Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
mart2
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas mart2 »

Kriku kirjutas:Jah, jutus on iva. Praegune pauk oli tõepoolest opositsiooni organiseerituna kuidagi mõttetu - ...
... või kui organiseerijad olnuks seotud valitsusega. Viimasel juhul peaks järgnema ulatuslik kampaania "Svoboda" ja PS vastu. Mida hetkel vist kuskilt ei paista.
Samas ei saa välistada (ja ise arvan just nii!), et igas võimalikus Ukraina äärmuslikus organisatsioonis on suure-naabri-karvane-käsi mõne "magava agendina", keda saaks sisemiste probleemide tekitamisks kasutada. Seekord ei läinud päris suureks verevalamiseks, aga kui oleks kaklemisega vedu võetud...?
Venemaal oleks pirakas "argument/tõend" selle kohta, et Ukraina on failed state ja nii edasi ...

Ka mulle tundub see kõige tõenäolisema versioonina
(by Borja)
Viimati muutis mart2, 02 Sept, 2015 14:21, muudetud 1 kord kokku.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

UKr analüütik: Minsk2 kokkuleppe juurde kuuluvad ka mitmed suusõnalised lepped, millest keegi midagi eriti ei tea ; Minsk2 formaat on ennast ammendanud ja edasisteks läbirääkimisteks on vaja moodustada suurem osalejate grupp a`la "Minsk3" (kaastata teiste maade spetse, poliitikuid jms, kes suudaksid seda mõjutada)
Ooo taevas.
Lepingud kehtivad ikka senikaua, kui osapooled nende täitmist tõsiselt võtavad.
Võib ju teha ka Minsk5 ja Minsk 20, kui Ukraina ei suuda sõjaliselt sepakate alasid tagasi vallutada ning Venemaa sanktsioonide all kokku ei kuku, ei muutuks midagi.
Küsimus on selles, et Kreml ei taha rahu ja kui Kreml juba tahab, pole kindel, et urkade režiim seda jällegi tahab.

Hiljutised lahkhelid UKR lääne-meelses tiivas on aga tõenäoliselt idanaabri eriteenistuste kätetöö, võimalik, et eelmäng järgnevale ofensiivile.
Oodatakse talv ära, siis saab hakata gaasiga tillitama ja nõrkuse hetkel tullaksegi tankidega uuesti.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mart2
Liige
Kontakt:

Fucs kirjutas:...
UKr analüütik: Minsk2 kokkuleppe juurde kuuluvad ka mitmed suusõnalised lepped, millest keegi midagi eriti ei tea ; ...
Sellisel tasemel suusõnalised kokkulepped, mida hiljem ei ole võimalik tõestada ja täitmist nõuda? Kõlab nagu vastu tuult kusemine ...
Isegi NLiit ja Saksamaa tegid oma Paktile salajased lisaprotokollid!
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

mart2 kirjutas:Seekord ei läinud päris suureks verevalamiseks, aga kui oleks kaklemisega vedu võetud...?
Ma ei tea, mulle tundub, et selleks ka oli 1 granaat kuidagi nõrk esitus.

Sellele oleks lihtne seletus - pallu see üks agendinärakas siis ikka neid mune seal oleks pilduda saanud? No ühe poetas see kääbik massi sees maha ja tõmbas siva uttu.. Minna aga välja mitme granaadi loopimise peale oleks ju selgelt enesetapumissioon.. Ning rohkem tegudevalmis agente kui üks ei pruukinud t_bladel seal käepärast olla :|
(by Borja)
mart2
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:
mart2 kirjutas:Seekord ei läinud päris suureks verevalamiseks, aga kui oleks kaklemisega vedu võetud...?
Ma ei tea, mulle tundub, et selleks ka oli 1 granaat kuidagi nõrk esitus.
Kui eesmärk oli (IMHO) suurem mäsu käima panna ja olukorda eskaleerida? Pinged ju olid juba õhus.
Rahvas mäletab Maidani ja kui nüüd korrakaitsjate närv poleks vastu pidanud? Sealt samm edasi ...
(P.S.rohkem granaate oleks kindlam tõend planeeritud tegevusekohta ja suurem oht organisaatorite väljaselgitamiseks)

Ja sealt edasi võikski jääda igaühele endale mõtlemiseks/järeldusteks (ning mina sel teemal lõpetan).
Tänan tähelepanu eest.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Nii.
Esimene uus nagistamine ja üks surnu UKR poolel täna hommikul, kui UKR patrull (voluntäärid, SBU töötajad, UKR dessantnikud jms) sõitis Lugandas gängi varitsusse. Gäng oli lisaks paigaldanud miinid patrulli teele ja töötas ka gängarite snaiper. Intsident toimus Slavjanoserbski ja Stšaste vahel Lobatševos ja tegemist oli väidetavalt salakaubanduse vastu võitlemise eriüksuse/patrulliga.

Террористы провоцируют бойцов ВСУ на Донецком направлении, - спикер АТО
02.09.2015 - 13:15
Сегодня утром, во время выполнения задания по борьбе с незаконным перемещением товаров через линию разграничения, во вражескую засаду попала наша мобильная группа в составе волонтеров, работников ДФС, СБУ, военнослужащих-десантников ВСУ. Как сообщил сегодня на традиционном ежедневном брифинге в УКМЦ спикер Администрации Президента Украины по вопросам АТО полковник Андрей Лысенко, это произошло неподалеку пос. Лобачево, что между Славяносербском и Счастьем. На пути следования группы были заложены мины, также работал вражеский снайпер. К месту боя оперативно прибыло подкрепление из состава военнослужащих ВСУ. Вследствие успешно организованной обороны противник отступил за Северский Донец. В ходе боевого столкновения погиб волонтер и сотрудник ДФС, 4 бойцов получили ранения.

«Вчера утром состоялся минометный обстрел украинских позиций у Счастье. Также вечером около 40 минут противник вел огонь из стрелкового оружия вблизи Крымского, что к северу от Бахмутской трассы.

В Станице Луганской, Золотом, Попасной и окрестностях вчера было тихо.

Вблизи с. Санжаровка, недалеко Светлодарска, вчера состоялась кратковременная вражеская провокация. Противник вел огонь из стрелкового оружия и гранатометов. У пос. Луганское, Горловки, Дзержинска и в г. Ясиноватая вчера было спокойно.

Вчера состоялась вражеская провокация между Авдеевкой и Спартаком. Боевики в течение получаса вели огонь из стрелкового оружия и гранатометов. В Песках, Опытном и Красногоровке боевые действия не велись.

В Марьинке враг также 1 раз применил стрелковое оружие, ведя огонь из соседнего пос. Александровка. К югу от Марьинки до самого Азовского моря вчера было тихо.

Вчера в зоне АТО было зафиксировано 3 полета беспилотников противника.

За прошедшие сутки в результате боевых действий погибших среди украинских военнослужащих нет, 1 – был ранен в с. Крымское Новоайдарского района Луганской области», - сообщили в УКМЦ.
http://sprotyv.info/ru/news/kiev/terror ... spiker-ato
Расстрел мобильной группы на Луганщине квалифицирован как теракт
02.09.2015 - 16:00

По факту вооруженного нападения боевиков на украинскую мобильную группу по борьбе с контрабандой на Луганщине возбудили уголовное производство по статье «Террористический акт».

Об этом сообщили в отделе связей с общественностью ГУ МВД Украины в Луганской области.

«Данный факт внесен в ЕРДР и квалифицирован по ч.3 ст.258 УК Украины «Террористический акт», - подчеркивается в сообщении.
http://sprotyv.info/ru/news/kiev/rasstr ... kak-terakt
Samal teemal mõttearendus maffiast, salakaubast jms....
Борцов с контрабандой под Счастьем террористы убили в отместку и по наводке кого-то из офицеров ВСУ?
http://real-vin.com/%D1%81%D1%82%D0%B0% ... 1%83%D1%81

UKR OSINT "Informnapalm" on välja nuhkinud, et Dommbasstaanis asuvad VF uued raadioluure süsteemid "Торн"
Новейшие российские комплексы радиоразведки "Торн" найдены на Донбассе
02 сентября, 15:40
В хoдe OSINT-paзвeдки были oбнapужeны фoтo coвpeмeннoгo poccийcкoгo кoмплeкca paдиopaзвeдки "Тopн" нa бaзe aвтoмoбиля КaмАЗ.

Об этoм cooбщaeт Цeнзop.НЕТ co ccылкoй нa издaниe InformNapalm.org. Мecтo фoтo идeнтифициpoвaнo пo aдpecу: Дoнeцк, ул. Взлeтнaя, 11a - этo мнoгoэтaжный дoм, кoтopый ужe paзpушeн и pacпoлoжeн вoзлe aэpoпopтa гopoдa Дoнeцк. Инфopмaции в oткpытых иcтoчникaх oб этoм кoмплeкce oчeнь мaлo, в ceти ecть тoлькo oднo фoтo этoгo кoмплeкca для cpaвнeния.

А вoт, чтo cooбщaют Вecти.ru пpo кoмплeкc "Тopн" в 2013 гoду: " Спocoбeн пoчувcтвoвaть пpoтивникa нa paccтoянии дo 2 тыcяч килoмeтpoв. " Кaмaз кoмплeкca paдиopaзвeдки "Тopн" нa фoнe paзpушeннoгo дoмa, кoтopый cлужит кaк щит для poccийcкoй apмии нa Дoнбacce. Тaкжe видeн тaнк c нaдпиcью "coмaли" и дpугaя poccийcкaя вoeннaя тeхникa c гopaми бoeпpипacoв.
Pikemalt koos piltide jms siin: https://informnapalm.org/12200-kompleks ... y-torn-dap
kromanjoonlane
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kromanjoonlane »

Svejk kirjutas: Ja eraldi loodusnähtus ehk vene baabad. See fenomen vajaks põhjalikumat teaduslikku lähenemist....
Lugesin Jüri Kruševini väga head raamatut Venemaa ajaloost. Autor tõlgendas ajalugu nii, et tsaaririik läks lõpuks põhja süüdimatu aadli pikaaegse pideva paadikõigutamise tulemusel. Kusjuures on huvitav, et riigireetmisega vahelejäänud aadlikke karistati suht leebelt- võrreldes näiteks streletsidega, keda paleesse sissetungimise katse eest kümnete või sadade kaupa poodi. Egas aadlisoost kohtunikul kõlvanud aadlikku surma mõista, hunt hunti ju ei murra!
See raamat inspireeriski mind vene baaba fenomeni teaduslikult käsitlema.

Kust leiaks siin ja praegu ohutult vaadeldava inimgrupi, kes süüdimatuselt võrreldav vene baabaga? Aga palun- suvaliselt reguleeritavalt ristmikult hõreda liiklusega kellaajal! Näeme, et kui autojuhid peaaegu kunagi punase tulega ristmikku ei ületa, siis jalakäijad teevad seda massiliselt. Arvestagem aga, et võimaliku avarii tagajärjed oleksid raskemad just jalakäijale, kes ju pole turvavööga polsterdatud istme küljes kinni. Siin peab peituma niisiis mingi varjatud fenomen.
Püstitan hüpoteesi, et selleks fenomeniks on valikuline karistuspoliitika. Kuigi ka jalakäijaid vahel tõesti trahvitakse, juhtub seda autojuhtidega võrreldes haruharva. Trahvirahale maiad võmmid ei pea jalakäijat piisavalt rammusaks saagiks. Siit tulebki jalakäijate süüdimatus!

Nüüd Venemaale tagasi! Kes sai pärast aadli minemapühkimist nende privilegeeritud seisuse endale? Kes omandas kohtumõistja rolli? Solženitsõn igatahes kurtis, et et halli habemega väärikalt patriarhilt olla kohtunikutooli üle võtnud osavad ja kavalad emased (sic!). Olgu sellega kuidas on- näib tõene, et juba kolmandat põlve järjest on endises sovjeediruumis kohtunikuks ja prokuröriks valdavalt naisterahvad. Niisamuti on kontrollifunktsioone täitvad ametnikud seal ikka olnud
ametnikutädid. Tissidega bussijänes ja tissidega mõrtsukas on juba mitme põlvkonna jooksul saanud haleda kiunuga sookaaslasest kohtumõistja kaastundele rõhuda, pääsedes nii naeruväärselt kerge karistusega või üldse karistamata jäädes. Siit tulebki baabade süüdimatus!

Vene baabaga samu privileege nautinud eesti tädi vahest polegi baabast palju süüdivam, lihtsalt temperament on tal lahjem. Igatahes saame aegajalt baabalikku käitumist näha koolimajas lastevanemate koosolekutel.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Misasjad need päikesekujulise horisontaalse antenniga on - kas mingi elementaarne peilingaator signaali allika asimuudi määramiseks?
Taolisi asju kasutati WWI ajal Eestis tsaari laevastiku raadioluure jaamades Eesti rannikul (nt Nõval).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Panen paar artiklit ja uudist UKR keelest ka vene keelde.

SBU jätkab relva- ja moonaladude leidmiste/avastamiste lainel..
Оперативники СБУ з Прикарпаття виявили на Луганщині схрон зброї
Сотрудники СБУ из Прикарпатья, находясь в зоне АТО обнаружили схрон оружия. Террористы спрятали ее помещение колбасного цеха, находящегося в Старобельском районе Луганской области.

Как сообщили Блиц-Инфо в пресс-службе СБУ, из схрона изъято два ручных противотанковых гранатомета, снайперскую винтовку с оптическим прицелом, автомат Калашникова, несколько гранат Ф1 и РГД-5, около 1000 патронов, более 30 гранат ВОГ. А обнаружили схрон в ходе оперативно-розыскных мероприятий Службы безопасности Украины совместно с работниками управления уголовного розыска ГУ МВД в Луганской области с участием военной прокуратуры 31 августа
http://www.blitz.if.ua/news/operatyvnyk ... zbroi.html

Girkinstrelkin Dommbasstaani miilitsast ja sellest, kuidas see kohe-kohe UKR armee poolt laiali pekstakse, sest....

..... kohe läheb UKR pealetungile.....
Терорист Стрєлков розповів, як швидко ЗСУ розгромить «народну міліцію» терористів
02.09.2015 16:41
Террорист Игорь Стрелков дал короткий прогноз по относительно позиционного противостояния на оккупированном его приспешниками Донбассе на основании личного анализа имеющихся данных.

Об этом сообщил ряд подконтрольных террористам сайтов.

- Сейчас время украинские войска практически закончили сосредоточение сил для запланированного наступления. На участках, выбранных в качестве направления главного удара (на юг от Донецка), их преимущество над противостоящими частями «ВСН» оценивается примерно как 5-кратная. Укрытое за глубоко эшелонированной обороной, группировка ВСУ имеет подчеркнуто наступательную конфигурацию, - поделился террорист.

По его словам «на фронте активно ведется доразведка позиций« армии ЛДНР ».

- Имеющихся сил ВСУ достаточно, чтобы осуществить разгром «корпусов народной милиции» в течение недели-двух, причем уже в первый день могут быть достигнуты глубокие прорывы с выходом на тыловые коммуникации, - подчеркнул террорист.
http://socportal.info/2015/09/02/terori ... istiv.html

OSCE - mõlemad pooled teevad takistusi OSCE kontrollidele, kes tahaksid üle vaadata kokkulepitud raskerelvastuse ladustamise/hoidmise kohti ja seal kus nad neid pääsevad kontrollima, on tühjus (pole mitte ühtegi raskerelva mitte kusagil).....
В ОБСЄ кажуть, що важкої зброї нема на місцях зберігання
16:25 02.09.2015
ОБСЕ наблюдает отсутствие тяжелого вооружения в местах хранения с обеих сторон линии разграничения на Донбассе.

Об этом заявил заместитель председателя СММ ОБСЕ Александр Хуг брифинге в среду в Киеве, сообщает корреспондент УКРИНФОРМа.

«СММ продолжает фиксировать отсутствие оружия в местах его хранения. В дополнение к этому, стороны продолжают ограничивать доступ наблюдателей к местам хранения. Обе стороны мешают работе СММ », - подчеркнул он.

По его словам, 26 августа в контролируемом Украины Бердянском патруль СММ был задержан на 45 минут и обыскан украинскими военнослужащими.

Хуг отметил, что подобные инциденты случались и на контролируемой "ДНР" территории 26 и 28 августа, в частности, СММ запрещали проехать через блокпост в пригороде Донецка в течение более часа.

«На территориях, контролируемых" ЛНР ", наблюдателям дважды позволили осуществить патрулирование государственной границы между Украиной и РФ, однако в дальнейшем отказывали в доступе к границе», - отметил он.

Заместитель председателя СММ сообщил, что ситуация вдоль линии соприкосновения оставалась сложной, однако уровень напряжения снизился по сравнению с прошлой неделей.

«Относительное затишье после встречи Трехсторонней контактной группы в Минске на прошлой неделе свидетельствует о способности сторон в целом соблюдать договоренности о прекращении огня с 1 сентября. В то же время мы не можем говорить о полном прекращении огня. Вчера СММ слышала около 30 взрывов в районе разрушенного Донецкого аэропорта, а вообще за прошедшую неделю в районе Донецкого аэропорта зафиксированы 406 взрывов », - отметил Хуг.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/v_obse ... ya_2090690

Gängi kaasajooksikud jms amatöörid (noorgänglased :mrgreen: ) kolivad gängastaanist vaikselt UKR emamaale.
Ju siis on eluke novorossiijas nii pekkis juba.
Nüüd siis jälle üks naisgängar, kes osales gängastaani pseudoreferendumi korraldamises, kolis vaikselt Lugandast Kiievi lähedale.
Регионалка-сепаратистка из Луганска поселилась под Киевом (фото)
02.09.2015 16:51
Депутат Луганского горсовета от «Партии регионов», директор СШ №39 Ирина Тушнова, активно участвовавшая в организации сепаратистского «референдума» в Луганске (11 мая 2014), поселилась под Киевом. По информации источника, своё сильно пострадавшее во время обстрелов учебное заведение Тушнова оставила на завхоза и покинула пределы «республики».

Как сообщалось ранее, ещё летом прошлого года в Киеве был замечен нардеп от ПР и глава Луганской областной парторганизации Александр Ефремов, председатель облсовета Валерий Голенко. Также в столице находятся одиозный депутат облсовета Арсен Клинчаев и Луганский городской голова Сергей Кравченко.
Kui ma lugesin seda väljendit "Регионалка-сепаратистка" alguses, siis kangastusid mulle millegi pärast just sellised сепаратистка-d...

Pilt

Pilt

...... aga SUUR oli minu pettumus, kui ma selle artikli lõpuni kerisin, sest seal all oli hoopis mingi selline сепаратистка....

Pilt

Pilt

No mis сепаратистка see selline on ?
See on ju pesuehtne бронебаба!

Eks vaadake ise http://informator.lg.ua/?p=116391
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Fucs kirjutas:See on ju pesuehtne бронебаба!
On rõõmuga jälgitav, et paralleelselt uudisloomega käib ka keeleuuenduslik protsess.... 8)
Samas - teatud asjaolude kokkulangemisel võib ülalvõrreldud kaks tegelaskuju olla ka üks ja sama isik - lihtsalt ajalises nihkes kuni veerand sajandit
Viimati muutis Svejk, 02 Sept, 2015 17:02, muudetud 2 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Pole otseselt teemasse, aga teemaga otseselt seotud - USA taastab baasi Germaanias:

Из-за российской агрессии США решили восстановить военбазу в Германии
http://nr2.com.ua/News/world_and_russia ... 05187.html
США восстановят эксплуатацию военной базы в городе Мангейме (Германия) под названием «Казармы Коулмана». Как сообщил командующий сухопутных войск США в Европе генерал Бен Ходжес, на территории базы размещены более тысячи транспортных средств и единиц военной техники. По словам Ходжеса, пока речь идет о временном решении, так как в будущем, оружие будет храниться на базах в странах Балтии, Польше, Венгрии, Румынии и Болгарии. Одной из причин расконсервации базы, по словам генерала, является нынешнее агрессивное поведение России. Министр обороны Соединенных Штатов Америки (США) Эштон Картер пообещал принять меры по «сдерживанию» России и ее президента Владимира Путина, который, с его точки зрения, ведет Россию в неправильном направлении и представляет угрозу для мира
Mannheimi baasis hakkab paiknema tuhande tuuris militaarset transpordivahendit ja muud sõjasõidukit.
Mainitakse ka meid - nimelt tegemist on ajutise lahendusega, aga tulevikus hakkavad vahendid paiknema Baltimaades, Poolas, Ungaris, Rumeenias, Bulgaarias.
Lõpetuseks tsitaat USA kaitseministrilt: "Vene on ohuks kogu maailmale"
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Svejk kirjutas:
Fucs kirjutas:See on ju pesuehtne бронебаба!
On rõõmuga jälgitav, et paralleelselt uudisloomega käib ka keeleuuenduslik protsess.... 8)
Samas - teatud asjaolude kokkulangemisel võib ülalvõrreldud kaks tegelaskuju olla ka üks ja sama isik - lihtsalt ajalises nihkes kuni veerand sajandit
IRW

Et siis Opeli kiitmiseks mõeldud klassikat parafraseerides: "igast сепаратистка`st saab ükskord бронебаба...."

Artikkel pealkirjaga: "Sõja-aasta Donbassis: tuhat tapetut ja võimas armee"
Год войны на Донбассе: тысячи убитых и мощная армия (документ)
02 сентября 2015 18:20
http://podrobnosti.ua/2056040-armija-uk ... bshih.html

Donbassis on ATO käigus kadunud üle 525 lapse
На Донбассе пропало более 500 детей
Сен 2, 2015 18:42
http://lugradar.net/2015/09/95012

Sisu midagi sellist: "Gängil on uus trend saata oma gängareid UKR kontrollitavale alale, kuhu nad on muidu olnud sisse kirjutatud"
Аброськин рассказал о новом тренде боевиков ДНР
02.09.2015 18:31
http://donbass.ua/news/region/2015/09/0 ... v-dnr.html
Kasutaja avatar
sass16
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sass16 »

Kapten Trumm kirjutas:
Twitterisse ilmunud andmetel moderniseerib USA ära UKR laevastiku lipukandja fregati "Hetman Sahaidachny" Seda nimetatakse Venemaa jaoks 9 palli magnituudiga maavärinaks. Eks siis tulevad sinna peale korralikud raketid ja juhtimis-sidesüsteemid. Sisuliselt muudetakse laev USA tasemega laevaks, mis on peaaegu alaliselt Mustal merel.
http://www.eurointegration.com.ua/news/ ... 1/7037694/
Venelased pigem hõõruvad käsi kokku, et UKR teeb tohtutu suure, kuid meresõjas väherelevantse liigutuse. Mina nt kahtlen, et kui raha napib, suurte pealveelaevade otstarbekuse teemas (sama käib ka meie kohta). UKR relvajõudude seisu arvestades viiks selle raha pigem Iisraeli, et MiG-29 ja Su-27 hävitajatele paigaldada ELTA radarid ja provisioonid õhk-laev tiibrakettide tarbeks. Maaväes on UKR-l ikka hulka karjuvamaid rahakulutuse kohti, oletatavas meresõjas Mustal merel aga muutub ilmselt kaalukeeleks venelaste lennuvägi (üksiku laeva võimed seal midagi teha on napid ükskõik kui hea elektroonikaga). UKR võit või kaotus otsustatakse maismaa sõjas, mida kahjuks sõjalaevadega eriti mõjutada ei anna.
My bad, alles see uudis tuli kus Krimmi paigutati Russian K-300P «Bastion» http://defence-blog.com/news/russian-k- ... rimea.html. Selle uudise valguses võiks keksenduda odavatele kiirpaatidele-kiirkaatritele ja rakettidele ning minu vaieldamatule lemmikule - meremiinidele. Meremiinid on kahtlemata oluliselt odavam toota ja üleval pidada kui suurt pealveelaevastikku, tekitab parajalt skisofreenilise olukorra samuti. Millegipärast on jäänud mulje, et uuemates Vene relvastuses on kõvasti märgata Valgevene kätt, on mulje petlik?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Noja hakkabki vaikselt jälle pihta.
ATO staabi õhtune ülevaade: Hommikul täristati käsirelvadest UKR positsioone Krõmskoe all.
Päeval hakkas gäng Stšastet tulistama ja Novotoškovskojes UKR poolt tümitama 120mm miinipildujatest.
Donetski lähedal umbes kella 13 ajal andis gäng Avdeevkast lõnas tuld käsitulirelvadest ja granaadiheitjatest.

В зоне АТО продолжаются обстрелы из минометов и стрелкового оружия - штаб
02 сентября, 20:08
В зоне проведения антитеррористической операции продолжаются обстрелы, сообщили "ДС" в пресс-центре АТО.

"Сегодняшний день в зоне АТО характеризовался обострением обстановки на Луганском направлении", - говорится в сообщении.

Утром 2 сентября по украинским позициям в Крымском, и днем по Счастью наемники вели огонь из стрелкового оружия, по украинскому опорному пункту в Новотошковском, бил вражеский 120-миллиметровый миномет.

"Вблизи Донецка, около 1 дня, бандформирования из стрелкового оружия и гранатометов обстреливали позиции сил АТО, что к югу от Авдеевки", - подчеркнули в ведомстве.

В то же время, в пресс-центер сообщили, что боевики не оставляют попыток втянуть украинские войска в боевое противостояние.
http://www.dsnews.ua/society/v-zone-ato ... 2015200800

Pealkiri: "FSB plaanib VF-i kaitsta oma zombide eest"
ФСБ намерена защитить Россию от своих зомби
02 сентября, 20:05
Тендер на строительство трехкилометрового забора на границе с оккупированными районами Донбасса - признак кризиса стратегии Кремля даже в отношении ближайшего будущего

Сообщения о том, что Россия укрепляет границу с дестабилизированными по ее вине районами Донецкой и Луганской областей - с завидной очередностью появляются на протяжении всего периода военных действий. Особенный резонанс подобная информация получает в самом так называемом "ОРДиЛОСОСе" ("отдельные районы Донецкой и Луганской областей с особым статусом") как прозвали захваченные криминалом и российской армией территории в среде русской националистической и ультралевой оппозиции. Такие действия российских государственных структур - как и довольно безжалостное отношение бюрократии к беженцам и "новым крымчанам" - рассматриваются как подрывные, поскольку разрушают пропагандистский миф о "Москве, которая не бросает своих". Однако следует иметь в виду и фактор случайного совпадения российской чиновничьей рутины, так или иначе заключающейся в "освоении бюджетных средств", с теми или иными политическими резонами - не стоит подозревать российских чиновников в излишнем интеллектуализме.

Собственно, речь идет о том, что в конце августа на сайте госзакупок было размещено объявление о том, что управление ФСБ России по Ростовской области планирует построить пограничные укрепления протяженностью в три километра. Ведомство указало, что намерено заказать выполнение работ по строительству "оградительного забора из сварных заборных секций с V-образными наконечниками, спиральным барьером безопасности из АКЛ (армированной колючей ленты) из материалов подрядчика на сумму в 10 млн рублей" (около $143,000). Указанное место доставки материалов для возведения забора - город Донецк Ростовской области. Любопытно, что участок границы в этом районе проходит не только между территорией РФ и "ОРДиЛОСОС", но также между самой по себе Россией и территориями под контролем украинской армии.

Между тем, участки оградительного забора уже стали появляться в приграничной полосе. У этого явления, вероятно, наличествует несколько слоев интерпретации - и, прежде всего, не стоит его воспринимать отдельно от магистральных тенденций российско-украинского конфликта. Во-первых, нельзя не заметить, что Кремль не представляет собой единого целого по отношению к сложившейся внешнеполитической и внешнеэкономической ситуации. К примеру, недавнее посещение Владиславом Сурковым Донецка - которое изначально планировалось оставить в тайне - подало смешанные сигналы группировкам в лагере террористов (а вскрытая переписка Дениса Пушилина демонстрирует, насколько глубоки внутренние противоречия в этом лагере и с какой иронией его главари относятся к своей "независимости") и группам внутри российской элиты. Речь, в частности, идет о том, что одной рукой Москва склоняет террористов к участию во внутриукраинской политике на условиях "приближенных к Минским", а другой пытается мобилизовать их на отражение предполагаемого наступления ВСУ, параллельно накачивая регион вооружениями и "военными советниками".

Подобная "политическая шизофрения" отражает кризис стратегии российской верхушки в отношении даже самого близкого будущего, но соответствует стилю Путина. А этот стиль состоит в том, чтобы "подвесить" ситуацию и выжидать - это, собственно и есть верх интеллектуальных возможностей подполковника контрразведки. Во-вторых, после разного рода криминальных инцидентов в Ростове и Москве, российские власти прекрасно осознают, чем чревато проникновение банд вооруженных отморозков на подконтрольную Кремлю территорию. Последствия "прорывов" давно очевидны и самим жителям оккупированных территорий - в них стреляют не разбирая, а на КПП требуют украинский паспорт, и даже если паспорт российский, могут возникнуть сложности в связи с использованием миграционного законодательства в целях вымогательства. Наиболее скептичные "новороссийские" комментаторы высказываются в том смысле, что когда и если украинская армия погонит оккупантов в сторону российской границы, военные РФ расстреляют их безо всяких сантиментов на камеры федеральных каналов, подавая такие действия как приграничные бои с интервентами из "Правого сектора". В-третьих, и в этом смысле примечателен ряд заявлений российских чиновников - с формально юридической точки зрения, Москва рассматривает ОРДиЛОСОС как часть Украины и действует согласно сложившейся рутине - это касается даже торговли, к примеру завоз российских товаров вне формата "гуманитарных конвоев" легализируется исключительно через украинские границы.

Безусловно, все вышесказанное оказывает деморализующее воздействие на местное население, только недавно обнаружившее, что обещания раздачи российских паспортов или проведения очередного референдума о присоединении к РФ оказались не более чем политтехнологическими конструкциями. Более того, главари террористов давно и не без причины опасаются друг друга, обвиняя "коллег" то в "сурковщине", то в работе на интересы Киева или структур Ахметова. К примеру, Александр Захарченко даже ради лечения своей изуродованной украинским снайпером в Дебальцево ноги боится выезжать в Россию, в то же время прагматичный атаман "Востока" Ходаковский раз за разом выдает заявления и даже публикации крипто-проукраинского характера и ждет удобного момента, чтобы подсидеть Захарченко.

Многие атаманы с меньшим весом - как тот же оттесненный на периферию принятия решений Пушилин - откровенно занимаются "серым бизнесом", понимая, что момент, когда придется "драть когти" с Донбасса, неумолимо приближается. При этом информационные бригады, кормившиеся из кармана Владислава Суркова и вице-президента "Роснефти" Михаила Леонтьева, "заскучали": их работников даже стали вынуждать приезжать в ОРДиЛОСОС ради создания фотоотчетов, поскольку за полтора года на их деятельность были потрачены внушительные средства - так, еще недавно один "блогер" обходился спонсорам в тысячу-полторы "зеленых". Возросшая компетентность СБУ, позволяющая теперь весьма оперативно подавлять точки входа деструктивных информационных технологий, что проявляется в резком спаде террористической деятельности агентов российских спецслужб, заставила Москву переносить такую активность в прифронтовую зону и вынуждает Россию отсекать от подобной деятельности разномастных любителей, еще полгода назад обещавших Путину создание какой-никакой "Новороссии".

Симптоматично, что сворачивание разного рода наступательных информационных технологий совпадает с усилением репрессий и государственного террора на территории самой России - это и провокации разнообразных "надзоров", и рост случаев вандализма против памятников культуры, и все новые аресты, и цензурные ограничения. В этом смысле строительство стены с российской стороны, неумышленно предсказанное Владимиром Сорокиным в "Дне опричника", вполне вписывается в драму, развернутую на российско-украинской границе.

Тем не менее, вряд ли стоит слишком фокусироваться на этих часто карикатурных эпизодах - продолжение обвала российской экономики указывает на то, что следующего обострения следует ждать в преддверии или во время поездки хозяина Кремля на сессию Генассамблеи ООН в Нью-Йорк. И - параллельно с началом создания структур международного трибунала, который, по всей видимости охватит значительно более широкую проблематику преступлений режима Путина против человечества, нежели дело о сбитом российским "Буком" рейсе МН17.

В то же время, рутинные работы по размежеванию сделавшей европейский выбор Украины и скатывающейся в мракобесие и смуту (а как еще можно объяснить отсутствие минимальных усилий по тушению огромной территории вокруг озера Байкал?) России - с украинской стороны продолжаются в штатном режиме. Так, еще в середине августа в нашей Госпогранслужбе отчитывались о ходе укрепления украинско-российской границы. В рамках реализации проекта "Европейский вал" было оборудовано 180 км противотанковых рвов, а также сооружены 546 км фортификационных препятствий, 39 км заграждений из колючей проволоки, 175 блиндажей, 897 окопов, установлено 6 новых наблюдательных вышек. Учитывая, что протяженность сухопутной границы двух стран - около 2 тыс. км, сделанное - даже не необходимый минимум. Впрочем, присутствие флотских боевых единиц стран-членов НАТО в Черном море пока что является относительной гарантией недопущения воздушных бомбардировок украинских городов авиацией выпавшей за пределы международного права бывшей РСФСР. И на данный момент, это, пожалуй - самое главное.

http://www.dsnews.ua/world/fsb-namerena ... 2015200500

:mrgreen:
Gängastaani raffas on rahutu.
Лидеры оккупантов довели жителей Донецка до истерики
02/09/2015 - 20:18
В городе начинаются массовые недовольства из-за культурной программы террористов

Сообщение от жительницы Донецка, которое удачно описывает общие настроения среди мирных жителей, передает ИНФОРМАТОР:

“Так сколько можно – Басурин уже просто бесит своим ежедневным “ситуация в Республике остается напряженной и бла-бла-бла…

У нас столько погибло и у нас столько разрушено, но мы, все такие благородные на провокации не поддаёмся! Вся эта вялотекущая шизофрения уже задолбала тут всех. Люди на грани срыва! Никто больше не может слушать этот бред.

Особенно бесят сплошные ежедневные трансляции культурных мероприятий в центре Донецка. На днях у нас по Оплоту транслировали программу “хорошие новости” называется – там показывали открытие магазина женского фирменного белья. Все как надо – голые девки, шампанское, шоколадные фонтаны, дискотека…

Я в припадках была – они совсем что ли конченные????”
http://www.informator.su/lyderyi-okkupa ... -ysteryky/
Kasutaja avatar
kupiseeru
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kupiseeru »

Kriku kirjutas:
kupiseeru kirjutas:Ma lihtsalt pakun, et tegemist oli ründegranaadiga, kuna kaitsegranaadi kildude efektiivne raadius peaks ju tunduvalt suurem olema, ca 200m?
Selline, nagu läbiotsimisvideos näha?
Jep, tegemist võis olla ka kaitsegranaadiga РГО. Mul jäi see läbiotsimisvideo kahe silma vahele. Alguses mõtlesingi, et see on РГО, sest granaadil oli lennu ajal märgata valget otsa aga välistasin seda sellepärast, et seda tüüpi kaitsegranaadi puhul oli seal kahtlaselt vähe hukkunuid. Inimesed seisid seal üsna lähedal. Arvasin, et РГО peaks selles raadiuses, kuhu teda visati, efektiivsem olema, efektiivsem isegi Ф-1-st. Tema kildude maksimaalne lennukaugus on võib-olla väiksem, kui Ф-1-l ja killud, mis sellelt lendavad, kaotavad üsna kiiresti oma energia, kuid sellel on 2,5 x rohkem kilde (РГО 650-700 ja Ф-1 280-300 kildu) ja need paisatakse ühtlasemalt laiali. Võib-olla sellepärast on tal ka teine nimetus "Pogreb" (kelder), et s.o väga efektiivne ruumi puhastamisel (?).
Käsigranaatide erinevused: http://i.imgur.com/RkIA32f.png?1

Ja siin on postitatud veel üks video minut enne ja peale granaadi heitmist. Näha, kui lähedal olid ikka inimesed. Ime, et nii vähesed surma said (granaat lendab 01:08): https://youtu.be/u6zrTOQPyjQ. Võimalik, et mingi osa kilde peatasid sissekäigu sambad.

Aga eks tuleb uskuda Avakovi juttu. Ja tegelikult polegi suurt vahet, kumb ta oli, RGO või RGN. Mõlemad ju tapavad. Granaat oli ikka liig mis liig..

Tänase seisuga on siis surma saanud juba 3 inimest (rahvuskaartlased):
http://www.unian.net/society/1118024-us ... yatsa.html
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist