Väga vist ikka ei. Akd selleks liiga kulunud et 800m ka korralik grupp oleks. Lagi ikka sinna 500 kanti.p08 kirjutas:pane AK4jale korralik optika peale. 800m.
Teekond täpsuspüssini
Re: Millist täpsuspüssi soetada?
7,62 kaliibriga poolauto täpsuspüssi efektiivseks tuleulatuseks loetakse 500 m. Loomulikult saab ka kaugemale, ka 1000+
Jagage oma kogemusi. Kui palju Austria stg 57 ja Valmet Petra paketid maksavad ja mis täpsusega lasevad? Ise olen suutnud Kaitseliidu G3ga toe pealt lastes lahtise sihikuga pigistada 20 lasku 300 m pealt 20 sentimeetri läbimõõduga ringi. See on tuletoetusrelvale täiesti piisav täpsus ja oletan et optikaga oleks veel natuke täpsemalt lasknud sest optikaga näeb sihtmärki paremini. Ak 4 või g3 originaalsihiku panemine on mõistlik sest see on sellise relvasüsteemi tarvis ehitatud ja hind mõnisada €. Optikatel on oluline meeles pidada et suurenduskordaja võrdub sihtmärgi tuvastuskaugusega sadades meetrites. Ak 4 ja g3 praktiline laskekaugus on tõesti kuni 500 m. Üle selle on häiriv tuli sest tabamise tõenäosus väheneb iga meetriga. Eestlased räägivad täpsusrelvadel tavaliselt praktilisest laskekaugusest mis on tavaliselt 2/3 maksimaalsest. Oluline on tabamise tõenäosus, mis praktilisel laskekaugusel peaks olema 80-90%. Maksimaalse laskekauguse tabavus on oluliselt väiksem sest kuuli kiirus on juba helikiiruse piiril. Seda piiri loetakse maksimaalse laskekauguse piiriks.
Kahjuks ei ole ma kummagi relvaga väga palju võistlemas jõudnud käia. Mõlemaga paar-kolm võistlust. Üldse ei ole minu IPSC laskesportlase karjäär nii libedalt läinud, kui plaanisin - teisel võistlusaastal jäi üks punkt kohustuslikust puudu ja seega sattusin pikema jututa väljapoole nimekirja.
Mis omakorda ei mõjunud entusiasmile just stimuleerivalt.
Hinna-kvaliteedi suhe on mõlemal väga hea ja mõlemad ka väga täpsed. ( minu isiklik , subjektiivne arvamus)
Müüa ei plaaninud aga samas on kahju, et asjad rohkem seisavad nii et kui tõesti kellelgi vajadust ja kasutust oleks võin Valmetist loobuda. Lisaks suurele salvele on komplektis veel 1 10-ne ja üks 5-ne.
Mis omakorda ei mõjunud entusiasmile just stimuleerivalt.
Hinna-kvaliteedi suhe on mõlemal väga hea ja mõlemad ka väga täpsed. ( minu isiklik , subjektiivne arvamus)
Müüa ei plaaninud aga samas on kahju, et asjad rohkem seisavad nii et kui tõesti kellelgi vajadust ja kasutust oleks võin Valmetist loobuda. Lisaks suurele salvele on komplektis veel 1 10-ne ja üks 5-ne.
- sammal.habe
- Liige
- Kontakt:
all oo... kas Sinuga saaks kuidagi 10-se salve asjus kaubale? vahetaks 5-se vastu + midagi täiendavalt? mul on paraku vaid 2 5-st salve, suuremat ei ole õnnestunud hankida...
tervit
Janno
tervit
Janno
ASuur kirjutas:...
Praeguse seisuga olen 2 korda Ak4-st lasknud ja kuna mulle on üsna täpne relv sattunud (lamades 93 ja põlvelt 92 silma), siis vist peaks esialgu mõtlema olemaolevale relvale optika soetamisest. Seega küsimus, kust ja millist optikat osta Ak4-st?
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
AK-4-le originaaloptika kasutatud peast. Näiteks http://www.zib-militaria.de/epages/6143 ... cts/100004 või http://www.zib-militaria.de/epages/6143 ... cts/100193 Kuna mõeldud on täpselt sellele relvale siis erinevat teist sobivat optikat leida sellele relvale on suht keeruline. Kuna sul malevas nagunii on osadel juba need sihikud hangitud siis tasub ehk uurida, kust nemad hankisid. Vahel müüakse ka siin foorumis. Võid uurida ka http://www.hkparts.net/shop/pc/HK-91-G3 ... s-c118.htm pealt, mida tootja on selle relva jaoks mõelnud. Sealt tellida muidugi ei ole eriti võimalik.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Tohoh ! Mis imeloom see HK-4 siis on, et ei õnnestu paigaldada suvalist, ehk siis sellist optikat mis kasutajale meeldib ?
Kui on probleem kinnitustega, siis saan alati aidata, lepime aja kokku ja cnc frees on töösoe ...
Kui on probleem kinnitustega, siis saan alati aidata, lepime aja kokku ja cnc frees on töösoe ...

* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Relva tegeliku täpsuse saad teada kui lased seda korraliku toe pealt pikad seeriad. Hajuvus peab olema nii väike, et lasud püsiksid relva praktilisel laskekaugusel 50 cm ringi sees, ma olen ise lasknud 20 lasku koti pealt 300 m pealt raudsihikuga 20 cm läbimõõduga ringi. See teeks siis 100 m pealt hajuvuseks 6-7 cm ehk 2 MOA kanti. See oleks piisav tuletoetuseks, sest optikaga läheks ilmselt veel täpsemaks, kuna näed sihtimispunkti paremini.
Olen sama meelt, kui on huvi hankida mõistliku hinnaga optika AK4 või G3 peale, siis minu esimene valik oleks ka eelnevalt viidatud Fero Z 24. 4x suurendus on selle relvasüsteemi jaoks piisav ja originaaljalgadega istuvad sihiku jalad otse relva peale. Valgustatud niitristiga mudelist on hämaras abi ja optika tornid on sätitud 7,62 NATO standardmoona lennukaart silmas pidades, seda pead muidugi ise proovima. See optika on tänapäeva mõistes liiga kõrgele asetatud, sest algselt oli idee, et relva oma sihikuid näeb sihikujala alt läbi ja saab vajadusel kasutada. Põsetoe saab kergesti näiteks alusmati tükist, mida siis vajalik arv kihte kokku liimida ja torumehe teibiga kaba peale kinnitada. Kui optika mingil põhjusel maha võtad, siis saad ka põsetoe kiiresti maha. Muidugi on võimalik ka SVD stiilis klambrite või rihmadega kaba peale kinnitatav põsetugi osta või õmmelda, kuid see on juba oluliselt kallim ja keerulisem kui alusmatt+teip.
Olen sama meelt, kui on huvi hankida mõistliku hinnaga optika AK4 või G3 peale, siis minu esimene valik oleks ka eelnevalt viidatud Fero Z 24. 4x suurendus on selle relvasüsteemi jaoks piisav ja originaaljalgadega istuvad sihiku jalad otse relva peale. Valgustatud niitristiga mudelist on hämaras abi ja optika tornid on sätitud 7,62 NATO standardmoona lennukaart silmas pidades, seda pead muidugi ise proovima. See optika on tänapäeva mõistes liiga kõrgele asetatud, sest algselt oli idee, et relva oma sihikuid näeb sihikujala alt läbi ja saab vajadusel kasutada. Põsetoe saab kergesti näiteks alusmati tükist, mida siis vajalik arv kihte kokku liimida ja torumehe teibiga kaba peale kinnitada. Kui optika mingil põhjusel maha võtad, siis saad ka põsetoe kiiresti maha. Muidugi on võimalik ka SVD stiilis klambrite või rihmadega kaba peale kinnitatav põsetugi osta või õmmelda, kuid see on juba oluliselt kallim ja keerulisem kui alusmatt+teip.
Relva tehniline kirjeldus on kõige lihtsam asi. Ehk siis see küsimus: mida? Aga alustada tuleb küsimusest: mis eesmärgil?. Enne selle lahti lappamist pole mõtet edasi minna ja on vaid enda aja raiskamine.
Tiirus 100 m peal laskmiseks ei ole optikat vaja; kui saad avatud sihikutega hakkama, siis treeni täpitoksimist nendega. Optika ei ole mingi võluvahend, et automaatselt paremaks laskuriks muutud. Pigem kehvemaks, sest ego läheb liiga suureks ja keha ei suuda ego antud lubadusi täita. Optika annab küll juurde tugevusi ja uusi võimalusi, kuid teise käega piiranguid ja takistusi. Ehk siis lühidalt öeldes, kui paned relvale sihiku (või mistahes muu lisaseadme, alates relvalambist), siis peab see kaasnema sihipärase väljaõppega, muidu on see asjatu vaev. Pigem õpi enne normaalselt laskma ka väljaspool tavapärast laskeharjutust.
Seetõttu jään siin siiski seisukohale, et mõtle enne hoolega läbi, mis ja milleks. Näiteks, on Sul üldse aimu sellest, mida Tell teeb (mis ülesanded on, siiski) ja kui palju on tema elu jao reavõitlejaga võrreldes raskem? Käi esmalt SBK läbi, näita et tead ja oskad rakendada sõduri põhiteadmisi, ning suudad tegutseda niivõrd efektiivselt, et AK-4 lihtsalt jääb Sulle jalgu ja Su potentsiaali ära kasutamiseks on Sulle vaja rohkemat relvastust ning spetsiifilist väljaõpet. Tellist teeb telli siiski väljaõpe, mitte relv, muidugi. Seejärel kandideeri TLEKi kursusele, neid toimub piisavalt sageli ja rohkem kui ühes kohas, niiet võimaluse puudust ei tohiks nagu tulla.
Praegu on see siin selline tavaline akadeemiline mõtteharjutus, millist leidub kõikvõimalikes foorumites väga palju - vaadake mu uut snaiprirelva, millist täpsuspüssi osta, ja kõik muud antud teema variatsioonid. Iseendale kui osta, siis AR-põhine platvorm on kõige levinum paljudel põhjustel. AK-4 või G-3 jaoks on 4x Fero Z-24 (see 24 mm objektiiviga) kõige mõistlikum variant. Riigi relva pole mõtet ülearu oma raha panna, kui on rahakott puuga seljas, siis mine nt TLK.EE ja osta Sig või HK, saad lasta nii täpsust kui praktikali.
Tiirus 100 m peal laskmiseks ei ole optikat vaja; kui saad avatud sihikutega hakkama, siis treeni täpitoksimist nendega. Optika ei ole mingi võluvahend, et automaatselt paremaks laskuriks muutud. Pigem kehvemaks, sest ego läheb liiga suureks ja keha ei suuda ego antud lubadusi täita. Optika annab küll juurde tugevusi ja uusi võimalusi, kuid teise käega piiranguid ja takistusi. Ehk siis lühidalt öeldes, kui paned relvale sihiku (või mistahes muu lisaseadme, alates relvalambist), siis peab see kaasnema sihipärase väljaõppega, muidu on see asjatu vaev. Pigem õpi enne normaalselt laskma ka väljaspool tavapärast laskeharjutust.
Seetõttu jään siin siiski seisukohale, et mõtle enne hoolega läbi, mis ja milleks. Näiteks, on Sul üldse aimu sellest, mida Tell teeb (mis ülesanded on, siiski) ja kui palju on tema elu jao reavõitlejaga võrreldes raskem? Käi esmalt SBK läbi, näita et tead ja oskad rakendada sõduri põhiteadmisi, ning suudad tegutseda niivõrd efektiivselt, et AK-4 lihtsalt jääb Sulle jalgu ja Su potentsiaali ära kasutamiseks on Sulle vaja rohkemat relvastust ning spetsiifilist väljaõpet. Tellist teeb telli siiski väljaõpe, mitte relv, muidugi. Seejärel kandideeri TLEKi kursusele, neid toimub piisavalt sageli ja rohkem kui ühes kohas, niiet võimaluse puudust ei tohiks nagu tulla.
Praegu on see siin selline tavaline akadeemiline mõtteharjutus, millist leidub kõikvõimalikes foorumites väga palju - vaadake mu uut snaiprirelva, millist täpsuspüssi osta, ja kõik muud antud teema variatsioonid. Iseendale kui osta, siis AR-põhine platvorm on kõige levinum paljudel põhjustel. AK-4 või G-3 jaoks on 4x Fero Z-24 (see 24 mm objektiiviga) kõige mõistlikum variant. Riigi relva pole mõtet ülearu oma raha panna, kui on rahakott puuga seljas, siis mine nt TLK.EE ja osta Sig või HK, saad lasta nii täpsust kui praktikali.
Re: Teekond täpsuspüssini
Ukrainlased on vani relvi moodsamaks tuuninud kõva reklaamikära kumab videost
https://www.youtube.com/watch?v=1nNNI9GYPs4
https://www.youtube.com/watch?v=1nNNI9GYPs4
Mul tekkis selline küsimus, et kas kellelgi on kogemusi/teadmisi uuemate Dragunovi täpsuspüsside kohta?
Kuna siin aetakse ju juuksekarv ka pooleks siis pean ilmselgelt oma küsimust täpsustama
Meie potensiaalne vastane kasutab ilmselt Dragunovi toodangut (jätame eliitüksuste tipprelvad arvestamata, sest nendega tegelevad ka hoopis teised mehed) ja mind huvitab milliseid eeliseid annavad eelpool ja ka mujal snaipriteemades käsitletud lääne relvad nende ees? Kui mehed metsas on võrdsed ja tingimused samad, siis milliste lääne relvadega võiks mul eelis olla vastase ees...
Uue relva valimisel oleks ju seda ka hea teada
Tervitustega,
M.R
Kuna siin aetakse ju juuksekarv ka pooleks siis pean ilmselgelt oma küsimust täpsustama

Meie potensiaalne vastane kasutab ilmselt Dragunovi toodangut (jätame eliitüksuste tipprelvad arvestamata, sest nendega tegelevad ka hoopis teised mehed) ja mind huvitab milliseid eeliseid annavad eelpool ja ka mujal snaipriteemades käsitletud lääne relvad nende ees? Kui mehed metsas on võrdsed ja tingimused samad, siis milliste lääne relvadega võiks mul eelis olla vastase ees...
Uue relva valimisel oleks ju seda ka hea teada

Tervitustega,
M.R
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..a missasi üldse on üks "uuem Dragunovi täpsuspüss" - kassma olen midagi maha maganudM.R. kirjutas:Mul tekkis selline küsimus, et kas kellelgi on kogemusi/teadmisi uuemate Dragunovi täpsuspüsside kohta?

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Vahe on juba selles, et SVD puhul on normaalne kui jutt käib 1 MOA täpsusest, lääne korralikel püssidel(igaüks mõtleb siin talle meeldiva relva peale) on normaalne kui räägitakse 0,5 MOA täpsusest. Eelist kui palju juba kui raha ei peaks lugema.
Üks omapärane variant on SVDK mudel, mida hakati tootma kusagil 2006 või 2007 kandis aga palju neid tehtud on ja kes neid kasutavad... ei ole sellist oma ihusilmaga näinud.
Üks omapärane variant on SVDK mudel, mida hakati tootma kusagil 2006 või 2007 kandis aga palju neid tehtud on ja kes neid kasutavad... ei ole sellist oma ihusilmaga näinud.
Pagan küll, mingi aeg tagasi just lugesin kuskilt et nad ka ikka arenevad, aga enam ei leia
Teeme siis asja lihtsamaks - mida ma pean arvestama täpsuspüssi ostmisel et omada eelist VF jalaväe TLi vastu?
Ja nüüd hakkasin ise ka juba kahtlema - mis täpsuspüsse nad üldse kasutavad

Teeme siis asja lihtsamaks - mida ma pean arvestama täpsuspüssi ostmisel et omada eelist VF jalaväe TLi vastu?
Ja nüüd hakkasin ise ka juba kahtlema - mis täpsuspüsse nad üldse kasutavad

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot] ja 1 külaline