Mis Ukrainas toimub? vol.3

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Otto K »

Vene telekanali Rossia1 reporter tõsteti Minskis põhimõtteliselt ukse taha, pandi pressikeskusesse lühema keti otsa. Hakkas seal esinema tuntud "headuses".... esitas U presidendile küsimuse, et miks U pommitab Dombabwe rahumeelset elanikkonda...
http://www.vesti.ru/doc.html?id=2346965
Когда лидеры четверки заходили во Дворец независимости, Зарубин спросил: "Господин президент, зачем ваши войска бомбят мирное население Донбасса?" После этого охранники вывели журналиста из зала и препроводили в пресс-центр, откуда его в настоящее время не выпускают.
NB. See ei juhtunud nüüd vaid juhtus siis kui presidendid saabusid.

EDIT

Vangide vahetuse teemas oli Vova teinud (väidetavalt) ettepaneku mitte arutada Moskvas vangis olevate vangide teemat. Et Savtshenkot, Sentshovi ja teisi ei arvestataks vangide hulka.
Источник издания «ГОРДОН.уа» в украинской делегации утверждает, что при обсуждении вопроса об обмене пленными российский президент Владимир Путин предложил не обсуждать возможную выдачу Надежды Савченко, Олега Сенцова и других граждан Украины, которые находятся на территории РФ. Как пояснил источник, предложение Путина по этому пункту декларации якобы предусматривают, что обмену подлежат только пленные, находящиеся на территории Украины.
EDIT

Mul on millegi pärast tunne, et see RT LIVE ülekanne ei ole tegelikult 100% live.... Sest see mis ma siia enne kirjutasin, et asi võib lõppeda vaid avaldustega.... see info tuli lives ca 15-20 min hiljem kui trükimeediasse.

EDIT

Pilt. Mitte just nüüd ja kohe tehtud aga tundub, et tehtud kas läbirääkimiste alguses või siis õhtusöögile järgnenud ajal.
Manused
putinlukashenko.jpg
putinlukashenko.jpg (70.72 KiB) Vaadatud 8086 korda
crips
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas crips »

veidi OT aga siiski :twisted:
läbirääkimiste alguses juhtus nii, et Lukashenko tegi Putinile tünga, hoidis tooli kinni ja ei lasknud seda nihutada... http://inforesist.org/lukashenko-ne-dal ... tul-video/

Otto K, jah, see polnud ilmselt väga teadlik tegevus Luka poolt, kuid kukkus hästi välja :wink:
Viimati muutis crips, 12 Veebr, 2015 2:10, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

crips kirjutas:veidi OT aga siiski :twisted:
läbirääkimiste alguses juhtus nii, et Lukashenko tegi Putinile tünga, hoidis tooli kinni ja ei lasknud seda nihutada... http://inforesist.org/lukashenko-ne-dal ... tul-video/
Ta vist ikka ei hoidnud tahtlikult kinni.... ajas Merkeliga juttu ja toetas toolile.... Nii nägin mina.

Aga tundub, et vovad on "punkte" kaotanud / kaotamas. Nüüd tulistavad nad uudise, et IMF-i abi Ukrainale sõltub praeguste läbirääkimiste käigust.
ITAR TASS teatab:
Результаты переговоров «нормандской четверки» могут повлиять на решение МВФ о финансовой помощи Украине, сообщает ТАСС со ссылкой на источник.

«Минск определит очень многое, включая вопросы кредитной линии МВФ», — сказал агентству европейский дипломат, имя которого не называется. По словам собеседника агентства, для фонда «имеет решающее значение, находится ли страна в состоянии войны».

Ранее глава МВФ Кристин Лагард пообещала дать пресс-конференцию по вопросу кредита для Украины утром 12 февраля.
EDIT

Ukraina välisministeeriumi esindaja kommenteeris, et läbirääkimised lähevad väga raskelt, kuid on veel lootust edule.
Официальный представитель МИД Украины Евгений Перебейнос в эфире телеканала «112» прокомментировал ход переговоров в Минске.

«Переговоры идут тяжело, но есть надежда на успех», — сказал он.
VÄIDETAVALT lõppesid läbirääkimised 2.13 Eesti aja järgi. Teatab Valgevene uudisteagentuur.
03:13 Встреча в Минске завершилась, пишет БЕЛТА
TULEMUSTETA!!!???
Läbirääkimistel osalejad lahkusid ja ei teinud mitte mingeid avaldusi.
«Нормандская четверка» завершила переговоры в Минске, пишет БелТА. Лидеры Германии, России, Украины и Франции, выйдя из зала, где проходили переговоры, направились к выходу из Дворца Независимости. Итоговых заявлений для прессы не последовало. В общей сложности встреча продолжалась около семи часов.
Viimati muutis Otto K, 12 Veebr, 2015 2:22, muudetud 1 kord kokku.
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Lugansk täna.
https://www.youtube.com/watch?v=Snm_4EV ... e=youtu.be

Neli põhipunkti, mille üle vaidlused hetkel käivad.
http://www.segodnya.ua/politics/pnews/v ... 91933.html
1) Линия разграничения. Украина настаивает на том, чтобы линия проходила согласно сентябрьским договоренностям. Однако Россия требует новой линии, по которой под контролем боевиков остаются захваченные ими территории.

2) Отзыв с украинской территории солдат и военной техники РФ. Россия продолжает утверждать, что в Украине нет российских солдат и техники.

3) Контроль над границей. Украина хочет восстановить контроль над своей границей в полной мере, однако Россия заявляет, что контроль, по крайней мере, частичный, должен оставаться за террористами, захватившими ряд важных пограничных постов.

4) Большая автономия регионам, находящимся под контролем террористов. Украина заверяет, что может предоставить этим регионам широкую автономию, но Россия требует неких гарантий, а также – снятия финансовой блокады.
TULEMUSTETA!!!???
Imelik, Rossia24 ootab ja näitab otsepilti, ajakirjanike pole minema lastud.
trs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas trs »

Raske on uskuda, et putler pliiatseid hakkaks murdma, kui stsenaarium seda ette ei näe. Nii et ma ei hõiskaks enne hommikut.
Lukašenka tegemised on üleüldse omaette teema. Tema naudib oma praegust positsiooni, aga viimase aja komejantide põhjal ei tasu veel arvata, et ta nüüd eriline putini vastane jõud oleks. Põhimõtteliselt esindab ta kõike seda, mille poole putler oma rahva juhtimisel püüdleb ja mida talle ette heidetakse.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

soul kirjutas:
TULEMUSTETA!!!???
Imelik, Rossia24 ootab ja näitab otsepilti, ajakirjanike pole minema lastud.
Tundub, et see oli mingi Valgevene meedia kala.... nüüd on see info koristatud, ilma kommentaarideta.
Нечто странное: из твиттера агентства БелТА исчезли твиты о завершении переговоров и о том, что президенты Германии, России, Украины и Франции покинули Дворец Независимости без подхода к прессе. Окончание встречи другие агентства пока не подтверждают.
Vist siiski jätkuvad läbirääkimised.
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Säutsud kohapealt, piltidega.
https://twitter.com/dimsmirnov175
mumuu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mumuu »

TULEMUSTETA!!!???
Kui see on tõsi, siis pole kõik veel kadunud - hetkel käib ju Ukraina rahule sundimine VF-i tingimustel. Lausa häbi on selles võtmes kuulda liidest "Normandia" ...

Et vene LIVE, pole nagu päris laiv ... no ennegi on tähele pandud, et Kremli "laiv" on kerge viivisega, et vajadusel saaks seda veidi nihutada .... laivile lähemale
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Kõnelused jätkuvad, arvati, et läheb vee 5-6 tundi, ei ole lihtne.
По состоянию на 3-30 (2-30 мск) переговоры в Минске продолжаются. Часов семь работали командами. Теперь в формате четырех лидеров (без советников). О подробностях еще рано. Думаю, что у нас еще работы часов на 5-6. Как минимум. Но без договоренности о безусловном прекращении огня, я считаю, отсюда нельзя ехать. Пошла "борьба нервов",
— отметил Чалый.
mumuu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mumuu »

a11 kirjutas:Ei kujuta ette, kuidas Ukraina saaks toimida föderatsioonina (või kui Donetskil ja Luganskil oleks ulatuslik autonoomia), kui needsamad pätid, kellega praegu sõditakse, seal edasi võimul on. Kuidas sellisel juhul saaks korraldada ausaid valimisi? Ukraina seisukohalt oleks isegi parem "rahvavabariikide" täielik iseseisvumine, kuigi oma maad on raske ära anda.
No ja miks sa arvad, miks Kreml ei räägi Iseseisvatest DNR/LNR-ist või veel vähem nende liitmisest VF-iga? Kremli selge huvi on jätta see p*sk majanduslikult Ukraina (Euroopa/USA) kanda omades ise nendest "autonoomsetest" piirkondadest "esindust" raadas.

Miks Ukrainal on raske minna lasta .... no asenda Lugansk mõttes Ida-Virumaaga ja Donetsk näiteks Narvaga. Kas ei oleks meilgi mõistlik kuskile Rakvere taha okastraat tõmmata ja tõdeda, et sealpool elab niikuinii EV suhtes valdavalt mittesõbralik element - las minna. Nagu ei kõla väga ....
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Juri Butusov, Debaltsevo on kolmas päev kotis, lahtiarutamine pole õnnestunud, olukord pole kiita, Muzhenko teeb Logvinova puhastamise kohta teist päeva järjest vale ettekandeid, varustamise puudumise tõttu kannatab taktikaline võimekus.
https://www.facebook.com/butusov.yuriy/ ... 6430551987
Дебальцевская дуга. Оперативная обстановка на 12 февраля, 2.00

В течение суток продолжались бои в районе Логвиново. По району, прилегающему к селу наносятся артиллерийские удары. Однако атаки украинских войск результата не достигли - противник по-прежнему контролирует район Логвиново. Таким образом, наши войска уже третьи сутки остаются в оперативном окружении. Доставка предметов снабжения и боеприпасов прекращена. Сегодня небольшой украинский конвой, организованный бойцами 128-й горно-пехотной бригады смог прорвать кольцо и вывезти раненых с Дебальцевского плацдарма.

Дело в том, что противник занял пригодные для обороны позиции в районе Логвиново, но не решается занять проселочные дороги, и не расширяет зону прорыва. Скорее всего, основной причиной приостановки дальнейших активных действий является нехватка сил у российских отрядов, которые понесли большие потери в боях.

Сегодня целый день шли бои, но задача по деблокированию войск не выполнена из-за поспешного ввода в бой небольших подразделений, которые не имеют эффективного взаимодействия как между собой, так и с артиллерией.

На других участках фронта российские отряды ведут разведку боем, прощупывают наши позиции, но решительных атак не производят - потому что встречают сильный отпор, и уже не осмеливаются штурмовать, не рискуют . Получив отпор - отходят, но затем российская артиллерия продолжает вести обстрелы наших позиций.

Успешно действует полк Нацгвардии "Азов" в районе Мариуполя, который ведет бои за расширение зоны безопасности. К сожалению, на других участках фронта таких же эффективных наступательных действий не проводится.

Начальник Генштаба Виктор Муженко уже двое суток докладывает Верховному Главнокомандующему ложную информацию, что Логвиново взято и идет зачистка, хотя все знают, что реально противник сохраняет контроль за дорогой. Российские отряды укрепляются в районе Логвиново, и дорога простреливается на прямой наводке.

Отсутствие снабжения уже серьезно ограничивает тактические возможности украинских войск - так, заметно снизила активность наша артиллерия внутри блокады. Каждый день проволочек подтачивает боевые силы наших войск. И положение окруженной группировки, которая по-прежнему имеет приказ "Держаться" не может не вызывать беспокойство.

Боеготовность и управляемость украинских войск внутри кольца окружения остается высокой, хотя сражение кипит в тяжелейших условиях. У противника нет никакого превосходства, наши воины сражаются с врагом на равных, и держаться уверенно.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Prantsuse allikas väidab, et mingi paberi riigijuhid siiski allkirjastavad.
The leaders of Ukraine, Russia, Germany and France will sign a document following all-night talks in Minsk on solving the Ukraine conflict, a diplomatic source told Reuters on Thursday.

The source would not provide details of the nature of the document.

http://www.france24.com/en/20150211-ukr ... sk-russia/

EDIT: Samas Dmitri Smirnov säutsub twitteris nii:
А сейчас стало известно, по очень неофициальной информации, что не будет формального подписания
Edit2: Veel samast allikast. Ühisavaldust isegi ei tule?
Каждый из глав государств будет общаться со своим пулом. Что это значит, решайте сами.
Viimati muutis Rändur, 12 Veebr, 2015 8:29, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Mu enda kõrvade vahel on jooksnud kogu aeg paralleel Ukraina - vene, Horvaatia - Serbia

Horvaatia välismin annab teada, et nende vabatahtlikud võitlevad U poolel:

МИД Хорватии: хорватские добровольцы воюют на Донбассе на стороне сил АТО
http://www.unian.net/war/1043162-mid-ho ... l-ato.html
По данным СМИ, они якобы прибыли в январе этого года в Мариуполь, чтобы присоединиться к полку "Азов". Точного количества хорватов, которые отправились на войну, глава хорватского МИДа не назвала.

Cербское правительство еще летом 2014 года подтвердило, что на стороне пророссийских сепаратистов на Донбассе воюют сербские националисты, так называемые "четники", большинство из которых также участвовали в войне на Балканах. Премьер-министр Сербии Александр Вучич признал, что несколько десятков сербских четников присоединились к боевикам, и призвал их вернуться домой.
Nagu oleks Horvaatia vabatahtlikud jaanuaris ühinenud Azoviga mariupoli all.
Täpne arv ei ole teada
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
võhik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas võhik »

Эксклюзив : Добровольцы-хорваты в составе полка АЗОВ защищают Украину (ФОТО)
Svejk kirjutas:Mu enda kõrvade vahel on jooksnud kogu aeg paralleel Ukraina - vene, Horvaatia - Serbia

Horvaatia välismin annab teada, et nende vabatahtlikud võitlevad U poolel:

МИД Хорватии: хорватские добровольцы воюют на Донбассе на стороне сил АТО
http://www.unian.net/war/1043162-mid-ho ... l-ato.html
По данным СМИ, они якобы прибыли в январе этого года в Мариуполь, чтобы присоединиться к полку "Азов". Точного количества хорватов, которые отправились на войну, глава хорватского МИДа не назвала.

Cербское правительство еще летом 2014 года подтвердило, что на стороне пророссийских сепаратистов на Донбассе воюют сербские националисты, так называемые "четники", большинство из которых также участвовали в войне на Балканах. Премьер-министр Сербии Александр Вучич признал, что несколько десятков сербских четников присоединились к боевикам, и призвал их вернуться домой.
Nagu oleks Horvaatia vabatahtlikud jaanuaris ühinenud Azoviga mariupoli all.
Täpne arv ei ole teada
Siibń ja seal on neist räägitud, paar pilti-artikkel:
http://ua-reporter.com/novosti/164445
Manused
cro-azov.jpg
cro-azov.jpg (78.24 KiB) Vaadatud 7937 korda
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Olekski natuke ebaloogiline, kui mingi ühine (sisuline) dokument tuleks - seni kuni Putin kangekaelselt väidab, et vene vägesid-relvastust Ukrainas pole ja sellepärast pole ka midagi välja viia. Euroopa tugevamad majandusjõud võimlevad sellisega nagu lollid ja harrastavad stalinlikku öist tööstiili - selle asemel, et kaagile pikaajaline arvutikeeld kehtestada (last ju lüüa ei tohi, arvutikeelust piisaks täiesti).
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline