Mis Ukrainas toimub? vol.3

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Svejk »

Kaotused on suured ja bandiidid otsivad kahurilihaks vabatahtlikke:

Противостояние на Донбассе: боевики "ДНР" несут потери и срочно ищут добровольцев
http://www.segodnya.ua/regions/donetsk/ ... 84668.html
У боевиков так называемой "ДНР" явно имеются потери в живой силе после неудачных попыток штурма Донецкого аэропорта за последние несколько дней. Так, на сайте пресс-службы самопровозглашенной "ДНР" появилось объявление о наборе добровольцев на военную службу.
"Гражданам, желающим добровольно быть принятыми на военную службу по защите "Донецкой Народной Республики", обращаться в отделы военного комиссариата "ДНР" по месту жительства. Всем принятым на военную службу гарантированы вещевое и продовольственное обеспечение, своевременная выплата достойного денежного содержания", – говорится в сообщении.
Добровольцев ищут во всех городах Донецкой области, подконтрольных боевикам.
Впрочем, дончане говорят, что боевикам просто требуется "пушечное мясо", так как в последние дни они несут значительные потери, а штурм Донецкого аэропорта продолжается.
Lubatakse munder, prii ülalpidamine, ja pisut palgarahagi.
Kohalikud räägivad, et kaotused on nii suured, et kahuriliha napib
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Peski oli vist see koht, mille kohta eile käis läbi uudis (ise panin siia veel :oops: , aga enam ei mäleta ja pole aega tagasi lapata neid lehti praegu), et on maatasa tehtud ja UKR viib oma üksused sealt välja?

Üks gängarite snaiper jälle vähem tänu UKR partisanidele
Українські партизани знищили небезпечного снайпера "ДНР"
Сегодня, 13:30
"Груз 200" в Азербайджан отправился наемник-снайпер Рамиль Гусейнли, что воевал в составе вооруженных бандформирований "ДНР" против Украины.

Он был уничтожен украинскими партизанами под оккупированным Новоазовском 1 января 2015, сообщает "Информатор".

http://svidok.ua/ua/news/article/8441-u ... ajpera-dnr

Üldine jutt gängarite GRAD-ide ja suurtükitulest + kriminaalide aktiviseerumisest gängarite poolt kontrollitavatel aladel. Osa infi ka juba läbi käinud.
Накануне вечером артиллерия боевиков, которая располагалась вблизи Горловки и отдельных районов Макеевки Донецкой области, изменила направление артиллерийского огня. Ранее террористы обстреливали населенный пункт Пески, а вечером они открыли огонь в сторону жилых массивов городов Донецка и Енакиево, находящихся на временно подконтрольной боевикам территории. В обстрелах члены НЗФ традиционно обвиняют силы АТО.

Об этом рассказал сегодня на брифинге пресс-секретарь Антитеррористической операции полковник Андрей Лысенко, сообщает информационно-аналитический центр СНБО.

В результате обстрела боевиками блокпоста в районе Фащевка Луганской области погиб один и ранен еще один мирного жителя.

Также террористы из «Градов» обстреляли город Артемовск Донецкой области и Луганске ТЭЦ в Счастье.

Вследствие обстрелов боевиков поврежден газопровод высокого давления, без газа остались 5,5 тыс. Жителей Счастье, Передельское, Геевка, Петровка.

По оперативной информации, на временно подконтрольной террористам территории фиксируется ухудшение криминогенной ситуации, характеризующейся значительным ростом количества тяжких преступлений. Только за сентябрь-декабрь 2014 году на оккупированной территории Донецкой области зарегистрировано более 3 тыс. Преступлений, среди которых убийства, нанесение тяжких телесных повреждений, разбои, грабежи, кражи, угоны автотранспорта.

http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1539776
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Life News klipi kohta:
1. materjal lindistatud päevasel ajal, kui sepparitel õnnestus saavutada maksimaalne tulemus.
2. meie suurtükiväe töös oli paus, taustal puuduvad plahvatused ja muu lahingu müra, peale selle mis otse kaadris paugutatakse.
3. Sepparid kasutavad meist erinevat korruste nimetust, meil on esimene korrus nemad nimetavad seda teiseks, esimeseks loevad nad maaalust parklat, muideks sepparid mineerisid parkla ja hoiavad seal positsioone.
4. Vale, et lennujaam vallutati, pilt läheb vastuollu filmituga. Meie mehed ei alistu.
5. Filmitud on uue terminali otsast (vana terminali lõpust mis muide on täielikult purustatud). Eemal lahinguväljast ja ohutus kauguses leheneegritele... õigem oleks nimetada neid, "kärvand kõutsi fännid".
6. Ülemistele korrustele tungisid terrod tulekahju evakuatsiooniks ettenähtud külgmiste keerdtreppide kaudu ja mööda tehnilise personali teenistuslike treppe, aga ka ronides mööda purustatud konstruktsioone. Reportaaž ei oma mingit seost terminali keskosa treppidega mis ühendavad omavahel korruseid.
7. Gängarite grupi tulevahetus, väidetavalt meie võitlejaga, on lavastatud videod. Valangutega laskmine kuhugi trepist alla /? / on filmi trikk. Tavaline võitleja oma laskepesast nopib sellise amatööri esimese lasuga. Lavastuse jaoks ei olnud kahju esineda "Muha"-ga (ah tead küll, see õlalt lastav reaktiivgranaat).
Ja üldiselt, sõbrad, olgem rohkem kriitiliselt selles andmetes meres... Pidage meeles, et pinnal hulbid alati kõnts. Ärge koguge ja levitage seda .... ".
Täpselt nii see ongi - ma vaatasin nii ja vaatasin naa, ja näe, keegi kirjutas selle minu eest ära 8)
Filmitud on uue terminali otsast (vana terminali lõpust mis muide on täielikult purustatud). Eemal lahinguväljast ja ohutus kauguses leheneegritele.
Valangutega laskmine kuhugi trepist alla /? Lavastuse jaoks ei olnud kahju esineda "Muha"-ga
:mrgreen:
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Lahingud UTs on ägedad ja infotulv sellega seoses meeletu. Palju segast ja vastukäivat infot ringleb, keeruline on sotti saada. Üritan adekvaatset infot hankida eelkõige Ukraina volontööride kaudu sotsiaalmeediast ja tundub, et sealt tulebki kõige adekvaatsem pilt kokku. Siit ka palve teistele info panustajatele: ärge pange siia kriitikavabalt ja esimesel võimalusel kõike seda jama, mida bojevikud ja vene meedia toodavad - see on enamasti infomüra ja raskendab tunduvalt tekkinud olukorras orienteerumist. Pole siis ime, et inimestel vererõhk tõuseb ja maad võtab paanika!
UT on tugevasti pihta saanud, osa välisseina on kokku varisenud. Kõige hullem olevat olnud tankide otsetuli Spartaki linnaosa suunast, so. lennuraja idapoolsest otsast. Ilmselt siis purustati VT- poolne otsasein ja suruti kaitsjad terminali sisemusse. Otsaseina taga on kindlasti trepikoda, kustkaudu VT-st tulnud bojevikud pääsevad/ pääsesid kõikidele korrustele. Suured ootesaalid tähendavad lagedaid korruseid, pole palju kohti kuhu varjuda.
Eile hilisõhtul kirjutas Juri Butusov:
Донецкий аэропорт, обстановка на 23.30, 15 января.
Примерно половина нового терминала Донецкого аэропорта, а также ряд наблюдательных пунктов на его территории заняты украинскими войсками и надежно обороняются. Свежая рота украинских десантников позволила отбросить российскую бригаду "Спарта", и вернуть контроль над всеми этажами в нашем крыле.
Теперь, когда в терминале достаточно сил, наши смогли организовать рубежи обороны и на первом, и на втором, и на третьем, и на четвертом этажах.
Полностью восстановлены позиции. Все наши раненые эвакуированы. Один из двух наших погибших бойцов - из 74 отдельного разведбата. Снабжение и боеприпасы - в полном комплекте.

Umbes pool UTst ja lisaks terve rida vaatluspunkte selle territooriumil on UKR käes ja korralikult kindlustatud. Värske UKR dessantnikute kompanii/ rood võimaldas suruda venelased ja brigaadi "Sparta" tagasi ning taastada kontrolli kõikidel korrustel terminali meie- poolses osas. Nüüd, kui terminalis on piisavalt jõude suutsid meie omad luua kaitseperimeetri kõigil neljal korrusel. Kõikjal on rajatud uued positsioonid. Kõik meie haavatud on evakueeritud. Üks meie kahest langenust on 74. üksikust luurepatist. Varustust ja lahingumoona on täiskomplekt.

Martin Peeter, kust sa selle "umbes rühmajagu järelejäänud ukrainlasi" võtsid - isiklik hinnang?

Viimane u.2 h vana info Tatjana Rõtškovalt:
Новости с полей. Ситуация в АП стабильно тяжелая.

Uudised "põllult" - olukord UTs on stabiilselt raske.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Porošenko teatas uute täiendavate UKR vägede paiskamisest Dommbasstaani.
Порошенко заявил о вводе в Донбасс дополнительных подразделений
16.01.2015

Президент Украины Петр Порошенко заявил, что в настоящее время ВС производят перегруппировку войск на востоке страны, а также туда вводят дополнительные подразделения, передает пресс-служба Порошнко.

Президент утверждает, что за последние 4 месяца украинская армия была значительно усилена, а новые войска прошли боевую подготовку.

Порошенко также заявил, что указ о мобилизации позволит проводить в войсках, воюющих в Донбассе, ротацию.

14 января Порошенко подписал указ о проведении в Украине 3 этапов мобилизации — в январе, апреле и июне. При этом призывников не будут отправлять в Донбасс, уточняется в документе. Всего за год Украина планирует мобилизовать 104 тысяч человек.

http://www.novayagazeta.ru/news/1690858.html

Porošenko tunnustas küborgite vaprust DL
Порошенко: отвага "киборгов" в аэропорту и введение резервов сделали невозможное
Президент заявил, что Украина способна себя защитить.

Президент Петр Порошенко заявил, что "киборги" из донецкого аэропорта в четверг 15-го января совершили невозможное, и что этот день будет вписан "золотыми буквами в историю Вооруженных сил Украины".

- Высокопрофессиональные отважные действия украинских "киборгов" в Донецком аэропорту, очень хорошо организованное руководство войсками, своевременное введение резервов позволили вчера совершить невозможное. Это все делается для того, чтобы мы четко продемонстрировали, что перемирие – это не слабость Украины, это – сила. И тот, кто попробует цинично и коварно нарушить его, заплатит за это жизнью, - сказано в сообщении пресс-службы президента.

Порошенко отметил, что на данный момент идет перегруппировка войск и вводятся дополнительные подразделения, все они "прошли боевое слаживание для восстановления боеспособности на самых опасных точках".

Гарант рассказал, что за четыре месяца украинская армия усилилась, четвертая волна мобилизации усилит ВСУ еще сильнее.

ОБСТАНОВКА В АЭРОПОРТУ

По состоянию на утро пятницы, 16 января, представители "ДНР" захватили часть второго, третий и четвертый этажи нового терминала донецкого аэропорта. Об этом в эфире телеканала "112 Украина" сообщил один из защитников донецкого аэропорта Василий.

- Мы прорвались, вышли на второй этаж, поскольку террористы захватили уже с той стороны, где повалили стенку, и третий, и четвертый этаж. И они сверху атакуют нас почти кругом. Очень тяжело. Надеемся, что мы хоть заберем второй этаж, и нам будет легче отстреливаться, - рассказал киборг.

Он добавил, что сейчас в аэропорту идет бой, боевики ведут шквальный минометный обстрел. Обстрел начался около 7:00 и продолжается.

-Ребята по рации передавали, что уже есть двое раненых, о тяжести ранений не известно, - подчеркнул "киборг".

В "Минобороны "ДНР" уверяют, что их представители взяли под контроль аэропорт. По их данным, "в новом терминале (аэропорта) еще остается около десятка украинских военных, но они перестали оказывать сопротивление". В то же время по данным спикера АТО Леонида Матюхина, аэропорт продолжает оставаться под контролем украинских военных.
http://kp.ua/politics/486434-poroshenko ... vozmozhnoe
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Arvamus.
"Putja läks pealetungile kuna on meeleheitel ja tupikus"
Путин переходит в наступление от отчаяния
Активизация боевых действий в Донбассе вызвана тем, что Кремль оказался в тупике. Мирные переговоры Москве нужны, но те условия, которые предлагает Киев, категорически не устраивают Путина и его соратников. Им нужны совершенно другие условия мира. Консервация ситуации в Донбассе для Кремля также губительна – на долгую игру у России просто нет ресурсов. Выход один – только агрессия. С последующим принуждением Киева к миру на московских условиях.

Причина разочарования Кремля в том, что медленный мирный процесс не позволяет им решить главную задачу – связать Украину подконтрольным Москве Донбассом по рукам и ногам, заблокировав движение нашей страны в Евросоюз и НАТО. Именно поэтому в последнее время российские руководители, как один подчеркивали – Донбасс это Украина. Потому что взвалить на свои плечи содержание разрушенного региона с пятью миллионами жителей России совсем не нужно. Да и не по силам уже. Поддержать независимые самопровозглашенные республики дешевле, но все равно слишком дорого. Если не кормить их как следует, настроения быстро поменяются и вместо «помоги» в адрес Путина будут звучать проклятия.

Результатом войны в Донбассе по мнению кремлевских кукловодов должно стать возвращение Донбасса в состав Украины, но с особым статусом. То есть с неприкосновенностью вожаков сепаратистов и сохранении промосковской группировки у руля в регионе. В этом случае восстановление инфраструктуры и содержание региона полностью ложится на украинский бюджет. Россия остается в чистом выигрыше – расходов нет, зато с помощью подконтрольной элиты можно влиять на украинскую политику. Уже на следующих выборах пророссийские политики под любым названием проведут в Верховную Раду приличную фракцию, да и коммунисты могут вернуться. НАТО и ЕС будут заблокированы. В случае попыток Украины пойти на сближение с Западом в регионе моментально активизируются боевики – благо, оружия хватает, и амнистию все получат. «Троянский конь» - вот та роль, которую Москва отводит Донбассу в Украине.

Киев, естественно, не горит желанием попасть в эту ловушку, понимая, что время работает на Украину. Боевики в Донбассе ежедневно обходятся Кремлю в приличную сумму, да и санкции с дешевеющей нефтью дают свой эффект. Российская экономика катится в пропасть и если ничего не изменится, скоро Москве станет уже не до Украины. На долгую игру у Кремля элементарно не хватает времени и ресурсов. Вот и приходится активизировать боевые действия, с целью принудить Украину к миру, который очень похож на капитуляцию. Никакой «Новороссии» уже нет даже в горячечных фантазиях. Сегодня Москва пытается спасти себя, а не мифы…

http://www.donetskie.com/news/putin-per ... iya/44626/
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Pealkiri: "ATO tsooni paisati UKR spetsbrigaadid tankidel"
В АТО кинули спецбригади на танках
С Черниговщины в зону проведения антитеррористической операции отправился личный состав мотопехотного батальона Вооруженных сил Украины.

Об этом рассказал сегодня на брифинге пресс-секретарь Антитеррористической операции полковник Андрей Лысенко, сообщает информационно-аналитический центр СНБО.

Также для выполнения боевых задач в зону проведения АТО отправились военнослужащие отдельной механизированной бригады с Днепропетровщины.

Украинские защитники пока полностью обеспечены всеми средствами защиты, необходимой военной амуницией, зимним обмундированием и теплыми вещами и продуктами питания.

http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1539780
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sekeldaja »

Fucs kirjutas:
"Груз 200" в Азербайджан отправился наемник-снайпер Рамиль Гусейнли, что воевал в составе вооруженных бандформирований "ДНР" против Украины.
Mängu ilu on detailides - ""Last 200-ga" sõitis tagasi Aserbaidžaani palgasõdurist snaiper Ramil Husseinli, mis sõdis "DNR"-i relvastatud jõukude koosseisus."

"Mis" sõdis... :D
laikar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas laikar »

Lennujaam on tänasega pigem lännud kui Ukraina kontrolli all. SNBO ajab pehmelt öeldes jama.
Natuke liiga vabalt filmivad juba. https://www.youtube.com/watch?v=oS54p47aNiE
Kl 14.00 Нужны масштабные действия
http://censor.net.ua/news/320213/operat ... t_butusova

EDIT: Läheb nagu varem olulistes kohtades, mehed jäetakse omapäid. Abi mida lubatakse ei tule ja ongi kutupiilu. RSK.
Viimati muutis laikar, 16 Jaan, 2015 14:51, muudetud 2 korda kokku.
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Juri Butusovi FB lehel ühe postituse all on selline 2 h vana kommentaar:
Алексей Мочанов45 мин. ·
Звонил только что Рахману в терминал. Еле слышали друг друга среди стрелкотни. Андрей, с которым мы были в октябре в терминале у Женьки Спартака - спокоен и сосредоточен, ни грамма паники и тем более истерики. С самого утра идёт бой - сепары как будто получили задачу выбить наших пацанов из терминала любой ценой. Живыми или мёртвыми, дело принципа. На пятачке у терминала ползает несколько железных уебанов, вражеских танков, нет у сепаратистов никаких проблем и с эшелонированым подкреплением, с поддержкой со стороны Донецка. Наш гарнизон в ДА сейчас как будто остался сам по себе, туда не стянут резерв и никто не прорывается к своим, чтобы помочь выбить врага и закрепиться на местности. Не ограниченной группой героических бойцов, а достаточными для удержания рубежей силами Вооруженных Сил Украины. Парням нужна помощь. Немедленно. Срочно. "На вчера"!
Kiirtõlge oleks umbes selline.
Just helistasin UTsse "Rahmanile", vaevu kuulsime üksteist lahingumüras. Andrei, kellega me oktoobris Ženja juures terminalis olime - rahulik ja keskendunud, ei mingit paanikat, veel vähem hüsteeriat. Varahommikust saadik käib lahing, sepparid oleksid justkui saanud käsu meid terminalist välja peksta ükskõik mis hinnaga. Elusalt või surnult, asi on põhimõtteline. Terminali juures tegutseb mitu terashujoovinat - vaenlase tanki. Sepparitel pole mingeid probleeme abivägede süsteemse liigutamise ja tuletoetusega Donetski suunast. Meie garnison UTs on justnagu omapäi jäetud - mingeid reserve pole kohale toodud ja keegi pole ka omade juurde murdnud, et aidata vaenlane minema peksta ja positsioonidel kindlustuda. Ma ei räägi mingist piiratud grupist vabatahtlikest soovijatest, vaid perimeetri hoidmiseks piisavast hulgast sõduritest. Poistel on abi vaja. Kohe. Eilseks!
tsikkelröövel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsikkelröövel »

Oleks tore, kui see nii ei oleks, aga samas, isegi kui on, on tähtis, et seal ei hukkuks ilma asjata kogenud sõdurid, st taganemine oleks võimalik ja kaetud. Nende küborgide naol pole enam ammu tegu kahurilihaga vaid väärtuslike sõduritega. Mõtlen, kui see koht enam kaitstav ei ole, tuleks see jätta, samas leida uus tugipunkt vmt, mis jälle kaitsmist (või miks mitte - äravõtmist) vääriks. Siis on vattidel jälle midagi, mille kallal oma hambad murda. Ukrainal on praegu parim just selline kurnamistaktika - mitte ennast ette toppida, küll aga lasta vattidel ise oma pea veriseks joosta.

Isiklikult kaldun arvama, et vatid lõpuks lihtsalt jooksevad massiga ukrainlased üle selles lennujaamas.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Otto K »

laikar kirjutas:Lennujaam on tänasega pigem lännud kui Ukraina kontrolli all. SNBO ajab pehmelt öeldes jama.
Natuke liiga vabalt filmivad juba.
Kas läheb täna või järgmine nädal, ei tea.
Viimaste uudiste järgi hetkel veel ei ole läinud.
Manused
Kell 14 null null.png
Kell 14 null null.png (114.72 KiB) Vaadatud 6336 korda
Veel.png
Veel.png (41.74 KiB) Vaadatud 6336 korda
vanemuine
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas vanemuine »

Maani kummardus kõigile tõlkijale. Viimaste LifeNewsi lõikude taustal tundub enam kui kummaline, miks Ukraina pool veel räägib midagi vaherahust, kui vatnikud täiesti avalikult kelgivad Miski lepingu tingimustele vilistamisega? LifeNewsi uudislõigud UT'st ei ole muud, kui irvitamine kõigi üle, kes sest "vaherahust" midagi pidanud on. Kas ukrainlastel on tagalas mingisugused avalikustamata probleemid või kardetakse kõrgemal tasemel midagi, mida ei tunnistata, et sedavõrd tagasihoidlikult DL'i kaitsesse panustatakse...?
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Otto K »

Harkovi lennujaam on täies ulatuses NATO vägede valduses. Erinevat tehnikat ja valgetes vormides mehi on terve lennuväli täis.
https://www.youtube.com/watch?v=k6FMlVWeyHY
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

laikar kirjutas:Lennujaam on tänasega pigem lännud kui Ukraina kontrolli all. SNBO ajab pehmelt öeldes jama.
Natuke liiga vabalt filmivad juba. https://www.youtube.com/watch?v=oS54p47aNiE
Kl 14.00 Нужны масштабные действия
http://censor.net.ua/news/320213/operat ... t_butusova

EDIT: Läheb nagu varem olulistes kohtades, mehed jäetakse omapäid. Abi mida lubatakse ei tule ja ongi kutupiilu. RSK.
Seesama UT kagupoolne ots ja trepikoda, millel idapoolset seina polegi.
Roltsiku jutt on vist linti võetud VT poolses purustatud seinaga osas.
See vend vist ainult sellega tegelebki, et esineb kaamerale, muidu poleks vist siiamaani ellugi jäänud. Näost küll näha polnud, et samal päeval kuidagi pingiutanud oleks :)
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: TALUPOEG TALUJA ja 2 külalist