Autotehnikateema
Re: Natuke nuputamist tehnikameestele.
no võivad ju vändakaelad paigast läind olla. tõenäosus mingi promilli promilli promill.
nuka nukid nihkuda ei saa ja nii äkitse ei kulu ka.
ega sääl nukaajamis pole mingit koostu, mis saaks paigast nihkuda?
või kuidas on lihtlabase rihma üle viskamisega?
krt, need tegelt ka ei passi põhjuseks, kuna surved ju erinevad.
a mida mina ka asjast tean, niisama targutan.
nuka nukid nihkuda ei saa ja nii äkitse ei kulu ka.
ega sääl nukaajamis pole mingit koostu, mis saaks paigast nihkuda?
või kuidas on lihtlabase rihma üle viskamisega?
krt, need tegelt ka ei passi põhjuseks, kuna surved ju erinevad.
a mida mina ka asjast tean, niisama targutan.
Isand Jaagupuuk,millised klapipesad välja nägid?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Hapud, vähemalt selle klapi oma, mis välja võtsin.Lemet kirjutas:Isand Jaagupuuk,millised klapipesad välja nägid?
Sain just kaanetegija käest vastuse. EOD, võtan oma kujutletava kübara maha!!! Mees ütles, et paistab olema kahe komponendi koosmõju, sitt kütus (nimesid ei nimeta, näpuga ei näita, teate küll Seda eesti kõige kallimat Solgimüüjat) ja vanameistri poolt mainitud pauku väljalaskes. Nagu juba mainitud, siis silindrites lahtine tagi ja väljalaske klappide tööpindade vahele on need tükid ilusti kinni löönud, klapid on väikese vaevaga uuesti sissetehtavad.
Vot sulle müstikat, mida elus ikka ette tulla võib.
EOD, sügav kummardus minu poolt!
sitt päev, kellele kurdad
Eks ju kütusefirma nime võib ju ära mainida, selle eest ilmselt vitsa ei saa. Kuigi jah, ilmselt sellel vahet ei ole, sest kütusemüüja, kelle käest kvaliteetset kütust saaks on eestis siiani leidmata.
PS. Shelli loobumisest on kahju.
PS. Shelli loobumisest on kahju.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Aga ma hetkel ei lisa midagi peale selle, et eeter on väga äkiline aine, sellega poisid ärgem mängigem. Puhta eetri isesüttimistemperatuur oli ju alla 40C, midagi +30C ja komakohad peale.vanahalb kirjutas:Ega vana sinna käivitamiseks balloonitäit eetrit juhtumisi sisse lasknud?
Ma tean üht juhtumit, kus paari sekundiga kadus kõigis silindrites kompressiooni ja hülsid olid ka mõrasid täis (Isuzu "plekkhülssidega" mootor)
Mitte isesüttimis- vaid keemistemperatuur. Vastasel korral peaks ma juba ammu maha põlenud olemaHydrazine kirjutas:
Aga ma hetkel ei lisa midagi peale selle, et eeter on väga äkiline aine, sellega poisid ärgem mängigem. Puhta eetri isesüttimistemperatuur oli ju alla 40C, midagi +30C ja komakohad peale.

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Ma käisin küll keemia eriklassis aga näed ei jäänud kõik külge, aga see on meeles, et eeter pole naljaasi. kuidas see värk toimib seal oli mingeid väga peeneid aspekte. oot, mäluvärskenuse koht, otsin eetri valemit taga 

kaks alküülrühma, dietüüleeter, ei ma olen vanaks jäämas, keemia oli nii keeruline, aga sain ikka 4'jaga läbi, aga kui elus vaja pole, siis ununeb.
Sa pole ainukeneManurhin kirjutas:Mitte isesüttimis- vaid keemistemperatuur. Vastasel korral peaks ma juba ammu maha põlenud olemaHydrazine kirjutas:
Aga ma hetkel ei lisa midagi peale selle, et eeter on väga äkiline aine, sellega poisid ärgem mängigem. Puhta eetri isesüttimistemperatuur oli ju alla 40C, midagi +30C ja komakohad peale..

Küll on tänapäevased käivituseetrid natuke "maharahustatud", lisatud pisut määrdeaineid ja pole nii äkilised kui apteegi eeter.
Eetri paha omadus on õlikile mahapesemine silindriseintelt ja detonatsiooni tekitamine (ehk siis plahvatuslik põlemine silindris). Seega võib üledoseerimisel ühe käivitusega mootori ära lõhkuda!
Kui juba keemiaks läks, siis ma mäletan siiani, kuidas käis Kaaliumi ja Naatriumi käitlemine, poolmetallid lõika noaga ja hoiti õlipurkides, niikui õhku said siis oksüdeerusid välkkiirelt, see oli midagi nii põnevat, et siaani meeles.
Viimati muutis Hydrazine, 26 Dets, 2014 10:21, muudetud 1 kord kokku.
No mina omal ajal lasin enda tehnikale kõva külmaga käivituseetrit ikka mõnuga otse karbussi lõõridesse. Mingi eeter oli, kust pritsis kenasti peene nirena, sealt sai otse lõõri lastud. Mis joa ära pihustas, seda sai topsikusse lastud ja sealt karpasse mõnus sorts valatud. Siis kähku õhupuhasti kaas peale, kinnikruvimisele ei hakanud aega raiskama, õhuklapp kinni ja starterit. Nii Mosse, Lada kui ka Opel käivitusid alati ja ükski mootor laiali ei lennanud. Aga vaatamata isuäratavale lõhnale need eetrid mingit õlilisandit tõepoolest sisaldavad (ptfui! Väkk!jackpuuk kirjutas: Sa pole ainukene.
Küll on tänapäevased käivituseetrid natuke "maharahustatud", lisatud pisut määrdeaineid ja pole nii äkilised kui apteegi eeter.
Eetri paha omadus on õlikile mahapesemine silindriseintelt ja detonatsiooni tekitamine (ehk siis plahvatuslik põlemine silindris). Seega võib üledoseerimisel ühe käivitusega mootori ära lõhkuda!

Naatriumiga lasksin kunagi tiladega kuuekohalise kätepesunõu seina pealt mahaHydrazine kirjutas:Kui juba keemiaks läks, siis ma mäletan siiani, kuidas käis Kaaliumi ja Naatriumi käitlemine, poolmetallid lõika noaga ja hoiti õlipurkides, niikui õhku said siis õksüdeerusid välkkiirelt, see oli midagi nii põnevat, et siaani meeles.

Selline: https://www.youtube.com/watch?v=NTFBXJ3Zd_4jackpuuk kirjutas:Mis te arvate, milline vaatepilt on kui naatriumi tükk lutsukivi moodi järvele visata?
Inimorganismile need seespidiseks tarbimiseks pole sobilikud jah (olen oma silmaga näinud, kuidas seda prooviti)Manurhin kirjutas: No mina omal ajal lasin enda tehnikale kõva külmaga käivituseetrit ikka mõnuga otse karbussi lõõridesse. Mingi eeter oli, kust pritsis kenasti peene nirena, sealt sai otse lõõri lastud. Mis joa ära pihustas, seda sai topsikusse lastud ja sealt karpasse mõnus sorts valatud. Siis kähku õhupuhasti kaas peale, kinnikruvimisele ei hakanud aega raiskama, õhuklapp kinni ja starterit. Nii Mosse, Lada kui ka Opel käivitusid alati ja ükski mootor laiali ei lennanud. Aga vaatamata isuäratavale lõhnale need eetrid mingit õlilisandit tõepoolest sisaldavad (ptfui! Väkk!).

Ei teinud pauku (kas polnud piisavalt puhas aine?), kargles mööda järvepinda ringi, suitses ja pildus väikesid "välke", vaatepilt oli jah, no vinge. Aga kooli peldikust pühkis nimetet kätepesu anuma küll seinalt pauguga maha.Manurhin kirjutas:Selline: https://www.youtube.com/watch?v=NTFBXJ3Zd_4jackpuuk kirjutas:Mis te arvate, milline vaatepilt on kui naatriumi tükk lutsukivi moodi järvele visata?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist