Venemaa majandus ja sanktsioonid I
Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid
Praeguste kurssidega: 600 rubla = 7,5 eurot.
3000 rubla: 37,5 eurot.
A.
3000 rubla: 37,5 eurot.
A.
Kui rubla kukub, siis peaks narvakate ülepiirikaubandus jälle hästi edenema.
Eesti pensioniga Narva tädi saab siis osta Ivangorodis leti lagedaks. Mingis mõttes tõstab see meie turvalisust: venelased on tegelikult raha peale maiad. Mäletan veel, kuidas 1998 aasta sügisel hakkas järsku iga suva moskvalane kangesti Eesti kroonidest lugu pidama...
Eesti pensioniga Narva tädi saab siis osta Ivangorodis leti lagedaks. Mingis mõttes tõstab see meie turvalisust: venelased on tegelikult raha peale maiad. Mäletan veel, kuidas 1998 aasta sügisel hakkas järsku iga suva moskvalane kangesti Eesti kroonidest lugu pidama...

tax-free Eestist ostetud kaubale vormistamine on kuluefektiivsem ja ostetud toit maitsvam. Hangitakse spravka sissekirjutusest Ivangorodi ja lunastatakse tuimalt tax-free tšekke. Sa tead et tegelane elab Eestis aga tõestad seda veenvalt, kuidas? Poed ka tundub et ei kontrolli mille alusel inimene infoletist taxfreed nõuab. Vähemalt niipalju kui ma Fama keskuse infoletist mööda minnes olen näinud, vahet pole kas küsijal on Vene passi kõrvale näidata Eesti elamisluba või Schengeni viisa.
Ja viimase suure Vene pühaderongkäigu ajal Narvas olid kõige suuremad Georgi lintidega vehkijad ja IIMS NL vormides eputajad tuttavad näod, igapäevased piiril edasi-tagasi sebijad.
Ja viimase suure Vene pühaderongkäigu ajal Narvas olid kõige suuremad Georgi lintidega vehkijad ja IIMS NL vormides eputajad tuttavad näod, igapäevased piiril edasi-tagasi sebijad.
Kui ninaesine lahjaks jääb on tüli kiire tõusma.
http://www.gazeta.ru/business/news/2015 ... 0787.shtml«Роснефть» обвиняет «Газпром» в монополизме
Eilses "Osoboje mnenies" tõdes Vladimir Rõžkov, et aastaga on venelaste palk kukkunud poole võrra. Kui enne Krimmi sündmusi oli statistiline keskmine 1200 dollarit, siis tänasel päeval on see vaid 500.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
See on ju puhas valuutakursi teema.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ja sellepärast tavavenelasele vähem valus???? Kui rõhuv enamus tarbekaubast ja toidust tuleb otse või kaude piiri tagant...??? Saade kuulamiseks...
http://echo.msk.ru/sounds/1607714.html
http://echo.msk.ru/sounds/1607714.html
Rõhuv enamus toidust ei tule piiri tagant. Tarbekaupade kohta ei tea. Kui sul on mõni allikas käepärast tarbekaupade kohta, oleksin väga huvitatud.
---
Majandusprognoosi on süvendatud:
Tuleb välja, et ka Eesti ajalehte lugedes võib targemaks saada. Ma sellest plaanist varem ei teadnudki:
---
Majandusprognoosi on süvendatud:
---Venemaa majandusministeerium avaldas uue prognoosi, mille kohaselt riigi sisemajanduse koguprodukt (SKP) väheneb sel aastal 3,3 protsenti, varasem prognoos oli 2,8 protsenti, edastas Dow Jones Newswires.
Tuleb välja, et ka Eesti ajalehte lugedes võib targemaks saada. Ma sellest plaanist varem ei teadnudki:
http://arvamus.postimees.ee/3305159/bur ... aa-lagunebUudistest kuuleb, et Venemaa valmistub rentima hiinlastele 49 aastaks suuri Baikali-taguseid maa-alasid. Praegu need Burjaatia koosseisu ei kuulu, ent on ajalooliselt olnud burjaatide asualad. Kuidas burjaadid kahe suure rahva tehingusse suhtuvad?
Rahvas, keda tuntakse burjaatidena, on tegelikult põhjamongolid. Meie jaoks on nii hiinlased kui ka venelased okupandid, ma ei karda seda sõna välja öelda. Kusjuures hiinlased on neist kahest hullemad. Nad on kavalamad, nad on jõhkramad. Vihavaen mongolite ja hiinlaste vahel on kestnud aastatuhandeid, Burjaatia maapiirkondades on esinenud juhtumeid, kus hiinlasi lihtsalt tapetakse.
Maade hiinlastele rentimine on esmakordne pretsedent ning ma ei kujuta ette, et nad 49 aasta pärast siit välja läheksid. Võib oletada, et Siberis toimuvasse suurte aladega kauplemisega on seotud ka korruptiivsed skeemid. Burjaatidele see ei meeldi, olen inimeste suust kuulnud väga radikaalseid arutlusi sel teemal, kuid seni pole selge, mis juhtuma hakkab ning mida inimesed selles osas ette võtavad.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Justkui tundub, et tasapisi on läinud Eesti lehtede venemaa olukorrast informeerimine kvaliteetsemaks ja nagu ka julgemaks
Ja noh, endiselt on veider tõdeda, et iga päev tuleb venemaalt vähemalt üks rahvusvaheline uudis või infokild, mis distantsilt vaadatuna teeb kokku aina kiireneva raudse eesriide ettetõmbamise kolina, sest iga järgmine suudab omal moel ületada eelmist.
http://maailm.postimees.ee/3305185/vene ... emaldamist
Ja noh, endiselt on veider tõdeda, et iga päev tuleb venemaalt vähemalt üks rahvusvaheline uudis või infokild, mis distantsilt vaadatuna teeb kokku aina kiireneva raudse eesriide ettetõmbamise kolina, sest iga järgmine suudab omal moel ületada eelmist.
http://maailm.postimees.ee/3305185/vene ... emaldamist
-
- Liige
- Kontakt:
http://inforesist.org/turchinov-inzhene ... v-ukrainu/
Väidetavalt siis Vene Keskpank olla teinud stressteste suurematele pankadele,kui ruublik maksaks 100-120 taala eest.
Väidetavalt siis Vene Keskpank olla teinud stressteste suurematele pankadele,kui ruublik maksaks 100-120 taala eest.
Tavavenelane on kahe halva vahel. Ühelt poolt Putini režiim, mis käib alla, aga teiselt poolt saab enamus tavavenkareid aru, et läänes oleksid nad veel mõttetumad ja mittevajalikumad kui Putini all.
Tavainimese hirm, ebakindlus ja alaväärsus lääne ees on see pidur, mis on mässamise ära hoidnud. Neid, kes läänes valutult hakkama saaksid, on kõigest käputäis - tohtrid, hambaarstid, itimehed, mõned treenerid, mõned õppejõud, mõned artistid...
Kui ühel hommikul oleks Vene riik liidetud näiteks Saksamaa külge, siis jääksid kümned miljonid kohe tööta. Võib-olla sadakondki miljonit. Tõsi, ega venelane tööd ei igatsegi, aga sellega kaasnevat prestiiži igatseb väga.
Nii ongi, et kuna tänapäeva ühiskonnas vajaminevaid töid eriti ei osata ja ka õppida pole tahtmist, siis tuhanded elavad seda välja sõdides. Et vaat, ma siiski olen keegi, suudan teile olla ebameeldiv!
Sellise ebakindluse ja alaväärsuse õhustikus ei ole 500 dollarit kuus kindlasti veel venelase kannatlikkuse piir. Ilmselt ka 300 ei ole. Sest liiga paljud aimavad: ega minul paremaks ei lähe, miks peaks lääne tüüpi ühiskonnas minusugust vajatama?
300 daala kuus muidugi kägistab kõvasti, kasvõi hambaravi eest ei saa enam maksta. Aga kuna söögiga pole priisata, siis hambad ei kulu ka väga
Tavainimese hirm, ebakindlus ja alaväärsus lääne ees on see pidur, mis on mässamise ära hoidnud. Neid, kes läänes valutult hakkama saaksid, on kõigest käputäis - tohtrid, hambaarstid, itimehed, mõned treenerid, mõned õppejõud, mõned artistid...
Kui ühel hommikul oleks Vene riik liidetud näiteks Saksamaa külge, siis jääksid kümned miljonid kohe tööta. Võib-olla sadakondki miljonit. Tõsi, ega venelane tööd ei igatsegi, aga sellega kaasnevat prestiiži igatseb väga.
Nii ongi, et kuna tänapäeva ühiskonnas vajaminevaid töid eriti ei osata ja ka õppida pole tahtmist, siis tuhanded elavad seda välja sõdides. Et vaat, ma siiski olen keegi, suudan teile olla ebameeldiv!

Sellise ebakindluse ja alaväärsuse õhustikus ei ole 500 dollarit kuus kindlasti veel venelase kannatlikkuse piir. Ilmselt ka 300 ei ole. Sest liiga paljud aimavad: ega minul paremaks ei lähe, miks peaks lääne tüüpi ühiskonnas minusugust vajatama?
300 daala kuus muidugi kägistab kõvasti, kasvõi hambaravi eest ei saa enam maksta. Aga kuna söögiga pole priisata, siis hambad ei kulu ka väga

See 49saks aastaks rentimise uudis on ju tegelikuses juba paar kuud vana ja ammuilma läbisahatud ning kulunud uudis. Ja Kriku, ma jään endiselt väite juurde, et rõhuv enamus venelaste toidulaua kattest on kas import või on toodetud importseadmestiku abil. Kusjuures see osa, mis nad ise toodavad, on hoomatavalt kallim kui läänest sisseveetu ja ja jääb lääne produktidele kvaliteedilt alla. Meenutagem siinkohal kasvõi kurikuulsaid palmiõli baasil toodetud "juustulaadseid" või "juustusisaldusega" tooteid. Ausalt, ma'i viitsi praegu viideteks tuhlama hakata, aga soovitan kuulata regulaarselt Ehho Moskvõ Ossoboje mnenie saateid, sealt saab idaaladel toimuvast üpris korraliku pildi kiirelt kätte
Huvitav arvamus Jakunini ja kremli sisepoliitika teemal, kus Savisaar on muudetud veel õnnetumaks kremli mängukanniks kui varem arvata oskasin.
http://arvamus.postimees.ee/3299061/and ... astamisele
Ei suutnud selle jagamist siin foorumis tuvastada.
http://arvamus.postimees.ee/3299061/and ... astamisele
Ei suutnud selle jagamist siin foorumis tuvastada.
Kui riigi sissetulekud enam kui 50% ulatuses sõltuvad energiakandjate müügist piiri taha ja nendesinaste hinda ei oska lähitulevikuski keegi kurat ennustada, siis ei saa vast sedasorti ennustusi liigtõsiselt võtta...Venemaa majandusministeerium avaldas uue prognoosi, mille kohaselt riigi sisemajanduse koguprodukt (SKP) väheneb sel aastal 3,3 protsenti, varasem prognoos oli 2,8 protsenti, edastas Dow Jones Newswires.

-
- Liige
Üks põhjus, miks ma ei usu Venemaa reservide väga head olukorda ja perspektiivi on see.
Majandusminister Uljukajev kapitali põgenemisest: "Sel aastal voolab Venemaalt välja 93 miljardit dollarit."
Rubla kursi langus küll päästab olukorda päris olulisel määral, aga valuutatulude vähenemine koos kapitali põgenemisega (mille suhtes esitatud prognoos on pigem tagasihoidlik) jälle võimendab jama.
http://lenta.ru/news/2015/08/25/outflow/
Mis puudutab neid majanduslanguse protsente, siis leidsin mingid andmed, et gaas ja nafta moodustasid 2011 30% Vene GDP-st, 65% ekspordist ja üle 50% eelarvetuludest (uuemaid usutavaid andmeid ei õnnestunud leida - 2011 oli veel suht normaalne aeg). Samas on eelmise suvega võrreldes nafta hind langenud laias laastus poole võrra ning gaas 25-40% (kusjuures gaas ei olnud 2011 veel nii kallis kui 2014). Ei arvuta ma kuidagi välja vaid 3% majanduslangust, kui reserve olulisel määral ei rakendata. No ei jagu.
Majandusminister Uljukajev kapitali põgenemisest: "Sel aastal voolab Venemaalt välja 93 miljardit dollarit."
Rubla kursi langus küll päästab olukorda päris olulisel määral, aga valuutatulude vähenemine koos kapitali põgenemisega (mille suhtes esitatud prognoos on pigem tagasihoidlik) jälle võimendab jama.
http://lenta.ru/news/2015/08/25/outflow/
Mis puudutab neid majanduslanguse protsente, siis leidsin mingid andmed, et gaas ja nafta moodustasid 2011 30% Vene GDP-st, 65% ekspordist ja üle 50% eelarvetuludest (uuemaid usutavaid andmeid ei õnnestunud leida - 2011 oli veel suht normaalne aeg). Samas on eelmise suvega võrreldes nafta hind langenud laias laastus poole võrra ning gaas 25-40% (kusjuures gaas ei olnud 2011 veel nii kallis kui 2014). Ei arvuta ma kuidagi välja vaid 3% majanduslangust, kui reserve olulisel määral ei rakendata. No ei jagu.
Viimati muutis Martin Peeter, 25 Aug, 2015 23:00, muudetud 4 korda kokku.
Dona nobis pacem!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Georges ja 6 külalist