Mul on su pärast hea meelivanorav kirjutas:Ja kui mul need autod makstud saavad, siis ostan veel parema, universaalsema, kallima, kohe 60 000 eurot maksva reisiauto, et peaks veel vähem tömblema-söitlema-maksma!

Mul on su pärast hea meelivanorav kirjutas:Ja kui mul need autod makstud saavad, siis ostan veel parema, universaalsema, kallima, kohe 60 000 eurot maksva reisiauto, et peaks veel vähem tömblema-söitlema-maksma!
Tänks, kamraad Jackpuuk, et teema jälle rööbastesse tagasi juhtisid..uurisin nüüd päris pikalt neid graafikuid. Võrdluseks mossega võtsin oma 1,4 Civicu, sellel on samuti 75 hp ja tühimass praktiliselt kilo pealt sama, mis mossel (IZ 412 ie). Küll on peaülekanne kiirem, kõik käigud on kiiremad (neljas pole isegi otse vaid kiirendav ülekanne). Ka rataste läbimõõt on suurem, mis peaks omakorda jõudu vähemaks võtma. Civicu kiirendus sajani täpselt 15 sekundit ja tippkiirus 168. Selles valguses tundub, et mosse andmed on kas alla hinnatud, või selle mootori andmed liialdatuna näidatud, reaalsed oleks pigem deforsseeritud mootori omad, ehk 68 hp. Või olid mosse ülekandekaod tõesti nii suured
Seda üritakski tõestada.. Mosse õhutakistuse ja veeretakistuse kohta kannatab ju ka eksperimenti sooritada..Täna lasin ajaviiteks rallika kiirelt üle rullide siis. Noh, varjata pole midagi sest saavutanud ka ju midagi ei ole( arvestades, et tehase andmete järgi 55kW, mida pea ükski originaalmosu mitte kunagi välja ei anna). Seadistamise aega ei olnud, seda teeb teinekord
( mängime düüsidega, vahetame küünlaid jne ).
Põhimõtteliselt on mootori ehitus ju ennast ära tasunud Alumine on mu helerohelise joon ja ülemine rallika oma. Need tulemused siis rattast. ( Et mootori oma saada, arvestada kadusi 0.15. Ehk helerohelisel mootorist 42 ja rallikal 50kw ).
Ülemine on vääne n/M(vist oli ) ja alumine kW. Peab kohe hooga hakkama uut mootorit tegema, kuid praegust nurka ei viska...eks teinekord sätib ja katsub natuke rohkem välja pigistada.
Ja kes sisevideosi vaadanud...siis tegelikult mineku üle ka ju kurta ei saa
Otsisin ka selle sinu vihjatud TM-i ajakirjapakist välja. See on ju täiesti mõttetu test, sest tehtud suvel ja ilma korraliku maastikutestita.Kapten Trumm kirjutas:Soovitaks sul lugeda Tehnikamaailm nr 6 2014 maastikuvõimeliste universaalide artiklit, kus võimekas Outback platseerus kuue osaleja hulgas eelviimasele kohale nii neliveo suutlikkuselt kui üldiselt tasemelt (edestades Peugeoti). Minu sõiduriist jagab 2-3 kohta
3 aasta Avensis T25,disla ,universaal. Veab nelja tonti koos kolaga poolsaarele ja tagasi ca4,5 l /100 km. Auto hinda ei julge ma siia kirjutada ,siin meestel maksab aastahooldus või rehvipaar rohkem...
Volga oli auto, kus tarvitati kõige vähem lääne tehnoloogiaid - nii irooniline kui see ka pole.Mosset saab siiski võrrelda oma aja (60nendate keskpaik) liikuritega. Kindlasti on üksinda veoskeemi vahest tingitud erinevus väga suur. Tänapäeval on klassikaline skeem vaid kallimatel (loe- suurematel/võimsamatel) masinatel. Kindlasti pole ainsaks põhjuseks vaid omahind.
Ja arvestada tuleb ka seda, et ei karburaator (veel enam nõuka päritolu) ega vanakooli eraldi võlli otsas jagaja pole mingid täppisseadmed (okei, teen tippasjadele liiga, aga point jääb samaks). Ausalt öeldes- täielik ime, et need riistapuud üldse enamuse ajast funkasid (kes tahab, lugege Volga foorumit- ja see oli omas ajas ju kvaliteetauto!!!!). Tänapäevane mootor ju oskab süüdet ja segu timmida täpselt nii nagu vaja (rõhutus, TÄPSELT)- ja edevamad oskavad ka klapifaase keerata pööretele vastavaks. Ilmselt mitte heast elust on need kolmanda partei reguleeritavad nukarattad välja mõeldud (žigulile on kindlasti- ilmselt siis ka mossele). Et saaks nurgad vastavaks tehase nõuetele
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist