Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Martin Peeter
Liige

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Martin Peeter »

Õhtulehelt ootamatult hea olukirjeldus Ungari olukorrast. Lõpuks on hakatud mingit korda looma. See ei meeldi.

http://www.ohtuleht.ee/694131/kas-sook- ... ia-pollule
Dona nobis pacem!
cleo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cleo »

Alates homsest peavad Schengeni viisa taotlejad andma sõrmejäljed.
Mingi naljakas asendustegevus, kui üle lõunapiiride voogab iga päev tuhandeid tundmatuid, kellel pole ühtegi dokumenti, keegi ei tea kust nad tulevad ja lasevad kõrge kaarega igasugu reeglitele ja kontrollile.
Veelkord tõestus, et seadused on seaduskuulekatele lollidele.
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Pagulaste arv, nende usk, kombed ja töövõimalused ei ole täna esmatähtsad, vähemasti mulle mitte. On midagi hirmutavamat kogu selle saaga juures ja see on see, mis toimub meie eneste ja meie ühiskonnaga.
Pani keegi ehk tähele, kuidas peavoolu meediast kadus vilkalt ja selgitusteta oma arvamuse avaldamise võimalus? Kommentaariumid lihtsalt suleti. Julgen väita, et ühiskonnas, mida reklaamitakse kui demokraatlikke põhimõtteid järgivat, rakendus tsensuur kõige äratuntavamal moel? Ilma põhjendusteta ja ka ilma põhjuseta, nimelt ei saa valitsuse kommunikatsioonivõimetust lugeda mingikski põhjuseks kodanike vaba arvamusavalduse takistamisel.
Muidugi, põhjendus toodi ja selleks oli meile üsna uus termin; Vihakõne! Mis on meil tegelikult sisustamata õigustermin, samuti puudub meil nn. vihakõneseadus, mis omakorda tähendab, et sellisele vormile rõhumine kodanikelt mingi õiguse või vabaduse võtmisel on alusetu ja põhjendamatu.
Demokraatia alustala on õiguskindlus. See seisneb kodaniku veendumuses, et tema õigusi, vabadusi ega ka kohustusi ei muudeta seadustega sätestatud raamidest väljaspool, et võim ei rakendu alusetult ja ühiskonnas kehtivate seaduste läbi kokku lepitust ei taganeta olupoliitiliste ega ka muude subjektiivsete põhjuste ilmnemisel.
Aga taganetakse. Nii mureneb õiguskindlus ja seeläbi ka ühiskonnakorraldus.
Naabrid. Naabrid on pahad, nende veetud okastraate võite vahtida telepurgist oksendamiseni. Ungari on paha, Horvaatia, Bulgaaria, Tsehhid, veel keegi on paha, Saksa on hea...
Mis euroopa ühtsusest me homme räägime, kui meie meedia naabreid lahterdab?
Austria, muide, viis oma väed täna piirile. Kes tema on? Paha?
Päris jäle on see, mida meile näidatakse. Need valikud, raisk!! Uppunud laps mererannal, eksole? Selge, et teeb haiget, kellele ei teeks ja siis just näidataksegi, just sellepärast!
Unustatakse lisada, et ei hukkunud see põnn sõja eest põgenedes, vaid isa ahnusest. Inimsmuugeldajast isa, paadiomanik, paatide omanik, kurjategija. Unustati õelda.
Selline tõde lõhub ühiskonda.
Täna teatas üks meie väärikatest poliitikutest, et me justkui ei sobiks NATO-sse, kui meil oleks põgenike küsimuses oma seisukoht.
Ma ei ole omast arust püsti- ja püsiloll. Naabrimees ka pole. Enamus pole.
Käitutakse meiega aga viimasel ajal just nii. Nagu amööbidega.
See teeb muret rohkem, kui paartuhat- või enam pabulast.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Nojah, ise valisime selle tee ... :evil:
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mingit teed me ei valinud. Hulk inimesi valis kaks vasakliberaalset erakonda PARLAMENTI ja nood siis tegid vasakliberaalse valitsuse, see on kõik. Mina isiklikult ei moodusta nendega mingit "meiet". Ma ei tea, kas härra Kulibin moodustab.

Eesti rahvuse püsimajäämiseks oluliste seisukohtade kaitsmine rahvusvahelisel areenil on peamiselt tahte küsimus. Kui seda tahet ei ole, siis seda ei ole.
Viimati muutis Kriku, 14 Sept, 2015 23:05, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kriku kirjutas:Mingit teed me ei valinud. Hulk inimesi valis kaks vasakliberaalset erakonda valitsusse, see on kõik. Mina isiklikult ei moodusta nendega mingit "meiet". Ma ei tea, kas härra Kulibin moodustab.

Eesti rahvuse püsimajäämiseks oluliste seisukohtade kaitsmine rahvusvahelisel areenil on peamiselt tahte küsimus. Kui seda tahet ei ole, siis seda ei ole.
1. Valitsus on erakondade vaheline kokkulepe, mis sünnib parlamendis. Inimesed valivad parlamendi, mitte valitsuse. Suudad ehk vahet teha.
2. Ka ebameeldivad eestlased on ikkagi "meie".
3. Tegemist on tüüpse väärarusaamaga demokraatiast - kui minu mõtteviis ei võitnud, siis pole minul nendega mingit pistmist. On ikka. See ongi parim valitsus, kelle eestlased on sellel ajahetkel suutnud luua. Punkt.
4. Eesti jaoks olulisi seisukohti kaitstaksegi. Aga seda ei saa teha suurte loosungite ja lippude all sellest ajakirjanduses pasundades, sest sedasi on see tegevus määratud läbikukkumisele.

Kui tahad, et järgmine kord oleks midagi teistmoodi, siis tuleb selle nimel tegutseda. Mitte Militaar.net-s haliseda, et justnagu poleks tegu minu valitsusega.

Ja päeva lõpuks - liberaalide valitsemise all on keskeltläbi siiski parem elada kui konservatiivide all. Viimastel kipub olema talitsemata komme teistele ette ütelda, mis ja kus nad teha võivad. Kuni tekialuste teemadeni välja. Mis ei tähenda, et ma poleks konservatiive valinud aga see on juba teine jutt.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Jah, muidugi parlamenti.

Küsimus ei ole selles, mis käib üle, kas rahvustunne või meeldimine. Küsimus on selles, kes mida valis. Iga inimene on oma valikutes vaba, aga iga valikuga käib kaasas ka vastutus. Kui keegi ütleb, et "ise me selle valisime, mis praegu toimub", siis selles tähenduses "meie" hulka ma ei kuulu. Mina keeldun aktsepteerimast ükskõik mis tasemel moraalset vastutust inimeste tegevuse eest, kes minu arvates ei oleks mitte kunagi pidanud poliitikaga tegelema hakkama ning keda ma ei ole mitte kordagi toetanud. Ma ei ole nõus, et see on väärarusaam demokraatiast. Punkt.

Jutt sellest, et meil ei ole edaspidi nagunii valikuid, kui me juba kord EL-iga ühinesime või mingile muule sellisele teele astusime (ma ei tea, mida täpselt härra Kulibin silmas pidas) ja et me peame lõpuks ikka tegema nii nagu meie sõbrad meile ütlevad, et mitte oma sõpru pahandada - selline jutt on defetistlik möga.

Viimase punkti osas loodan, et sul on õigus, kuid usun siis, kui näen.

Tüüpilist väärarusaama konservatiivsusest võin selgitada kuskil muus teemas või erakirjas.
trs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas trs »

Mingi 40000+120000 otsustati tänasel siseministrite päeval veel laiali jagada? :mrgreen:

E: Esiteks, lol@võimalus Delhvis neegreid sõimata kui demokraatia alustala. Teiseks, kõik järsku ülituimast üliemotsionaalseks muutunud eestlased- lugege paar korda Kilo Tango postitust, printige välja ja kleepige seina peale, et saaks iga hommik lugeda.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Ei ole kusagil kirjas ega tõestatud, et eestlased on ülituimad, välja arvatud meie lõunanaabrite anekdootides 8)

Ja suhteliselt mõõdutundliku ja malbe arutelu põhjal nimetatada eestlast üliemotsionaalseks, võttes arvesse, et on tuldud eestluse põhialuste kallale, on ilmselge liialdus 8)

Aga mitte sellest ma ei tahtnud rääkida - Isand Siga, mina tänan Sind selle sõnavõtu eest. Ühinen
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

See seisneb kodaniku veendumuses, et tema õigusi, vabadusi ega ka kohustusi ei muudeta seadustega sätestatud raamidest väljaspool, et võim ei rakendu alusetult ja ühiskonnas kehtivate seaduste läbi kokku lepitust ei taganeta olupoliitiliste ega ka muude subjektiivsete põhjuste ilmnemisel.
Pean kahetsusega Sigaga nõustuma,et tänane praktika näitab tõepoolest vastupidist suundumust.Kehtivaid seadusi tõlgendatakse ''hetkel vajaminevas'' võtmes ja kodaniku peetimise aluseks võib olla ametniku ''sügav isiklik veendumus'' ehk ''küllap sa ikka olid ja küllap sa ikka tegid...''.Ainukeseks võimaluseks enda õiguste eest seista on oma isikliku raha eest kohtusse pöördumine kus ''vastasmängija'' maksumaksja raha eest lõbusalt pokkerit taob,kandes õlgadel ''suure vastutuse'' koormat,mis tegelikult ei kohusta teda millekski ja on üks ilus kulunud müüt.
mäger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mäger »

Veidi offtopic aga annab aimu, et pole ka islamimaailmas kõik nii püha midagi ka pühamast pühamas:

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1442211454581?ref=hs-prio-A1

Artikkel siis sellest, kuidas Mekas on maha lõhutud palju tähtsaid islami mälestusmärke, selleks, et ehitada kaubamaju, WC-sid, hotelle jne. Põhjuseid olla kolm: praktiline - rahvamass on väga suur ja kuidagi tuleb nende tarbed rahuldada; majanduslik - Mekasse investeerimine on väga kasulik, sest igal aastal käib seal miljoneid; usuline - Muhamedi kaasaegsete ja sugulastega seotud pühapaigad ei sobi lihtsalt Saudi-Araabia sunni-vahabiitliku maailmanägemusega ja pühapaikade mahalõhkumisega tehakse ära siiitidele.
otsin puude taga metsa
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Selle põgenikejama juures on positiivselt välja paistma hakanud väikeriik Ungari, mida muidu vähe venemeelseks peeti.
Peale muljetavaldava kiirusega piiritara ehitamise (teles on näha, et kerkib juba põhipiire) on nad hakanud astuma otsustavaid samme läbi Serbia tulevate hordide peatamiseks.
Ära peaks märkima, et endised VLO maad olid järjekordse "kvoodi" vastu (Poola, Tsehhi, Ungari, Rumeenia).

Kõige naljakam oli kellegi EL kõneisiku ütlus ajakirjanikule, et EL välispiiri sulgemine on ebarealistlik.
Sama ebarealistlik olevat ka nende vastuvõtmine. Mida siis teha tahetakse? :shock:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

E: Esiteks, lol@võimalus Delhvis neegreid sõimata kui demokraatia alustala.
Tunnetuse küsimus. Õigus vabalt ning avalikult oma arvamust avaldada ei pruugi- ja ka ei ole võrdne kellegi sõimamisega. Ka eetilistel ning moraalsetel kategooriatel tuginev arvamusavaldus, põhjendatud kahtlus või ka otsekohene seisukohavõtt on osutunud mittesoovitavaks. Ja mitte ainult Delfi, vaid kogu peavoolumeedia läks seda teed.
Nõus, väljundeid on mujal ka, kõikvõimalikud foorumid ja jututoad j.n.e., Isiklik suhtlustasand on pealegi asi, mida isegi nõukogude ajal lämmatada ei suudetud, kuigi üritati.
See, mis täna toimub, on siidkinnastatud variant nõuka aegsest vaba mõtte lämmatamisest.
"Sosistage kusagil nurga taga, lumpen", on sõnumi sisu, mis meile vaikimisi lähetati.
Haukuge, koerad, aga karavanist kilomeetrite kaugusel. Lubame lahkesti.
Pabulasi veel eriti polegi, aga meie juba muutume ja ma ei saa pead anda, et see kurss oleks positiivne või kuidagi eriliselt ühiskonda rikastav, nagu neilt loosungitelt lugeda oli, milliseid meil lugeda võimaldati.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Siga kirjutas:
E: Esiteks, lol@võimalus Delhvis neegreid sõimata kui demokraatia alustala.
Tunnetuse küsimus. Õigus vabalt ning avalikult oma arvamust avaldada ei pruugi- ja ka ei ole võrdne kellegi sõimamisega. Ka eetilistel ning moraalsetel kategooriatel tuginev arvamusavaldus, põhjendatud kahtlus või ka otsekohene seisukohavõtt on osutunud mittesoovitavaks. Ja mitte ainult Delfi, vaid kogu peavoolumeedia läks seda teed.
No vaata ega ei ole ikka küll nii. Et moraalsetel kategooriatel või põhjendatud kahtlustel tuginev otsekohene seisukoht oleks kuskil mittesoovitavaks tunnistatud.

Kõik need pagulaste/põgenike teemad on just nimelt kujunenud sõimumagneteiks. Ja kuna igasuguse kommentaariumi omanik on vastutav ka kommentaariumis kirjutatava eest (vt Leedo vs Delfi case'i mis jõudis lõpuks välja EL inimõiguste kohtusse), siis ei soovi ükski vastava kommentaariumi omanik selle jamaga lihtsalt tegeleda. Miks peab pidevalt kustutama mingit sõimu, solvanguid ja muud sellist?

Ja ega Sina Siga ka mingit erilist eeskuju ei näita. Miks peab moraalsetel kategooriatel sõna võttev mees pagulasi pabulasteks nimetama?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Mmmm...näikse, et teema hakkab laiemalt sõnavabaduse ja lubatava-lubatamatu piiride kirjeldamiseni jõudma...et siis minu jaoks jääb pisut segaseks see asi. Näiteks mille poolest on kole ja keelatud kommentaariumites leiduv ja mille poolest kena ja kaunis selline arvamusavaldus

http://arvamus.postimees.ee/3324849/jaa ... eestlasest
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline