Kes küll on see kretiin, kes Putinile selliseid tekste koostab? Kapitali väljavoolamine riigist ei ole sama mis rublade vahetamine valuutaks. Sama idiootne väide kui see, mil Putin väitis rubla kursilangust riigile ainult kasuks tulevat - "enne saime dollari eest 32 rubla, nüüd tervelt 48 - riigieelarve ainult paisub" (tsiteerin umbes, ei mäleta täpset sõnastust.)Svejk kirjutas:Veel Puutinit -
"Niisis kapitali väljavoolust.
50 % sellest moodustab VF rivikodanike tavaline rubla valuutaks vahetamine, ei midagi enamat, - annab riigipea teada.
Ta selgitab, et "venemaalased küll "läksid rublast ära dollariteks ja eurodeks", kuid need rahad ei ole riigist lahkunud, kuhugile kadunud"....
rõhutas V.V"
Venemaa majandus ja sanktsioonid I
Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Economist kirjutas paar numbrit tagasi oma versiooni naftahindade lahingust.
http://www.economist.com/news/leaders/2 ... et-will-be
http://www.economist.com/news/leaders/2 ... et-will-be
Kõiges on süüdi spekulandid
https://www.youtube.com/watch?v=DO-SkTh ... mX&index=4
https://www.youtube.com/watch?v=DO-SkTh ... mX&index=4
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Väga hea artikkel Venemaa kriisi põhjustest ja edasisest arengust.
Vadim Žartun: "Miks ma ei rõõmusta rubla tugevnemise üle?"
http://zhartun.me/2014/12/exchange.html
(Hea kui keegi ära tõlgiks, mul endal on jõuluaegne laiskushoog peal ning tülpimus kõigist neist Ukraina sõja- ning Venemaa majandusuudistest
)
(Hea kui keegi ära tõlgiks, mul endal on jõuluaegne laiskushoog peal ning tülpimus kõigist neist Ukraina sõja- ning Venemaa majandusuudistest

Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Mulle on viimasel aja kuklasse tekkinud sihuke mõte, et huvitav, mis siis juhtima hakkab, kui venelased neile omase pohhuismiga kuulutavad, et ei suuda laenumakseid teenendada. Mis siis juhtuma hakkab? Ma pean silmas just neidsamu lääne panku. Summad on ju suured, sedavõrd suured, et vaevalt Venemaa varad teistes riikides neid katavad. Ja pealegi-kes neid tahaks. Vana tuntud tõdemus- kui su võlg on 1000 eurot, siis on see sinu probleem. Kui aga 10 mili, siis on see panga probleem. Sedapidi kanduks see majandukriis ilmselt ülemaailmseks... 

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Žartuni artiklist paar head kildu.Troll kirjutas:Väga hea artikkel Venemaa kriisi põhjustest ja edasisest arengust.
Esiteks termin "olümpiard" - ilmselt siis olümpiale kulutatud miljard(id)
Siis keskpanga juhataja Najebullina ees- ja isanimi - Elvira Šeherezadovna. Tegelikult on ta muidugi Sahipzadovna, nagu igaüks teab

Aga Šeherezad viitab läbipaistvalt "1000 ja 1 öö" muinasjuttudele.
Ja lõpuks tsitaat superinvestor Buffetilt - (vabas tõlkes) - "Ainult basseini tühjakslaskmine näitab, kes läks alasti ujuma"
Ole normaalne!Lemet kirjutas:Mulle on viimasel aja kuklasse tekkinud sihuke mõte, et huvitav, mis siis juhtima hakkab, kui venelased neile omase pohhuismiga kuulutavad, et ei suuda laenumakseid teenendada. Mis siis juhtuma hakkab? Ma pean silmas just neidsamu lääne panku. Summad on ju suured, sedavõrd suured, et vaevalt Venemaa varad teistes riikides neid katavad. Ja pealegi-kes neid tahaks. Vana tuntud tõdemus- kui su võlg on 1000 eurot, siis on see sinu probleem. Kui aga 10 mili, siis on see panga probleem. Sedapidi kanduks see majandukriis ilmselt ülemaailmseks...
Küsimus ei ole kas vaid ainult millal. Suudad välja mõelda mõnda arukat põhjendust miks nad peaksid laene tagasi maksma?
Sanktsioonid annavad veel suhteliselt söödava põhjenduse ka.
Kae nalja, jõuluajal ärkavad surnudki ellu...aga loomulikult suudan. Mida Venemaa kaotab, seda suudan ma üpris hästi taibata. Põhimõtteliselt tähendab see ilmselt pikemas plaanis järjekordset vene mässu, klassikute sõnul verist ja mõttetut ning tema veelgi suuremat mahajäämust muust maailmast. Mind huvitab rohkem lääs ja mõjud lääne ühiskonnale. Muu maailm elab ilma Venemaata vast ikka kuidagi ära, nagu on selgunud, ei ole ei gaas ega nafta vahendid, mille abil suudetaks muud maailma endile allutada, Venemaa ellujäämine aga ilma muu maailmata on pisut kahtlane. Kui juba 90ndatel, mil Venemaa tootmine oli siiski märksa kodumaisem kui praegu, oli lääs sunnitud humanitaarabiga elanikkonda toetama, siis täna, kui kogu tootmine baseerub suuresti importtehnoloogiatel ja seadmetel, tähendab igakülgne boikott ilmselt peatset kollapsit.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
http://izvestia.ru/news/581165
Vene valitsusele saadeti ettepanek, et sanktsioonid kehtestanud riikidele ei peaks võlgu tagasi maksma.
Vene valitsusele saadeti ettepanek, et sanktsioonid kehtestanud riikidele ei peaks võlgu tagasi maksma.
Veel lõiguke Žartuni artiklist:
Ja lõpuks, kirsiks tordile, presidendi "tungiv palve" suureksportööridele - müüge valuutat, vabatahtlikult ja graafikujärgselt. Neile, kes ei mõistnud sõna "vabatahtlikult" tähendust, demonstreeriti Jevtušenkovi (end. Bašnefti omanik) topist. Topis jäi 8 miljardit vaesemaks, kui ta "tungivatest palvetest" õigeaegselt aru ei saanud.
Küllap venemaa oma laene ikka teenendab, vähemasti nendes regioonides, kus tal torud jooksevad. Torudel on teatavasti kaks otsa ja miskit väärtuslikku seal torudes niriseb kõikse aeg. See annab võimaluse tarnepõhiseks tasaarvelduseks. Metalli- metsa- ja keemiakaubandus annab samasuguse tasaarveldusvõimaluse, pealegi tuleb arvestada ka erasektori huvitatusega oma bisnesi edasiajamisel, nemad otsivad kindlasti lahendusi, mis neid kohe ei tapaks. Kohustuste täitmisest keeldumine tapab erasektori kiiremini, kui miski muu. Milline eraettevõtja unistab enesetapust?Kruuda kirjutas:Ole normaalne!Lemet kirjutas:Mulle on viimasel aja kuklasse tekkinud sihuke mõte, et huvitav, mis siis juhtima hakkab, kui venelased neile omase pohhuismiga kuulutavad, et ei suuda laenumakseid teenendada. Mis siis juhtuma hakkab? Ma pean silmas just neidsamu lääne panku. Summad on ju suured, sedavõrd suured, et vaevalt Venemaa varad teistes riikides neid katavad. Ja pealegi-kes neid tahaks. Vana tuntud tõdemus- kui su võlg on 1000 eurot, siis on see sinu probleem. Kui aga 10 mili, siis on see panga probleem. Sedapidi kanduks see majandukriis ilmselt ülemaailmseks...
Küsimus ei ole kas vaid ainult millal. Suudad välja mõelda mõnda arukat põhjendust miks nad peaksid laene tagasi maksma?
Sanktsioonid annavad veel suhteliselt söödava põhjenduse ka.
Tõlkisin ära, nii hästi kui oskasin. Hea artikkelTroll kirjutas:Väga hea artikkel Venemaa kriisi põhjustest ja edasisest arengust.
(Hea kui keegi ära tõlgiks, mul endal on jõuluaegne laiskushoog peal ning tülpimus kõigist neist Ukraina sõja- ning Venemaa majandusuudistest)
Miks mind ei rõõmusta rubla tugevnemine.
Epigraafi asemel:
"Küll te olete kõik tigedad. Miks mitte lihtsalt rõõmustada rubla tugevnemise üle, mina erinevalt Varlamovist istun küll dollarites, kuid rõõmustan südamest, et rubla tugevneb. Ja hoian sõrmed ristis, et nii ka jätkuks. Teen seda, kuna mul on selline tunne, et dollari langus iga rubla võrra, liigutab olukorda (п-ц ....pizdeci.....mina kirjutaks seda nii) vähekene kaugemale tulevikku ja paanika rahuneb. Ökonomist ma ei ole ja finantsakadeemiat kah pole lõpetanud.
Ma ei rõõmustanud, kui rubla kurss langes 80 peale. Praeguseks on rubla tõsiselt tugevnenud 80-nelt 56 rublani dollarist ja mul on jälle kurb olla. Mitte sellepärast, et ma ostsin kokku dollareid 80 rublaga ja mitte selle pärast, et ma soovin Venemaale halba. Asi on põhjustes, mis kutsusid esile rubla languse ja hiljem ka tõusu.
Kolm põhilist rubla languse põhjustajat :
1. Nafta hinna langus (meie majandus on liiga sõltuv naftast, faktiliselt peale nafta ja gaasi pole meil teistele riikidele midagi pakkuda)
2. Rahvusvahelised sanktsioonid. Seni kuni rahvamass "nõrkade" sanktsioonide üle nalja viskas ("Ärge naerutage meie "Iskandere"!), mõtlesid kompaniid, kelle summaarne välisvõlg on 700 miljardit dollarit, kurvalt, kuidas nad oma võlad suudavad tasuda, kui uut krediidi võimalust läänest enam ei ole.
3. Rahvusliku majanduse kahetsusväärne olukord (halb investeerimiskliima, mõistliku kohtusüsteemi puudumine, olümpiaadile kulutatud miljardid, parasiitide armee, korruptsiooni väga kõrge tase, hullumeelsed seadused - kõik see poos majandust pikalt, kõigi nende stabiilsusaastate jooksul.
Ükshaaval võiks nende puudustega veel elada, kuid kõik kolm faktorit korraga...bingo ! Rubla pikeeris alla.
Mis siis võttis ette valitsus ?
Alustuseks....hoiatuslask ...omale jalga – embargo toiduainete sisseveole Euroopast. Kui arvestada, et Venemaa SKP on kogu maailmast 2%, siis saab kohe selgeks, et Euroopa ja USA elavad selle üle. Aga meil tuli otsida uusi varustajaid. Muidugi...palju kallimalt varustajaid. See oli inflatsiooni alguseks.
Edasi läks veelgi paremaks. Rosneft, omades tohutuid ressursse loodusvarade näol, suutis ronida kolossaalsetesse võlgadesse. Aga võlad tuleb ju ära maksta, tänu sanktsioonidele läänest enam laenata ei saa. Kuskohast võtta raha? Otse loomulikult....Keskpangast, obligatsioonidega.
Rohkem kui 600 miljardit rubla ühe korraga.
Imeliku asjaolude kokkusattumuse tõttu samal päeval lendas dollari kurss ülesse, 58-lt 80-le rublale. Kõik näeb välja, nagu oleks selle raha eest ostetud valuutat. Kuid sellist valuutakogust turul ei ole, tavaline dollari kaubeldav kogus on 4-5 miljardit päevas. Ja just siis müüs keskpank täpselt neil päevil rekordilised summad 2,4 ja 1,9 miljardit dollarit. Kuid rubla kukkus ikka kokku.
Ja edasi (otsene tõlge: tanki lõi äike sisse) - Keskpank tõstis baasintressi 17 % peale. Ja tegi seda kuidas: (nagu kõik viimased korrad) tagumiku kaudu: keset ööd, Elvira Šaherezadovna (keskpanga juhataja) ebamäärase määgimise saatel.
Sellega, mis teeb riik, on juba harjutud ja ei pöörata tähelepanu, kuid keskpanga ilmne ebapädevus...on hoopis midagi muud. Turg läks paanikasse.
Kõik mõistsid eelneva tegelikku sisu: "administratiivseid piiranguid valuutaturul ei tule", "kodanikele on ahvatlev hoida oma raha rublahoiustes" ja "rubla on kõikide parameetrite järgi alahinnatud". Ja jooksidki kõik oma rublasid välja võtma ja dollariteks vahetama, kuniks see pole veel ära keelatud. Kõige kiiremad jõudsidki....
Ja siis hakkas kõige huvitavam. Valuutakriis muutus pangakriisiks.
Baasintressi tõstmine peatas täielikult igasugused laenud.
Eraisikud, firmad, pankadevahelised...kõik
Laenude peatamine, inimeste massiline raha väljavõtmine arvetelt ja jällegi pankade rahvusvaheliste laenude piirangud, muudavad pangad zombideks. Praegu VF keskpank sulgeb selle ees oma silmad.
Tänaseks on ametlikult teatatud 2 panga saneerimisest, homme saab neid olema juba tunduvalt rohkem. Niikaua kuniks on veel reservid ja keskpank on valmis kapitaliseerima langevaid panku, kuid kõik see raha, mis paisatakse majandusse, läheb hirmunud elanikkonna vahendusel valuutaturule.
Elanikkonnale krediidi andmise peatamine lööb kõige valusamalt auto ja ehitusturu pihta, kuid firmadele krediidi andmise peatamine tapab kõik, kes töötasid pikaajaliste laenudega ja keda kursi kõikumine polnud veel jalust löönud. Ja nii lähebki pangakriis üle majanduskriisiks.
Investeeringud ja majanduskasvu võib sellises olukorras ära unustada. Kuid maksmata arvete, pankrottide ja koondamiste laine tuleb...see on täiesti usutav.
Ja lõpetuseks, nagu "kirss tordil", kõlas presidendi "veenev palve" suurtele eksportivatele fimadele, "vabatahtlikult" ...graafiku alusel, müüa valuutat. Neile kes ei mõista, mis tähendab "vabatahtlikult" demonstreeriti endise Bašneft omaniku Vladimir Jevtušenkovi "topist", kes jäi vaesemaks nii 8 miljardi dollari võrra, kuna ta ei mõistnud piisavalt kiiresti ning tõsiselt, mis tähendab "vabatahtlikult".
Valuutatulu, mida hambaid krigistades hakkavad eksportöörid müüma, sellest jagub mõneks nädalaks. See, et raha mida nad oleks võinud kasutada võlgade kustutamiseks või seadmete ostmiseks, läheb nüüd hoopis rubla kursi toetamiseks, on mõttetu ja halastamatu.
Mõttetu, sest kurssi ei ole võimalik hoida, kuniks ei ole kõrvaldatud 3 rubla languse põhjust. Halastamatu, sest nii nõrgestatakse viimaseidki elujõulisi firmasid.
Reaalsete probleemide lahendamise asemel proovitakse võidelda nende väliste ilmingutega. Kusjuures see katse on äärmiselt kahjulik majandusele. Sellise poliitika kokkuvõtteks saab olema terav ja pikaajaline kriis. Vaat seepärast mul ei olegi praegu lõbus, kuigi rubla jätkab tugevnemist.
Kui pimesoolepõletikku ravitaks samade meetoditega, siis see näeks välja nii:
* Alguses patsienti veendakse selles, et ta on absoluutselt terve. Näidatakse võltsitud analüüside tulemusi ja teise patsiendi röntgenipilti
* Siis, kui kõht hakkab juba tõsisemalt valutama, pannakse patsiendile sinepiplaaster vasakule jalale (et juhtida tähelepanu kõrvale valust kõhus) ja tehakse ettepanek tegeleda raskejõustikuga (toonuse tõstmiseks) Lubatakse, et patsient saab varsti tšempioniks kõikidel spordialadel.
* Valu läheb tugevamaks ja patsiendile antakse tablett analgiini. Vihjatakse, et valutab sellepärast, et patsiendi edule kadedad palatikaaslased puistavad talle kompoti sisse purgeeni.
* Kui valu muutub väljakannatamatuks, süstitakse patsiendile morfiini, et ei valutaks, antakse barbituraate, et oleks rahulikum, kallatakse klaas viina, et tuju paraneks ja ühendatakse defibrillaatoriga...et süda lööks ühtlasemalt. Ühtlasi räägitakse patsiendile, et doktoril on geniaalne raviplaan.
*Peale seda, kui pimesool on lõhkenud ja haige koledates piinades surnud, lubab peaarst kõiges selgust luua ja vallandab sanitari, kes patsiendi palatis põrandat pesi.
* Teised haiged, kes julgevad suitsunurgas ravimeetodeid kritiseerida, pakitakse hullusärkidesse ja pannakse pehmete seintega üksikpalatitesse. Jonnakamad seotakse voodi külge ja süstitakse haloperidooli.
Kui te arvate, et ma olen paniköör, siis vahetage on säästud kõik rubladeks ja valige välja kõige suurema hoiuseintressiga pank ja pange oma raha sinna.
Nagu ütles Warren Buffett "Ainult basseini tühjakslaskmine näitab, kes läks alasti ujuma"
Kudrini punti kuuluva tandemi Belanovski/Dmitrijevi järgmise aasta ennustused. Eriti kuulsaks sai tandem 2011. aastal, kui ennustati saabuvaid massimiitinguid.
http://top.rbc.ru/politics/24/12/2014/5 ... traffic]--[rbc.ru]-[main_body]-[main_item]
http://top.rbc.ru/politics/24/12/2014/5 ... traffic]--[rbc.ru]-[main_body]-[main_item]
Krimm on täiesti elektrita -kõik 4 ülekandeliini Ukrainaga on nullis.
Mis põhjusel, pole veel teada.
Mis põhjusel, pole veel teada.
1998.aastal Venemaa juba ükskord kuulutas oma maksejõuetuse riiklike võlakohustuse kontekstis välja. Nimetasid selle küll kenasti "tehniliseks defauldiks" aga asja sisu see ei muutnud. Eks siis mingil määral sarnane stsenaarium ja sarnased meetmed, mida väliskrediitorid tollal kasutasid, korduksid.Lemet kirjutas:Mulle on viimasel aja kuklasse tekkinud sihuke mõte, et huvitav, mis siis juhtima hakkab, kui venelased neile omase pohhuismiga kuulutavad, et ei suuda laenumakseid teenendada. Mis siis juhtuma hakkab? Ma pean silmas just neidsamu lääne panku. Summad on ju suured, sedavõrd suured, et vaevalt Venemaa varad teistes riikides neid katavad. Ja pealegi-kes neid tahaks. Vana tuntud tõdemus- kui su võlg on 1000 eurot, siis on see sinu probleem. Kui aga 10 mili, siis on see panga probleem. Sedapidi kanduks see majandukriis ilmselt ülemaailmseks...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist