Minu arusaamasid päevapoliitilstel teemadel.
IRL puhul olen ennustanud suht hävingut, kuigi potentsiaali nagu oleks. Üks põhilisi altminekuid oli neil ilmselt peaministri kandidaat, kes on endale minevikus kogunud palju taaka, sh Lihula case ja uuemast ajast üsna kummaliselt organiseeritud trammi-rongindus. Palju kannatanud eesti trahva ja eriti isamaaliste inimeste mälu on aga üsna pikk. Üldse näib tal kuidagi ebameeldiv aura, kuigi ise pole kohutunud. Oleks kes iganes tuntum seal tema asemel olnud, oleks asi paremini läinud.
EKRE sai tegelikult jalad alla vaid tänu Helmedele. Kedagi rohkem sealt keegi üleriiklikus mastaabis ju ei tunne. Kaskpeit, kes on vaieldamatult tubli ohvitser, on on ehk silma jäänud, kuid ta oli koosseisuväline. Koosseisuvälisena, aga magnetina oleks sobinud sinna Kunnas. Lisaks täisnimekirja kokkuklappimine, mis lubas rohkem telepilti. Nende juures on minu arust üks olulisemaid konkreetseid lubadusi sõjaväestatud PV taastamine. See on üldse üks olulisemaid, kuid lihtsamaid panuseid kogu iseseisvasse kaitsevõimesse, eriti just alalisse valmidusse, mis täna on meil reaalsuses hirmutavalt vilets.
RE tegi ülikasuliku lükke, kui värbas 2 kindralit. Nii suudavad nad ilmselt ka lõpuks vaikselt maha pesta palgaarmee agitaatorite loodud maine ja eks kergitasid ka oma üldist kõikuvat mainet. Võib arvata, et ükski teine erakond lihtsalt ei pakkunud neile liitumist või siis jäädi hiljaks.
KE sai endale Toomse kaabut kergitanud Riisalu asemele, mis kindlasti oli üks huvitavamaid ja üllatavamaid lahendusi. Võis olla mängus ka mingeid ärilisi probleeme, aga kinnitus puudub. Iseasi, kui kasulik oli Toomse lisandumine kellele. NATO luureohvitserina ta vaevalt 80% vene valijates usaldust äratas - pigem tekitas neis segadust. Samas kindlasti vabanes ta hoobilt ka suurest hulgast oma senistest fännidest kaitsevaldkonnas, kelle hääled läksid üle teistele tuntud nägudele. Kokkuvõttes võitsid sellest käigust ilmselt hoopis pigem teised riigikaitsele rõhuvad erakonnad. Luurajad on poliitikutena (näit Putin, Kross, Pihl) aga üsna kurikavalad ja krt teab, mis plaanid kel edaspidi on.
Rohkem ei viitsi hetkel aga jahuda. Kes tahab, võib jätkata...