Mis Ukrainas toimub? vol.4
Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4
Allikad väidavad, et vene väed on uuesti hõivanud Komiternevo ja hetkel ründavad Shyrokynet.
Russian army forces recaptured #Kominternove and attack #Shyrokyne with artillery from it.
Russian army forces recaptured #Kominternove and attack #Shyrokyne with artillery from it.
Sõda käib ikka Ukraina pärast, Putja eesmärk on Donbass Ukrainasse tagasi lükata ja Donbastani kaudu Ukrainat kontrollida.tympsa kirjutas:Praegu käib sõda Donbassi pärast ja ma arvan, et Ukrainal on ca 20 % võimalus sedagi rasket sõda võita. 80 % võidab selle Venemaa.
Antud olukorras rääkida Krimmist on täielik jama ja enda naeruväärseks tegemine .
Konstantin Mashovets, kes kirjutab väga adekvaatseid postitusi sotsiaalmeediasse on ka tõstatanud küsimuse Ukraina võidu strateegiast. Lühidalt, seda hetkel veel ei ole ja pole ka seltskonda, kes suudaks selle välja mõelda.
https://www.facebook.com/ahmenid/posts/404543159714047
Igatahes Putinil on hetkel väga odav sõda pidada
http://www.the-american-interest.com/20 ... -mr-putin/
Pealkiri: Gängarid kasutavad vaherahu, et taastada oma lahinguvõime
Карта АТО: боевики используют перемирие для восстановления боеспособности (+видео)
Пн, 23/02/2015 - 18:54
На Донбассе в зоне проведения антитеррористической операции, где в минувшие сутки погибли двое бойцов, боевики продолжают использовать перемирие для восстановления боеспособности, накопления боеприпасов и материальных средств.
Об этом сегодня на брифинге сообщил заместитель руководителя АТО в Донецкой и Луганской области Валентин Федичев, передаёт ТСН.
В частности, по его данным, основные силы боевики сосредотачиваются на Донецком и Горловском направлениях.
В общем, за сутки позиции сил АТО были обстреляны 27 раз. Кроме того, наёмники продолжают попытки штурма позиций силовиков в Широкино и на Мариупольском направлении.
"Украинские военнослужащие продолжают держать оборону вдоль линии разграничения, не отвечая на провокации противника", – сказал он.
Также противник продолжает проводить активную воздушную разведку с использованием беспилотников.
Ранее сообщалось, что российско-террористические войска перебрасывают тактические резервы на Мариупольское направление.
https://www.youtube.com/watch?v=CGOZCzsIx_E
http://sled.net.ua/node/21407
Vaherahu on ainult paberil
ак выполняется перемирие, которое только на бумаге. АТО продолжается
23.02.2015, 19:46
В минувшую субботу в Луганске состоялся обмен пленными, освобождены 139 украинских бойцов. Среди них военные, захваченные в плен в Дебальцево, а также киборги из Донецкого аэропорта. Об этом сообщил на странице Facebook Президент Украины Петр Порошенко. Ранее Генштаб ВСУ заявил, что более 90 украинских военных попали в плен во время боя за Дебальцево, местонахождение еще 82 неизвестно.
Комплекс мероприятий по выполнению Минских договоренностей (пункт 6) предусматривает «освобождение и обмен заложников и незаконно удерживаемых лиц на основе принципа «всех на всех». Там же указано, что этот процесс должен быть завершен не позднее, чем на пятый день после отвода тяжелого вооружения. А этого пока не наблюдается в зловещей «тишине», что звенит от снарядов, формального перемирия. Например сегодня был обстрелян город Авдеевка, Донецкая область. Значительно разрушено здание МЧС.
«Отвод тяжелого вооружения начнется, как только террористы прекратят огонь. Сейчас прекращения огня нет, и об отводе вооружений не идет. Отвод должен начаться через сутки после прекращения огня», прокомментировал ситуацию в. о. начальника пресс-службы Генштаба Владислав Селезнев.
В штабе АТО подчеркнули, что, несмотря на существенное уменьшение количества обстрелов со стороны террористов, гибриды продолжают наносить удары на Донецком и Мариупольском направлениях. В районе Широкино противник сосредоточивает свои силы, накануне вечером в районе этого населенного пункта шел бой. Там же, по словам экспертов, боевиками было применено новое вооружение, а именно снаряды ствольной артиллерии, которые разрываются в 40 метрах над поверхностью земли.
Ну а пока отвода только анонсируется, а подписанные в Минске намерения грубо игнорируются террористами и их московскими шефами, обмен пленными идет не по плану боевики всячески затягивают процесс и вносят в него свои коррективы.
По словам руководителя Центра освобождения пленных Владимира Рубана, украинская сторона решила «объявить» режим молчания» до 6 марта, чтобы не сорвать обмены и обезопасить пленных».
Как сообщил представитель штаба АТО Андрей Лысенко, украинская сторона готова к обмену. Но поскольку террористы нивелировали формат «всех на всех», процесс тормозится, хотя все-таки идет. Работают переговорщики.
http://newsprolife.com.ua/kak-vypolnyae ... olzhaetsya
Nii 1982 .a paiku ma tõesti ei oodanud, et meil saaks kunagi vabalt lehvida sinimustvalge lipp.
Mu klassikaaslane,hea sõber, tuli siis just Vene sõjaväest- nagu ta ise ütles, teenis 736 päeva "ot zvonka do zvonka", ja kui tagasi tuli, siis pani vene sinelile lõkmete asemel sinimustvalge lindi. Läks sellega 24.veebruaril Kuperjanovi hauale küünalt panema ja lilli viima.
Võeti seal kinni ja kuulati Tartu KGB-s üle.
Eks hirmu oli, kuid mitte väga palju. Režiim oli juba siis nõrk ja sügisel suri Breznev, mis oli NSVL lõpu algus . Tehti hoiatus ja öeldi, et nimi on nüüd mustas nimekirjas, vaadaku ette, et selliseid riigivastaseid aktsioone enam ei tule. Läks tööle, abiellus, sai lapsed ja elas nagu normaalne inimene ikka .
Kogu see Nõuka värk oli juba siis nii mäda, et oli näha - kaua see ei kesta.
Ma lausa imestan, et veel 1988.a. mõned töllmokad nagu Ansip või Indrek Toome või Rüütel või Savisaar ajasid jura NSV Liidu püsimisest, liidulepingust ja muust taolisest. Vaadake tollaseid telesaateid ja uudiseid, teil hakkab lausa paha .
Mu klassikaaslane,hea sõber, tuli siis just Vene sõjaväest- nagu ta ise ütles, teenis 736 päeva "ot zvonka do zvonka", ja kui tagasi tuli, siis pani vene sinelile lõkmete asemel sinimustvalge lindi. Läks sellega 24.veebruaril Kuperjanovi hauale küünalt panema ja lilli viima.
Võeti seal kinni ja kuulati Tartu KGB-s üle.
Eks hirmu oli, kuid mitte väga palju. Režiim oli juba siis nõrk ja sügisel suri Breznev, mis oli NSVL lõpu algus . Tehti hoiatus ja öeldi, et nimi on nüüd mustas nimekirjas, vaadaku ette, et selliseid riigivastaseid aktsioone enam ei tule. Läks tööle, abiellus, sai lapsed ja elas nagu normaalne inimene ikka .
Kogu see Nõuka värk oli juba siis nii mäda, et oli näha - kaua see ei kesta.
Ma lausa imestan, et veel 1988.a. mõned töllmokad nagu Ansip või Indrek Toome või Rüütel või Savisaar ajasid jura NSV Liidu püsimisest, liidulepingust ja muust taolisest. Vaadake tollaseid telesaateid ja uudiseid, teil hakkab lausa paha .
Sellised kolonnid on hetkel venemaal liikvel. Suund NW Krasnodari oblastis e suunaga Rostov Doni äärde (video pealkiri originaalis suuna osas natuke vale). Tõsi natuke kaugel niimoodi minna. Pigem õppustele, aga peale õppuseid kaevuriteks sellegipoolest.
https://www.youtube.com/watch?v=1HmVBhQjIMY
https://www.youtube.com/watch?v=1HmVBhQjIMY
Solovjov usutleb Putinit, täna siis.
https://www.youtube.com/watch?v=x8WEWXQBaXE&app=desktop
Paraad Rovenkis, ka täna.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... YqP9WeTWNU
Боец 13-го батальона ВСУ о боях в Дебальцевском котле, 19.02.2015
https://www.youtube.com/watch?v=azxJ2Tj15ns#t=76
https://www.youtube.com/watch?v=x8WEWXQBaXE&app=desktop
Paraad Rovenkis, ka täna.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... YqP9WeTWNU
Боец 13-го батальона ВСУ о боях в Дебальцевском котле, 19.02.2015
https://www.youtube.com/watch?v=azxJ2Tj15ns#t=76
- Manused
-
- pp.jpg (61.14 KiB) Vaadatud 8612 korda
Viimati muutis soul, 23 Veebr, 2015 21:35, muudetud 1 kord kokku.
Läheb OT-kstympsa kirjutas:Nii 1982 .a paiku ma tõesti ei oodanud, et meil saaks kunagi vabalt lehvida sinimustvalge lipp.
....
Aga mis keelab Sul täna uskumast, et Ukraina ja Krimmiga läheb kuidagi halvemini? Mina usun, et läheb nii nagu peab.... läheb õiglaselt.
OT ruudus.
Minu arvamuse ja isikliku kogemuse põhjal... mina ei pane Ansipit ja Toomet ühte patta. Need kaks on täiesti erinevad inimesed ja olid seda ka / juba 1988. Arvamus tuleneb sügavalt isiklikel Tartus elatud aastatest pärinevatel kogemustel.
Yle võttegrupp trehvas sellist tehnikat vene-Ukraina piiril.
http://yle.fi/uutiset/ylen_kuvausryhma_ ... eo/7824644
http://yle.fi/uutiset/ylen_kuvausryhma_ ... eo/7824644
Kes siin meist anno domini 2010 oleks arvanud et mõne aasta pärast on Venemaa ja Ukraina omavahelises sõjas? Või et mõne <aastakese pärast on saanud Lukasenkast Euroopa rahuingel kelle valget ja pehmet käpakest tõttavad suruma nii Saksamaa liidukantslerid, kui Prantsusmaa presidendid? Poliitikas näib toimivat prtintsiip: juhtub see mille juhtumist ei oska ennustada ette mitte üks kurat.
Teatan ausalt: mina ennustasin, et Putin võtab Ukraina ette oma 3. ametiajal. 2000. aasta vastuvõtmisel ennustasin, et 2013 alustab Venemaa sõda. Läks muidugi mööda, aga mitte väga palju. Loogika on väga lihtne ja minu signatuuris lahti seletatud. Igaüks, kes on vähegi kursis Venemaa ajalooga Ivan Julmast saadik ja omab veidigi tervet mõistust, võib samamoodi ennustada.aest kirjutas:Kes siin meist anno domini 2010 oleks arvanud et mõne aasta pärast on Venemaa ja Ukraina omavahelises sõjas?
Mõni aasta tagasi ennustasin, et Venemaa järjekordne lagunemisvoor toimub 20-ndatel, äärmisel juhul 30-ndatel. Siis muutub tõenäoliselt ka Krimmi staatus. Muidugi ei löö Ukraina Venemaad nii kõvasti, et Venemaa laguneks. Lööjaks on ikkagi Ajalugu ja Ukraina sõda on lihtsalt see viimane tõuge.tympsa kirjutas:Krimmi kohta on asi selga. Ma olen praegu 56-aastane ja isegi kui ma elaks 86-aastaseks, minu silmad Krimmi tagasiandmist Ukrainale ei näe, selles olen ma täiesti kindel.
Pärast laial rindel ette võetud jaanuaripealetungi kesiseid tulemusi (peale Uglegorski suurt midagi) keskendus Vene pool veebruari 2.-3. nädalal Debaltsevole, kus eeltöö oli Uglegorskis ära tehtud. Väidetavalt 7-8-kordse arvulise ülekaaluga suudeti eend lõpuks vallutada, aga mitte sellest "kotti" teha. Kui Debaltsevost taandumisel kaotati suurusjärgus 10% hukkunute, vangilangenute ja teadmata kadunutena, siis vähemalt selles lõigus on asi Ukraina poole õnneks katastroofist kaugel. Veel enam, Vene poole inimkaotused võisid tunduvalt ületada Ukraina omi. Ukraina "kaotus" Debaltsevo lahingus seisneb mitte elavjõu või tehnika, vaid territooriumi kaotamises.Fucs kirjutas:UKR pool on edukalt suutnud piiratud jõudude ja vahenditega seda VF sõjamasinat teatud piires ohjes hoida ja nii vastase elavjõudu kui materiaalseid vahendeid suurtes kogustes läbi hekseldada, kuid kannab seejuures ka ise märkimisväärseid kaotuseid nii elavjõus kui tehnikas. Erinevalt VF-st ei ole aga UKR materiaalne baas nii põhjatu ja lõppematu kui vastasel ja on tõsiseid probleeme ka motiveeritud elavjõuga. Kogu rinne püsib valdavalt tänu UKR vabatahtlikele ja mõnele UKR armee eliitüksusele, mis tunduvad olevat siiani ainsad võitlusvõimelised ja/või sõjaliselt tulemuslikult kasutatavad üksused terves UKR armees. Materiaalne osa, mida saab kasutada, hakkab vaikselt kokku kuivama (kaotused on suuremad ja üha kasvavad vajadused on suuremad, kui suudetakse uut materjali juurde anda) ja uued vabatahtlikud katavad ainult mingi osa väljalangevast elavjõust (enamasti ei asenda enam isegi jäädavalt välja langenuid, hädapärases koguses juurdekasvust rääkimata).
Ehk siis, nagu ütles Avatar:
Vene pool ilmselt ei ürita niipea laial rindel uut pealetungi, mille üle me siin foorumis ka imestasime, ja jätkab kas nõrkade punktide kompamist või siis korraldab uue massiivse pealetungi tiivalt, sõjategevust hoopis uuele tasemele eskaleerides (löök Harkivi või Mariupoli peale või siis Krimmist välja murdmine). Esimesel juhul ma ei jagaks kaasforumant Fucsi sünget prognoosi sel lihtsal põhjusel, et sõditud 9 kuu jooksul on UA ju tugevnenud, mitte nõrgenenud. 2015 jaanuaripealetungile avaldati palju tugevamat vastupanu kui 2014 augustipealetungile ja veebrurais Debaltsevos avaldati veel tugevamat vastupanu kui jaanuaripealetungi kuumimates punktides. Kui väidetakse, et Ukraina elavjõud ja tehnika on otsa lõppemas, siis vajab see väide mingit statistilist tõestust.Avatar kirjutas:Mobilisatsioon ju toimus ja toimuvad veel 2 etappi sel aastal. Harkov pole ATO tsoon ka, et peaks eriliselt hakkama nännutama vabatahtlikusega. Lähiajal vähemalt inimreservide võimalused Ukrainal pigem paranevad. Kui vatid peaks kusagilt mujalt üle piiri ronima, küllap neelataks alla ka roteerumiste eedasilükkumine. Debaltsevo lahing (ja DL eelmäng) minumeelest oli suures plaanis mardikate katse kallutada jõudude tasakaalu enda suunas. Hävitada ukrainlaste elavjõudu/tehnikat, kukutada läbi mobilisatsioon ja kõikutada rahvamasside patriotismi. Ükski neist eesmärkidest ju ei õnnestunud, või andis vaid osalist tulemust. Lõpliku löögi andis Ukraina grupeeringu väljumine eendilt. Võib ju vaielda raudteesõlme kaotuse olulisuse üle või hinnata kaotatud tehnika mõju lahingvõimekusele, aga mardikad ise hakkasid defineerima seda lahingut kui ümberpiiramis- ja hävitamisoperatsiooni. Kulus sinna alla palju ressursse (ei pumpa see "humanitaarabi" ja "vabatahtlikud"ka laksust musklit uuesti punni - võtab veidi aega) ja eesmärk jäi saavutamata. Mida iganes nüüd ka väidavad, ikka jääb hapude viinamarjade mekk. Ning kuigi nn "reziimide" tingimustes (ja Donbass selline ju on) indiviidide rahulolematus paistab vähe välja, siis küll mõtlevad seal paljud praegu endamisi, et kas ikka oli vaja sellise nadi tulemuse pärast...
Mina pigem arvan, et ilma VF armee täiemahulise invasioonita võib arvulise ülekaalu eelis Donbassis ajapikku libiseda Ukrainale, sest Ukraina saab teha ja teeb mobilisatsiooni, Venemaa aga peab piirduma kitsamate varustuskanalitega. Kogu see tsirkus mardisantide valepaberitega Ukrainasse smugeldamisega vähendab nende võimekust võitlejaid juurde tuua juba puhtlogistilistel põhjustel kõvasti.
Täiemahulisele Vene invasioonile Harkivi või Mariupoli peale suudab Ukraina loomulikult vastu seista ainult totaalse mobiliseerumisega ning praegune taktikaliste pataljonide või polkude liigutamisest jääb kaugelt väheks.
Viimati muutis Kriku, 23 Veebr, 2015 23:55, muudetud 1 kord kokku.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Lisaks: ukrainlased tunduvad sotsiaalmeedias kangesti eestlaste moodi. See tähendab, et oma kaotusi, õnnetusi ja kõiksugu jama tuuakse masohhismile läheneva karge kirega esile. Ma tõesti ei usu, et üleüldse oleks võimalik praegu mingit väikestki Ukraina õnnetust - noh, ütleme, kui 10 meest kuskil ära notitakse - varjata. Sellest, kui pataljon "Donbass" M-sektoris varitsusele sattus ja 2 meest kaotas, jahuti siin foorumiski umbes lehekülje jagu. Seda suhtumist arvestades on täietsi võimalik, et mõnikord võimendatakse ka omi kaotusi.Fucs kirjutas:Justnimelt.mart2 kirjutas: Ok-OK. Tegelikult tahtsin juhtida kahtlejate tähelepanu ühele olulisele erinevusele - ukrainlaste andmed võivag olla liialdatud, kuid kordades realistlikumad kui ruslikutel. Lugedes osapoolte lahingu kirjeldusi, siis tunduvad ukrainlaste numbrid isegi tõenäolisemad ja ligikaudne kaotuste suhe 1:5 Ukraina kasuks.
IMHO
Kõik ajavad kägu, see on selge, aga ka käojaani ajamisel on vahe vahel.
Lisaks, mille kohta ma pole kunagi artikleid siia pannud, on suht tavaline ja massiline UKR meedias see, et kui keegi kusagil hukkub, siis kohalikud (piirkondlikud) väljaanded kajastavad seda kohe igakülgselt. Nii seda, et keegi on nende kandist langenud, kui seda, kui peetakse matuseid. Kindlasti on palju hukkunuid teadmata kadunud ja antud kontekstis me saame rääkida ainult välja selgitatud langenutest, kuid selliste teadete võrdlemisel n.ö. poolte ametlike andmetega, on kõva + UKR poolel ja tugev - Gängastani poolel. Iseenesest pole see millegi tõestus, kuid loob siiski mingit teatud taustapilti inforuumile.
Viimati muutis Kriku, 24 Veebr, 2015 14:43, muudetud 1 kord kokku.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
Nii palju, kui ma viimasel ajal asja uurinud ja kuulnud olen, on see naftaturg suurelt osalt virtuaalne ja väga kergelt manipuleeritav. Nii WTI kui Brent on pigem sellised rahapööritamise instrumendid, mitte reaalne naftaäri. Sisuliselt on jänkidel ja brittidel koos võimalik nafta hinda efektiivselt alla tuua. Seda juba on ka pisut tehtud, ehkki veel aasta tagasi ei viitsitud sellega vaeva näha.kaugeltuuriv kirjutas:Seal kirjutises vihjatakse ka sellele,et Vovale tehti pakkumine-kui Ukraina jätad rahule,siis naftabarrel alla 62 taala ei kuku.Kui vaadata hinda,siis see oligi kõneluste ajal selles kandis,kui aga Debaltsevo kallale mindi,siis hind hakkas jälle Vova jaoks kukkuma.
Aga me tegelikult ei tea, mille üle see tipptasemel kauplemine käib. Mulle tundub, et nii Merkel kui Hollande on millegipärast väga närvis. Ei tea, millega Huilo neid ähvardas. Igal juhul midagi peab selle sisuliselt Ukrainale kehtestatud relvaembargo taga olema. Sakslaste patsifismi valem - mitte anda relvi pingekolletesse - on alati rohkem selline Realpolitik, mis tähendab, et Saksa mingid omakasupüüdlikumad huvid on mängus. Mõelgem kas või ise: kui Huilo lubab vastuseks relvade tarnimise eest Ukrainale asuda kottima mõnd NATO liikmesriiki, siis ma arvan, et me mõtleks ka ise enne mitu korda järele enne, kui Ukrainasse meie Kustisi või Milaneid saadame.
Dona nobis pacem!
http://eestielu.delfi.ee/tartu/elu/erkk ... d=70864441Erkki Bahovski kirjutas:Vene armee võitmatuse müüt baseerub teisel maailmasõjal. Kui vaadata teisi 20. sajandi sõdu, siis Vene-Jaapani sõja kaotas Venemaa, sisuliselt jäi Venemaa kaotajaks ka esimeses maailmasõjas, samuti Afganistani sõjas ja esimeses Tšetšeenia sõjas. Vene armee võitmatus on hästi kultiveeritud müüt.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Konflikt "Aidaris". Kommentaarideta.
Osalised: pataljoni "Aidar" komandör Sergii Melnitšuk ja sama pataljoni võitleja Maksim Kozub. Toimumiskoht: "Kanal 17" ruumid.
https://www.youtube.com/watch?v=o4PWLgaE0RQ
..uustulnukast postitaja oleks võinud väikse tõlke lisada - hetkel on selle posti mõte suht arusaamatu
(by Borja)
Osalised: pataljoni "Aidar" komandör Sergii Melnitšuk ja sama pataljoni võitleja Maksim Kozub. Toimumiskoht: "Kanal 17" ruumid.
https://www.youtube.com/watch?v=o4PWLgaE0RQ

..uustulnukast postitaja oleks võinud väikse tõlke lisada - hetkel on selle posti mõte suht arusaamatu

(by Borja)
Millist positsiooni Vene spetznazikud ja GRUtšikud Donbassis evivad? Ma mõtlen, kas nad on eraldi üksus, mis allub otse DNR/LNR/Novorossija "peastaabile" / staabile Venemaal/ operatiivstaabile kusagil Rostovis (saate vist aru küll, mida mõtlen - neile, kes juhivad kogu seda sõjalist operatsiooni)? Või on nad teiste hakklihakandadaatidega kokku löödud ja nemad moodustavad siis takitkalise grupi löögirusika või pannakse neid NCO või kõrgemateks ohvitserideks?
Lühidalt - mis funktsioon neil täpsemalt on seal.
Lühidalt - mis funktsioon neil täpsemalt on seal.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist