Niisiis - signaalid põllult on saabunud, ja vastu tulles masside tungivale tellimusele, jätkan:Thief kirjutas:Algus on paljulubav, paluks jätkata
(ainult et - "Algus oli paljulubav, paluks jätkata", - sõnas daam. "Oluline pole süzee, vaid oskuslikult ajastatud põnevusttekitav paus",- vastas gigolo, kui riistvara ressurs ammendus just siis, kui daamil huvitavaks hakkas minema

...Järgmine olin mina.
Pogra hakkas passi esimest lehte küünega nühkima, niiet peaaegu kattekile oleks maha tulnud.
Vestluse stenogramm:
"Miks pass on rikutud?"
"See ei ole rikutud"
"Ma ju näen, see on nätske"
"Mitte kunagi ei ole sellega probleeme olnud. Pass on normaalne"
"Palju templeid ja viisasid. Ja Ukraina omi, ma vaatan"
"Lendan palju"
"Mida tegite Kiievis?"
"Ma elan seal. Lendan Moskva kaudu. Mis ei tohi või? On see keelatud?"
Ahv jõllitab mind vihkava pilguga. Kehitab siis õlgu, noogutab ja helistab kuhugi:
"Siin on Kiievist mingisugune Vilnjus - on selline? Kas võib transiidiga lennata või kõigepealt teie juurde?"
Ja koputab minu peale:
"Tal on pass rikutud"
Mina segan vahele:
"On võinud. Alati on võinud. Ja Vilnjus on täiesti olemas, kõigile teada-tuntud. Normaalne pass"
Ahvikese vanem vend teiselpool toru otsas ei viitsi olukorda süveneda ega oma väärtuslikku aega raisata.
Otsustades mind kiusava paaviani reaktsiooni järgi, talle vastatakse umbes, et " x"@\¤... las raibe lendab"
Tinane pilk puurib end minusse, ja tempel lüüakse passi järgmiste sõnade saatel:
"Konsulaadi nimekirjas olete?"
"See ei ole tingimata vajalik"
"MA TEAN, et see ei ole tingimata vajalik"
Annab passi tagasi, enne veel seda käkerdades ja küünega kratsides.
"Olete vaba",- pomiseb pilku maas hoides.
"Ma olen alati vaba"
Triivin juba "vabasse vette" - rahvusvaheliste lendude tsooni, kust isegi Snowdenit ei antaks Putinile valja, ja pööran veel korraks tagasi:
"Ja tulen olema alati vaba! Aga teie - mitte!"
Reaktsiooni enam ei registreerinud. Vot selline vestlus oli.
Rahvaste vangla, GULAG, "hall tsoon", Mordor.
Ei ole vaja siia ilma möödapääsmatu vajaduseta tulla.
Miks inimesed lendavad Mordori kaudu?
Sest see on hiiglaslik sõlmjaam, mille kaudu opereerib hulgi rahvusvahelisi lennukompaniisid.
Ei hakka enam lendama, kui kehtestada sanktsioonid sellele gigantsele vahelaole. On aeg.
Selliseid kohti, kus jätkub Lääne ja vene koostöö, on veel hulgim.
Obama, pane press juba peale!