Läti ja Leedu kaitsejõud
Re: Läti ja Leedu kaitsejõud
Asjakohaseid uudiseid lapates jääb ülejäänud Baltikumi riikide arengukavadest ikka väga nigel mulje. Leedus ei osata vist tehagi sellist asja nagu kuluefektiivsuse analüüs, lihtsalt pritsitakse mõtlematult raha välja. Lätlased jälle saavad senise tempo juures NATO tehnika prügimäeks number 1.
Kas keegi oskab seletada, mis häda neil kuuevarbalistel on selle iidvana tehnika ja relvade kokkuostmisega? Kõigepealt Scimitarid ja nüüd Stingerid otsa. Läti võtab kõige odavamat, Leedu võtab kõige kallimat, kumbki pole ideaalne. Kõrvalt vaadates jääb mulje, et ainult Eestis keegi viitsib ajusid ka liigutada neid tehinguid tehes.
Kas keegi oskab seletada, mis häda neil kuuevarbalistel on selle iidvana tehnika ja relvade kokkuostmisega? Kõigepealt Scimitarid ja nüüd Stingerid otsa. Läti võtab kõige odavamat, Leedu võtab kõige kallimat, kumbki pole ideaalne. Kõrvalt vaadates jääb mulje, et ainult Eestis keegi viitsib ajusid ka liigutada neid tehinguid tehes.
Mis ajast see Stinger iganenud rämps on?
No tegu on aastal 1967 välja töötatud ja 1981 teenistusse antud asjaga, mille tipphetk oli Afghanistani sõja ajal ligi kolmkümmend aastat tagasi helikopterite vastu. Väga raske on uskuda, et selle vastu pole siiani välja töötatud efektiivseid vastumeetmeid.
Ühest artiklist leiame sellise lõigu:
Ühest artiklist leiame sellise lõigu:
The Stinger is really due for an overhaul or outright replacement. One was underway in the late 90s before being cancelled in 2002 due to budgetary issues. The seeker system that was state-of-the-art 25 years ago is now outclassed by modern Imaging Infrared seekers like those found on the AIM-9X Sidewinder. Additionally, the system's clunky batteries and dated memory banks are archaic by modern standards.
Viimati muutis erick, 04 Aug, 2015 14:18, muudetud 1 kord kokku.
-
- Liige
Aktiivkaitse küll, aga siiski ainult soft-kill. Ja vaevalt neil oli võimalus seda süsteemi Javelini, spike vms raketi vastu reaalselt katsetada.erick kirjutas:
Ma nii kindel poleks. Armatal näiteks on selgelt ette nähtud aktiivkaitse Javelini ja teiste sarnaste top-down rünnakuvektoriga tankitõrjerakettide vastu. Ei saa ikkagi eeldada, et 30 aasta jooksul keegi ei mõtle selliste asjade peale.
"The T-14 turret also houses two active protection systems, comprising the Afghanit hard-kill APS (five launch tubes recessed at the turret base), and four soft-kill countermeasure launchers – two are positioned on rotating pedestals and two are pointing upwards (3, 10). These are likely to launch salvos of projectiles instantly creating a thick, multi-spectral smoke screens designed to defeat guided missiles, laser and targeting systems by blocking infrared, visible light and millimeter-wave radar radiation. These soft-kill countermeasures are designed to protect the vehicle from 3rd and 4th generation missiles such as direct attack Hellfire, TOW and BILL, or Brimstone, JAGM, Javelin or Spike missiles, approaching at high trajectory, as well as from nearly vertical top-attack by sensor-fused weapons (SFW).A total of 10 Afghanit canisters are used, five on each side of the turret. When the turret points forward, they protect the forward arc (about 60 degrees on each side). When a threat coming from the sides or rear is detected, the turret will automatically slew toward the threat, enabling the APS to launch."
Viimati muutis reserv2006, 04 Aug, 2015 15:34, muudetud 2 korda kokku.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Siin pöörase kiirusega oma elu elama hakanud STINGER-MISTRAL-GROM-jne arutelu üle viidud sobivamasse paika:
OLEKSOLOOGIA - Uued relvasüsteemid EKV-le.....
OLEKSOLOOGIA - Uued relvasüsteemid EKV-le.....
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Erinevused eri Balti riikide suhtumises riigikaitsesse võrreldes soomlastega võtavad mu soomlastest sõbrad (kõik on armees teeninud ja ka suhteliselt hästi kursis enda ja Balti riikide reaalsusega) kokku järgmiselt: Leedukad ja lätlased elavad teadmisega, et keegi teine sõdib venelastega ja endal on vaja pidada ainult väikest kaadriarmeed, et koos ameeriklastega missioonidel käia. Eestlased elavad teadmisega, et on vaja väikest missiooniüksust ameeriklastega koos sõdimiseks ning venelastega sõdimine on peamiselt eestlaste enda kanda, ameeriklased aitavad. Soomlased teavad, et nad ise peavad sõdima venelastega hoolimata sellest, kas ja kui palju nad on eelnevalt ameeriklastega koos sõdinud ja sõja korral venelastega loodetakse ameeriklastelt uuemate ja kallimate relvade täiendusi ja luureandmeid venelaste tegevuse kohta. Selles ongi kogu vahe, et soomlased käivad enamasti ajateenistuses ja teavad, kuidas püssi lastakse. Kui ise ei lähe sõtta, siis isa või vend või poeg ikka peab minema. Eestlased ka käivad ajateenistuses ja osaliselt teavad sama asja. Leedukad ja lätlased on sõdimiseks teinud ameti ja olid väga kurvad kui räägiti ajateenistuse taastamisest. Sellepärast soomlased ostavadki igal võimalusel suures koguses mõistliku hinnaga kasutuskõlblikku varustust, et neil on seda endal vaja ja peamiselt venelastega sõdimiseks, välismissioonid on marginaalne osa kaitse-eelarvest ja välispoliitikast.
Kui sellest on aru saanud tavalised soomlased, siis kindlasti teab seda ka Putin. Seega oleks ründamise järjekord Läti-Leedu-Eesti, sest kõigepealt minnakse ikka selle kallale, kes tõenäoliseks kõige nõrgem. Eestlastel on salarelvaks veel igal ajahetkel riigis viibivad Soome turistid, kes esiteks oskavad lasta ja teiseks vihkavad venelasi. Neile tuleb ainult relvad ja kompassid anda ja siis on kole lugu, kui pohmellis soomlased hakkavad läbi Ingerimaa ja Peterburi koju minema. Soomlased omalt poolt varustavad relvade ja kompassidega enda juures elavad eestlased, kes hakkavad Viiburi-Peterburg-Narva liinil läbi pressima
Kui sellest on aru saanud tavalised soomlased, siis kindlasti teab seda ka Putin. Seega oleks ründamise järjekord Läti-Leedu-Eesti, sest kõigepealt minnakse ikka selle kallale, kes tõenäoliseks kõige nõrgem. Eestlastel on salarelvaks veel igal ajahetkel riigis viibivad Soome turistid, kes esiteks oskavad lasta ja teiseks vihkavad venelasi. Neile tuleb ainult relvad ja kompassid anda ja siis on kole lugu, kui pohmellis soomlased hakkavad läbi Ingerimaa ja Peterburi koju minema. Soomlased omalt poolt varustavad relvade ja kompassidega enda juures elavad eestlased, kes hakkavad Viiburi-Peterburg-Narva liinil läbi pressima

Keegi teab, miks lätlastel on tänaseni selline vasikavaimustus kõrbe camo vastu? Laovarud lihtsalt nii suured? Pole midagi parata, aga nad näevad selles lihtsalt klõunid välja. Kus neil seal Lätis siis seda kõrbe ka on? Tegu on ju kasutu riiderämpsuga, mida sõja korral Lätis praktiliselt kasutada ei saa. Või näitavad nad nii enda valmisolekut iga hetk USA kõrval kõrbekliimas sõtta astuda. Ennastsalgav tegevus tõesti.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Lätlaste endi väitel peetakse moodsat sõda linnas ja sinna sobib see camo nende arvates ideaalselt. Reaalsuses on neil tegelikult juba testimises ka uus roheline camo.
Unforeseen consequences
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Läti armee suurus ja tulejõud ongi piisavad selleks, et mõnes suuremas asulas või Riia sadamas/lennuväljal kindlustuda ja seal lõpuni vastu pidada.
Maastikul hakkab seal sissisõda pidama ilmselt see meie Kaitseliidu analoog (kes USA woodlandis jookseb).

Maastikul hakkab seal sissisõda pidama ilmselt see meie Kaitseliidu analoog (kes USA woodlandis jookseb).
Kui andmiseks läheb, siis kõikvõimalikud rohelised aerosoolid kaovad poelettideltKeegi teab, miks lätlastel on tänaseni selline vasikavaimustus kõrbe camo vastu? Laovarud lihtsalt nii suured? Pole midagi parata, aga nad näevad selles lihtsalt klõunid välja. Kus neil seal Lätis siis seda kõrbe ka on? Tegu on ju kasutu riiderämpsuga, mida sõja korral Lätis praktiliselt kasutada ei saa. Või näitavad nad nii enda valmisolekut iga hetk USA kõrval kõrbekliimas sõtta astuda. Ennastsalgav tegevus tõesti.

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Kaks aastat tagasi ühe Läti koloneli sõnul ...
Aastaid tagasi otsustasid lätlased, et nad võtavad kasutusele "laigu" mis sobib missioonidele ja enam vähem koju. Pealegi sel ajal tundus, et kodus hetkel väga vaja ei ole. Hiljem, kui on rohkem raha, siis teevad teise "laigu" juurde. Ehk siis selle kõrbe camoga ei kavatsenudki nad Lätimaal sõdida. Millal nad teevad midagi Lätimaal tegutsemiseks, seda ta ei öelnud või ei mäleta enam mina.
Mis puudutab hinnangusse "riiderämps", siis minu jaoks on kümneid olulisemaid asju, kui camo muster (kuni see oranž ei ole). Ma võiks ka kuluvates sõdida ... Aga tühja sellest. Ma ei arva, et lätlaste "vilets" camo oleks midagi, mida neile ette heita. Või mille poolest on see USA hallist digist kehvem?
Aastaid tagasi otsustasid lätlased, et nad võtavad kasutusele "laigu" mis sobib missioonidele ja enam vähem koju. Pealegi sel ajal tundus, et kodus hetkel väga vaja ei ole. Hiljem, kui on rohkem raha, siis teevad teise "laigu" juurde. Ehk siis selle kõrbe camoga ei kavatsenudki nad Lätimaal sõdida. Millal nad teevad midagi Lätimaal tegutsemiseks, seda ta ei öelnud või ei mäleta enam mina.
Mis puudutab hinnangusse "riiderämps", siis minu jaoks on kümneid olulisemaid asju, kui camo muster (kuni see oranž ei ole). Ma võiks ka kuluvates sõdida ... Aga tühja sellest. Ma ei arva, et lätlaste "vilets" camo oleks midagi, mida neile ette heita. Või mille poolest on see USA hallist digist kehvem?
Jah, kuluvates on vägagi mugav sõdida. Ma kah ei näe mingil erilisel digilaigul mõtet. Soojuskaameral on sellest laigust suht savi.
Nüüdsel ajal on soojuskaamera taskukohane igale huvilisele ja soovitan maskeeringuks pigem head termotekki.
Öös on asju.
Nüüdsel ajal on soojuskaamera taskukohane igale huvilisele ja soovitan maskeeringuks pigem head termotekki.
Öös on asju.

* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Võib-olla lätlaste kõrbeürbe päris rämpsuks nimetada ei saa, ikkagi parem, kui täiesti alasti sõdida. Siiski mis on ühe iseseisva riigi kaitsejõudude peamine eesmärk: kas käia liitlastega kõrbekliimas sõdimas või olla valmis oma maa kaitseks? Lihtsalt kahju, kui niigi väike armee ei tee ära väikseid, elementaarseid asju, et viia tulevase sõja puhul oma kaotused miinimumini. Kui inimressurssi on vähe, seda kvaliteetsem peaks olema nende varustus. See ei nõuagi nii väga suuri summasid. Vähemalt loodan, et mobilisatsioonivarud ei ole kõrbekliima jaoks. Samas kliima pidavatki ju sookenema... 

* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
-
- Liige
- Kontakt:
Kura säärel sõdimiseks on need vormid ideaalsed ju!
e: ah krt, vale riik ju. no liivarandu koos paljude luidetega on lätlastel lademetes.
Kusagilt lugesin, et neil on oma digirohelised ka tulemas. Aga ma olen praegu *oletatavalt* 3G mobiilse interneti otsas ning pole aega üles otsida. Camopedias igatahes pole.
e: mida ma kevadel panin tähele, ameeriklaste multicam rabasaares (rabasaarel?) oli väga hea. kevadine pikk hein/pilliroog soos. kõrbe oma eriti maha ei jääks.
e: ah krt, vale riik ju. no liivarandu koos paljude luidetega on lätlastel lademetes.
Kusagilt lugesin, et neil on oma digirohelised ka tulemas. Aga ma olen praegu *oletatavalt* 3G mobiilse interneti otsas ning pole aega üles otsida. Camopedias igatahes pole.
e: mida ma kevadel panin tähele, ameeriklaste multicam rabasaares (rabasaarel?) oli väga hea. kevadine pikk hein/pilliroog soos. kõrbe oma eriti maha ei jääks.
Lätlased plaanivad...
http://maailm.postimees.ee/3308801/lati ... ini-skp-st
http://maailm.postimees.ee/3308801/lati ... ini-skp-st
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: maskeerimisvork ja 1 külaline