2korda2 kirjutas:Päris müstiline on vaadata, kuidas julgeolekule rõhuvas foorumis "võidab valimised" väikeriiki kindlalt isolatsiooni viiv erakond.
Ma ei pea mõistlikuks valikut teha ainult ühte kitsast lõiku arvestades. Umbes sama seis on kanepipooldajate "need kandidaadid soosivad kanepi legaliseerimist, vali neid" nimekirjadega.
Ei ole müstiline.
Vaata, see ongi müüt, justkui valija ilmutaks valimistel oma tegelikku tahet. Nii võib juhtuda ainult seal, kus iga üksik hääl tõepoolest loeb- ääremaal vallavolikogu valimisel võibolla, kus mõnikord kümmekonna häälega juba volikokku pääseb.
Üleriigilistel valimistel me ju teame, et üksik hääl ei tähenda midagi. Ja siis meile kangastubki midagi kangi põhimõtte sarnast- väike jõud pääseb rohkem mõjule, kui kangutada võimalikult serva pealt.
Ja nii võidavadki valimisi alailma need, keda valija tegelikult ei taha- natsid, rohelised, vasakpoolsed populistid, islamivennaskonnad. Ja keskeltläbi kümnendik hääli on Eestis alati justkui reserveeritud uutele tulijatele.
Mina valisin seekord sedasama parteid, keda eelmisel korral. Aga enam ei valinud suvaliselt nimekirja viimast nime. Ei valinud muidugi ka esinumbrit, veel vähem erakonda kuuluvat telenägu. Vaid uurisin kõigi kandidaatide tausta, valides (suht tuimalt, meest ennast tundmata) kandidaadi, kelle taust minu omaga kõige enam sarnaneb.
Ma nimelt arvan, et parteid on maksumaksja rahaga üles ehitatud, niisiis pole mõtet visata neid prügikasti. Aga vaja oleks neis juhtkonnavahetust, kibedasti vaja. Vot sellele saab lihtne valija lihtsalt kaasa aidata, kui valib kandidaadi oma elualalt. Kui paljude valijate elukutseks on poliitbroiler? Ja mis puutub pensionäridesse, siis neil ju kah oli enne pensilejäämist miski elukutse.