Šhirokinost. Mida on autori arvates mõtet edasi teha ja mida mitte.
Iva:
Kuni selge ja läbimõeldud plaan puudub, siis ei ole lõigus mõtet mardikatele järgi pressida ja asjatult ohvreid tuua. Olemasolevad positsioonid (kõrgendik) on väga head ja neist ei tasu mingil juhul loobuda. "Härrasmehelik" vastusamm mardikate väljatõmbumisele oleks tõsine lollus. Põhimõtteliselt need positsioonid on ainus strateegiline väärtus selles asulas.
Osad tegelased on üritanud reklaamida mardikate välja tõmbumist kui mingit strateegilist võitu - a'la Mardikatel ei ole enam võimalik / nii lihtne Mariupoli pommitada. Jama.
Kohaliku tähtsusega kurnamisvõit. Tubli! Aga nüüd edasi pea selge hoida ja mitte tõmmelda.
https://www.facebook.com/serg.marco/pos ... age_bubble
Ja võrdluseks siis juurde ka vastaspoole hinnang:
На вопрос, нет ли опасения, что территория Широкино станет плацдармом для силовиков Украины после отвода из поселка подразделений "ДНР", Захарченко ответил, что это не плацдарм, а ловушка.
Захарченко подчеркнул: "Рельеф местности в Широкино - это низина, есть две господствующие высоты, с одной стороны держит Украина, с другой стороны держим мы. Мы отошли на господствующую высоту. Поэтому это может быть ловушкой в таком случае, а не плацдармом. Нет, не боюсь, сложный рельеф местности, с одной стороны, хорошо подготовленные позиции, поэтому эти полтора километра ничего в тактическом вопросе не решают, но в политическом решают много".
Таким образом, Захарченко подтвердил, что отвод войск "ДНР" на укрепленные позиции господствующей высоты в районе Широкино - политический ход в преддверии начала минских встреч по урегулированию украинского кризиса, которые начались 7 июля.