Mis Ukrainas toimub? vol.4
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4
Raadioluure tugevuse üle ma ei imesta,juba Nõuka ajal tegeles ju riik sellega ja eks vanad ja uued kogemused sümbioosis annavad hea tulemi.
Rohkem paneb mind imestama,et Vene väejuhatus seda ei adu,või ei ole suuteline raadioluuret segama vajalikul tasemel.
Rohkem paneb mind imestama,et Vene väejuhatus seda ei adu,või ei ole suuteline raadioluuret segama vajalikul tasemel.
Video on võetud Spartakist põhjas oleva šahti juures. Tank on teinud kiirsööstu teed mööda Spartakist välja Ukraina positsioonide vahele. Lihtsalt eesmärgiga hooned hävitada, et ukrainlastel poleks kuhugi varjuda ja tõmbaksid mehed välja.Fucs kirjutas:Video eesliinilt.Позиции ВСУ под обстрелом таанка терористов https://www.youtube.com/watch?v=8QnMs6MQ0dc
Arvatavasti endiselt Ukraina 93 brigaad mehitab positsioone.
Samast šahti-alast on veel videosid, osad läbi käinud.:
https://www.youtube.com/watch?v=gTWSxOkzadI
https://www.youtube.com/watch?v=0Jz4qvpUh4k
https://www.youtube.com/watch?v=loYoRYkqMbg
Tundub see šaht on üks Avdejevka lukkudest. Mardikad muugivad juba kuid.
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=-eNlTsyGoyQ
Tundub,et siin kõmmutavad ukrainlased venelaste drooni,mis proovib teada saada ukrainlaste haubitsapatarei asukohta.
Tundub,et siin kõmmutavad ukrainlased venelaste drooni,mis proovib teada saada ukrainlaste haubitsapatarei asukohta.
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
märtsikuine video ukrainlastest,kes juhitava tankitõrjeraketiga likvideerivad venelase tanki
https://www.youtube.com/watch?v=iCz1xOyfuIU
https://www.youtube.com/watch?v=iCz1xOyfuIU
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=gpZlY1C ... e=youtu.be
Väike järg sellele separatistide videole,kus kaks BTR ära kõrbes.
Arutasime siin,et mehed jalutavad mõõda lagedat põldu ja ukrainlased tuld peale ei anna,selle video lõpus kaameramees kirub kõigepealt(aga tegelikult ise samasugune),siis arutab,et peaks kiiremini liigutama,muidu tõmbavad Gradidest tule kaela.Ja nigu seda ütles hakkasid matsud kostma.Video lõpus mees käpuli,visates tulistamise eest pikali.
raske ütelda,kas olid Gradid aga pakuks,et ukrainlased hakkasid 120mm. miinipildujatega niitma,või siis kaugtulega tehti suurtükituld.
Väike järg sellele separatistide videole,kus kaks BTR ära kõrbes.
Arutasime siin,et mehed jalutavad mõõda lagedat põldu ja ukrainlased tuld peale ei anna,selle video lõpus kaameramees kirub kõigepealt(aga tegelikult ise samasugune),siis arutab,et peaks kiiremini liigutama,muidu tõmbavad Gradidest tule kaela.Ja nigu seda ütles hakkasid matsud kostma.Video lõpus mees käpuli,visates tulistamise eest pikali.
raske ütelda,kas olid Gradid aga pakuks,et ukrainlased hakkasid 120mm. miinipildujatega niitma,või siis kaugtulega tehti suurtükituld.
https://www.facebook.com/serg.marco/pos ... 1285606055
Ilovaiskist 2014
Jutuajamine Lesnikuga.
Tahan enne Ilovaiski-teemalise intervjuu avaldamist eraldi kirjutada ühe posti tollest pat Donbassi võitlejast. Sellest, kes tuli koos oma grupiga välja. Ilma kaotusteta. Neli päeva liikudes VF üksuste kannul. Tulid välja koos relvadega, kogu grupiga. Lihtsalt tahan, et temast teataks. Ja mitte ainult temast, vaid ka sellest, mis toimus kurikuulsas Tšervonoselskojes. Läbi osavõtnu silmade.
Rahulik meesterahvas, vaikne ja rahulik hääl, väga rahulik esitlus. Kõrvalseisja jaoks täiesti tavapärane vestlus. Ainult teema – see ei ole tavapärane. (Edasi lugu Lesniku suu läbi).
Esimese rünnaku Ilovaiskile magasime maha. Lihtsalt saabusime hiljem. Saabudes sattusime kokku Ukraina regulaaridega, kes lahkusid D-sektorist. Nagu seletasid - olid sektoris pidevalt tule all, vastu tulistada ei tohtinud, varustamine oli raskendatud – no ja tulid ära.
Ööbisime Osõkovos. Enne veel toimus esimene ebaõnnestunud rünnak Ilovaiskile, hukkusid inimesed, kaotati ohvitserid, hukkus sisevägede pataljoni kuraator Jura, Rahvuskaardi polkovnik Nemo. Tõsised kaotused olid, minu teada oli seal kuni 10 langenut ja umbes 20 haavatut.
Väga paljud inimesed ei olnud üksustesse vormistatud. Pooled võitlejad. Mäletan et juba pärast seda, kui inimesed olid vangist vabastatud, kanti neid augusti nimekirjadesse. Ülesannetega oli samuti segadus. Seesama Piksel koos oma üksusega loeti lahingroodu kuuluvaks, aga tegelikult oli tegemist droonide rühmaga. Paberimajandus oli seal õudne. Ka mina ei olnud toona üksusesse vormistatud. Olen Valgevene kodanik, mul ei olnud võimalust lepingut sõlmida.
Esimene lahingülesanne – Grabskoje puhastamine. Tegelikult polnud seal puhastada enam midagi, lahingud pidas maha 93 brigaad, kaotasid tanki ja BMP. Inimesed said surma. Meie lihtsalt kolasime ja vaatasime ringi – kogu lahing.
Järgmisel päeval liikusime Ilovaiskisse. Asulasse sisenemisel erilist lahingutegevust polnudki – meid saadeti ümbrust puhastama. Kolasime jälle ringi, siis laaditi meid BMP –sse ja viidi kooli Nr 14.
Järgmisel päeval formeeriti ründegrupp, aga üksus sai väga puudulikult komplekteeritud. Inimesi kohapeal ei jätkunud. Kes jõudis Kuteinikovoni, kes üldse ei ilmunud välja. Kool paiknes seal linna servas, põllu peal. Hiljem sellel põllul sõitsid tankid ja tulistasid meid….
Kui planeeriti rünnakut linna teisele osale (raudtee taga), siis isegi komandör rääkis, et inimesi on vähe. Juba hiljem, peale rünnakut, kui haavatud ära saadeti – sai selgeks, et tuleb taanduda. Ründasime, jõud ei olnud piisavad, kõik - pole mõtet siin inimesi hukutada.
Aga siis hakkasid meie juurde saabuma sisevägede pataljonid. Svitjaz, Herson jne. Olukorda see siis enam ei muutnud, hoopis separatistid haarasid initsiatiivi ja hakasid ründama. Meid nihutati Ilovaiski serva, Zelenoje külasse – seal oli 40 –nda pataljoni post. Esimest korda nägime VF sõdureid seal. Märgati meie lähedal vormis mehi, kes liikusid maastikul „õigesti“, katsid üksteist. Kanti ette roodukomandörile, too käsib – ärge tulistage, kuni teid ei tulistata – jälgige. Ärge paljastage oma positsioone. Aga mida seal enam jälgida, kui noid seal juba 30 läheneb?...
Separatistidel oli murdepunkt, kui varem sides kuulsime, et plaanivad lahkuda, siis nüüd olukord muutus. Palavaks läks. Naasime kooli ….(siin on mingi teksti viga – sai ilmselt haavata)…. pähe ja kätte ning mind viidi Mnogopoljesse. Hiljem transport enam ei liikunud – olime ümber piiratud. Läks sanitaride masin Mnogopoljest välja, aga seda juba tulistati. Järgmisel hommikul sõitis kolonn Ilovaiskist välja. Meiegi lahkusime Mnogopoljest, enne lahkumist saime miinipildujatule kaela. Siiani ei tea, miks meid tankist ei tulistatud. Teisi tulistati, aga meie pihta anti ainult käsirelvadest. Võib-olla sellepärast, et olime meedikute autos. 3 inimest said autos uuesti haavata. Seejärel lasti puruks meie ees sõitnud GAZ66. Kiirustasime edasi ja ma sattusin pat Donbass ridadesse.
Järgnes kaos… Inimesed olid kurnatud, 2 nädalat pidevaid lahinguid, suurtükituli, närvipinge, osad olid haavatud. Sisenesime Tšervonoselskojesse, hukkus Tur - roodukomandör, jäime juhita. Lermontov võttis juhtimise üle ja hakkas organiseerima kaitset, aga kõik käis väga kaootiliselt. Tšervonoselskoje - 5 maja ja 2km lagedat põldu ümberringi, edasi võsa. Meie neid ei näe, nemad aga süstemaatiliselt hävitavad meie tehnikat. Täielik häving.
Lermontovi rühm võitles, lõid külasse tunginud tankid rivist ja võtsid dessantnikud vangi. Muidugi olid Lermontov, Brest, Usatš kanged poisid. Hinnanud olukorda, Brest koos Usatš –iga sööstsid vasturünnakule, hävitasid 2 BMD –d koos venelastega. Ühe BMD lasevad põlema granaadiheitjast, teisel lasevad meeskonna käsirelvadest maha. Räägivad – meil on terve BMD, saatke keegi, kes juhtida oskab ja võitleme edasi.
Pugesin venelaste tanki ja proovisin seda käivitada. Lermontovi rühm võttis selle maha, aga tankil oli vaid auk sisse lastud – oleks saanud kasutada. Teise tanki olid nad täiesti põlema lasknud, seal moon lõhkes , torn vedeles kõrval. See aga oli pea terve. Ainult ei käivitu. Kahju et ma tankidest midagi ei jaga.
Toodi vangistatud venelasest mehaanik-juht, too proovis samuti käivitada ja seletas, et õhk on otsas. Starter on pneumaatiline ja seepärast ei tööta. No ok, kahur ju tulistab, kasutame. Venelane vastu, et akudel 15min töötab, aga torn pöördub siis väga aeglaselt. Peale selle oleme seisev märklaud – esimese lasu järel avatakse tuli. No üldiselt sülitasime sellele tankile.
Hiljem tulid venelased ligi, keegi karjus - andke tuld, keegi karjub - ärge tulistage. Oleks pidanud tulistama. Oleks pidanud tegema nagu Usatš. Aga meil oli 30 haavatut, nii et ei olnud see asi nii ühemõtteline. Haavatuid polnud millegagi aidata.
Ühesõnaga – algasid läbirääkimised. Jatšek viidi ära, otsustasid, et annavad end vangi. Kohtasin Jakuuti – see samuti rääkis, et anname alla. Nagu hiljem selgus Jakuut oli üks nendest, kes tuli välja. Ja siis tulid ligi pat Donbassi miinipildurid ja ütlesid – sul on 30s, me murrame välja. Otsusta. Ja ma läksin nendega. Rüüstasin tanki, leidsin apteegi, 2 vene passi ja läksin.
Liikusime vastupidises suunas, Saur-Mogila poole. Venelased eelkõige proovisid blokeerida seda suunda, kuhu me pidime algselt liikuma. Kui me lahkusime, siis venelased juba tulid külasse vaatama, mis nendest dessantväelastest sai, kelle me maha lasime.
Väga raske otsus oli minna eikuhugi. Aga me läksime. Ja jõudsime 4 päeva pärast Komsomolskisse. 80km jalgsi. Oli üks vene kuivtoidupakend 5 inimese peale. Vett ei olnud. Algul viskasime kiivrid ja soomusvestid ära, hiljem padrunid ja granaadid. Lihtsalt ei jõudnud kanda. Pataljon Donbassil tuli niimoodi piiramisrõngast välja 4 gruppi. Üks nendest koos Usatš –iga. Tema jõudis Starobeševosse, kus olid venelased sees, käis külma kõhuga poes, ostis sigarete ja sihvkasid ning läks omade juurde tagasi. Keegi läks Novoazonski suunas. Aga meie liikusime Komsomolskise.
Asulatest läksime mööda, kuna kartsime varitsusi. Nagu selgus siis õigesti tegime – üks grupp sattus nii varitsusele.
Kõigi nende 4 päeva jooksul käisid meie ees lahingud. Me ei jõudnud omadele järgi. Käisime Vene vägede tagalas ja lahingud liikusid meie ees. Lootsime, et meil ei tule niimoodi Dnepropetrovskini minna.
Olid utoopilised ideed ehitada „laevastik“ ja jätkata liikumist piki Kalmiust (jõgi). Hiljem aga tungisime kaevandusvalituses hoonesse, laadisime telefoni ja helistasime tuttavatele patriootidele. Kutt tuli Moskvitšiga, korjas meid peale ja tõi välja. Niimoodi lõppes meie nelja päevane retk Ilovaiskist.
Minu arvates on sõjaväe kõrgem juhtkond paljuski vastutav toimunu eest. Meid juhtis peamiselt Homtšak. Otseselt temasse suhtun ma siiski positiivselt. Aga need kes planeerisid selle „operatsiooni“ - on süüdi.
PS. Lesnik ei ole siiamaani ametlikult Ukraina armees. Ta on teise riigi kodanik, võitleja, kes tahab sõdida, aga kelle jaoks puudub mehhanism seda ametlikult teha. Aga minu isikliku arvamuse kohaselt sellised nagu tema ei oleks rindel tüliks. Ja ta tegelikult proovib saada Ukraina kodakondsust. Tahaks loota, et see post satub kellelegi silma…
Keegi kommentaarides teab, et loos esinev Usatš hukkus hiljem Mariuopoli all.
Ja siia juurde kaunistuseks veel üks video Ilovaiskis toona vangi langenud VF sõduritest.
https://vimeo.com/124764715
Ilovaiskist 2014
Jutuajamine Lesnikuga.
Tahan enne Ilovaiski-teemalise intervjuu avaldamist eraldi kirjutada ühe posti tollest pat Donbassi võitlejast. Sellest, kes tuli koos oma grupiga välja. Ilma kaotusteta. Neli päeva liikudes VF üksuste kannul. Tulid välja koos relvadega, kogu grupiga. Lihtsalt tahan, et temast teataks. Ja mitte ainult temast, vaid ka sellest, mis toimus kurikuulsas Tšervonoselskojes. Läbi osavõtnu silmade.
Rahulik meesterahvas, vaikne ja rahulik hääl, väga rahulik esitlus. Kõrvalseisja jaoks täiesti tavapärane vestlus. Ainult teema – see ei ole tavapärane. (Edasi lugu Lesniku suu läbi).
Esimese rünnaku Ilovaiskile magasime maha. Lihtsalt saabusime hiljem. Saabudes sattusime kokku Ukraina regulaaridega, kes lahkusid D-sektorist. Nagu seletasid - olid sektoris pidevalt tule all, vastu tulistada ei tohtinud, varustamine oli raskendatud – no ja tulid ära.
Ööbisime Osõkovos. Enne veel toimus esimene ebaõnnestunud rünnak Ilovaiskile, hukkusid inimesed, kaotati ohvitserid, hukkus sisevägede pataljoni kuraator Jura, Rahvuskaardi polkovnik Nemo. Tõsised kaotused olid, minu teada oli seal kuni 10 langenut ja umbes 20 haavatut.
Väga paljud inimesed ei olnud üksustesse vormistatud. Pooled võitlejad. Mäletan et juba pärast seda, kui inimesed olid vangist vabastatud, kanti neid augusti nimekirjadesse. Ülesannetega oli samuti segadus. Seesama Piksel koos oma üksusega loeti lahingroodu kuuluvaks, aga tegelikult oli tegemist droonide rühmaga. Paberimajandus oli seal õudne. Ka mina ei olnud toona üksusesse vormistatud. Olen Valgevene kodanik, mul ei olnud võimalust lepingut sõlmida.
Esimene lahingülesanne – Grabskoje puhastamine. Tegelikult polnud seal puhastada enam midagi, lahingud pidas maha 93 brigaad, kaotasid tanki ja BMP. Inimesed said surma. Meie lihtsalt kolasime ja vaatasime ringi – kogu lahing.
Järgmisel päeval liikusime Ilovaiskisse. Asulasse sisenemisel erilist lahingutegevust polnudki – meid saadeti ümbrust puhastama. Kolasime jälle ringi, siis laaditi meid BMP –sse ja viidi kooli Nr 14.
Järgmisel päeval formeeriti ründegrupp, aga üksus sai väga puudulikult komplekteeritud. Inimesi kohapeal ei jätkunud. Kes jõudis Kuteinikovoni, kes üldse ei ilmunud välja. Kool paiknes seal linna servas, põllu peal. Hiljem sellel põllul sõitsid tankid ja tulistasid meid….
Kui planeeriti rünnakut linna teisele osale (raudtee taga), siis isegi komandör rääkis, et inimesi on vähe. Juba hiljem, peale rünnakut, kui haavatud ära saadeti – sai selgeks, et tuleb taanduda. Ründasime, jõud ei olnud piisavad, kõik - pole mõtet siin inimesi hukutada.
Aga siis hakkasid meie juurde saabuma sisevägede pataljonid. Svitjaz, Herson jne. Olukorda see siis enam ei muutnud, hoopis separatistid haarasid initsiatiivi ja hakasid ründama. Meid nihutati Ilovaiski serva, Zelenoje külasse – seal oli 40 –nda pataljoni post. Esimest korda nägime VF sõdureid seal. Märgati meie lähedal vormis mehi, kes liikusid maastikul „õigesti“, katsid üksteist. Kanti ette roodukomandörile, too käsib – ärge tulistage, kuni teid ei tulistata – jälgige. Ärge paljastage oma positsioone. Aga mida seal enam jälgida, kui noid seal juba 30 läheneb?...
Separatistidel oli murdepunkt, kui varem sides kuulsime, et plaanivad lahkuda, siis nüüd olukord muutus. Palavaks läks. Naasime kooli ….(siin on mingi teksti viga – sai ilmselt haavata)…. pähe ja kätte ning mind viidi Mnogopoljesse. Hiljem transport enam ei liikunud – olime ümber piiratud. Läks sanitaride masin Mnogopoljest välja, aga seda juba tulistati. Järgmisel hommikul sõitis kolonn Ilovaiskist välja. Meiegi lahkusime Mnogopoljest, enne lahkumist saime miinipildujatule kaela. Siiani ei tea, miks meid tankist ei tulistatud. Teisi tulistati, aga meie pihta anti ainult käsirelvadest. Võib-olla sellepärast, et olime meedikute autos. 3 inimest said autos uuesti haavata. Seejärel lasti puruks meie ees sõitnud GAZ66. Kiirustasime edasi ja ma sattusin pat Donbass ridadesse.
Järgnes kaos… Inimesed olid kurnatud, 2 nädalat pidevaid lahinguid, suurtükituli, närvipinge, osad olid haavatud. Sisenesime Tšervonoselskojesse, hukkus Tur - roodukomandör, jäime juhita. Lermontov võttis juhtimise üle ja hakkas organiseerima kaitset, aga kõik käis väga kaootiliselt. Tšervonoselskoje - 5 maja ja 2km lagedat põldu ümberringi, edasi võsa. Meie neid ei näe, nemad aga süstemaatiliselt hävitavad meie tehnikat. Täielik häving.
Lermontovi rühm võitles, lõid külasse tunginud tankid rivist ja võtsid dessantnikud vangi. Muidugi olid Lermontov, Brest, Usatš kanged poisid. Hinnanud olukorda, Brest koos Usatš –iga sööstsid vasturünnakule, hävitasid 2 BMD –d koos venelastega. Ühe BMD lasevad põlema granaadiheitjast, teisel lasevad meeskonna käsirelvadest maha. Räägivad – meil on terve BMD, saatke keegi, kes juhtida oskab ja võitleme edasi.
Pugesin venelaste tanki ja proovisin seda käivitada. Lermontovi rühm võttis selle maha, aga tankil oli vaid auk sisse lastud – oleks saanud kasutada. Teise tanki olid nad täiesti põlema lasknud, seal moon lõhkes , torn vedeles kõrval. See aga oli pea terve. Ainult ei käivitu. Kahju et ma tankidest midagi ei jaga.
Toodi vangistatud venelasest mehaanik-juht, too proovis samuti käivitada ja seletas, et õhk on otsas. Starter on pneumaatiline ja seepärast ei tööta. No ok, kahur ju tulistab, kasutame. Venelane vastu, et akudel 15min töötab, aga torn pöördub siis väga aeglaselt. Peale selle oleme seisev märklaud – esimese lasu järel avatakse tuli. No üldiselt sülitasime sellele tankile.
Hiljem tulid venelased ligi, keegi karjus - andke tuld, keegi karjub - ärge tulistage. Oleks pidanud tulistama. Oleks pidanud tegema nagu Usatš. Aga meil oli 30 haavatut, nii et ei olnud see asi nii ühemõtteline. Haavatuid polnud millegagi aidata.
Ühesõnaga – algasid läbirääkimised. Jatšek viidi ära, otsustasid, et annavad end vangi. Kohtasin Jakuuti – see samuti rääkis, et anname alla. Nagu hiljem selgus Jakuut oli üks nendest, kes tuli välja. Ja siis tulid ligi pat Donbassi miinipildurid ja ütlesid – sul on 30s, me murrame välja. Otsusta. Ja ma läksin nendega. Rüüstasin tanki, leidsin apteegi, 2 vene passi ja läksin.
Liikusime vastupidises suunas, Saur-Mogila poole. Venelased eelkõige proovisid blokeerida seda suunda, kuhu me pidime algselt liikuma. Kui me lahkusime, siis venelased juba tulid külasse vaatama, mis nendest dessantväelastest sai, kelle me maha lasime.
Väga raske otsus oli minna eikuhugi. Aga me läksime. Ja jõudsime 4 päeva pärast Komsomolskisse. 80km jalgsi. Oli üks vene kuivtoidupakend 5 inimese peale. Vett ei olnud. Algul viskasime kiivrid ja soomusvestid ära, hiljem padrunid ja granaadid. Lihtsalt ei jõudnud kanda. Pataljon Donbassil tuli niimoodi piiramisrõngast välja 4 gruppi. Üks nendest koos Usatš –iga. Tema jõudis Starobeševosse, kus olid venelased sees, käis külma kõhuga poes, ostis sigarete ja sihvkasid ning läks omade juurde tagasi. Keegi läks Novoazonski suunas. Aga meie liikusime Komsomolskise.
Asulatest läksime mööda, kuna kartsime varitsusi. Nagu selgus siis õigesti tegime – üks grupp sattus nii varitsusele.
Kõigi nende 4 päeva jooksul käisid meie ees lahingud. Me ei jõudnud omadele järgi. Käisime Vene vägede tagalas ja lahingud liikusid meie ees. Lootsime, et meil ei tule niimoodi Dnepropetrovskini minna.
Olid utoopilised ideed ehitada „laevastik“ ja jätkata liikumist piki Kalmiust (jõgi). Hiljem aga tungisime kaevandusvalituses hoonesse, laadisime telefoni ja helistasime tuttavatele patriootidele. Kutt tuli Moskvitšiga, korjas meid peale ja tõi välja. Niimoodi lõppes meie nelja päevane retk Ilovaiskist.
Minu arvates on sõjaväe kõrgem juhtkond paljuski vastutav toimunu eest. Meid juhtis peamiselt Homtšak. Otseselt temasse suhtun ma siiski positiivselt. Aga need kes planeerisid selle „operatsiooni“ - on süüdi.
PS. Lesnik ei ole siiamaani ametlikult Ukraina armees. Ta on teise riigi kodanik, võitleja, kes tahab sõdida, aga kelle jaoks puudub mehhanism seda ametlikult teha. Aga minu isikliku arvamuse kohaselt sellised nagu tema ei oleks rindel tüliks. Ja ta tegelikult proovib saada Ukraina kodakondsust. Tahaks loota, et see post satub kellelegi silma…
Keegi kommentaarides teab, et loos esinev Usatš hukkus hiljem Mariuopoli all.
Ja siia juurde kaunistuseks veel üks video Ilovaiskis toona vangi langenud VF sõduritest.
https://vimeo.com/124764715
14-16 augustil toimus Kaliningradi oblastis kolmas Venemaa postintellektuaalide foorum teemal "Kafka ja Orwell". Seal esines raadiojaama "Ehho Moskvõ" peatoimetaja Aleksei Venediktov. Ta käis hiljuti USAs ja kohtus igasuguste mõttekodade meestega, kes Vene üle järele mõtlevad. Üks mõte oli minu jaoks uudne. Jutt käis sellest kellele on Ukraina segadused kasulikud. Minu jaoks ootamatu kolmas jõud oli rahvusvaheline narkokaubandus. Mariupoli ja Aazovski vahel on tegemist täiesti lahtise riigipiiriga. Sealt edasi on auklik Vene piir ja täiesti kaitsmatta Ukraina piir. Väidetavalt narkokaupmeestele hindamatu väärtusega logistiline ahel, mille lahti hoidmise nimel nad igati pingutavad.
Nagu taolistel kogunemistel viimasel ajal Venemaal kombeks saabusid mingil hetkel kasakad ja kukkusid viiendat kolonni sõimama, lööminguks siiski ei läinud.
Nagu taolistel kogunemistel viimasel ajal Venemaal kombeks saabusid mingil hetkel kasakad ja kukkusid viiendat kolonni sõimama, lööminguks siiski ei läinud.
Gäng hakkas Stanitsa Luganskit kell 21:30 tümitama suurematest torudest.
23:00 hakkas kostma ka käsirelvade tuld.
Боевики «ЛНР» совершают «плановый» обстрел Станицы Луганской
18.08.2015 23:07
Kel öösel igav, neile ajaviitelugemist/tõlkimist
Война на Донбассе - Россия отсчитывает дни
Сегодня, 22:36
Медведев в шоке – в «гуманитарных конвоях» в «ДНР» и «ЛНР» совсем нет лекарств
18 августа 2015, 22:22
Подполковник ВСУ Собко: Большинство жителей Светлодарска против размещения подразделений ВСУ в городе
Вчера 22:54
19 августа 2015, среда, 0:03
Американский журналист: Атака на Мариуполь станет началом полноценной войны
Мэр Мариуполя заверил, что прямая атака на город не пройдет
Сегодня, 22:59
Путин говорит, что хочет минимизировать потери, "с которыми мы придем к миру" в Украине
время публикации: 18 августа 2015, 23:00
23:00 hakkas kostma ka käsirelvade tuld.
Боевики «ЛНР» совершают «плановый» обстрел Станицы Луганской
18.08.2015 23:07
****************************************************************************************************Боевики «Луганской народной республики» с 21:30 совершают обстрел Станицы Луганской. Как сообщает informator.lg.ua местный житель, обстрел Станицы Луганской не прекращается. На 23:00 слышно стрелковое оружие и разрывы артиллерии калибром не менее 120 мм.
Напомним, что в ночь на 18 августа интенсивным обстрелам подвергались поселок Станица Луганская, село Валуйское и район железнодорожной станции Ольховая.
http://informator.lg.ua/?p=113327
Kel öösel igav, neile ajaviitelugemist/tõlkimist
Война на Донбассе - Россия отсчитывает дни
Сегодня, 22:36
Ростислав Ищенко, президент Центра системного анализа и прогнозирования, заявил о том, что на Донбассе скоро начнется война. По мнению эксперта, сложившаяся ситуация не может быть разрешена другими способами.
Ищенко считает, что боевые действия начнутся уже в конце августа. На текущий момент и Украина, и ее противники - Донецкая и Луганская народные республики - готовятся к вооруженному конфликту.
Представитель ДНР Денис Пушилин сообщил, что вооруженные силы республики готовы отразить атаку украинских силовиков и затем перейти в наступление. Пушилин также отметил, что варианты выхода из ситуации, которые может предложить Украина, боевиков не устраивают.
http://www.gogetnews.info/news/politics ... t-dni.html
Медведев в шоке – в «гуманитарных конвоях» в «ДНР» и «ЛНР» совсем нет лекарств
18 августа 2015, 22:22
Глава правительства России Дмитрий Медведев 13 августа на заседании Кабмина раскритиковал главу МЧС Владимира Пучкова за неэффективную работу его министерства по доставке гуманитарных конвоев в Донбасс.
Об этом сообщила в четверг пресс-служба правительства России.
Премьер потребовал от главы МЧС, чтобы при формировании конвоев с гуманитарной помощью учитывались потребности населения Донбасса в медикаментах и вакцинах. «Необходимо сделать все, чтобы нуждающиеся в помощи, в первую очередь инвалиды и ВИЧ-инфицированные, не испытывали недостатка в лекарственных препаратах», - подчеркнул он.
Глава правительства сообщил о катастрофической эпидемиологической ситуации в Донбассе. Отсутствие лекарственных препаратов, необходимых для лечения венерических заболеваний и прохождении ВИЧ-инфицированными антиретровирусной терапии в медицинских учреждениях «ДНР» и «ЛНР» приводит к распространению инфекций и эпидемий.
Дмитрий Медведев подчеркнул, что заявки представителей «ДНР» и «ЛНР» на получение гуманитарной помощи должны выполняться в полном объеме. При этом премьер предостерег чиновников от использования санкционных товаров в качестве гуманитарной помощи.
В случае необходимости премьер готов «взбодрить» должностных лиц, ответственных за формирование и отправку гуманитарных конвоев.
http://society.puls.kiev.ua/in_world/345206.html
Подполковник ВСУ Собко: Большинство жителей Светлодарска против размещения подразделений ВСУ в городе
Вчера 22:54
По словам подполковника Вооруженных сил Украины Сергея Собко, пророссийские боевики обстреливают мирное население Донбасса, чтобы настроить людей против военнослужащих ВСУ.
При помощи регулярных обстрелов населенных пунктов Донбасса в некоторых случаях боевикам удается настроить местное население против военнослужащих Вооруженных сил Украины (ВСУ). Об этом в эфире телеканала "112 Украина" заявил подполковник ВСУ Сергей Собко.
"Однозначно с целью провокации (боевики обстреливают жилые кварталы населенных пунктов. – "ГОРДОН"), однозначно с целью настроить местное население против подразделений ВСУ, и в принципе, это им удается", – отметил Собко.
По его словам, большинство жителей города Светлодарск Донецкой области выступают против размещения там подразделений украинских военных. "Уже длительное время прошло, те населенные пункты, вблизи которых мы размещены, на 60–70% нас поддерживают, 30% остаются против нашего пребывания там. Есть такие населенные пункты, где большинство населения против размещения подразделений Вооруженных сил, такие как Светлодарск, например", – добавил подполковник.
Во вторник, 18 августа, в зоне проведения антитеррористической операции на востоке Украины пророссийские боевики снизили количество обстрелов позиций ВСУ.
http://gordonua.com/news/society/Podpol ... 94691.html
19 августа 2015, среда, 0:03
Американский журналист: Атака на Мариуполь станет началом полноценной войны
Взять Мариуполь без явного вмешательства России невозможно.
Об этом пишет международный корреспондент в The Daily Signal (перевод - Новое время). Приводим текст статьи полностью:
- Поздним воскресным вечером в центре Мариуполя снова слышны раскаты артиллерии. Мигающие огни над крышами домов выглядят, как молния, а звучат, как гром. Тем не менее, опытное ухо легко отличает артиллерию от грома. Артиллерия грохочет короткими, высокими тройными импульсами. Прожив рядом с войной более года жители Мариуполя – индустриального города с 500-тысячным населением – легко улавливают эту разницу.
Воскресным вечером комбинированные российско-сепаратистские войска обстреляли из артиллерии и ракетных установок несколько маленьких сел в пригороде Мариуполя. Звуки взрывов были слышны примерно с 10 до 11 часов вечера.
В результате атаки были разрушены дома и погибли мирные жители. По состоянию на утро понедельника, местные власти сообщили о двух убитых мирных жителях и шести раненых. Кроме того, были повреждены более 50 домов. Украинские военные сообщили, что среди них нет ни убитых, ни раненных.
Местный новостной сайт 0629 написал: «Ребенок с разорванной стопой доставлен на машине скорой помощи в городскую больницу № 3. Двое других жителей - один без руки, а второй без ноги - направлены в городскую больницу № 4. Нескольким мирным жителям удалось дойти до больницы самостоятельно».
Позже СМИ написали о том, что вблизи обстрелянных районов найдено тело молодой женщины.
В целом атака была произведена из тяжелой артиллерии калибром до 152 мм, как сообщила украинская Национальная гвардия в этой области. Примечательно, что нападение произошло в воскресенье вечером в отдаленных районах Мариуполя, где можно избежать мостового перехода через реку Кальмиус, делящую Мариуполь на две части. Мост, через который пролегает современная трасса М14, был ареной длительной обороны Красной армии против немецко-фашистских захватчиков в 1941 году во время Второй мировой войны.
Комбинированным российско-сепаратистским силам для нападения на Мариуполь с близлежащего Широкино необходимо переходить через реку вдоль трассы М14, в то время как наступая немного севернее – к примеру, из Сартаны – можно обойти переправу и окружить город с севера.
Украинские военные и разведчики, размещенные в Мариуполе, говорят, что наступление комбинированных российско-сепаратистских сил, скорее всего, будет включать в себя нападение с севера с дальнейшим окружением города, что в случае успеха заставит украинские силы прижаться к Азовскому морю сродни отступлению под Дюнкерком.
Украинские военные окопались вокруг Мариуполя, они гораздо лучше укомплектованы и обучены, нежели год назад, когда они успешно отразили танковую атаку сепаратистов на окраине города в дни и часы, предшествующие первому перемирию, подписанному 5 сентября.
Один украинский солдат, который говорит на условиях анонимности, отмечает, что взять Мариуполь «невозможно». «Украинская армия готова бороться, многие готовы умереть, - говорит он. – Если сепаратисты решатся атаковать, это будет настоящая война».
Жизнь как обычно
В понедельник утром жизнь в Мариуполе уже текла своим чередом, подчеркивая закаленность населения этого приморского промышленного города, который находится под угрозой войны больше года.
В воскресенье вечером за несколько часов до смертельных обстрелов обстановка в городе была праздничная. В городском парке, из которого открывается вид на Азовское море, семьи играли в игры, пары гуляли с детскими колясками, а дети катались на велосипедах и роликах. Крупные песчаные пляжи на Азовском море были заполнены загорающими.
Война напомнила о себе, как гром среди ясного неба. Хотя по их поведению в это трудно поверить, но в частных беседах местные жители признают, что они боятся. У многих в автомобилях есть пистолеты, упакованные вместе с одеждой и важными документами на тот случай, если придется убегать.
Взрывоопасная ситуация
Воскресный обстрел вблизи Мариуполя был последним свидетельством недавней эскалации боевых действий в Восточной Украине, которая длится больше недели. Украинский спикер АТО заявил, что происходят самые наряженные боевые действия за более, чем шесть месяцев с начала февральского перемирия.
В интервью газете Sunday министр иностранных дел Германии Франк-Вальтер Штайнмайер заявил, что «ситуация на востоке Украины является взрывоопасной». «Многое поставлено на карту, - добавил он. - Если обе стороны конфликта не вернутся к мирному процессу, новая спираль военной эскалации может вспыхнуть в любой момент».
Эскалация военных действий подтолкнула жителей Мариуполя выступить против предложения президента Украины Петра Порошенко установить 30-километровую «буферную зону» вдоль линии соприкосновения между украинскими и комбинированными российско-сепаратистскими силами. Особенно они боятся ухода украинских сил из Широкино, как части большого плана демилитаризации. Также жителей города беспокоит вопрос дальнейшего передвижения, ведь Мариуполь находится посредине предполагаемой «буферной зоны».
Порошенко, в свою очередь, откинул обвинения в том, что он готов сдать Мариуполь. Буферная зона не включает в себя Мариуполь, - сказал он. – Все подразделения остаются на своем месте. Отводятся только тяжелая артиллерия и РСЗО, которые будут возвращены в случае эскалации конфликта».
Взять Мариуполь без явного вмешательства России (например, поддержки с воздуха) было бы большой проблемой для комбинированных российско-сепаратистских сил. Тем не менее, этот город, по мнению некоторых экспертов, остается основной их целью.
«Любое наступление в юго-восточной Украине, вероятно, будет гораздо сложнее для россиян, нежели те, которые произошли в прошлом году. Украинцы яростно готовились к дальнейшим действиям России после битвы под Дебальцево», - сказал аналитик национальной безопасности, который живет в Киеве, Эндрю Финк.
На следующий вечер
Вечером в прибрежном кафе спокойно. Над Азовским морем бушует очередной шторм. Ветер с моря шевелит ветви деревьев.
Под кафе расположена дорога, ведущая вдоль берега. Иногда кажется, что гул проносящихся машин – это отзвуки артиллеристской стрельбы, и в голове на мгновение проносится мысль: «Неужели опять началось?».
http://www.charter97.org/ru/news/2015/8/18/165200/
Мэр Мариуполя заверил, что прямая атака на город не пройдет
Сегодня, 22:59
По его словам, у боевиков нет сил для полномасштабного наступления
Вокруг Мариуполя Донецкой области надежные оборонительные рубежи, прямая атака на город не пройдет. Об этом в эфире телеканала "112 Украина" заявил городской голова Мариуполя Юрий Хотлубей.
"У нас создана линия рубежей, помимо тех, что осенью мы выстроили, то сейчас три линии опорных пунктов… Оборонительные рубежи у нас достаточно надежные, и прямая атака на город совершенно не пройдет", – отметил он.
Хотлубей подчеркнул, что Мариуполь готов отбивать полномасштабное наступление на 100% . "Но полномасштабное наступление нереально, у боевиков так называемой "ДНР" сил для этого нет", – уверен мэр города.
Ранее сообщалось, что батальон Национальной гвардии "Донбасс" обустроит дополнительные контрольно-пропускные пункты на второй линии обороны Мариуполя.
http://www.segodnya.ua/regions/donetsk/ ... 41935.html
Путин говорит, что хочет минимизировать потери, "с которыми мы придем к миру" в Украине
время публикации: 18 августа 2015, 23:00
Российский президент Владимир Путин считает, что в нынешнем обострении ситуации на Донбассе виноваты не боевики, а власть Украины.
Об этом во вторник 18 августа он заявил журналистам в аннексированных Россией украинском Крыму, сообщает РИА "Новости".
"К сожалению, мы сегодня наблюдаем эскалацию, и вина за это лежит на ополченцев, она на противоположной стороне", - заявил он.
"Надеюсь, что к открытым прямых крупномасштабных столкновений дело не дойдет. Что касается соглашения" Минск-2 ", то, считаю, что никакой другой альтернативы для урегулирования ситуации нет, и в конечном итоге, безусловно, мир восторжествует. Наша задача в том, чтобы минимизировать потери, с которыми мы придем к этому миру ", - добавил он.
Путин находится в оккупированном Крыму с понедельника 17 августа. Сегодня он нырял в батискафе на дно моря, чтобы посмотреть на затонувший корабль - во время погружения российскому президенту показали недавно найден затонувший античный корабль с амфорами. Путин погружался сам, хотя премьер РФ Дмитрий Медведев и приехал с ним на причал, но погружаться в галер не стал и остался на катере.
На видеоролике, сделанном LifeNews, можно заметить, что в батискафе вместе с президентом РФ находился еще и диспетчер. Перед погружением четыре человека, расположились по краям машины, наблюдали за тем, чтобы она не перевернулась на бок. Уже во время погружения Путин пообщался не только с диспетчером, но и с Медведевым. "Владимир Владимирович, добрый день, это Медведев", - представился глава российского правительства президенту.
Кроме того, Путин заявил, что не будет комментировать заявление президента Украины Петра Порошенко о том, что визиты на временно оккупированный полуостров должны согласовываться с Киевом.
"Нет, я ничего не комментирую, потому что будущее Крыма определили люди, которые живут на этой территории. Они проголосовали за воссоединение с Россией. Все. Точка", - заявил он.
Кроме украинского темы, Путин с Медведевым обсудили тему экономики и курса рубля, передает NEWSru.com. "Я знаю, что правительство уделяет этому первостепенное внимание и значение, и вот мы только что обсуждали это с Дмитрием Анатольевичем Медведевым - он остался на катере, - сейчас только что говорили", - рассказал Путин и призвал россиян не переживать за экономику страны, поскольку правительство занимается ей в каждый час режиме.
Российский президент не стал раскрывать, где он останавливается в Крыму во время своей рабочей поездки. "Секрет", - ответил он на соответствующий вопрос.
Завтра, 20 августа, Путин посвятит свой третий день рабочего визита в аннексированного Крыму обсуждению вопросов безопасности, передает "Криминформ".
"Завтра у нас здесь еще один рабочий день Будем говорить с коллегами, руководителями силовых ведомств, местными и федеральными. Поговорим по вопросам, входящим в их компетенцию", - проанонсировал он.
Как сообщалось ранее, президент Украины Петр Порошенко уже назвал этот визит вызовом для цивилизованного мира и продолжением сценария нагнетания ситуации.
МИД Украины выразил решительный протест в связи с несогласованным с Украиной визитом высшего руководства РФ на территорию Автономной Республики Крым.
http://www.newsru.ua/world/18aug2015/poteri_putina.html
Jälgin seda Moskva ülikooli professorit, infosõja õppejõudu
https://www.facebook.com/permalink.php? ... age_bubble
Ei hinda uut pealetungi mõttekaks aga käib välja, et 01.september võib pihta hakata tehnika ja puhkajate väljavedu Ukrainast ning sõjapealik Girkini tervise ja julgeoleku eest kantakse viimasel ajal vägagi hoolt.
https://www.facebook.com/permalink.php? ... age_bubble
Ei hinda uut pealetungi mõttekaks aga käib välja, et 01.september võib pihta hakata tehnika ja puhkajate väljavedu Ukrainast ning sõjapealik Girkini tervise ja julgeoleku eest kantakse viimasel ajal vägagi hoolt.
А на самом деле после 1 сентября может начаться плановый вывод "отпускников" с техникой.
Да, и еще: бывшие сослуживцы стали проявлять трогательную заботу о здоровье и безопасности известного полевого командира.
UKR on tugevdanud rinnet 850 miljoni grivna ulatuses. Video.
Украина укрепила линию фронта на 850 млн грн (ТВ, видео)
Kokkuvõtte peamistest sündmustest ATO tsoonis.
Päevade kaupa kuni 9.juulini loetletud kõik põhisündmused.
Kopin siia ainult 18.augusti.
Хроника событий в зоне АТО на Донбассе: главные подробности
18 августа, 23:50
********************************************************************************************
3 vidiot kah.
Gäng viis läbi mastaapsed tankiõppused.
Террористы провели масштабные танковые учения (ВИДЕО)
19/08/2015 - 0:11
Putin räägib, mida ta tahab, et meie arvaksime sellest, mida tema arvab Dommbasstaanist
Путин сказал, что думает о ситуации на Донбассе (ВИДЕО)
Сегодня, 00:00
Olukorrast Pervomaiskis.
Ситуация в Первомайском: люди прячутся в подвалах. ВИДЕО
2015-08-19 00:10:00
Украина укрепила линию фронта на 850 млн грн (ТВ, видео)
На трех линиях обороны в зоне АТО построили 268 опорных пунктов, каждый из которых - маленький городок.
http://infokava.com/27005-ukraina-ukrep ... video.html
Kokkuvõtte peamistest sündmustest ATO tsoonis.
Päevade kaupa kuni 9.juulini loetletud kõik põhisündmused.
Kopin siia ainult 18.augusti.
Хроника событий в зоне АТО на Донбассе: главные подробности
18 августа, 23:50
Хрупкое перемирие, объявленное 15 февраля, с переменным успехом держится до сих пор.
Перемирие на Донбассе, объявленное 15 февраля, нарушалось боевиками тысячи раз, но жестокие обстрелы украинских позиций сменяются относительным затишьем.
Вашему вниманию — хроника главных событий из зоны АТО:
Во вторник, 18 августа,
В ОБСЕ рассказали об обстреле боевиками Сартаны: били из "запрещенных" пушек.
В Краматорске поймали "Кабана" и "Малого": боевикам ДНР грозит до 8 лет тюрьмы.
Боевики снизили число обстрелов: под Донецком продолжают провоцировать силы АТО.
Выжить в Иловайске, уцелеть в аэропорту и гасить сепаров: рассказ волонтера о скромных героях АТО.
Провокация "мусорных" боевиков под Артемовском: накрыли мирных жителей из миномета.
Лукашенко опасается боевиков с Донбасса: приказал усилить границу с Украиной.
Путин в оккупированном Крыму спустился на дно моря и обвинил Украину в обстрелах на Донбассе.
Под Станицей взорвали железнодорожное полотно: сошел с рельсов поезд с углем.
Боевики ДНР снова сорвали обмен пленными "13 на 13".
Украинская армия получила партию отремонтированных "Булатов" из зоны АТО.
Выжить в Иловайске, уцелеть в аэропорту и гасить сепаров: рассказ волонтера о скромных героях АТО.
У Порошенко рассказали о новых провокациях боевиков, погиб военный: карта зоны АТО.
Обстрел поселка под Мариуполем: количество жертв возросло.
Подпольщики предупредили: боевики ДНР готовят провокацию и хотят оболгать Украину.
Разведка перехватила разговор россиян: мы на такое не подписывались, никто не говорил, что укры так воюют.
В штабе АТО раскрыли сценарий боевиков: хотят "помощи" России.
Наемники меньше провоцировали силы АТО, но били из "запрещенного" оружия.
Генсек ООН о Донбассе: спираль насилия не должна раскрути.
http://glavred.info/politika/hronika-so ... 26579.html
********************************************************************************************
3 vidiot kah.
Gäng viis läbi mastaapsed tankiõppused.
Террористы провели масштабные танковые учения (ВИДЕО)
19/08/2015 - 0:11
Боевики бандформирования сепаратистов “Восток” организовали танковые и БМП учения.
Видео публикует ИНФОРМАТОР.
Воспользовавшись перемирьем террористы проводят “обучение новобранцев”. В процессе обучения задействовано несколько танков и БМП. Один из танкистов-сепаратистов так прокомментировал учения: “Пацаны рады и покататься, и пострелять”.
Как сообщалось ранее, сепаратисты утюжат украинские позиции танками.
http://www.informator.su/terrorystyi-pr ... yya-vydeo/
Putin räägib, mida ta tahab, et meie arvaksime sellest, mida tema arvab Dommbasstaanist
Путин сказал, что думает о ситуации на Донбассе (ВИДЕО)
Сегодня, 00:00
Президент России Владимир Путин после погружения в батискафе на дно Черного моря ответил журналистам на вопрос о ситуации в Донбассе.
«Ополчение Донбасса предложило отвести всю боевую технику калибром менее 100-мм. К сожалению, противная сторона этого не сделала, а, наоборот, по имеющимся у нас данным, концентрирует там свои подразделения, в том числе усиленные боевой техникой. Надеюсь, что открытых прямых крупномасштабных столкновений не произойдет. Что касается соглашений "Минск-2" – никакой другой альтернативы для урегулирования ситуации нет. И в конечном счете "Минску-2" альтернативы нет. В конечном счете мир восторжествует. Наша задача – в том, чтобы минимизировать потери, с которыми мы придем к этому миру», – сказал Путин.
Ранее сегодня боевики сообщили, что войска приведены в полную боевую готовность - на случай возможного наступления украинских войск. В ДНР ждут атаки каждую минуту.
http://www.gogetnews.info/news/politics ... video.html
Olukorrast Pervomaiskis.
Ситуация в Первомайском: люди прячутся в подвалах. ВИДЕО
2015-08-19 00:10:00
Несколько дней назад Первомайское было обстреляно из "Градов". Людям приходится прятаться в подвалах. Инфраструктура в селе разрушена, в частности, школа не подлежит приему детей в сентябре.
http://novosti-n.org/ukraine/read/100977.html
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
UKR STV on suutnud viimasel paaril päeval suruda maha gängi STV.
Kohati praktiliselt täielikult.
На фронте произошел перелом
Girkinstrelkin kutsub Putjat üles alustama pealetungi. (VIDEO)
Стрелков призывает Путина начать наступление (Видео)
Hilisõhtused teated ca 22:40 - 22:55
Gäng tümitab miinipildujatest Donetskit.
DL täristavad raskekuulipildujad.
Marinka-Aleksandrovka - käib andmine käsitulirelvadest.
Dokutšaevsk - STV tümitab
Stanitsa Lugansk - STV ja MP tuli
Террористы из минометов обстреливают Донецк
18/08/2015 - 23:54
UKR partisanid jälle tegutsevad. Öösel.
Ja jagavad ka kohe operatiivinfi.
Партизани знищили бронетехніку в тилу окупантів, – лідер групи «Тіні»
середа 19 серпня, 2015, 00:20
MUU
Обстрелы вокруг Донецка. Люди прячутся в бомбоубежищах (Видео)
http://nua.in.ua/novosti/ukraina/obstre ... hax-video/
Бойові будні у Пісках (відео)
http://www.radiosvoboda.org/media/video/27196068.html
Боевик «ДНР» признался, что воевал за деньги и еду (Видео)
http://nua.in.ua/novosti/ukraina/boevik ... edu-video/
Kohati praktiliselt täielikult.
На фронте произошел перелом
Силы АТО подавили у горловских террористов тягу к артдуэлям
«Горловка, Донецк, Луганск – тишина»
В вечерней сводке пресс-центра АТО Горловка и ее окрестности не вспоминалась, что является свидетельством относительного спокойствия.
В отличие от Мариуполя: спикер АТО Анатолий Стельмах рассказал про обстрел террористами украинских позиций в Широкино из 120-миллиметровых минометов и гранатометов; а Богдановку на Старогнатовском плацдарме ДНР накрывала огнем 122-мм гаубиц.
Тем не менее, стреляли и под Горловкой. По данным пресс-секретаря сектора «С» Владислава Волошина, из 82-мм минометов ДНР обстреляла украинские позиции у Зайцево.
Пресс-офицер украинской стороны СЦКК Руслан Семенюк рассказал больше. Огонь из 82-мм миномета, установленного на мусоровозе, ДНР вела в течение 20 минут: «… На позиціях НЗФ українські спостерігачі помітили особу з відеокамерою, яка здійснювала зйомку. Усвідомлюючи замовний та провокативний характер цього обстрілу, українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали...»
И напрасно. Ведь с одной стороны отсутствие ответки в такой ситуации провоцирует террористов и в дальнейшем прикрываться телекамерами. С другой – мусоровоз все равно создал провокацию: не дождавшись ответки сил АТО, боевики сами обстреляли контролируемую ДНР часть Зайцево. Когда загорелся как минимум один жилой дом, мусоровоз прекратил огонь и уехал. Зато приехали российские СМИ и ОБСЕ…
Но этот инцидент совершенно не нарушил растерянность жителей Горловки в соцсетях, удивленных если не пораженных отсутствием артиллерийских обстрелов второй вечер подряд (мелкая и отдаленная стрельба не в счет):
«Что вообще происходит? Второй день тихо. Странно даже уже».
«Горловка, Донецк, Луганск – тишина».
«Второй день тихо. Вас не напрягает?»
«Сегодня людей с работы раньше по домам отпустили, техники нагнали в город еще больше. По росТВ прогнозируют жару к 24 августа».
«Больше суток — весьма тихо. Утешает, что это — лишь затишье перед бурей! (не шутка!) Надеюсь, нашей (!) бурей!» (пишет украинский патриот Александр Темнов)
«Хорошо, когда тихо. Конечно, у нас не совсем тихо, но на самом деле достаточно спокойно».
«Со Строителя видно вспышки на юге. Далеко, не Горловка. Не слабо лупят».
«Знову з кулемета по МКС» (скорее всего, ДНР пытается сбить украинский беспилотник.)
http://real-vin.com/%D0%BD%D0%B0-%D1%84 ... 0%BE%D0%BC
Girkinstrelkin kutsub Putjat üles alustama pealetungi. (VIDEO)
Стрелков призывает Путина начать наступление (Видео)
Известный сепаратист раскритиковал политику главы РФ.
Об этом сообщает ИНФОРМАТОР
“Штаб Движения “Новороссия” записал обращение Игоря Стрелкова о ситуации в Новороссии. Это обращение адресовано в первую очередь к людям, участвующим в принятии решений по “украинскому вопросу” в российской политике. Общий смысл выступления Стрелкова – поражение России”
http://kriminal.tv/news/strelkov-priziv ... video.html
Hilisõhtused teated ca 22:40 - 22:55
Gäng tümitab miinipildujatest Donetskit.
DL täristavad raskekuulipildujad.
Marinka-Aleksandrovka - käib andmine käsitulirelvadest.
Dokutšaevsk - STV tümitab
Stanitsa Lugansk - STV ja MP tuli
Террористы из минометов обстреливают Донецк
18/08/2015 - 23:54
Вооруженные сепаратисты продолжают уничтожать инфраструктуру Донбасса.
Об этом передает ИНФОРМАТОР со ссылкой на источник с места событий.
Сообщение от местных жителей: “Донецк. Ведут минометный обстрел Старомихайловки. Аэропорт: стрелковый бой (к/к пулеметы) Марьинка-Александровка: стрелковый бой. Докучаевск. с 22:40 ведутся артиллерийский обстрел.
Горловка. На окраинах наблюдается движение.
Луганское направление. С 22:55 Станица Луганская – район памятника “Князю Игорю”: бой с применением артиллерии и минометов.”
Сообщение от мирного жителя: “В Харцызске очень слышно, стены и пол дребезжат.” спасают?”
Как передавалось ранее, жители поселка Молодежный не ночуют в домах из-за обстрелов.
http://www.informator.su/terrorystyi-yz ... t-donetsk/
UKR partisanid jälle tegutsevad. Öösel.
Ja jagavad ka kohe operatiivinfi.
Партизани знищили бронетехніку в тилу окупантів, – лідер групи «Тіні»
середа 19 серпня, 2015, 00:20
Партизаны уничтожили бронетехнику в тылу оккупантов, - лидер группы «Тени»
Российско-террористические войска так называемой «ДНР» продолжают нести ночные потери от деятельности партизанского движения. Лидер партизанского движения «Тени» Александр Гладкий сообщил через соцсети статистику потерь боевиков в тылу оккупированной территории.
На страницах своего Facebook Гладкий отметил статистику за последние ночи: в Петровском районе города Донецка было ликвидировано семь танков, три самоходные установки САУ и девять пушечных расчетов российско-террористических групп. Также сообщается об уничтожении морга с сепаратистами, «попутно» в районе полигона в Плохой Балке. Главной целью партизан было уничтожение техники на полигоне.
У поселка Александровка террористы потеряли один «Град», две самоходные установки САУ. На терриконах вблизи Марьинки боевики потеряли три БТРа. Склад боеприпасов, что находится в этом районе, не пострадал.
Alexandr Gladky
"Блуждающий танк" - это уже признанная аллегория работы украинских подразделений в режиме минских соглашений.))
По данным разведки "Тени" за две ночи (14-15 и 15-16) "ротой "блуждающих танков"" были уничтожены в Петровском районе города Донецка семь танков и девять орудийных расчетов российских поганцев. Отработали "бродяги" отлично, даже корректировка не понадобилась. Хотя пришлось чуть подправить после разноса вдрызг морга с ватниками в районе сепарского полигона на Дурной Балке.
"В районе ставков пос.Александровка - 1град. Марьянка, террикон "крокодил" - 2 сау. Петровский район - 7 танков, 3 сау, 6 орудий. Червоногвардейский район Макеевки - отработали по складам, но склады целые. Попали в три БТР. По людям неизвестно."
Слава Украине
http://zik.ua/ua/news/2015/08/19/partyz ... ini_617329
MUU
Обстрелы вокруг Донецка. Люди прячутся в бомбоубежищах (Видео)
http://nua.in.ua/novosti/ukraina/obstre ... hax-video/
Бойові будні у Пісках (відео)
http://www.radiosvoboda.org/media/video/27196068.html
Боевик «ДНР» признался, что воевал за деньги и еду (Видео)
http://nua.in.ua/novosti/ukraina/boevik ... edu-video/
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=72241457
..see väike artikkel ei ole just teemasse aga sealt käib läbi vägagi tähelepanuväärne Krimmi okupeerimast puudutav infokild
..see väike artikkel ei ole just teemasse aga sealt käib läbi vägagi tähelepanuväärne Krimmi okupeerimast puudutav infokild
Tuleb välja, et Igor on (enda väitel) teeninud varem sõjaväe vastuluures GRUs. Viibinud operatsioonidel Tšetšeenias ja Dagestanis. Süürias. Oskab inimesi üle kuulata. Ta räägib aga, et Krimmiga sai tal mõõt täis. Tema kaaslased aitasid läbi viia erioperatsiooni, tema aga kirjutas raporti ning lahkus teenistusest.
Igor kõneleb, et operatsiooni valmistati pisiasjadeni ette pikalt: näiteks oli vaja veenda krimmitatarlasi. Selleks saatis Ramzan Kadõrov sinna Tšetšeeniast spetsialistid nagu temagi – et muslimitega omavahel asjad selgeks rääkida.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Aga kas Venemaa tõesti juhuseid usub? GRU endine töötaja kuskil Petseris Eesti ajakirjanikule Kohveri teemal võimukriitiliselt südant puistamas?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ukraina sõduritele pakutakse peale lahingus osalemist ja saadud psüh traumade ravuimiseks nn koerte teraapiat
http://uatoday.tv/society/therapy-dogs- ... 77535.html
Vägagi hea meetod
Jätk eelmisele intervjuule
http://www.defensenews.com/story/defens ... /31160461/
US Army Europe's Lt. Gen. Ben Hodges
Tsitaat:
"Q. What has the US learned from the Ukrainians?
Siin pikem jutt Ukraina kindlustustest mida eespool oli juba mainitud
http://censor.net.ua/photo_news/348212/ ... toreportaj
A.What we have learned from them is what it is like, the amount of jamming capability from distance as well as types that the Russians have employed. The Russians continue to develop their conventional, high-end, electronic warfare capability. It is something that we used to do but over the last 10 years or so have been focused on the terrorism, counter-insurgency, and that sort of signals intelligence, while the Russians continued further down the road of high-powered jamming. They can bring down UAVs; they can make it difficult to communicate. So that is something that we have an opportunity to learn from them. Now that UAVs are ubiquitous, it changes a little bit how you avoid detection from the enemy so you do not get hit with their long-range rocket and long-range artillery"
Kõrgendiku 307,5 lahingutest läbi osavõtjate pilgu
https://m.censor.net.ua/resonance/34093 ... uchastnika
http://uatoday.tv/society/therapy-dogs- ... 77535.html
Vägagi hea meetod
Jätk eelmisele intervjuule
http://www.defensenews.com/story/defens ... /31160461/
US Army Europe's Lt. Gen. Ben Hodges
Tsitaat:
"Q. What has the US learned from the Ukrainians?
Siin pikem jutt Ukraina kindlustustest mida eespool oli juba mainitud
http://censor.net.ua/photo_news/348212/ ... toreportaj
A.What we have learned from them is what it is like, the amount of jamming capability from distance as well as types that the Russians have employed. The Russians continue to develop their conventional, high-end, electronic warfare capability. It is something that we used to do but over the last 10 years or so have been focused on the terrorism, counter-insurgency, and that sort of signals intelligence, while the Russians continued further down the road of high-powered jamming. They can bring down UAVs; they can make it difficult to communicate. So that is something that we have an opportunity to learn from them. Now that UAVs are ubiquitous, it changes a little bit how you avoid detection from the enemy so you do not get hit with their long-range rocket and long-range artillery"
Kõrgendiku 307,5 lahingutest läbi osavõtjate pilgu
Viimati muutis will, 19 Aug, 2015 13:41, muudetud 3 korda kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: diesel ja 3 külalist