Riigikogu valimised 2015 - Keda tasuks valida?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Riigikogu valimised 2015 - Keda tasuks valida?
Ma pole triumfist rääkinud, vaadake faktidele otsa - uute tulijate hääled võeti selgelt ära tänastelt koalitsiooni/paremerakondadelt. Miks?
Miks siis ei jäetud uusi tulijaid ukse taha, kui kõik on RE ja co-ga vägagi nõus.
Ja hääled ei läinud ka KE-le.
On täiesti arvestatav hulk inimesi, kes tahaks mingit muud parempoolset alternatiivi.
Tulevikus saab olema Eesti suurim julgeolekuoht mitte KE, vaid parempoolsete vanade olijate arusaam, et võimu juurde pääs on neile jumalast tagatud.
Et olukorras, kus uute tulijate valimiskünnise ületamine on muutunud äärmiselt keerukaks, näitab kahe uue jõu suhteliselt kerge lati ületamine, et ühiskonnas oodatakse muudatusi.
Mitte itta keeramist, vaid autorollode, elamisloaäride ja silvergatede kadumist.
Miks siis ei jäetud uusi tulijaid ukse taha, kui kõik on RE ja co-ga vägagi nõus.
Ja hääled ei läinud ka KE-le.
On täiesti arvestatav hulk inimesi, kes tahaks mingit muud parempoolset alternatiivi.
Tulevikus saab olema Eesti suurim julgeolekuoht mitte KE, vaid parempoolsete vanade olijate arusaam, et võimu juurde pääs on neile jumalast tagatud.
Et olukorras, kus uute tulijate valimiskünnise ületamine on muutunud äärmiselt keerukaks, näitab kahe uue jõu suhteliselt kerge lati ületamine, et ühiskonnas oodatakse muudatusi.
Mitte itta keeramist, vaid autorollode, elamisloaäride ja silvergatede kadumist.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Täiesti nõus, et parempoolset alternatiivi on vaja, sest praegu parempoolsete vaadetega valijal pole valida sisuliselt kedagi (parim võimalus - Kallas tuleb tagasi ja teeb puhastuse RE tipus - lasti tagatoas allavett). Ma ei näe, et uued tulijad oleksid parempoolsed - pigem olid need lihtsalt "KE-d ju ka ei vali, kui praegusega rahul pole" hääled.Kapten Trumm kirjutas:On täiesti arvestatav hulk inimesi, kes tahaks mingit muud parempoolset alternatiivi.
EKRE on selgelt "pruun" erakond (panite tähele, et just see värv tähistas neid ka valimisstuudios?) - vasakpoolsed natsionaalsotsialistid.
VE - peale Herkeli on seal ehk ühe käe sõrmede jagu asjalikke inimesi - Talvik ja CO on paras rahvatantsuansambel.
Üldiselt olen tulemustega rahul. 2 põhitingimust said täidetud:
a) vähemalt 1 uus jõud sai sisse
b) KE ei võitnud
Koalitsioon kolmeliikmeline aga olen enam-vähem kindel, et poolel teel vahetatakse hobuseid. Kas võimaluse annavad jälle KE-st äratilkunud või otsitakse mõni põhjus vahetada SDE<->IRL või EKRE<->VE. Suurt koalitsiooni (RE, SDE, IRL) hetkel hästi ei usu, võibolla hiljem.
Kui vanadest vigadest õppust ei võeta, siis järgmine Riigikogu tuleb veel huvitavam. Pärast seda kui EKRE head jutumehed on saanud vahepealse aja oma juttu rääkida. Kas neil on selleks põhjust - see sõltub juba koalitsiooni tegemistest, kas on või pole. Vabaerakond ja RE muutunud koosseis midagi kindlasti muudab, kuid kui palju ja kas piisavalt - saame näha.
Lugupeetud ksf-d, selgitage mulle see Partsi asi lahti. Olen Eestist veidi aega eemal olnud ja seega telereklaamide "tavalist inimest" näinud pole. Idee alla 500 eurose kuupalgaga maksuvabastusest oli ju iseenesest täiesti söödav ja ma ei saa aru, miks see rahvale peale ei läinud. Siis see Lihula asi, kas mitte Parts ei olnud hiljem ainuke selle valitsuse minister, kes kohapeal asja klaarimas käis? Siin oli minu meelest ikka rahvaliitlasest siseminister tegijam, kuigi Parts tolleaegse peaministrina on muidugi ka vastutav. Peaministrite väitlustes oli ju Parts kõige konkreetsem, minu meelest suht viisakas, arvestades, et kogu muu kamp olid tal üllatavalt kõvasti kallal. Siis kas Parts oleks tugev läbirääkimiste partner välisriikide juhtidega, siis minu meelest jah, kindlasti tugevam, kui Taavi Rõivas (üks mindfullness harjutus teile: kujutlege Putiniga üks ühele läbi rääkimas Partsi, siis Savisaart, Rõivast, Mikserit, kes oleks tugevam puu vastas? Minu meelest Parts ja ehk Mikser ja kõvade mööndustega Savisaar).
otsin puude taga metsa
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Parts minuarust IRL hävingus niiväga teema ei ole, pigem on probleem selles, et peale poistebändi korraldatud paleepööret, kus kogu võimutäius võeti endistelt Isamaa tegelastelt - pöörasid paljud stammkunded sellele parteile selja. Kindlasti ei saa siin alahinnata ka nende tegelaste mõju kuvandile, kes tulid poliitikasse jutuga äraostmatusest ja platsi puhastamisest ning osutusid elu katsetes samasugusteks ülejäänutega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mulle on jäänud mulje, et REF-il on väga võimekas "reklaamitegijate" meeskond, keda ka Rõivas oma 'võidukõnes' tänas.
Samuti on jäänud mulje, et REF on meediale kuidagi "naha vahele" pugenud.
Mingil määral see nende 'edu kuvand' summutab nende möödalaskmised stiilis - tegijatel ikka juhtub.
Nagu kinnisvara maakleril on põhiülesanne panna "klienti ette kujutlema end elamas uues majas".
Nii on ka poliitiku põhiülesanne panna "valijat ette kujutlema end elamas nende ausa ja eduka valitsuse all". Natuke nagu Venemaal, "Mis sest, et omal kehv, aga vaadake kui kõva peaminister meil on! Ja julgeolek korras ja kindlalt edasi.". Selle kujutluspildi valija pähe istutamisel on REF väga osav.
IRL-ist on kahju, aga arvestades julgeoleku olukorda ja Reinsalu tööd pidid nad ikka ise ka midagi valesti tegema. Ma imestan, et IRL vist militaar.net-i ei loe.
Meie küsimustele vastasid nad ka 24 tunniga, tulistasid puusalt. Väljast vaadates tundub, et neil see siseelu ühtsus ja haldus lonkab.
Nende kujutluspilt, mida nad valijale pähe istutasid, jõudis kohale kuidagi hägusena. Võibolla ka läbi konkurentide "segajate".
EKRE-l on hea võimalus end näidata. Ja mul on neisse usku ka. Siiski manitsen, et nad ei teeks seda riiukukelikul moel. - Sellest hakatakse kohe kinni ja poliitiline aikido tõmbab su oma keelt pidi pikali. Tööriista karbis peaks olema ainult argumendid ja enesekindel naeratus.
Vabaerakonnale ka edu. Ja kui ta peaks koalitsiooni minema, siis ärgu unustagu riigikaitset.
Samuti on jäänud mulje, et REF on meediale kuidagi "naha vahele" pugenud.
Mingil määral see nende 'edu kuvand' summutab nende möödalaskmised stiilis - tegijatel ikka juhtub.
Nagu kinnisvara maakleril on põhiülesanne panna "klienti ette kujutlema end elamas uues majas".
Nii on ka poliitiku põhiülesanne panna "valijat ette kujutlema end elamas nende ausa ja eduka valitsuse all". Natuke nagu Venemaal, "Mis sest, et omal kehv, aga vaadake kui kõva peaminister meil on! Ja julgeolek korras ja kindlalt edasi.". Selle kujutluspildi valija pähe istutamisel on REF väga osav.
IRL-ist on kahju, aga arvestades julgeoleku olukorda ja Reinsalu tööd pidid nad ikka ise ka midagi valesti tegema. Ma imestan, et IRL vist militaar.net-i ei loe.
Meie küsimustele vastasid nad ka 24 tunniga, tulistasid puusalt. Väljast vaadates tundub, et neil see siseelu ühtsus ja haldus lonkab.
Nende kujutluspilt, mida nad valijale pähe istutasid, jõudis kohale kuidagi hägusena. Võibolla ka läbi konkurentide "segajate".
EKRE-l on hea võimalus end näidata. Ja mul on neisse usku ka. Siiski manitsen, et nad ei teeks seda riiukukelikul moel. - Sellest hakatakse kohe kinni ja poliitiline aikido tõmbab su oma keelt pidi pikali. Tööriista karbis peaks olema ainult argumendid ja enesekindel naeratus.
Vabaerakonnale ka edu. Ja kui ta peaks koalitsiooni minema, siis ärgu unustagu riigikaitset.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
REF on peaministri partei ja neil oli piisavalt reklaamiraha, mingit muud erilist kunsti ei olnud. Just viimastel päevadel ületas nende värvides reklaam igasugused piirid. Kellel mõni suurem paberleht veel postkasti tuleb, see teab.
-
- Liige
- Kontakt:
REF suutis kolmandad valimised järjest võita vana "vali meid või muidu võidab Savisaar ja saabub maailma lõpp" kampaaniaga. Kuni see lihtne trikk toimib pole neil vaja midagi paremat välja mõelda. Ma arvan et reformi juhid palvetavad et Savisaarel ikka tervis peaks, sest kuni Kesk on "valitsuskõlbmatu" seni on Reformi positisoon valitsuse garanteeritud.
Samas eks Kesk on ka dialemma ees. Savisaarega nad valitsusse ei saa, aga samas on Savisaar tõenäoliselt ainuke isik kes suudab selle partei eri tiibasid (Ratas ja co ühelt poolt ning Toom, Kõlvart ja co teiselt poolt) koos hoida.
Samas eks Kesk on ka dialemma ees. Savisaarega nad valitsusse ei saa, aga samas on Savisaar tõenäoliselt ainuke isik kes suudab selle partei eri tiibasid (Ratas ja co ühelt poolt ning Toom, Kõlvart ja co teiselt poolt) koos hoida.
Partsi ebaedu põhjuseks võivad ka hoopistükkis mittepoliitilised asjaolud olla. Näiteks monotoonselt -dotseeriv kõneviis. Ning intonatsioon: ta võib kõnelda ükskõik kui õiget juttu ent tema hääletooni omapärast saab suur hulk valijaist aru nii - pange oma suu kinni sest õigus on minul. Enam vähem sama fenomen mis Aunaste hääletämbri juures: mõnedele meeldib hullupööra ent paljude jaoks vastikult vastuvõetamatu. Ning ka kasutatava sõnavara leierdajalikkus. Näituseks ühe debati ajal - lugesin ära - kasutas ta väljendit "sõnum" kahekümne kolmel korral. Ning niisugust tänast moesõna nagu "narratiiv" ei hakanud ma üldse kokku lugemagi, sest seda "väärtsõna" kasutas ta veelgi tihedamalt. Paraku ja kahjuks.
Ega IRL-i kampaania vähemmahukas ei olnud, lõpuks hakkas ikka sellest Jukust tõsiselt siiber saama, aga tulemust ikka polnud.Jaanus2 kirjutas:REF on peaministri partei ja neil oli piisavalt reklaamiraha, mingit muud erilist kunsti ei olnud. Just viimastel päevadel ületas nende värvides reklaam igasugused piirid. Kellel mõni suurem paberleht veel postkasti tuleb, see teab.
Juku on audiovisuaalselt suht. vähesarmikas tegelane ja eduks on on vähe, et tal on korra õnnestunud (mitte väga populaarne) peaminister olla. Leidnud kellegi vähem puise olekuga ja selgema diktsiooniga härra või proua ja tulemus oleks olnud parem. Ideed ei olnudki nii halvad.
Kodukulud ju alla ei läinud, kuigi IRL seda omal ajal lubas. Vast paljudel valijatel on see täitmata lubadus meeles.
Kui nüüd Vabaerakond hakkab REFile koalitsioonikõnelustel suuri nõudmisi esitama, saab valitsuse kokkupanemine üsna raske olema.
EKRE on lubanud sotsidega ühte valitsusse mitte minna. Kesk + IRL + Vabaerakond jälle on ainult 49 häält.
Kui nüüd Vabaerakond hakkab REFile koalitsioonikõnelustel suuri nõudmisi esitama, saab valitsuse kokkupanemine üsna raske olema.
EKRE on lubanud sotsidega ühte valitsusse mitte minna. Kesk + IRL + Vabaerakond jälle on ainult 49 häält.
Tundub, et REF-il läheb valitsuse moodustamine üsna keeruliseks - keegi ei taha nende puudliks hakata. Tõenäoliselt saame veel mitu nädalat tõelist poliitilist kino näha ja kes teab, viimaks on järgmised valimisedki oluliselt varem kui 4 aasta pärast
.

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Keskerakonnal on lisaks muudele vigadele veel see suur puudus, et tema valitud hakkavad peagi riburadapidi erakonnast lahkuma. Eelmistel RK valimistel sai KE 26 kohta, kuid ametiaja lõpuks oli neid alles 19. Seega KE juhid peavad pidevalt värisema, et kes on järgmised 'reeturid' nende keskel. Sama asi toimus ju ka nende Europarlamendi saadikutega. Eks nad on õpust võtnud ja püüavad aina ustavamaid jüngreid ametisse panna. Aga kunagi ei või kindel ola, millal mõnel keskerakondlasel jälle tärkab ammu kustutatud südametunnistaus ja ta seal sektist lahkub.Smith kirjutas:Keskerakonna triumfi ma siin küll kuskil ei näe.
Keskerakonnal on küll nüüd tõsine peeglisse vaatamise koht.
Toomsest on isegi kahju. Valas end avalikult rohelise lägaga kokku ja kasu polnud sest miskit. Aga nüüd haised elu lõpuni. Seda enam maha eipese.
Siin võreldakse Vabaerakonda IRL-iga. ETV valimisõhtu saates oli tehtud skeem kuhu positsioneriti Eesti erakonnad maailmavaate järgi. Seal oli kõige liberaalsem erakond Vabaerakond. Loeb programm, mitte eksirlaste osakaal.
EKRE kaitsepoliitikast jäi kummalisena meelde kahe tankibrigaadi rajamise vajadus. Üks asi oleks selle maksumus, kuid üleüldse mida Eesti teeks nendega? Kus ja kuidas sõdiks? Muidugi oleks ee muljetavaldav, kuid meie oludes suht ebaefektiivne. Kus on meil selleks sobilik maastik? Kus võimekus sellist rinnet hoida? Vaenlase õhudessant tagalasse ja on meie leapardid kotis. Eesti võib pidada väikesele riigile kohast kurnamissõda. See-eest miiniväljade ideel on jumet. Ka muid tõkkeid piirile tuleks rajada. Ja muidugi rannakaitse - sinna tuleks ka panustada.
IRL - no Parts on juba Lihulast saati paljudele eemaletõukav.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Mul tekkisid ka paarid mõtted jagada
1) Keskerakond
Kesikute boss kiitleb, et nad pole (ainsana) mandaate kaotanud, vaid ühe juurdegi saanud.. No minu isiklik lihtne hüpotees on, et see just tänu sellele toimuski, et Edgar jonnakas-geniaalselt kuni lõpuni puutini agressiivset poliitikat hukka mõistma keeldus.. Kindlasti kaotasid kesikud seeläbi eestlaste hääli - aga veel rohkem tuli juurde (varem valimisi eiranud) kremli infoväljas olevate muulaste hääli.. ja nii lihtne see ongi
2) IRL
Tundub, et KROSSi-ALENDERi deserteerimine tekitas neil ikka tõsise paanika - millest muidu selline halenaljakas trikitamine, kus AUNASTEst hädapätakat eelistati vanale kindlale tegijale Kaia IVAle.. Ja tulemus on ka halenaljakas - AUNASTE hädine häältesaak + edasine operetiprimadonnalik käitumine. Edasi läheb veelgi halvemaks - atraktiivne uustulnuk (ja erakonna ainus "oma venelane") Viktoria LADÕNSKAJA kaotab miski parteisisese koman_ssimisega väljateenitud mandaadi - no what a fuck
Et mida edasi, seda lollimaks, ühesõnaga
3) Sotsid
Teine suur kaotaja, kelle häving jäi aga IRLi oma varju.. Lisaks kaotatud mandaatidele on ju vägagi tähelepanuväärne sotside eliidi hädine performance - esikümnest ainult neli said riigikokku, ka ei kannata parteiliidri enda häältearv ju mingit kriitikat. Egas siingi pole miskit kristallkuuli vaja tabamaks punaste hävingu põhjust - ikka see haisev "kooselu" seadusevärk
Aga nagu öeldud - sotsidel vedas: nende häving jäi kenasti IRLi suurema kaotuse varju..

1) Keskerakond
Kesikute boss kiitleb, et nad pole (ainsana) mandaate kaotanud, vaid ühe juurdegi saanud.. No minu isiklik lihtne hüpotees on, et see just tänu sellele toimuski, et Edgar jonnakas-geniaalselt kuni lõpuni puutini agressiivset poliitikat hukka mõistma keeldus.. Kindlasti kaotasid kesikud seeläbi eestlaste hääli - aga veel rohkem tuli juurde (varem valimisi eiranud) kremli infoväljas olevate muulaste hääli.. ja nii lihtne see ongi

2) IRL
Tundub, et KROSSi-ALENDERi deserteerimine tekitas neil ikka tõsise paanika - millest muidu selline halenaljakas trikitamine, kus AUNASTEst hädapätakat eelistati vanale kindlale tegijale Kaia IVAle.. Ja tulemus on ka halenaljakas - AUNASTE hädine häältesaak + edasine operetiprimadonnalik käitumine. Edasi läheb veelgi halvemaks - atraktiivne uustulnuk (ja erakonna ainus "oma venelane") Viktoria LADÕNSKAJA kaotab miski parteisisese koman_ssimisega väljateenitud mandaadi - no what a fuck

Et mida edasi, seda lollimaks, ühesõnaga

3) Sotsid
Teine suur kaotaja, kelle häving jäi aga IRLi oma varju.. Lisaks kaotatud mandaatidele on ju vägagi tähelepanuväärne sotside eliidi hädine performance - esikümnest ainult neli said riigikokku, ka ei kannata parteiliidri enda häältearv ju mingit kriitikat. Egas siingi pole miskit kristallkuuli vaja tabamaks punaste hävingu põhjust - ikka see haisev "kooselu" seadusevärk

Aga nagu öeldud - sotsidel vedas: nende häving jäi kenasti IRLi suurema kaotuse varju..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Bretschneider ja 2 külalist