Mis Ukrainas toimub? vol.3

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Fucs »

Gruz "200" teemal.
Gorlovkast läks VF poole teele järjekordne laadung laipu.
В Россию из Горловки ушел очередной конвой с «грузом 200»
29/01/2015
Pilt
Pilt on illustratiivne!
Зафиксировано перемещение из Горловки в сторону границы с РФ конвоя из двух автомобилей «Урал» с уничтоженными боевиками и российскими наемниками.

Об этом на своей странице в Facebook сообщил координатор группы «Информационное сопротивление», народный депутат Дмитрий Тымчук.
«В Красный Луч из зоны боев на Дебальцевском плацдарме за сутки прибыло более 100 тяжело раненых террористов, в Снежное доставлено порядка 60 раненых, в Шахтёрск – порядка 70-ти», - уточнил Тымчук.

По его словам, командование террористов констатирует сложную ситуацию с медикаментами.
http://www.kolonker.com/news/?id=1455

Gängar Givi üksus saadeti Debaltsevo alla.
осійські генерали перекинули бандформування «Гіві» під Дебальцеве
17:30 | 29.01.2015 |
Командир бандбатальйону «Сомали» «Гиви» уже воюет под Дебальцево. Об этом сообщают сайты сепаратистов.

«В настоящее время« Сомали »ведет бой в окрестностях Дебальцево», - заявил «Гивив.

Также он сообщает якобы о захвате населенных пунктов Шевченко и Малоорловка и отчитывается о потерях.

«За эти сутки потери бойцов армии ДНР составили 7 человек. 41 боец ранен », - сообщил террорист.
http://7days-ua.com/news/rosijski-hener ... ebaltseve/

Arvamus.
Marinka - tõenäoline koht, kust gängarid üritavad läbi murda.
Марьинка - одно из наиболее вероятных направлений прорыва боевиков
17:46
Боевики сконцентрировали обстрел на направлениях Мариуполя, Марьинки и Дебальцево. Об этом в эфире телеканала " 112 Украина "заявил заместитель начальника ГУ МВД Украины в Донецкой области Илья Кива.

"Мариуполь, Марьинка, Дебальцево - это три направления возможного удара, которые на сегодняшний момент они "прессуют", - пояснил Кива.

Напомним, на днях террористы нанесли удары из ракетных установок по Мариуполю. В результате обстрела погибли несколько десятков мирных жителей и еще более сотни получили ранения. Удары были нанесены по жилым кварталам города, разрушениям подверглись гражданские дома, детсады, школы, рынки и магазины.
http://kumar.dn.ua/news/marinka_odno_iz ... 01-29-1054
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Hinnates kõrgelt ksf Fucsi panust, jään ka mina seisukohale, et Ukraina võib selliseid konkreetsete üksuste kaotuste andmeid küll teada (nende signaalluure on päris tugevate traditsioonidega - vähemalt), aga talle ei ole kasulik mitte mingil juhul avalikult välja näidata, kui palju ta tegelikult teab. Kui ta juba selliseid arve teab, siis peaks teadma palju muudki ja venelased lõpetaksid nendes kanalites informatsiooni edastamise. Nii, et see on suure tõenäosusega U fake. Kusjuures Muženko tänane avaldus, et Ukrainal on tõendeid VF sõjaväelaste osalusest, kuid pole tõendeid VF üksuste osalemise kohta, on tähelepanuvääriv. Üks võimalus on muidugi, et ta tegi selle avalduse, Porošenko "rahutuvi" missiooni silmas pidades.
Viimati muutis Martin Peeter, 29 Jaan, 2015 18:13, muudetud 2 korda kokku.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Üks pisiasi veel - ma olen kindel, et need gängarid ei ole nii distsiplineeritud, et nad väldiksid 100%-liselt sellise info avaldamist mobiilsidekanalis. Näiteks karjutakse neil raadioside kinni ja siis läheb jutt mobiilsidesse üle.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

UKR poole probleemid evakuatsiooni korraldamisel.
Pealkiri: "Debaltsevost elanikkonna evakueerimine jäi hiljaks"

Эвакуация населения в Дебальцево своевременно не состоялась
Нелли Вернер — 29 января 2015, 17:48
Горожане несколько часов ждали автобусов под звуки обстрела соседних кварталов.

Несколько сотен жителей Дебальцево ждали сегодня автобусы для эвакуации из города, но транспорт в объявленное время не пришел. Об этом LB.ua сообщил журналист Тарас Ратушный, который побывал в Дебальцево утром.

Люди ждали автобусы в течение нескольких часов, под звуки обстрела соседнего квартала. По словам Ратушного, с 6:00 центр города нерегулярно обстреливался. Накануне областные власти пообещали, что сегодня "уедут все желающие", точкой сбора объявили площадь у горсовета.

"Объявлено было - горсовет с 8.30 до 10.00. В десять выезд. Мы приехали в 10 - бусов не было, их ждали", - сказал журналист. Не появились они и несколькими часами позже.

"Эвакуация от ОГА не задалась, волонтеры мотаются", - сказал собеседник LB.ua. По его словам, микроавтобусы волонтеров забирают только женщин с детьми. Большие семьи оставались ждать автобуса.

При нем некоторые люди махали рукой и возвращались в подвал. "Пятые сутки без воды света и тепла", - написал Ратушный в своем facebook.

Он предполагает, что водители испугались обстрела и развернули автобусы.

"Один бус стоит на трассе. Он горел утром, причины не знаю", - сообщил журналист.

"Уехали мы в 12.30, бусов не было, только волонтеры увезли часть. И подъехали тентованные грузовики, подробностей дальше не знаю. После 15:00 на трассе видели пяток бусов в направлении Дебальцево. Ехали они на евакуацию или нет - сказать не могу", - сказал Ратушный.

http://society.lb.ua/war/2015/01/29/293 ... tsevo.html

Muženko rääkis olukorrast DL ja Debaltsevos. (Video)
Муженко рассказал о ситуации под Дебальцево и в донецком аэропорту (видео)
29.01.2015
Из-за значительных разрушений административная зона донецкого аэропорта потеряла свое стратегическое значение, поэтому украинским военным не было смысла ее удерживать. Об этом сообщил начальник Генерального штаба Вооруженных Сил Украины Виктор Муженко.

«Административная зона донецкого аэропорта не представляет никакой ценности, потому что в результате интенсивных боевых действий, она была полностью разрушена, и мы вынуждены были отвести военных на более выгодные рубежи, буквально на 1,5 км от самой взлетной полосы», — отметил он.

Муженко рассказал, что со 2 января украинские военные провели несколько операций, благодаря которым удалось стабилизировать ситуацию вокруг донецкого аэропорта, в частности, занять выгодные позиции и укрепиться в районах Еленовки, Песков и Авдеевки. Благодаря этому наши бойцы имеют возможность полностью контролировать территорию аэропорта.

«На сегодняшний день мы не видим необходимости назначать кого-то виновным за какое-то поражение, поскольку задачи, которые ставили перед подразделениями Вооруженных Сил, выполнены», — заявил начальник Генштаба.

Говоря о ситуации в районе Дебальцево, он указал, что никакой угрозы создания «котла» в этом районе нет.

«Обстановка под Дебальцево на сегодня напряженная. Уже не первый день ведутся активные действия со стороны боевиков. Соответственно украинские военнослужащие адекватно реагируют на угрозы, которые возникают. Ситуация стабилизирована, в настоящее время — на момент выезда на брифинг — шли бои в районе г. Углегорск. Никакой угрозы в настоящее время по поводу создания каких-то котлов возле Дебальцево не существует», — сказал Муженко.

http://fakty.ua/194703-muzhenko-rasskaz ... ortu-video
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kilo Tango kirjutas:Üks pisiasi veel - ma olen kindel, et need gängarid ei ole nii distsiplineeritud, et nad väldiksid 100%-liselt sellise info avaldamist mobiilsidekanalis. Näiteks karjutakse neil raadioside kinni ja siis läheb jutt mobiilsidesse üle.
Vaat' just sellele ma ka vihjasin oma viimases postituses. Keegi pole kuskil rääkinud VF regulaarväe side pealtkuulamisest. Jättes täiesti kõrvale selle krüpto murtavuse teema.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

UKR välisminister Klimkin kohtus Brüsselis NATO peakorteris Stoltenbergiga.
Климкин и генсек НАТО изучили карту военных действий на востоке Украины
(18:01)
Глава МИД и Столтенберг решали, как остановить агрессию в Донбассе.

Pilt

Глава украинского МИДа Павел Климкин встретился с Генсекретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, чтобы обсудить ситуацию на востоке Украины. Встреча прошла в штаб-квартире НАТО в Брюсселе.

Естественно, главной темой встречи стал конфликт в Донбассе. Климкин и Столтенберг думали над действиями, которые помогут остановить агрессию со стороны России, сообщило агентство УНН со ссылкой на пресс-службу МИД. Также цель визита Климкина обсудить, как вернуться к переговорам и снизить активизацию незаконных вооруженных формирований на востоке Украины.

Обсудили стороны и практическое сотрудничество Украины и НАТО перед запланированной на 6-8 февраля Мюнхенской конференции по вопросам безопасности.

Климкин об исках против России: Украина не повторит ошибок Грузии

При подаче иска в Международный суд ООН Украина не будет повторять ошибок своих предшественников, в частности Грузии, которая обращалась туда в ходе грузино-осетинского конфликта 2008 года. Об этом на заседании Кабмина заявил министр иностранных дел Павел Климкин, сообщил УНН.

- Хочу подчеркнуть, что мы не повторим ошибок наших друзей и партнеров, прежде всего Грузии, которая сразу подала дело в Международный суд ООН и это представление было отклонено по формальным признакам и причинам. Мы будем четко следовать юридической логике и юридической процедуре, - сказал глава МИД.

НАТО: кризис в Украине нельзя решить военным способом

6 января Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявил, что украинский конфликт нельзя решить военным путем. Об этом сообщили РБК.

- Мы все соглашаемся, что нет военного решения этого кризиса в Украине. Поэтому мы все объединяемся и заявляем, что мы должны сделать все, чтобы провести мирные переговоры на основании минских соглашений, - заявил Столтенберг.

Также он пообещал, что альянс предоставляет как практическую, так и политическую помощь Украине.

- Мы создали трастовые фонды для помощи реформирования ВС Украины, а также для медицинской помощи раненым солдатам, - добавил генсек.

Кроме того, в НАТО ждут отчета верховного представителя Европейского союза по иностранным делам и политике Федерики Могерини.

http://kp.ua/politics/488424-klymkyn-y- ... ke-ukrayny
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

Fucs kirjutas:
UKR meediast jms. seoses VF-UKR sõjaga.
Jutt tuleb pikk, kuigi ma teen nii lühidalt, kui üldse saab ja kes lugeda ei viitsi, kerigu edasi.
Kes edasi kerib, see ärgu esitagu mulle edaspidi küsimusi miks, kuidas ja milleks.

Teateid/uudiseid otsides/lugedes on meil võimalik valida peamiselt viie erineva "infokanali" vahel:

1. Kodumaine ajakirjandus.
2. VF ajakirjandus.
3. UKR ajakirjandus.
4. nn. "Muu maailm" elik maailma juhtivad (peamiselt inglisekeelsed) väljaanded.
5. Kohapeal elavad inimesed.

Allikakriitilisus laiemas mõttes, kui vaadata neid nelja "infokanalit":
/---/

Braavo, Fucs!
See meediaanalüüs tasub kõigil silma ees hoida.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Ühinen üldise kiidulauluga.
Gripen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gripen »

Kriku kirjutas:
Kilo Tango kirjutas:Üks pisiasi veel - ma olen kindel, et need gängarid ei ole nii distsiplineeritud, et nad väldiksid 100%-liselt sellise info avaldamist mobiilsidekanalis. Näiteks karjutakse neil raadioside kinni ja siis läheb jutt mobiilsidesse üle.
Vaat' just sellele ma ka vihjasin oma viimases postituses. Keegi pole kuskil rääkinud VF regulaarväe side pealtkuulamisest. Jättes täiesti kõrvale selle krüpto murtavuse teema.
Näiteks see peaks olema vägagi salajane ja krüpteeritud teema, ikkagi korjati see üles.
http://youtu.be/lb-MrytTfy8
"The brighter burn bridges behind you, the lighter the road ahead..." Omar Khayyam
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Gripen kirjutas:...
Näiteks see peaks olema vägagi salajane ja krüpteeritud teema, ikkagi korjati see üles.
Ja siis? Ju oli nõrk krüpto. Tänapäeval on ikkagi raadiosidekanalis krüpto roll peamiselt selles, et mitte võimaldada vastasel operatiivselt sidet pealt kuulata. Lootus, et keegi sinu sõnumeid mitte iial lahti ei murra on tegelikult väike. Kasuta mistahes modulatsioone ja krüpteerimismeetodeid.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kolmas küsimus on see, et milleks neid 200 ja 300 arve üldse nii väga varjata? Minu meelest ei tasu vaeva. Esiteks saab alati öelda, et need on välja mõeldud. Teiseks, kui neid tõesti ei ole, saab need alati välja mõelda :)
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Gripen kirjutas:Näiteks see peaks olema vägagi salajane ja krüpteeritud teema, ikkagi korjati see üles.
Siin algavad mitmed kõned: "allooo". Kas tänapäeval militaarsidevahendeid kasutades ka nii kõnet vastu võetakse? Siin kõlab vägagi tavalise moblaside moodi. Paremal juhul satelliittelefonid.
Informatsioonilise Vastupanuliikumise analüüsis DLUT lahingu kohta märgiti eraldi ära - kui vastase üksustel kadus side operatsiooni juhiga, siis püüti sidet luua ka avatud kanalite kaudu. Seega vähemalt teatud üksustel on kindlasti kasutusel ka asjakohasemad vahendid.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ermot »

Kairi kirjutas:Kuulge, kas te olete kuulnud, et Debaltsevas käivad juba lahingud ja et venelaste kätte on langenud rauteesölm ja eelükused on kesklinnas sees?? Küsin sellepärast, et ma olen mingi vaimuhaige trolliga tund aega juba kakelnud, kes absoluutselt IGA PÄEV edastab sellist Vene propat, et Rossija24 jääb ka talle alla. ...
Ilma kaklemata nendega ka ei saa kahjuks, see on minu panus, sest ma muud ei oska ja sõjamasinaid ei tunne. :?
Jäin juurdlema sellel teemal ja loodan, et ei ole väga OT, mis siit nüüd tuleb.

Tegelikult see ju väga vinge, et üks Eestist ja tema tulevikust hooliv inime püüab anda oma panust ja tahaks nagu aidata ka, olgu või teispoolt maakera. Samas, sellistele tüüpidele nende enda mõõduga vastu anda- uhh, loodan et keegi meist ei lange nii madalale. Kairi, kas ikka tahad sellist mängu kaasa mängida? See on ikka tase omaette- tulistavad huilood õhutõrje raketiga suvalist mööduvat lennukit ja kui keegi kahtlust avaldab- äkki on see reisilennuk, vastatakse- sülitan selle peale (Naplevat!). Mis mul sellest kolmesajast hukkunust, millest paarkümend on lapsed? Peaasi, et mina siin saan Napoleoni mängida, Russki Miri edendada! 300 reisijat, kah mul asi! Palju meie vanaisasid Isamaasõjas hukka sai, selle kõrval on see null!

Nüüd, kui küsida, mida keegi (mina, sina või keegi kolmas) saaks ära teha selle imearmsa Russki Miri tuleku vastu ja mede iseolemise poolt, siis see on väärt juurdlemise teema. kuido20 leidis suurepärase mooduse, varustades U. üksusi vabatahtlike annetuste toel hädavajaliku ja kaasaegse meditsiinivarustusega. Selle toeks saab organiseeruda, Austraalia Balti rahvaste esindajajaid kutsuda üles annetusi kogume vms. Ukrainlased ise seal loodetavasti juba rakkes, psühholoogiliselt ja märgiliselt oleks tegu päris mõjuva sammuga. Kas ja kuidas kuido20 sellesse suhtub, eks ta annab teada ja ehk jagab oma kogemusi laiemalt. Ausalt öeldes ise pisut kade, et nii tõhusa mooduse leidis. Oleks endal niipalju ettevõtlikkust.

Kindlasti ei ole see ainuke moodus. Väliseestlaste roll meie iseseisvuse arengusse eelmise ja praeguse iseseisva vabariigi loomisse ei ole olnud mitte väikene ja kodueestlaste poolt ehk ka tugevasti alahinnatud. Kui nüüd näiteks juurelda sellel teemal, miks maailma ühe võimsama riigi president võttis vaevaks Eestit väisata ja siin kogu maailma kuuldes kinnitada, et vaba Tallinn on sama tähtis kui vaba Berliin, siis kõige ilmsem seos tekib Obama ja Ilvese vahel omaaegse Columbia ülikooli õpingute vahel. Keda siis veel, kui mitte meie Tomi toetada, eks ole?

Mis lugupeetud üldsus arvab, mis võiks olla veel nutikam moodus Eesti riigi iseolemisse panustamiseks? Kõik meist pole sõjamehed ja kõik ei mahu rindele. Võib juhtuda, et panustada tuleb ja varsti. Et oma särk on ihule lähemal, võiks ju ka riigikaitseliselt läheneda. Mida saab teha üks kodumaast kaugel (aga ka kodumaal olev kuid sõjaväest kaugel) seisev vabatahtlik panustaja ära teha antud olukorras võimalike riskide minimeerimiseks?
No one said survival was fun.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Väärt omaette teemat.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Väidetavalt on lood Uglegorskis sellised. Samas on ilmunud mõned fotod sealsete ukraina võitlejatega, kellest ei saa aru on nad POW või omade keskel.

Alex Mochanov lisas uue video.
1 tund ·
Свежая инфа по Углегорску (видео ДЕАКБРЬСКОЕ!!). Сообщает мой Братан из Свитязя. Помощь подошла, подразделения МВД, МО и НГ работают координировано (слава Богу и слава Украинцам!), город не отдали, ведут бой и планируют зачистку с возвращением на прежние укреппозиции. Потери минимальны, настроение у пацанов БОЕВОЕ во всех смыслах этого слова, Мужики на позитиве и очковую кобру подавили так же, как выезд бронегруппы противника. О которой было известно давно (места скопления на той стороне и базирование техники с живой силой), но наши не предпринимали атакующих и артиллерийских мер, ибо - перемирие, типа наверху же договорились и слово дали, да? ... На видео наша декабрьская предновогодняя поездка по одной из двух центральных улиц Углегорска, от "енакиевского" блок-поста Боцмана до центральной клумбы на площади и разворот "с ручником" на Т-64. Несло в забор и дом по льду, и я первый раз в жизни переживал за забор и дом, а не за машину, которую несет по гололёду Танк есть танк! И у нас есть и Тагки, и Серьёзные Танкисты Всё под контролем. Без паники. Быть добру, Победе и миру. Во всём мире. ++ https://www.facebook.com/alex.mochanov?fref=ts https://www.facebook.com/alex.mochanov?fref=ts
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist