateks, kes panevad II maailmasõja stampide järgi üle lageda välja - tank ees ja jalavägi "hurraaa" järgi. Et ohvitserid ei teadvat taktikast ja strateegiast midagi. Tõmbasid momendi maha ukrainlastel. Ja "vaherahu" ajal sai neil rohkem mehi surma kui niiöelda aktiivse faasi ajal.

Siunatakse varustuse puudumist. Väljaõppinud mehed, oskavad - teavad, aga ei ole millega sõdida.
Riigis on tankitehased ja ikka toetutakse enamjaolt igas asjas vabatahtlikele, ning nende raudplaatide auto külge keevitamisele.
Raadiosaatja on trofeeline.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Pisut Canada F-18st keeldumise tagamaadest...

http://inforesist.org/istorik-na-primer ... rebitelej/
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Rubriik: Mis VF "najomnikute" peas toimub.
Vene vabatahtlik räägib, miks ta läks ukrainlasi tapma.
Война на Донбассе: российский военный рассказывает на видео, почему он пришел убивать украинсцев (ВИДЕО)
25.11.2014 11:46
Война на Донбассе: в сети появилось видео, на котором российский военный с позывным «Череп» рассказывает, как он попал к боевикам и почему решился на этот поступок. Война на Донбассе: российский военный, с позывным «Череп», уверен, что не было бы всех этих смертей, если бы Россия не помогала боевикам, а также считает, что в этой войне главное - не геройствовать. Об этом он сообщил пользователю с «ником» Леонид Канфер, который разместил видеоролик в YouTube. Видео называется «Интервью под обстрелом». По словам военнослужащего, которого зовут Андрей, он воюет на стороне сепаратистов, хотя сам прибыл из города Череповец Вологодской области России. «Приехал, чтобы освободить Донбасс от Нацгвардии, - объясняет он свой поступок. - Не удивлюсь, если и в меня дом ворвутся люди и будут учить меня жизни ». Вдохновило же его на этот поступок «заявление Стрелкова, что ребятам нужна помощь».

«Приехал полтора месяца назад и пошел в Луганский военкомат, - рассказал он. - Когда учились, было интересно, а сейчас другое ощущение ». Военнослужащий также рассказал, что ему 21 год и пока здесь, на Донбассе, он не встречал своих земляков из Череповца. «Я понимаю, что если бы Россия не помогала, то не было бы войны, - говорит он и тут же добавляет. - Но и Америка Украина помогает ». Интересно, что, по его словам, в Украине живет его родня, которую он несколько лет назад посещал. «Почти все родные живут по бабушке в Украину. Она живет в Черниговской области, - сообщил он. - Последний раз был у них в 2011 году ». В процессе всего интервью за кадром раздается бомбежки, по словам военного, стреляют минометы и «Грады». «Нужно переждать, - говорит он. - Здесь главное не геройствовать ».

Интервью под обстрелом : https://www.youtube.com/watch?v=JCELz-tu8WA

http://tenews.te.ua/news_all.php?id=1431

Seleznov nimetas peamise tingimuse UKR võiduks ATO tsoonis - ühiskonna konsolideerumine.
Селезнев назвал главное условие победы украинской армии в зоне АТО
25 ноября 2014, 11:39
Главное условие успешного выполнения антитеррористической операции на востоке Украины – консолидация общества. Об этом в ходе пресс-конференции в "Обозревателе" рассказал редактор отдела газеты "Народная армия" Владислав Селезнев.

"Главное условие выполнения задач, которые стоят перед участниками антитеррористической операции – это, в первую очередь, консолидация общества", - сказал он. "Только объединив все наши посылы, все наши возможности в едином стремлении выполнить задачу, мы сможем успешно реализовать те задачи, которые стоят перед нами", - убежден он.

Как рассказал Селезнев, именно консолидация усилий разных подразделений позволяет удерживать донецкий аэропорт под контролем Украины. "Консолидация усилий защитников донецкого аэропорта и подразделений огневой поддержки, а также подразделений, которые обеспечивают воздушную разведку территории, которая прилегает к донецкому аэропорту, позволяет нам в течение длительного времени сохранять статус-кво, и этот стратегический объект находится под нашим контролем", - заявил он.

"Наша сила – в консолидации. Надо четко понимать, что наша победа – это дело рук наших", - подчеркнул Селезнев.

Напомним, как сообщалось ранее, террористы не оставляют попыток увеличить площадь подконтрольных им территорий на востоке Украины.

Видеозапись пресс-конференции с Владиславом Селезневым смотрите здесь.

http://obozrevatel.com/crime/17546-sele ... ne-ato.htm

777 allalaskmise süüdlasteni viiva info eest pakutakse 17milj. USD
Крушение "Боинга 777": детективное агентство готово отдать $17 млн за данные о сбитом лайнере
25.11.2014 | 11:52 (Киев) |
На сегодняшний день крушение "Боинга 777" продолжает расследоваться. Одно из детективных агентств занимается поиском доказательств вмешательства в ход следствия третьих сторон.

Как известно, крушение "Боинга 777" стало одним из самых резонансных происшествий за время боевых действий на востоке Украины. Немецкое бюро экономических расследований Wifka намерено заплатить 17 миллионов долларов за информацию, которая подтверждает вмешательство в ход расследования трагедии авиалайнера Малазийский авиалиний. Эту информацию сообщил частный детектив Йозеф Реш в интервью одному из изданий Германии.

Сообщается, что бюро Wifka проводит расследование по поручению заказчика, который пожелал остаться инкогнито. Реш сообщил, что через посредника заказчик увеличил вознаграждение. По данным бюро, 30 миллионов долларов заплатят за предоставлении информации о лицах, которые стояли за этим преступлением. После этого будет выплачено еще 17 миллионов долларов за сведения о том, что третьи стороны пытаются вмешаться в расследование и замедлить его. Детектив сказал, что сейчас разыскивается второй Эдвард Сноуден.

Реш также отметил, что на данный момент расследование проходит на стадии переговоров. Детектив подчеркнул, что за это время следователи получили массу писем, звонков. Но, 99% их них можно просто отбросить в сторону. Остальное же может привлечь внимание, сказал он. Около 10 информантов сначала показались интересными, но потом из них осталось только пять, отметил Реш.

По словам детектива, к ним пришло множество фальшивых лжесвидетелей. Некоторые говорили, что самолет обстреляли украинцы, некоторые говорили о россиянах или же сепаратистах. Но, основной целью таких информаторов была лишь заинтересованность в том или ином итоге. Реш также отметил, что по сей день не знаком с заказчиком.

Напомним, на данный момент Совет по безопасности Нидерландов практически полностью собрал обломки разбившегося лайнера.

http://joinfo.ua/incidents/1055721_Krus ... otovo.html
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wk2 »

Тела российских военных остаются гнить под Иловайском – комбат Береза
http://hvylya.net/news/exclusive/tela-r ... ereza.html
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Levada keskuse uuringu tulemuse andmetel, ei taha suurem osa VF elanikest, et VF sõdiks Dommbasstaanis.
Опрос: большинство россиян против возможного военного вмешательства РФ в конфликт в Украине
2014-11-25 11:59:00

Большинство граждан России считают, что после окончания перемирия на востоке Украины возобновятся военные действия, и высказываются против возможного вмешательства Москвы в конфликт. Согласно данным опроса, проведенного "Левада-Центром", 55% респондентов предположили, что Украину ждет новый виток противостояния между армией и сепаратистами. Против ввода российских войск выступили 58% россиян.

21% опрошенных предполагают, что украинский кризис может закончиться "подписанием мирного соглашения и процессом мирного урегулирования конфликта". Затруднились с ответом 25%.

Отвечая на вопрос о предпочтительности сценария развития событий на востоке Украины, 36% заявили, что хотели бы, чтобы Украина самостоятельно урегулировала проблемы с сепаратистами. Столько же выступают за мирное решение конфликта при посредничестве России. По мнению 16%, Россия должна до конца помогать самопровозглашенным Донецкой и Луганской "республикам" добиться независимости от Украины "любыми средствами, включая военные".

Социологи выяснили, что 23% россиян выступают за ввод на восток Украины российских войск в случае возобновления военных действий. Но 58% все же высказываются против военного вмешательства со стороны России.

Согласно полученным данным опроса, 65% выражают уверенность, что Россия должна признать независимость "ДНР" и "ЛНР". 12% предполагают, что подобный шаг нежелателен. 23% не смогли ответить на вопрос. При этом 63% считают прошедшие 2 ноября выборы на Донбассе, не признанные Западом и одобренные Россией, легитимными. 17% высказывают противоположную точку зрения.

Напомним, результаты проведенного в прошлом месяце опроса на тему Украины показали, что россияне стали критичнее относиться к политике российских властей по отношению к соседней стране. За последнее время выросло число тех, кто считает, что Москва решает внутриполитические цели за счет событий в Украине. В то время как в октябре 28% пришли к такому выводу, в сентябре об этом говорили 20%, в июле - 22%.

Увеличилась и доля тех, кто видит ответственность России за кровопролитие на юго-востоке. Хотя, отмечают социологи, в общем и целом большинство россиян по-прежнему одобряют политику Владимира Путина в Украине.

http://ukranews.com/news/146591.Opros-b ... Ukraine.ru
Samal teemal:
Россияне не хотят воевать за Донбасс – соцопрос
Сегодня, в 11:56
http://glavcom.ua/news/251130.html

Olukord Lugandas : Bojevikud tümitavad Stšastet, Krõmskoet, Staniitsa Luganskajat ja Trehizbenkat.
Kella 11:00 seisuga on Lugasnskis endas vaikus ja ei tulistata.
Ситуация в Луганске 11:00 - террористы обстреливают близлежащие села
11:36 25.11.2014
Ситуация в Луганске на 11:00. Сегодня, 25 ноября, в оккупированном террористами Луганске ситуация стабильная. Не стреляют. При этом боевики продолжают открывать огонь по близлежащим селам.

Так, согласно информации пресс-службы Геннадия Москаля, в результате массивного минометного обстрела город Счастье остался без тепла и света. В населенном пункте перебит коллектор. В сообщении говорится, что ремонтные бригады выехали на место аварий. Специалисты пытаются восстановить нанесенные разрушения. В пресс-службе ЛОГА отметили, что наладить подачу электро - и водо - снабжения в поселке удастся к концу сегодняшнего дня.

Также сообщается, что в течение суток террористы самопровозглашенной ЛНР открыли огонь по тем населенным пунктам региона, которые контролируются украинскими военнослужащими. Так, боевики обстреляли Крымское, Станицу Луганскую, Счастье и Трехизбенку. На данный момент поселки Трехизбинка и Чернухино также остаются без газа и электроснабжения. Провести ремонтные работы не возможно из-за боевых действий, отметили у Москаля.

В обоих населенных пунктах ГосЧСники разворачивают пункты обогрева с буржуйками. Там местные жители могут согреться и выпить горячего чая.

http://www.business.ua/articles/self_ma ... ela-80903/

Sementšenko: Ebaselge puterdamise ATO sildi all peab muutma vabadussõjaks.
Невнятную АТО должна сменить война за независимость — Семенченко
25 листопада 2014
На смену невнятной антитеррористической операции должна прийти война за независимость, считает народный депутат Украины и комбат «Донбасса» Семен Семенченко. Об этом он написал в публикации на своей странице на Фейсбуке.

Это то, что сейчас ведут патриоты в Донецком Аэропорту, под Волновахой, Дебальцево, Счастьем, в других «местах силы».

Это то, что должно осознать и к чему прийти государство.

Этот конфликт имеет и военное и политическое решение», написал комбат и нардеп.
«Цель — независимость страны»

«Главное — иметь волю именно решать, а не констатировать факты в сводках.

Главное — осознать что цель — не сохранение власти в Украине, своего благополучия, а независимость страны и будущее народа. С этим осознанием пока у большинства власть имущих явные проблемы. У добровольцев с этим проблем нет», считает Семенченко.

«Будем сражаться на два фронта. Кроме автомата на фронте теперь у нас есть мандаты в парламенте. Обязаны преуспеть и там и там», отмечает новоизбранный народный депутат.

Также он пишет, что «в зоне АТО, рядом с товарищами из батальона Донбасс, чувствую себя по-настоящему свободно и легко.

Очень резкий контраст с Киевом. Тут все просто и понятно».

Pilt

http://kyiv.osp-ua.info/lastnews/15493.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

ATO staabi teatel alustas VF vägede (osalist) väljaviimist Dommbasstaanist.
(Sama teade käis ka Eesti raadio uudistest läbi)
В штабе АТО заявляют, что на территориях подконтрольных пророссийским боевикам отмечается уменьшение количества подразделений войск Российской Федерации.

«Украина покинуло более тысячи российских солдат. Вместо регулярных частей российских войск, самопровозглашенные республики пытаются создать собственные силовые структуры. Поэтому лидеры боевиков объявили о создании в Донецке полка внутренних войск ДНР », - говорится в сообщении пресс-центра АТО.

Сейчас подтверждения этой информации из других источников нет.

Накануне, 21 ноября, в НАТО сообщили о передвижении российских войск и техники в направлении установленной линии перемирия на Донбассе.

Кроме того, в СНБО 21 ноября заявили, что Россия впервые с 5 сентября, когда было объявлено о режиме прекращения огня на востоке Украины, возобновила артиллерийские обстрелы украинской территории.

Украина и международное сообщество обвиняют Россию в поставках оружия и военных на помощь сепаратистам на Донбассе, зато Москва это отрицает.

http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 09331.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Dommbasstaanis rallivad ringi VF politseimasinate konvoid
На Донбассе конвой российской полиции (фото)
Сьогодні, 12:58
На Донбассе увидели конвой полицейских машин с флагами и номерными знаками России.

Фото конвоя публикует польский журналист в Твиттере.

«Конвой полицейских машин с флагами России сопровождает черные внедорожники в Коммунаре Донецкой области», - пишет журналист.

На бампере можно разглядеть герб России.

К слову, на Донбассе продолжают поддерживать произвола боевики, в результате чего гибнут мирные жители.

https://twitter.com/kdzieciol/status/53 ... 84/photo/1

http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1534679

Dommbasstaani pealikule Zahartšenkole esitati ultimaatum - kadugu Donetskist kahe kuu jooksul.
Ultimaatumi esitas miski imenimega kohalike gäng "naispataljon «Vastupanu»" («Сопротивление»)
Лидеру ДНР Захарченко выдвинули ультиматум — убраться из Донецка в течение двух месяцев
25.11.2014
В оккупированных городах Донбасса нарастает выражение недовольства террористами местного населения. Так, вчера в Донецке состоялось выступление объединенного женского батальона «Сопротивление». Женщины выступили против того, что творится в городе, а также выразили свое возмущение тем, что террористы рассчитываются с людьми фальшивыми деньгами. Об этом сообщил спикер СНБО полковник Андрей Лысенко.

Они выдвинули лидеру ДНР Александру Захарченко ультиматум — убраться из Донецка в течение двух месяцев. Правда, чем пригрозили в случае невыполнения ультиматума, Лысенко не сказал.

При этом он напомнил, что это уже далеко не первый случай организованных протестов мирных жителей в различных городах Донбасса. В частности такие были в Амвросиевке, Торезе, Ровеньках и других населенных пунктах.

http://real-vin.com/%D0%BB%D0%B8%D0%B4% ... 1%8C%D1%82

"Gruz200" UKR > VF teemadel
Из Донбасса в Россию отправили партию убитых «призраков»
25 Ноя 2014
Из Донбасса в Россию отправили очередную партию уничтоженных наемников из РФ.

Об этом на своей ФБ-странице пишет активист партизанского движения в зоне АТО Вадим Вовк.

«В Брянск, Орел и Питер из Донбасса отправили очередной «Груз-200», состоящий из российских наемников Сергея Страхова, Кирилла Николаева и Антона Фатулаева. Все они воевали против Украины в бандформировании «Призрак» под руководством Алексея Мозгового (Алчевск, Луганская область). Их тела уже находятся в Ростове-на-Дону. Боевики погибли 26 августа 2014 года, для их опознания потребовался анализ ДНК».

http://www.ipnews.in.ua/index.php/2014/ ... prizrakov/

Bojevikud andsid suurtükituld Makeevkale......
Боевики нанесли артиллерийский удар по Макеевке
Сегодня, 12:43

Пресс-служба городской администрации сообщила, ночь в Макеевке Донецкой области прошла под звуки канонады.

"В результате артиллерийского обстрела пострадали жилые дома, высоковольтная линия, трансформаторные подстанции", - говорится в сообщении.

В результате обстрела двое мирных жителей Макеевки получили осколочные ранения.

Ранее сообщалось, что в Донецке ночь на 25 ноября прошла крайне напряженно, под интенсивными обстрелами оказались Киевский, Куйбышевский, Ленинский и Петровский районы, сообщили в горсовете.
http://nvua.net/ukraine/boeviki-nanesli ... 22060.html

......ja andsid tuld ATO üksustele Donetski ning Volnovaha vahel.
Боевики обстреляли силы АТО между Донецком и Волновахой - карта
Сегодня, 12:47
За минувшие сутки террористические группировки при активной поддержке войск РФ атаковали и обстреляли позиции украинских военных в четырех основных направлениях .

Боестолкновения зафиксированы в Славяносербске, Счастье и Станице Луганской в Луганской области. В Донецкой области - в н.п. Майорск, Дебальцево и донецком аэропорту, а также в направлении Мариуполя.

Как сообщалось, боевики за минувшие сутки открывали огонь 36 раз.

http://nvua.net/ukraine/boeviki-obstrel ... 22061.html
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: mauser ja 2 külalist