Mudeliprobleem

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
JaanEst
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JaanEst »

Mul pole aimu, miks :wink: ,ma pole nendest kahest midagi kuulnud, äkki sellepärast.. :idea:
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tohoh - kuidas ei ole mõtet "nii suures mõõtkavas" (1:35) teha? Usun et oleks turgu küll, suurem lennukimudelite mõõtkava on ju 1:32 ja ostetakse mis nahiseb. Ruumiga tekiks muidugi probleeme, vaevalt ma isegi üle kahe kolme tiivulise hangiksin :wink:
Kuid oma kasutajaskond on igal mastaabil, olen vaadanud ka 1:87 ja 1:144 mõõdus tankikesi, minu jätavad külmaks, aga see ei tähenda et võiksin kõike oma mätta otsast mõõta.
Ja mida arvad 1:16 mastaabis tankidest? - sorisin miski aeg tagasi Kullo poes ühe sellise karbis ja vaatamata mudeli suurusele, lõi detailsus ikka pahviks küll... Tuli endale poolvägisi selgeks teha, et see ei ole minu jaoks :wink:
Juhul ku ostsid Revelli Studenti, on kõik OK, Professionaliga olevat jama rohkem, sõber ostis algul ühe ja siis mingi aeg hiljem teise, lõpuks müüs Professionali maha ja Studenti jättis alles. Ütles et viimane pidi siiski parem olema. Kuigi kõik on muidugi suhteline ja maitse asi.
Kui võrrelda Iwatat ja Badgeri, siis viimase jätaksin ostmata - olen ta siseeluga üsna hästi tuttav, toodi remontida mõned aastad tagasi, üsna keskpärane asjandus, Iwataga ei anna võrreldagi.
JaanEst
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JaanEst »

Lennukimudeleid saab näha 1/35 ja veel suuremaid Lennundusmuuseumis.Võrdluseks on väljas ka ehtsad lennukid.Viimati, kui seal käisin, ehitati uut platsi nn. Elukale :D .Kuid ma soovitan, kui kunagi kevadel suvel satute Tartu kanti ,käige kaemas.Seal terve maja lennukite mudeleid täis maast laeni.
Tankid- kui väga suureks läevad, pole enam huvitav :lol: ,see muidugi ainuüksi minu arvamus.Ja eks kui ma midagi teada saan firmade Iwata ja Badgeri kohta, siis valin nende seast.Peaasi, et mida peenemalt suudab see asjandus värvida.
fossiil
Liige
Kontakt:

Tänud soovitamast - sobival juhul astun kindlasti läbi, ainult et eks need mudelid (lennukid) ole seal valdavalt 1:32 ja 1:48? Vaevalt et keegi spetsiaalselt viitsis neid 1:35 muuseumi jaoks teha?
Iwata kohta oskab Joss Metsast päris täpse kommentaari anda, loodan et juhtub lähipäevil siia, siis ehk võtab vaevaks. Igatahes olen aru saanud, et on päris rahul sellega. Aga kui rahalised võimalused piiratud ei ole, siis võiks ju ka Atztek -i poole vaadata? Sõber hiljaaegu tõi Hollandist, uurisin teist kah ja see oli esimene kord, kus mul tuli endalgi tahtmine aerograaf värvipritsi asemel kasutusele võtta :) Kuigi olen viimasega aastaid läbi ajanud ja harjuda jõudnud, minu jaoks on tähtis just reguleerimise-puhastamise lihtsus ja selle poolest tundub Atztek kõva sõna olevat.

Urmas.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

fossiil kirjutas: Sõber hiljaaegu tõi Hollandist, uurisin teist kah ja see oli esimene kord, kus mul tuli endalgi tahtmine aerograaf värvipritsi asemel kasutusele võtta :) Kuigi olen viimasega aastaid läbi ajanud ja harjuda jõudnud, minu jaoks on tähtis just reguleerimise-puhastamise lihtsus ja selle poolest tundub Atztek kõva sõna olevat.
.
Ma soetasin hiljuti oma Revelli kõrvale ka japside Sumake oma. Maaletooja käest hulgimüügist maksis 750, poes olen märganud 1500 kandis. Nõel tunduvalt peenem, kui revellil ja muidu ka võimaldab palju peenemat jälge jätta. Ma võin selle vabalt nt sulle uurida tuua, et saaksid oma kogemustest võrreldes teiste aerodega, mida sa uurinud/remontinud oled ka teistele teada anda, mis masti asi on.. mulle tundub , et tegu on hea asjaga.

Kk
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Vot selle Atzteki kohta vastakaid jutte. Selle firma aerograafid on ju plastmassist ja seega võivad kangete lahustitega segatud emailvärvid seda kahjustada. Puhastamine pidavat jah lihtne olema ja otsikute vahetamine läheb ka kiiresti.
Iwata aerograafe loetakse jah parimateks aga võrreldes Badgeriga on hind ka kallim. Uurisin varuosade hindu ja need on Badgeri varuosadest kallimad.
Kusagilt lugesin, et tuleb hoiduda pritsidest, mis on mõeldud illustreerimiseks. Need ei pidavat väikesest otsikust hästi emailvärve läbi laskma.
Ise kavatseks ka uuema pritsi soetada, aga ei tea kas Badgeri või Iwata aerograaf sobib kokku Revelli kompressori õhuvoolikuga. :roll:
Revelli pritsidel on tellides kaasas ainult keskmine otsik nii et juurde tuleks osta veel väike otsik ka. :?
fossiil
Liige
Kontakt:

Tänud Kallele - kui miski aeg trehvama juhtume, siis vaataks teist küll huvi pärast - ega ma tegelikult miski suur spets ole, ise kasutan ju värvimiseks enda konstrueeritud pritsi 8)
Aga selle Atzteki plastikuga on nii, et see olevat miskist kosmoseprogrammis kasutatavast matejalist tehtud, lahustite ja värvide suhtes täiesti inertne - Joss Metsast teadis rääkida, et paljud hoiavadki kõiki düüse pidevalt lahusti sees, kui vaja pistavad aerograafile otsa, teevad töö ära ja jälle lahustisse hoiule, nii et igatahes need lahustid, mida mudelite värvimise juures kasutatakse, ei mõju kohe kuidagi.
Iwata on iseenesest niigi hea, Badgeri oleksin hea meelega seest veidi ringi teinud - tal on tõsiseid probleeme nõela tsentreerimisega - aga kogu värk on peenikese tollkeerme baasil valmistatud, nii et jäi ära, piirdusingi vaid kosmeetikaga. Ta nõel on miskipärast valgevasest tehtud ja õige kergelt kroomitud, vähimagi tonksu puhul läheb ots krussi, nii et juba selle tõttu ei soovitaks.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Omalt poolt ka paar sõna aerograafide teemal. Omal tõesti olemas iwata Eclipse HP-CS. Maksis teine 90$ + toimetamise raha. Tellitud kohast : http://www.greatmodels.com/
Rahul, puhastamine on imelihtne ja siiamaani pole veel katki läinud. Nõel on ilmselt tiba tugevamast materjalist kui badgeril, vähemasti kõveraks pole läinud. 3 aastaga pole miskeid erilise kulumismärke kah veel tekkinud, vatti on ta saanud küll kõvasti.
"Must be" lisad: crown cup ja Preset Handle
Azteki aerograafiga on jah selline nali et teda kas armastatakse või vihatakse. vähemasti selline mulje jäi kui omale aerograafi valisin ja netis kasutajate arvamusi lugesin. Kätte istub vast isegi mugavamalt kui klassikaline , ülaltnupukesega, aerograaf. Paljud kasutajad kirjutasid jah et hoiavad otsi lahustis, kui vaja värvida siis ots supsti külge ja peale värvimist sulpsti lahustisse tagasi :) Mugav tõesti.
Enda aerograafi valiku kallutas iwata poole lõpuks suur allahindlus netipoes, muidu oleks vast olnud Azteki õnnelik omanik :)
Badgerit sai ka vaadatud, ei mäleta miks, aga jäi kõrvale. ps. kui ma nüüd väga puusse ei pane, siis badgerit müübki revell oma nime all.
Õhuvoolikust ka, mul on läbipaistev voolik, selline ~1 cm läbimõõduga , ostsin teise miskist aiamarketist :) aerograafi poolse voolikuotsa tellisin koos aerograafiga. Töötab kenasti. Kompressor on revelli oma.

Ja kui päris aus olla, siis praegu on kasutuses jälle vana hea klismograaf ;)
hol-tim 123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hol-tim 123 »

Kas keegi oskab öelda ,kuidas saada mudeli plastik klaasilt liimi jälge maha?
fossiil
Liige
Kontakt:

Aga mis detailiga konkreetselt tegu on? No et kas keerulise vormiga nagu lennuki kabiini kuppel või miski lihtsam tükk? Küsin selle mõttega, et kas ise uus tükk teha ei tule kõne alla?
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Üks keerulisem võimalus on kogu pind "0" liivapaberiga üle töödelda ning seejärel lihvpastat kasutades viltkettaga ära poleerida.
Anton - horridoo!
hol-tim 123
Liige
Kontakt:

fossiil kirjutas:Aga mis detailiga konkreetselt tegu on? No et kas keerulise vormiga nagu lennuki kabiini kuppel või miski lihtsam tükk? Küsin selle mõttega, et kas ise uus tükk teha ei tule kõne alla?
tegemist on heinkel he-111 h6'e kabiini kuppliga.
hol-tim 123
Liige
Kontakt:

kuidas saada maha?
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Noh minupoolne variant on teha kogu lennuk talvemaskeeringus ja siis oleks nagu klaasid härmas. :roll: :roll: Natuke loll variant aga noh, mina teeks küll nii, kui muud eelnimetatud abinõud ei aita. :wink:
fossiil
Liige
Kontakt:

hol-tim 123 kirjutas:kuidas saada maha?
Küsiks veel - kui suur osa kupli pinnast on liimiga koos? Kas veerand, kolmandik või siis ainult veidi mingist servast?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline