Esiteks hindas ta muidugi oma populaarsust koha peal üle nagu kõik diktaatorid. Teiseks, Putin on KGB-mees ja ajab asja gebiitlike meetoditega. Ma olen üsna kindel, et kõrged Vene sõjaväelased kiruvad teda väljenditega, millega võrreldes siinsed on lapselalin ja siidikahin.Svejk kirjutas:Putin on iseenda võttest selili.
Kujutas pärast Krimmi ette, et kõik ongi nii lihtne ja odav.
See on klassikaline näide sõjast, kus sõjaväe käsi seovad pidevalt poliitikute "kaalutlused". Vastasele antakse hingetõmbeaega ja lõpuks ei suudeta sõjalisi eesmärke teostada ka siis, kui sõjaväele viimaks vaba voli antakse. Seda on ka Ukraina poolel, aga Vene poolel kindlasti rohkem.
Ma arvan, et ukrainlaste jaoks on kõige hullem juba möödas. Aeg töötab võimsalt nende kasuks:
* vastasel on hiljemalt kahe aasta pärast pankrot silme ees;
* väed saavad iga päev juurde lahingukogemust, komandörid otsustavust ja ebasobivatest isikutest vabanetakse;
* kui augustipealetungi ees taandus üksusi ka võitluseta, siis nüüd ei anta enam ammu mitte midagi niisama ära ja suurte linnade vallutamine nõuab vastaselt jõudu, mis on võrreldavad samade eesmärkide täitmiseks kasutatuga II maailmasõjas (Mariupoli jaoks pakun, et regulaararmee korpust koos kõige sinna juurde kuuluvaga).
Veel enam, võimalik, et kõige hullem oli möödas juba varasuvel, kui rindele hakkasid saabuma vabatahtlike pataljonid. Pärast seda ei tule alistumine enam kõne alla.
Sõda käib riikide vahel, millest ühes on 140 ja teises 50 M inimest. Millele meie siin aga kaasa elame? Kuid kestvale lahingule ÜHE MAJA pärast. Jah, see on suur maja, aga ikkagi ainult üks maja. Kui lennujaam langeb, mis siis saab? Hakatakse järgmist maja piirama. 50 aasta pärast, kui see sõda on ajalooõpikus, mainitakse lahingut lennujaama pärast kurioosumina nagu praegu Stalingradi Pavlovi maja. Strateegilise tähtsusega võit oleks Maripoli vallutamine. Otsustava tähtsusega strateegiline võit võiks olla Krimmiga maismaaühenduse loomine. Aga seal vahel on üle 200 kilomeetri ja veel kaks Tartust suuremat linna. Praegu aga, kordan, oleks suur uudis, kui üks maja langeks...