Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Martin Peeter
Liige

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Martin Peeter »

Fucs kirjutas: «Здесь все скоро кончится». Наемников РФ на Донбассе вербуют в Сирию
18:4806.09.2015
Об этом на своей странице в Фейсбуке рассказал внештатный советник министра информационной политики Александр Бригинец.
See on nüüd ukrainameelne allikas. Aga kas kellelegi midagi sellist kusagilt mardikate poolt on ette sattunud? Oleks väga indikatiivne, kui see tõele vastaks.

Selles osas tundub uudis tõepärane, et Süüria projekt on Huilo jaoks praegu primaarne, sest ta loodab selle kaudu šantažeerida Lääne-Euroopa patsifiste põgenikega ning tõsta ka nafta hinda. Kuid mida see tähendaks Ukrainale? Kas Donbastani suhtes on rakendatud exit strategy või loodab ta olukorda kümutada ja asja juurde hiljem tagasipöörduda, kui juba Süüria ja Lähis-Ida (Iraanile S-300) asjadega on taotlenud Läänelt U suhtes vabamad käed. Ma arvan, et siin on võtmeküsimuseks Venemaa majandusolukord, mille suhtes meil tegelikult pole adekvaatset pilti. Pigem isegi tundub mulle, et võibki teoks saada uskumatuna tundev, et Minski kokkulepped lähevadki mingil moel täitmisele.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ei usu, et praegusele Vene võimule saaks olla midagi olulisemat Ukrainast. Allkirjas kirjeldatud põhjustel.

Kui Putin jätab Ukraina konflikti niiöelda "külmutatuks" ja alustab uue hooga hoopis sahmimist Lähis-Idas, lootuses, et see toob tagasi kõrge naftahinna ja lõpuks ka võimekuse Ukraina alistada, on ta lõplikult lolliks läinud. Mis muidugi ei ole välistatud. Ennegi on poliitikute tõmblemise pärast sõjalist edu maha mängitud ja sõdu kaotatud. Kreeka-Türgi sõda on hea näide. Aga ikkagi oleks see erakordselt idiootlik plaan.

Assadi režiimi toetamine aga vaevalt segadust juurde tekitab. Süüria on niigi igapidi katki ja Vene abi on eelkõige vaja selleks, et Assad üldse veel püsti püsiks. Assadi langemine ei pruugi aga rahu lähemale tuua, nagu Afganistaanis nägime.
Viimati muutis Kriku, 07 Sept, 2015 11:09, muudetud 4 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Maakeelde tõlgitud näiteid Donetski Rahvavabariigi vabast ja rahvalikust parlamentarismist:
Pušilin süüdistas oma eelkäijat selles, et too «oli üritanud häirida rahvanõukogu kohtumist, kus rahvasaadikud pidid kuulama võltsdeklaratsioone, mis loodud ainult eesmärgiga destabiliseerida olukorda», kirjutab separatistide «vabariigi» ingliskeelne propagandaleht Novorossia Today.

Täpsemalt langenud Purgin isehakanud vabariigi administratiivjuhi Aleksei Aleksandrovi mõju alla ja tekitanud sellega «märkimisväärseid raskusi vabariigi töös». Samuti võtnud Purgin avalikult «seisukohti, mis ei olnud kooskõlas kogu riigi poliitikaga».
http://pluss.postimees.ee/3318711/seebi ... imuvoitlus
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Kriku kirjutas:Kui Putin jätab Ukraina konflikti niiöelda "külmutatuks" ja alustab uue hooga hoopis sahmimist Lähis-Idas, lootuses, et see toob tagasi kõrge naftahinna ja lõpuks ka võimekuse Ukraina alistada, on ta lõplikult lolliks läinud. Mis muidugi ei ole välistatud. Ennegi on poliitikute tõmblemise pärast sõjalist edu maha mängitud ja sõdu kaotatud. Kreeka-Türgi sõda on hea näide. Aga ikkagi oleks see erakordselt idiootlik plaan.
Tagantjärgi tarkus on täppisteadus aga siis on ühe mehel ennustused täppi läinud
https://www.facebook.com/permalink.php? ... nref=story

1.Augustis mingit pealetungi ei tule, Venemaa hakkab kiunudes täitma Minsk2 kokkuleppeid, millega ka see DNR juhtkonnavahetus põhjendatav on

2. Puhkajatele Donbassis pakutake võimalust jätkata tegevust Süürias

3. Lääne liidrid Putiniga kohtumist väldivad ja Pekingisse keegi ei sõitnud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Nojah, nagu mina ja minust targemad on varem korduvalt öelnud: vaja oleks võidukat pealetungi, aga samas pole kuskil näha jõudu, millega seda korraldada.

Ma siiski ei usu, et tõsimeeli loodetakse Ukrainast üle jäänud mardikatega Süürias mingisugust erilist edu saavutada. Pigem võib olla soov neist lahti saada, et nad kodumaal segadust ei tekitaks.

Minsk2 täitmise järgmine samm peaks olema kohalike valimiste korraldamine Ukraina seaduste järgi ja sellega koos piirikontrolli taastamine? Millegipärast ma arvan, et habras vaherahu jääb ainsaks vene-poolseks Minsk2 täitmiseks ja üldiselt ei ole siis Minsk2-st mõtet eriti rääkida. Minsk2 ei näinud ette Transnistria varianti.
Viimati muutis Kriku, 07 Sept, 2015 15:20, muudetud 2 korda kokku.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kui Minski lepped läheksid täitmisele, siis peaks see tähendama Ukraina kontrolli piiri üle lõpuks ja kogu selle tsirkuse lõppu paratamatult. Niikui tsirkus lõpeb võetakse taas jutuks Krimmi teema ja hakatakse edasi survestama sellel teemal. See on tegelikult tõsisem teema, hetkel mitterääkimine sellest on petlik. Sellepärast on väga vähe tõenäoline, et tsirkus lõpetatakse.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Murumängudest....
Käivad kõlakad, et Purgin maha lastud.
Purgini pressiteenistus ei kinnita, ega lükka seda ka ümber öeldes lihtsalt, et Purgin asub MGB (nn. Dommbasstaani julgeolekuministeerium) hoones ja temaga sidet ei ole.

В пресс-службе Пургина не исключили, что его нет в живых
07 сентября 2015, 17:38
В пресс-службе бывшего "председателя" "народного совета ДНР" Андрея Пургина не подтвердили, но и не опровергли информации о том, что его нет в живых.

Об этом сообщил пресс-секретарь Пургина, передает "Говорит Москва".

"Он в здании МГБ ("министерство государственной безопасности". - Ред.) до сих пор находится, связи с ним нет, дома его нет", - отметил он.

Ранее в соцсетях появилось сообщение о том, что Андрей Пургин, смещённый с должности главы "народного совета ДНР", расстрелян.

"Пургина расстреляли. Официально будут за сердечный приступ выдавать. Молодец мужик, не отрекся от своих убеждений. Вечная ему память!", - написал пользователь социсети LiveJournal под псевдонимом novoross1.

Как сообщал "Обозреватель", Губарев объявил арестованного Пургина предателем.

http://obozrevatel.com/crime/63491-pres ... elyali.htm

SBU: "Murumängud Dommbasstaanis on seotud VF sooviga kehtestada/süvendada seal oma võimu."
Või siis "VF kasutab Dommbasstaani murumänge oma võimu ja kohaloleku kindlustamiseks seal"

Тандіт: "Розборки" у "ДНР" - це спосіб РФ посилити там свою владу
17:18 7 вересня 2015 |
Россия пытается усилить свою власть на Донбассе из-за внутренних "разборок" в "ДНР".

Об этом в эфире "5 канала" во время марафона "Украина превыше всего" сообщил советник председателя СБУ Юрий Тандит.

"Чем больше там (на Донбассе - 5.ua) будет каких-то общих" разборок "происходить, тем понятнее будет для всех, в том числе и для мирового сообщества, что там нелегитимна власть, они прикрываются идеологией, за которой ничего не стоит. Право владения территорией Донбассом, в том числе, и Крымом по Украине ", - сказал он.

По его словам, на временно оккупированных территориях Донецкой области происходят события в рамках плана, который реализует соседнее государство. "У них достаточно все централизованно, они пытаются усилить свое влияние на так называемую" власть "в Донецке", - добавил Тандит.

Напомним, по противоречивым данным из оккупированной территории, 4 сентября многолетний идеолог и агитатор «русского мира» Андрей Пургин и его жена были арестованы другими российскими боевиками, а его должность (во главе так называемого "парламента ДНР") с 7-й попытки занял бывший активист финансовой пирамиды "МММ" Денис Пушилин.
http://www.5.ua/ato-na-shodi/Tandit-Roz ... d=noscript

Pealkiri: "UKR armeel lollid/rumalad kaotused"
Украинская армия понесла «глупые» потери
По данным спикера АПУ по вопросам АТО Андрея Лысенко, в боевых действиях на Донбассе 6 сентября были ранены двое украинских военнослужащих; погибших нет. При этом, увы, украинская армия все равно понесла большие летальные потери.

Вчера в днепропетровской областной больнице имени Мечникова скончался 32-летний 93-ей бригады ВСУ Павел Мацишин (уроженец Николаевщины). Как известно, в сводку АПУ умершие в госпиталях раненые не попадают. Тем более, что Павел получил тяжелые травмы в зоне АТО в результате несчастного случая, а не в бою.

По данным пресс-центра НГУ, 6 сентября на противоположном конце Украины – Старолисецком полигоне в Ивано-Франковской области – обвалился балкон старого здания: один боец погиб, 4 ранены.

Мало того, прокуратура Донецкой области сообщает, что 6 сентября в Волновахе обнаружены двое погибших 22-летних разведчиков 72-ой бригады ВСУ с многочисленными пулевыми ранениями – их в упор расстрелял … 28-летний сослуживец. Убийца скрылся, но вскоре был задержан.
http://real-vin.com/%D1%83%D0%BA%D1%80% ... 1%82%D0%B5

Pat. "Sitš" pole ATO tsoonist lahkunud, ega kusagile (Kiievisse) läinud.

Батальон «Сич» остался на своих позициях в зоне АТО – Бочкала
Сен 7, 2015 16:55
Информация о том, что батальон спецназначенияМВД «Сич» покинул свои позиции в зоне проведения антитеррористической операции, была опровергнута в самом батальоне.

Об этом в соцсети сообщил украинский журналист Роман Бочкала, новость передает «Луганский Радар».

«Информация о том, что бойцы батальона спецназначения МВД Сич покинули занимаемые позиции в АТО и выдвинулась на Киев, не соответствует действительности», - говорится в сообщении.

Об этом журналисту сообщил командир батальона Александр Писаренко.

Напомним, что один из бойцов «Сичи» кинул гранату в нацгвардейцев в ходе беспорядков под ВРУ 31 августа.

http://lugradar.net/2015/09/95787

SOS õhuluure fikseeris gängarite tankide koondumise rindejoone lähedal.
Rohkem pilte näeb lingilt.

Аэроразведка: Рашисты готовят танки к войне. ФОТО
07.09.2015 - 17:45
Добровольцы-аэроразведчики обнаружили и обнародовали данные о скоплении танков российско-террористических войск в районе линии фронта на Донбассе.

Об этом сообщает волонтер группы Авиация АРМИЯ SOS Юрий Касьянов.

«Небольшой отчет о проделанной работе. Наше подразделение Авиация АРМИЯ SOS прямо на фронте передало двум подразделениям разведки Национальной Гвардии беспилотный самолет-разведчик, и два коптера. Провели обучение - летать будут», - пишет он.

Кроме того, аэроразведчики обнаружили замаскированную технику рашистов вблизи линии фронта.

«Ну и, конечно, основная наша задача - воздушная разведка. Коллаборационисты и оккупанты затаились. Сидят тихо, как мыши; технику прячут. Даже беспилотники не обстреливают. Выжидают. Но мы снова дотянулись до танкового полигона, и убедились – готовятся», - сообщает Касьянов.

Pilt

http://sprotyv.info/ru/news/kiev/aerora ... voyne-foto

:mrgreen: :mrgreen:

07.09.15, 17:39 | Новости > Эксклюзив
Треть россиян хотят жить под управлением Гиви и Моторолы, — опрос
Коммерсант
Согласно результатам проведенного в России «Левада-центром» социального опроса, 29% россиян приветствовало бы приход в российскую политику боевиков так называемых «ДНР» и «ЛНР».

Больше всего за их активное участие в политической жизни России выступают граждане старше 55 лет (35%), с образованием ниже среднего (35%), среднеобеспеченных респондентов (29%) и жителей больших городов (29%), передает Коммерсант.

«В глубине народного сознания дремлет желание разнообразить политику, добавить в нее больше экшена»,— считает вице-президент Центра политических технологий Георгий Чижов.

В то же время отрицательно к активному участию «бывших и нынешних руководителей ДНР и ЛНР» в российской политике отнеслось 43% опрошенных.

29% участников опроса затруднились с ответом.

http://hvylya.net/news/exclusive/kazhdy ... r-lnr.html
võhik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas võhik »

Nojah - Pušilin siiski värskelt väidab, et Purginiga pidavat kõik korras olema (tema teada) ja mees jätkavat oma tegevust deputaadina, mitte aga DNR deputaatide pealikuna.

http://www.interfax.ru/world/465265
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Ukraina sõjapsühholoog Arestovich arvab ~1 tunni jooksul olukorrast Ukrainas: https://www.youtube.com/watch?&v=wzjOTuYMxyM
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

võhik kirjutas:Nojah - Pušilin siiski värskelt väidab, et Purginiga pidavat kõik korras olema (tema teada) ja mees jätkavat oma tegevust deputaadina, mitte aga DNR deputaatide pealikuna.

http://www.interfax.ru/world/465265
:mrgreen:
ma arvan, et kõik mäletavad, mitu korda me vol1.....vol4 teemades vahepeal Girkinstrelkinit maha matsime....

Ksf Albatross ütleks seepeale, et "tõde on kusagil seal vahepeal" 8)

UKR luure leidis n.ö "UKR poole pealt" järjekordse relvade peidiku maaseest

Арсенал российского оружия нашли на украинской территории
19:59 / 07.09.2015
чВ лесу в районе Станицы Луганской украинские разведчики нашли закопанный в земле схрон с оружием российского производства.

Об этом в Facebook сообщил журналист Артем Шевченко.

В хранилище было 2 ящика мин ОЗМ-72, три ящика мин МОН-50 и три гранатомета: РПГ-22 и два РПГ-26.
http://www.bagnet.org/news/accidents/263263

Pealkiri "Pidu ATO tsoonis - gäng ei teinud viimane 24h ühtegi pauku"

Праздник в зоне АТО: террористы за сутки ни разу не применили оружие
07 сентября 2015, 19:23
В течение сегодняшнего дня в зоне проведения антитеррористической операции не было зафиксировано ни одного случая применения оружия террористами так называемых ДНР и ЛНР.

Об этом в Facebook сообщает пресс-центр АТО.

"В течение сегодняшнего дня обстановка в зоне АТО была полностью спокойной. Впервые за последние месяцы, 7 сентября с полуночи и до 18 часов, вдоль всей линии разграничения не было ни одного случая применения оружия! Сегодняшняя тишина вселяет надежду в сердца всех украинцев, что противостояние, решение спорных вопросов и проблем теперь перейдет в плоскость переговоров. А мирные жители Донбасса наконец не будут слышать звуков обстрелов и начнут восстанавливать регион", - сказано в сообщении.

Как сообщал "Обозреватель", с 1 сентября обстрелов в зоне АТО становилось всё меньше и меньше. Российский финансист Слава Рабинович предположил, что затишье на Донбассе сохранится до тех пор, пока не закончится заседание Генассамблеи ООН.
http://obozrevatel.com/crime/14289-praz ... ruzhie.htm
Штаб АТО сделал важное заявление по ситуации на Донбассе: опубликовано видео
понедельник, 07 сентября 2015, 19:20
https://www.youtube.com/watch?v=c8vjbdPdyP4

http://apostrophe.com.ua/news/society/a ... ideo/34676

...samas selline kummaline artikkel sellest, kuidas gäng STV tulelöögiga üritas hävitada UKR tanki (pole aru saada, et millal siis?) ja kuidas eile käis ikkagi omavaheline andmine siin ja seal...
Бойовики артударом знищили український танк, - волонтер
18:11, 7 вересня 2015
Боевики артудары уничтожили украинский танк. Об этом на своей странице в Facebook сообщил волонтер Алексей Мочанов.

"На дальней точке их арта попала в наш танчик. С первого раза. Экипаж не пострадал", - пишет Мочанов.

Напомним, за прошедшие сутки в зоне АТО ранены двое военных. Наиболее неспокойно вчера было в районе Марьинки, где в течение дня противник несколько раз вел тревожный огонь с территории Петровского района Донецка. Кроме стрелкового оружия и гранатометов, враг использовал БМП.

Pilt

http://ua.112.ua/ato/boiovyky-artudarom ... 56846.html

Arvamus sellest, palju VF raha dommbasstaani projekti on matnud
В России рассказали, сколько денег Путин вливает в Донбасс
понедельник, 07 сентября 2015, 18:32

Президент России Владимир Путин потратил на дестабилизацию ситуации на Донбассе уже десятки миллиардов рублей, однако точной цифры сейчас назвать нельзя.

Об этом заявил российский оппозиционер Владимир Рыжков в интервью "Главкому".

"Это невозможно (посчитать, сколько денег Россия потратила на Донбасс, — ред.). Это все закрытая информация. Конечно, это было бы все интересно посчитать. Но мы понятия не имеем, вообще, откуда эти деньги идут, сколько. Понять совершенно невозможно. Потому что ни в бюджете России, ни в бюджете каких-то ведомств этих расходов нет. Откуда эти деньги — вообще непонятно. Но видно, что там огромное количество денег — народу-то там живет много. Это десятки миллиардов рублей — но точных цифр никто не знает", — сказал Рыжков.

Российский оппозиционер также подчеркнул, что неизвестным остается происхождение указанных средств.

Как сообщал "Апостроф", в мае российский экономист Сергей Алексашенко заявлял, что РФ потратила на боевиков Донбасса более $1 млрд.

http://apostrophe.com.ua/news/world/ex- ... bass/34671
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Lgp ksf Fucs viidatud Apostrofi lehelt leidsin veel ühe ilusa loo -
Признак тупости: в РФ назвали ошибки своей пропаганды насчет сбитого на Донбассе Boeing
http://apostrophe.com.ua/article/world/ ... oeing/2208
Российский эксперт Лукашевич рассказал как можно было доказать, что "Бук" был украинским
Kokkuvõte - oleks pidanud kasutama selliseid argumente, mida ukrainlastel oleks raske ümber lükata.
Õhata Buk kohapeal, pannes ümbrusesse kergesti identifitseeritavad ukrainlaste laibad (soovitavalt riietada vene vormi) ja süüdistada Ukrainat provokatsioonis.

Tüüpiline ajaloost tuntud käitumine - meenutades kas või 1939.a. Mainila intsident ennem Soome ründamist ja Gleiwitz raadiojaama rünnak ennem Saksa sissetungi Poolasse.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ma arvan, et kohapealset korralagedust arvestades oleks see ka välja tulnud. Aga kuna praegu ei tehtud katsetki, siis ilmselt ikka oligi nii, nagu sotsiaalmeedia postituste alusel on kogu aeg arvatud - et nad pidasid reisilennukit UA omaks.

Muide, ma enne ikka püüdsin Roosimäest hästi mõelda, aga selle looga tõmbas ta endale ka minu silmis vee peale.

---

Jätkuks siin varem arutatule:

Venemaa paistab valmistuvat Süüria kodusõtta sõjaliselt sekkuma
Kopli näib ka arvavat, et Assadil hakkab hakkab võhm otsa saama ja tulekul võib olla päästeoperatsioon. Võrrelda seda osalusega Ukrainas... nomaeitea.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Mul käis vahepeal nõrk vandenõuteooria peast läbi, et äkki keegi käkikeeraja või keerajad kuidagi sokutasid teadlikult "usutava" info kuhugi, et Ukraina dessantlennuk lendab sel kellaajal sel trajektooril, et Puutja portsu otsa istutada. Ja venkud läksidki õnge. Selleks ei pea ju iseg mingi SBU agent olema? Või kui palju ja millist valet tuleb kuhugi kõrvadesse puhuda, et otsustajad tõsimeeli usuksid ja ka tulistaksid, kui võimalik see olla võiks?

Nii lihtne see ka ei ole, et keegi paneb vene praapori vormi selga, imbub vaikselt raketipatarei juurde ja teatab "Ja komandirr huilojev, vot tut letajet porosenko, streljaite srazu!"
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Üldiselt, kui vaprad õhutõrjujad oleksid vaevunud järele kontrollima, siis oleks nad kerge vaevaga tuvastanud, et MH17 umbes sel ajal sealt üle lendab:

https://www.metabunk.org/debunked-mh17- ... 7-7.t4378/
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Lugandas, VF-UKR piiri ääres Novokiivka ja Sizoe vahel üritas gängi luuregrupp tungida UKR tagalasse, kuid löödi UKR üksuste poolt tagasi. Ukrainal üks surnu ja kaks haavatut.
sizoe.png
sizoe.png (531.78 KiB) Vaadatud 12709 korda
Під час бою з ДРГ бойовиків у Луганській обл. загинув один військовий, ще двоє поранені, - Мотузяник
12:44, 8 вересня 2015
Во время боя с ДРГ боевиков в Луганской обл. погиб один военный, еще двое ранены. Об этом в ходе брифинга, который транслировал телеканал "112 Украина", заявил представитель Администрации президента по вопросам антитеррористической операции (АТО) Александр Мотузяник.

"Переправилась диверсионно-разведывательная группа врага, это произошло в районе, который находится рядом с украинской-российской границей между поселками Новокиивка и Сизое. Вражеские диверсанты пытались пройти наш опорный пункт и продвинуться вглубь территории, однако наши военнослужащие дали достойный отпор врагу, они вынуждены были отступить. К большому сожалению, в этом бою мы потеряли одного военнослужащего, погибшего и еще 2 ребят получили ранения ", - заявил он.

По его словам, на других участках фронта силы АТО не понесли потерь.

Отметим, что ранее в Луганской областной военно-гражданской администрации (ВГА) сообщили, что во время боевого столкновения с диверсионно-разведывательной группой боевиков в районе с. Болотенное Станично-Луганского района погибли двое военных 128-й бригады ВСУ и двое были ранены.
http://ua.112.ua/ato/pid-chas-boiu-z-dr ... 56990.html

Täna Minskis järjekordne kohtumine ja läbirääkimised.

Сегодня в Минске снова соберутся и поговорят о Донбассе
сегодня в 12:48
Сегодня, 8 сентября в Минске состоится очередная встреча Трехсторонней контактной группы по урегулированию ситуации на Востоке Украины.

Темой нынешних переговоров станет разработка и парафирование соглашения об отводе от линии соприкосновения вооружения калибра менее 100 миллиметров, а также танков, сообщает "Радио Свобода".

Ранее боевики «ДНР» заявлял о том, что отведение 100 миллиметрового оружия может стать началом мирного прецесса на Донбассе.
http://tribun.com.ua/28313
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist