Relvaseadus
Re: Relvaseadus
https://www.politsei.ee/et/uudised/uudis.dot?id=369639
"1. jaanuarist saab relvaloaga seotud toimingud teha kõigis PPA teenindustes ning enam ei pea loa taotlemiseks ega vahetamiseks arvestama lühikese vastuvõtuajaga prefektuuris või jaoskonnas.
PPA juhtivkorrakaitseametnik Sven Põierpaasi sõnul teeb muudatus relvalubadega seotud toimingud inimestele mugavamaks. „Laieneb nende kohtade arv, kus inimesed saavad luba taotleda või vahetada. Lisaks on võimalik kasutada interenetipõhist teeninduses aja broneerimise süsteemi, mis vähendab inimeste ooteaega,“ rääkis Põierpaas.
Uuest aastast saavad PPA teenindussaalides relvalubade esmataotlusi ja olemasolevate lubade vahetamise või pikendamise taotlusi esitada kõik füüsilised ja juriidilised isikud. Taotletud loa saab samuti kätte teenindussaalist. Praegu saab loataotlust esitada vaid kahel päeval nädalas elukohajärgses või ettevõtte registreerimisjärgses politseijaoskonnas lubadeametniku vastuvõtu aegadel.
Olulisim muutus lisaks teeninduskohale on see, et relva registreerimisel ja relvaloa vahetusel ei pea relvaomanik relva teenindussaali kaasa võtma ning klienditeenindajale esitama. Politsei kontrollib relva olemasolu ning selle andmete õigust muul viisil. Vajadusel külastab relvaomanikku relvahoiukohas piirkonnapolitseinik või kontrollitakse Eestisse imporditud relvade andmeid juba relvakauplustes.
Erandina tuleb tulirelva piiriüleseks liikumiseks nõutava eelloa, loa või eriloa taotlemiseks pöörduda elektronposti teel politseiasutusse või vahetult lubadeametniku poole. Neid taotlusi teenindussaalid esialgu vastu ei võta. Samuti tuleb prefektuuri lubadeametniku poole pöörduda relva võõrandamiseks politseiasutuses.
Relvaloa taotlustele lisatavate dokumentide loetelus muutusi ei ole.
Harju maakonnas saab uuest aastast taotlusi esitada kolmes Tallinna teenindussaalis ning taotletud lube väljastatakse neljas teeninduskohas. Lõuna-Eestis lisanduvad tänastele taotluste vastuvõtmise kohtadele veel kaks teenindust – Otepääl ja Elvas."
Natuke jääb arusaamatuks - "Politsei kontrollib relva olemasolu ning selle andmete õigust muul viisil."
"1. jaanuarist saab relvaloaga seotud toimingud teha kõigis PPA teenindustes ning enam ei pea loa taotlemiseks ega vahetamiseks arvestama lühikese vastuvõtuajaga prefektuuris või jaoskonnas.
PPA juhtivkorrakaitseametnik Sven Põierpaasi sõnul teeb muudatus relvalubadega seotud toimingud inimestele mugavamaks. „Laieneb nende kohtade arv, kus inimesed saavad luba taotleda või vahetada. Lisaks on võimalik kasutada interenetipõhist teeninduses aja broneerimise süsteemi, mis vähendab inimeste ooteaega,“ rääkis Põierpaas.
Uuest aastast saavad PPA teenindussaalides relvalubade esmataotlusi ja olemasolevate lubade vahetamise või pikendamise taotlusi esitada kõik füüsilised ja juriidilised isikud. Taotletud loa saab samuti kätte teenindussaalist. Praegu saab loataotlust esitada vaid kahel päeval nädalas elukohajärgses või ettevõtte registreerimisjärgses politseijaoskonnas lubadeametniku vastuvõtu aegadel.
Olulisim muutus lisaks teeninduskohale on see, et relva registreerimisel ja relvaloa vahetusel ei pea relvaomanik relva teenindussaali kaasa võtma ning klienditeenindajale esitama. Politsei kontrollib relva olemasolu ning selle andmete õigust muul viisil. Vajadusel külastab relvaomanikku relvahoiukohas piirkonnapolitseinik või kontrollitakse Eestisse imporditud relvade andmeid juba relvakauplustes.
Erandina tuleb tulirelva piiriüleseks liikumiseks nõutava eelloa, loa või eriloa taotlemiseks pöörduda elektronposti teel politseiasutusse või vahetult lubadeametniku poole. Neid taotlusi teenindussaalid esialgu vastu ei võta. Samuti tuleb prefektuuri lubadeametniku poole pöörduda relva võõrandamiseks politseiasutuses.
Relvaloa taotlustele lisatavate dokumentide loetelus muutusi ei ole.
Harju maakonnas saab uuest aastast taotlusi esitada kolmes Tallinna teenindussaalis ning taotletud lube väljastatakse neljas teeninduskohas. Lõuna-Eestis lisanduvad tänastele taotluste vastuvõtmise kohtadele veel kaks teenindust – Otepääl ja Elvas."
Natuke jääb arusaamatuks - "Politsei kontrollib relva olemasolu ning selle andmete õigust muul viisil."
- sammal.habe
- Liige
- Kontakt:
mul käis konstaabel kodus kapis sisu kontrollimas.
cedric kirjutas:... Natuke jääb arusaamatuks - "Politsei kontrollib relva olemasolu ning selle andmete õigust muul viisil."
- BlancoNegro
- Liige
- Kontakt:
Kas politseinik teatas ette ka või olid lihtsalt üks hetk ukse taga?
Minu koju ei pääseks ilma ette teatamata sissegi. Kehtib lihtne turvareegel: tundmatule ukse taga kobistajale ust ei avata, isegi ei minda küsima, et kes on, ja tundmatult numbrilt tulevale kõnele ei vastata. Kes tahab külla tulla, helistab enne. Sõprade-tuttavate nimed on kõik telefonis olemas. Kui kellelgi on nt. uus number, saadab SMS-i või e-maili. Politseil nt. on minu e-maili aadress olemas ja väga kenasti on relvaloa kehtivuse lõpu lähenedes selle kaudu teavitatud. Kontrollima pole veel siiamaani keegi tahtnud tulla. Aga mis sellest ühest relvast kontrollidagi. Relvakappi olema ei pea ja oma asi, kus ja kuidas oma relva oma elamises hoian. Ise tean, kus ta on, mitte kellelgi teisel pole tarvis seda teada.BlancoNegro kirjutas:Kas politseinik teatas ette ka või olid lihtsalt üks hetk ukse taga?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
- sammal.habe
- Liige
- Kontakt:
teatas ette. relvaloa pikendamine oli käsil.
BlancoNegro kirjutas:Kas politseinik teatas ette ka või olid lihtsalt üks hetk ukse taga?
Tänapäeval on niimoodi just lihtsam elada. Naabritega kohtud kas juhuslikult trepikojas või siis korteriühistu koosolekul. Ajad on muutunud. Kes ukselt uksele käivad, on reeglina kas mingid müügimehed või usuhullud. Kui ma midagi osta tahan, lähen poodi või tellin netist, piibel on raamaturiiulis, tahan seda uurida, siis saan uurimisega ka iseseisvalt hakkama. Ja igasugu hälvikud, kes helistavad suvalistel numbritel ja alustavad kõnet sõnadega: tere, kas teil on natuke aega, meil on praegu sooduskampaania blablabla... No lõppude lõpuks on nemadki inimesed kes selle jura eest vaid mingeid näruseid sandikopikaid saavad. Ju ma vist olen liiga hea inimene, et sellisel nägu lihtlabaselt täis sõimata. Nood head ajad, kus teiselt korruselt tädi Aili tuli tüki ahjusooja õunakoogiga (aitäh, et seenemetsa sõidutasite!) või onu Juri esimeselt värskeltpüütud haugiga (ütle oma papale spasiba, et ta minu zaparoožetsi karburjator remontida pamagal), on möödas. Nüüd käib elu netis ja sellist "elavat foorumit", nagu 30 aastat tagasi, enam ei eksisteeri. Nüüd tahavad kõik ainult midagi saada, eelistatavalt sinu raha. Anda ei taha enam keegi midagi. Tuleb naabrimees külmal hommikul ukse taha: kuule, ega sul käivitusjuhtmeid ja akulaadijat pole? No halloo! Endal auto pea 100 korda kallim kui minu oma, lähim supermarket minuti jalutuskäigu kaugusel, lähim autotarvikute pood u. 3 minuti kaugusel, kui juba sellise mitmekümnetuhande eurise masina jõudsid osta, siis peaks nagu need väikesed asjad ka jõudma? Defitsiit nad ju tänapäeval pole, igal pool saadaval. Ainus häda, liisingusse neid vist ei antaErik kirjutas: Kas raske ei ole niimoodi elada?Ka mulle ei meeldi kõik mu naabrid näiteks, aga ukse avan ma ikka(kasvõi peale uksesilma kontrolli),kasvõi näiteks selleks ,et mõnele hälvikule otse näkku öelda mis ma temast ja tema külastusest arvan.(pole küll väga pidanud siiani tegema) Saab ju asjaga jälle seks korraks ühelepoole...

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
Küll eestlased on ikka sõbralik ja külalislahke rahvas.
Kas keegi oskab kinnitada külmrelvade seaduse kohta?
Loen seadusest, et:
3) vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud.
See tekitab küsimusi "assisted opening" taskunugade kohta, mis tehniliselt ei visku välja raskus ega vedru jõul vaid avaneb siis, kui oled ise näpuga tera teatud kaugusesse juba avanud.
Näiteks Kershaw Speedsafe tehnoloogia, kus tera ja käepideme sees on pinget tekitav metallosa, mis olenevalt tera asendist surub seda rohkem käepideme sisse kinnisesse või siis lahtisesse olekusse, et lihtsustada ühekäelist avamist.
Selle sõnastuse järgi eeldaks ka seda, et kui tera on üle 8,5cm pikk, aga nuga on puhtalt enda käe jõul avatav, on asi ka piiramata kasutuses. (Näiteks Spyderco Paramilitary 2 või Manix 2 - terad 86+mm)
Kas on ka mingid piirangud veebist ostmisel - usast näiteks, kus on asjad kohati kordades odavamad?
Ei sooviks eriti tolli asju kinni jätta, sest seadusest päris täpselt asju välja ei loe.
Üldiselt opereeriks sellise loogika järgi, et kui ma eestis veebipoes või jahipoes letis näen asja, peaks ta olema ka tsiviilkäibes lubatud.
Loen seadusest, et:
3) vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud.
See tekitab küsimusi "assisted opening" taskunugade kohta, mis tehniliselt ei visku välja raskus ega vedru jõul vaid avaneb siis, kui oled ise näpuga tera teatud kaugusesse juba avanud.
Näiteks Kershaw Speedsafe tehnoloogia, kus tera ja käepideme sees on pinget tekitav metallosa, mis olenevalt tera asendist surub seda rohkem käepideme sisse kinnisesse või siis lahtisesse olekusse, et lihtsustada ühekäelist avamist.
Selle sõnastuse järgi eeldaks ka seda, et kui tera on üle 8,5cm pikk, aga nuga on puhtalt enda käe jõul avatav, on asi ka piiramata kasutuses. (Näiteks Spyderco Paramilitary 2 või Manix 2 - terad 86+mm)
Kas on ka mingid piirangud veebist ostmisel - usast näiteks, kus on asjad kohati kordades odavamad?
Ei sooviks eriti tolli asju kinni jätta, sest seadusest päris täpselt asju välja ei loe.
Üldiselt opereeriks sellise loogika järgi, et kui ma eestis veebipoes või jahipoes letis näen asja, peaks ta olema ka tsiviilkäibes lubatud.
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Arusaamatuks jääv külmrelvi puudutav seaduselõik.
Niisiis... " vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud."
Kuidas siis lõpuks sellega on?Mida tähendab raskusjõul väljaviskuv... ehk siis kõik nt Spyderco toodang on tsiviilkäibes keelatud?Teras on auk millest lükates lendab noa tera lahti ning kinnitub jäigalt.Teiseks huvitab kuidas täpselt fikseeritakse see 8,5cm... kas mõõdetakse reaalset lõikeosa/teritatud pinda või konkreetselt otsast kuni käepidemini.Nt Spyderco Paramilitary 2 noa puhul tuleb lõikava tera pikkuseks 8,3 cm AGA tänu disainile jääb veel 1cm võrra metalli enne käepidet millest moodustub nö 50/50 "finger choil"
Sama küsimus ka "thumb stud" avamis süsteemide kohta.Tera küljes väike silindriline metallijunn millele põial taha pannes ning siis hoogsalt lükates lendab nuga lahti.
Veel huvitab mind Benchmade nugade lukustus süsteem "axis lock" seda võib kohtus ilmselt gravitatsiooni noaks lugeda?
Vabandan kui midagi segaseks jäi aga lihtsalt soovin lõppudelõpuks teada kas ma võin kanda selliseid nuge või lendan kohe kinni ära?Plaanis lähipäevil soetada Spyderco Delica 4 ja see relvaseadus ei tee midagi selgemaks.
Kuidas siis lõpuks sellega on?Mida tähendab raskusjõul väljaviskuv... ehk siis kõik nt Spyderco toodang on tsiviilkäibes keelatud?Teras on auk millest lükates lendab noa tera lahti ning kinnitub jäigalt.Teiseks huvitab kuidas täpselt fikseeritakse see 8,5cm... kas mõõdetakse reaalset lõikeosa/teritatud pinda või konkreetselt otsast kuni käepidemini.Nt Spyderco Paramilitary 2 noa puhul tuleb lõikava tera pikkuseks 8,3 cm AGA tänu disainile jääb veel 1cm võrra metalli enne käepidet millest moodustub nö 50/50 "finger choil"

Sama küsimus ka "thumb stud" avamis süsteemide kohta.Tera küljes väike silindriline metallijunn millele põial taha pannes ning siis hoogsalt lükates lendab nuga lahti.
Veel huvitab mind Benchmade nugade lukustus süsteem "axis lock" seda võib kohtus ilmselt gravitatsiooni noaks lugeda?

Vabandan kui midagi segaseks jäi aga lihtsalt soovin lõppudelõpuks teada kas ma võin kanda selliseid nuge või lendan kohe kinni ära?Plaanis lähipäevil soetada Spyderco Delica 4 ja see relvaseadus ei tee midagi selgemaks.
Re: Arusaamatuks jääv külmrelvi puudutav seaduselõik.
Keelatud ei ole sellised noad millel pead tera tahtmatu avamise välistamiseks mingi "kaitseriivi" sõrmeliigutusega eemaldama ja siis saad randmeliigutusega tera hooga avada.
Keelatud on noad millel:
1) nupule vajutades hüppab välja tera mis on pikem kui 8,5 cm;
2) sõltumata tera pikkusest on keelatud tera mis nupule vajutamise järel "hüppab" välja ja tera on kahelt poolt teritatud.
Sinu toodud piltidel on tavalised noad mille omamine ei ole keelatud.
Keelatud on noad millel:
1) nupule vajutades hüppab välja tera mis on pikem kui 8,5 cm;
2) sõltumata tera pikkusest on keelatud tera mis nupule vajutamise järel "hüppab" välja ja tera on kahelt poolt teritatud.
Sinu toodud piltidel on tavalised noad mille omamine ei ole keelatud.
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Suur tänu sulle alban! Niisis üks asi veel segaseks jäänud... kuidas seda 8,5 cm siis täpselt mõõta? Kas lõikepinda ennast või KOGU metalli ehk tera otsast kuni käepidemini?
Mõõdetakse ikkagi tera otsast kuni käepidemeni. Ehk siis teritatud osa.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
EA, EU, EH
Täpset vastust ei oska öelda, seadus räägib ainult tera pikkusest. Kas seadusandja peab teraks teritatud osa või kogu seda metallist osa millest osa on teritatud, ma ei tea. Ma ise tõlgendan seda nii, et liigendnuga koosneb jämedalt võttes 2 komponendist - terast ja käepidemest. Seega mina mõõdaks seda lõikeasendis nähtavat tera osa üldpikkust. Sedaosa mis jääb käepideme sisse ma mõõtmisel 8,5cm sisse ei arvutaks, sest see on käepideme sees.
Kui veidi seadust norida siis annab see seadus piisavalt tõlgendamisruumi. Lubatud on pikemad, kui 8,5cm pikad kahepoolse teritusega noad(täägid), kui nad ei ole nupust avatavad ja lahti hüppavad. Selle alla lähevad tegelikult kõik militaarajastustest pärit täägid.
Ehk siis lubatud on ka antud saapanuga, mis on kahelt poolt teritatud.

Näiteks siis Smith & Wessoni H.R.T, mille tera pikkus on 12,4cm ja on kahepoolse teritusega. Seda müüakse ka Eestis ja on ka legaalne nuga.

http://www2.knifecenter.com/item/SWHRT9 ... zed-Handle
Ehk siis lubatud on ka antud saapanuga, mis on kahelt poolt teritatud.

Näiteks siis Smith & Wessoni H.R.T, mille tera pikkus on 12,4cm ja on kahepoolse teritusega. Seda müüakse ka Eestis ja on ka legaalne nuga.

http://www2.knifecenter.com/item/SWHRT9 ... zed-Handle
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
EA, EU, EH
EA, EU, EH
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Järelikult minu Paramilitary 2 läheb siis keelatud kategooriasse sellepõhjal... 2mm üle kui võtta KOGU metalli pindala ning mitte ainult teritatud osa mis lõppeb selle "sekundaarse sõrmetoe" juures.

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline