Ma nüüd küll spekuleerin, aga toetudes siin kunagi avaldatud Bideni üsna avameelsetele seisukohtadele, spekuleeriks mina, et Venemaa tõesti midagi Iraani eest on saanud, aga mitte nii kõrget hinda. Ma arvan, et hind oli letaalse USA relvastuse embargo Ukrainale, eeldusel, et Venemaa ise ei ründa. Minski kokkulepetega on muidugi sepakad teatavat tunnustust saanud, aga ma ei usu, et midagi rohkem on lubatud. Saame näha. Kui lubati, siis tuleb U taganemine mingites tähtsates punktides või rünnak. Küsigem, mida võitnuks Venemaa Iraani-laua tagant kõrvale jäädes? Oleks tarninud Iraanile S-300 ja ostnud talt naftat, mida eneselgi ülearu. Iraan oleks oma tuumarelva edendanud, aga valmimiseni jäänuks ikka paar-kolm aastat. Iisrael ja USA oleks Ukrainale Spiked ja Javelinid saatnud ning lõpuks ikka Iraani kuidagi ära kottinud. Iraan oli hetkel ikkagi ise ka huvitatud mingist majanduslikust hingetõmbeajast ning tugevnemisest, mida Obama hoolimata juutide raevuhoogudest neile oli valmis pakkuma ning Venemaal ei olnud midagi sarnast Iraanile vastu pakkuda. Tuumapommi neile kinkimiseks pole isegi Putin valmis ja lõpuks - mida selle tuumapommiga Iraan ikka teeks, keegi teda ju otse ei ohusta peale sisemiste probleemide? Iisraeli eest saaks kõvasti vastu ka ameeriklastelt ja Iraagile-Afganistanile visata nagu pole mõtet. Põhja-Koreal on pomm või paar. On sama p--- riik edasi, nagu oli enne.pagan kirjutas:Illarionov väidab, et Putin ja Obama läksid Ukaina arvel kokkuleppele.
USA saab Iraani diili ja VF saab Ukrainaga vabamad käed.
Illarionov toob välja Kerry küllasõidud ja ka Obama tsitaadi VF suurest abist.
Putin saavat esimese punkti täitumise oma soovide nimekirjast - DNR-i ja LNR-i eristaatus ja autonoomia.
Järgnevad soovid olevat
2) amnestia DNR-i ja LNR-i juhtidele.
3) DNR-i ja LNR-i eristaatuse seadus
3) kohaliku omavalitsuse seadus, koos kohalike iseseisvate valimistega
Sellega sisuliselt antakse Illarionovi sõnul LNR-ile ja DNR-ile sõnaõigus Ukraina (välis-)poliitikas ja Ukraina võib igasuguse Eurointegratsiooni ära unustada. Porošenko olevat juba raadas saadikuid mõjutama asunud.
http://gordonua.com/publications/Illari ... 89906.html
Aga see, et Obama ja Porošenko midagi sepakate ja Vene kontekstis kokku leppida püüavad, on ksf pagana poolt väga õigesti välja toodud. Aga seda eelkõige nii U kui USA, EL ja ka meie enese huvidest lähtuvalt, sest Ukraina majandus käib alla ja rahvas hakkab väsima. Nende karutagumikku kukkunud Krimmi ja Donbassi pärast Venemaad aeglaselt edasi marineerida jõuab ju ka järgmised paarkümmend aastat, aga praegu on oht, et U rahvas pettub oma pöördes Läände ja valib Venemaale sobivad uued juhid ning on lõpuks kogu täiega Vene mõjusfääris mõnevõrra andekama marionetiga, kui Januk. Kuid Iraani diil ei ole nii otseselt seotud, pakun, sest Venemaa ei ole praegu nõus sellise rahuga, mis jätaks nii suure tüki Ukrainat iseseisvaks. Porošenko Donbassi pärast ei sõdiks enam ammu.