Ja veel - ÜHTEGI MUSTA

Kupis toit oli päris hea aga söögi aega ei olnu eriti palju õppes jäi üks rühm alati ilma siis iga päev vahetasime rühmade järjekordi,pärast A kompanis aega nagu oli aga nii kui maha istusid mingi õppehäire anti ja pool aastat oli nii enam vähem, ainult nädalavahetustel sai normaalselt süüaspeedsta kirjutas:KUP-i toidust ühtteist. Esimest korda sattusin KUP-i sööklasse sööma (vanasse sööklasse) aastal 2000. Mäletan, et supp praad magustoit oli suur ja väga hea maitsega. Kõike ei jõudnud äragi süüa, pärast veeresin enamvähem uksest välja.
Ajateenistuses 01-02 a. toimus söömine juba uues sööklas. Ja minu arust söögid nii head enam polnud. Hommikul tihtilugu pakuti mingisugust piimalörri- piimariisi või makarooni suppi, ei tõmba eriti see.
Mingi periood läks vist riisivaimustus lahti. Mitte et mulle riis ei meeldiks aga risotto söögia alla ja söögi peale ei olnud just kõige parem.
Ühest asjast ma ei saa aru, miks pidime sööma kõik need 11 kuud Riia Peenleiba. Mõni kord trehvas ka musta leiba. Saia sai söödud pätsid kaupa sisse, sellest nagunii pool moodustab õhk, peale sööki lasid peeru ja jälle tühi tunne kõhus. Aga ajad on muutunud, Riia peenleiba ma pole enam tükikestki söönud, saia sai viimati söödud kunagi eelmine aasta- vaat siis mida sõjavägi inimesega teeb![]()
Meil, kui luurekompaniil oli alati "au" minna sööma viimasena. Poolumbkeelene kokamutt karjsu: "mjorssi pole võtke võid"
Eks nurisemist oli kohati päris palju. Aga see ütlemine, et sõjaväes anti paremini süüa kui paljudes kodudes, peab minu arvates paika, ei kehti enda kohta. Aga kui on võimalus kurta, siis seda tehakse ka. Jätku leiba.
Minu kogemus oli see, et kui oled päev otsa metsas taktikat teinud, siis läheb õhtul absoluutselt kõik sisse, maitset isegi ei mäleta. Sõime ära mis kaasas oli ja maitseomadused ei tulnud isegi jutuks. Seda mäletan küll, et Tapa VÕK-ist oli metsa kaasa antud mingi Virumaa firma "Guljaši" nimeline lihaollus. Tühja kõhuga maitses küll hirmus hästi, kodus arvuti taga aeledes seda ilmselt ei tahaks.speedsta kirjutas:
Kellel kogemusi üleelamisega sõjaväes, võiks ära märkida, mis kraamis siis sai söödud.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist