Lavassaare mälestusmärk

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
Rudolph
Liige
Kontakt:

Lavassaare mälestusmärk

Postitus Postitas Rudolph »

Oskab keegi lähemalt selgitada mälestusmärki(suur must rist Saksa sõdurite mälestuseks) lavassaares metsa sees.Olen kuulnud,et seal oli sõja ajal midagi vangla taolist olnud siis sõjavangide hoidmiseks vms.Minu teada ses piirkonnas nagu mingeid ilgeid lahinguid ei löödud.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Lavassaares oli sõja ajal sakslastel vangilaager, kus vabakäigu vangid käisid turbarabas tööl. Venelaste tulekul pandi vangivalvurid ise sinna kinni ja aeti sunnitööle. Need kes surid maetigi sinna kus nüüd ühishaud ja mälestusrist.
Anton - horridoo!
Rudolph
Liige
Kontakt:

Selge.Järelikult vastas mu inff ikka tõele.Ei tea kas sellises piirkonnas ka detektoriga on mõtet ringi kooberdada?
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Lahinguid seal kandis pole olnud, kui leiad siis ainult olmerisu ja ümberringi on eramaad, raudteemuuseum kaasa arvatud.
Anton - horridoo!
Rudolph
Liige
Kontakt:

Tõsi ta on.KUID kuna olen sealse alaga lapsepõlvest saati tihedalt seotud ja kuulnud nö.külajutte siis minesatea.....
Olin vist 7a. kui vanamees mulle esmakordselt ""šmaizeri""pihku torkas ja märki käskis lasta.S.T.mingit kola on kuskilt välja tul´d.Noeitea...See puha spekulatsioon.
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

kus see rist seal asub, peaks vaatama minema??
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Sõidad algus raudteemuuseumi viitade järgi kuni raudtee paremat kätt jääb kruusatee kõrvale. Siis keerab kruusatee üle raudtee, kuid minna tuleb ikka otse umbes 100 m ja tuleb väike platsike enne metsa. Platsilt üks tee vasakule viibki haudadeni.
Anton - horridoo!
ictta
Liige
Kontakt:

selge tänu.
ictta
Liige
Kontakt:

Vasta

Kes on foorumil