Kriku kirjutas:
Saksamaa siseminister: hinnanguliselt 30% isikutest, kes nimetavad ennast Süüria sõjapõgenikeks, pole seda. Ametlikku statistikat selle kohta pole (sry, Fucs).
"It's an estimate based on the observations of officials on the ground, especially the federal police, the Office for Migration and Refugees and (EU border protection agency) Frontex," he said.
No see "visuaalsel jälgimisel põhinev hinnang" on juba natukene parem, kui mittemidagi.
The spokesman stressed that Germany keeps no official statistics on asylum-seekers believed to be misstating their nationality.
Miks ma seda statistikat ennist taga ajasin?
Just seepärast, et kui üks osapool (EU & Co) ütleb mulle, et "jagame sõjapõgenikke" ja "sulle saab kvoodi/kokkuleppe/midaiganes järgi olema nii ja nii palju sõjapõgenikke", siis minul peaks olema esitada õigustatud küsimus, et kui palju selle toimuva aplaava käigus on nt. iga 1000 põgeniku kohta sõjapõgenikke ja kui palju muid põgenikke. Et davai, jagame siis neid sõjapõgenikke ja ülejäänud pole meie mure, vaid on selle riigi mure, kes neid takistamatult oma riiki sisse kärutab.
Aga kui sellist statistikat ei ole, siis see tähendab, et ei ole ülevaadet ka sellest, kes sealt üldse põgenike sildi all tulevad (pole kontrolli, ega toimivat tuvastamismehhanismi/süsteemi), palju neist on sõjapõgenikke, palju majanduspõgenikke, palju muid põgenikke (poliitilised jms) ja palju on minu pärast ka kasvõi islamiäärmuslasi/terrosid/ISIS-e jms võitlejaid jne. Ja nii kaua kui seda kontrolli > tuvastamismehhanismi > statistikat ei ole, ei saa meie siin rääkida sõjapõgenikest ja neid ka vastu võtta.
Ma muidugi ei tea, vbl meie asjapulgad on seda asja siiski nii peenelt ajanud, et nemad saavad sealt siia toomiseks ainult sõjapõgenikke (tehtud on pädev kontroll > läbi viidud tuvastamine > tunnistatud sõjapõgenikuks).
Eesti võtab vastu ainult sõjapõgenikke
23. juuli 2015 14:36
http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uu ... d=71967999
Vastasel korral on IMHO ekslik rääkida meil siin, kui "sõjapõgenikest, keda meil tuleb kvootide ja kokkulepete alusel vastu võtta" ja rääkima peaks "tuvastamist ja kontrollimist vajavatest isikutest, kes väidavad end olevat sõjapõgenikud".
Eesti ei võta vastu mitte 550 sõjapõgenikku, vaid Eesti võtab vastu 550 üle EU riigipiiride tunginud inimest, kelle taust ja päritolu on ebaselged, ning vajavad põhjalikku uurimist.
Siit küsimus: Et kui Eesti on nõus vastu võtma 550
sõjapõgenikku ja kui nendest ütleme siis seesama 30% ehk 165 inimest ei ole tegelikult sõjapõgenikud, et kas siis need saadetakse riigist välja ja võetakse asemele uued 165, kelle tausta hakatakse kontrollima, ning seda tegevust korratakse seni, kuni meil on välja sõelutud 550 sõjapõgenikku, kellele on antud vastav staatus ja kellele Eesti riik annab varjupaiga?
Võibolla on see loll küsimus ja sorry siis.