Eston Kohver

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Re: Vene piiril rööviti kaitsepolitseinik

Postitus Postitas Kuperjanov »

Selge pilt, ei olnud selle Dresseni asjaga kursis.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kuperjanov kirjutas:https://www.google.ee/maps/place/57%C2% ... :0x0?hl=et

Kuskil seal. Suumi sisse. Kaardi peale klikkides näitab, kas on Pihkva oblast või Võrumaa.

OK. See "umbestäpselt" koht on arvatav. Noh, et "kuskil seal".
Kooseri maadele jääb ka viimase aasta jooksul kõige rohkem tähelepanu saanud piiriala – kurikuulus piiritulp 121, kust kadus Eesti luuraja Eston Kohver. “Isa niitis seal läheduses muru, kui korraga terve ports ametnikke mööda jooksis. Ega nad midagi ei öelnud,” meenutab ta. “Siin,” osutab ta rohetavale põllule, “maandus igatahes helikopter ilmselt koos selle mantli, noh, Rõivaga.”
http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudi ... d=71496967

Selle talu omanikele kuulub seal kaks maatükki (fotol punasega) ja mõlemad jääks justkui kõrvale??
Maaamet3.png
Maaamet3.png (937.05 KiB) Vaadatud 2629 korda
Eelnevat juttu lugedes tekib mul siin väikene segadus selle asukohaga siiski.

KAPO pressikal 2014 öeldi, et see toimus Miikse ja Kiislova külade läheduses.
Seal läheb umbes keskelt see kahe küla vaheline piir ja klapib.

Miks ma sellest üldse jauran?
Ega polegi miskit eriti asjalikku.
Kuna ma siin juba sikutasin omale terve hunniku igasugust asjasse puudutavat videomaterjali, siis tahtsin lihtsalt vaadata, kas on võimalik maastikku videodega kokku viia.
Praegu on liiga lai see ala, kus see kuramuse 121. post võib olla 8)

Drax kirjutas:
Fucs kirjutas:Erinevad joped/jakid.
Võib algul tunduda, et tegemist on kolme, või isegi nelja erineva jope/jakiga.
Julgen väita, et see nii ei ole ja see jope on üks ja seesama.
Samad järeldused ja tundub, et kui pauk käis oli Kohver Vene poolel.

No mulle tundub ka esialgu. Ma tahaksingi veits analüüsida videomaterjali ja aerosid.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Drax kirjutas:
Fucs kirjutas:Erinevad joped/jakid.
Võib algul tunduda, et tegemist on kolme, või isegi nelja erineva jope/jakiga.
Julgen väita, et see nii ei ole ja see jope on üks ja seesama.
Samad järeldused ja tundub, et kui pauk käis oli Kohver Vene poolel.
Võib olla nii ja võib olla naa. Midagi kindlat väita antud videode abil (mis, nagu ma olen aru saanud olidki üheks olulisemaks süüdistuse poolseks "tõendiks") on minu arust suhteliselt võimatu. Ilmselgetl laseks korralik kaitseadvokaat (mitte ainult USA's) säärased tõendusmaterjalid sõltumatu kohtusüsteemi puhul pihuks ja põrmuks.
Kui isegi oli rikkumine, siis toimus piiriületamine mõned meetrid. Aga sama tõenäoliselt võis ta seista seljaga Venemaa poole mõned meetrid Eesti piirist. Rüseluse jäljed fikseeriti Eesti poolel, muidugi on võimalus, et ta ennem seal niisama püherdas. Samuti fikseeriti esmasel kohtumisel mõlema poole asjatundjate poolt (kes ilmselgelt oskavad teatavaid jälgi maapinnal interpreteerida professionaalselt) mõlemapoolse aktsepteeringuga sündmuste kulg jälgede järgi nii nagu ta seal protokollis on.

Üsnagi huvitav on aga see fakt, et kui Kohveril oli julgestus kaasas, siis ometigi julgesid venelased vahetus piiri läheduses toimetada kartuseta rohkem kui "mõni minut". Vennad on ikka väga rahulikult samas (kui ikka on samas kohas) piiri kõrval toimetanud kinnipidamismenetlust, vaatlusi jne. kartmata kedagi või midagi. Kas julgestus passis kuskil kilomeetrite peal või? Mismõttes sidet segati? Pauku ja suitsu oleks pidanud üsna kaugele kuulda-näha olema. Julgestuseks olid kaasas kaks palitutes-kaabudes või mustades jopedes Taurusega KAPO ametnikku, kes maskeerimisülikondades vastast nähes ruttasid kuhugi "kus oli side"?
Viimati muutis Yks, 28 Sept, 2015 18:27, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Praegu on liiga lai see ala, kus see kuramuse 121. post võib olla
No minu pakutud koordinaadid näitavadki umbes-täpselt selle posti asukohta. Kui muud üle ei jää, tuleb ise vaatama minna 8)
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Yks kirjutas:Võib olla nii ja võib olla naa. Midagi kindlat väita antud videode abil (mis, nagu ma olen aru saanud olidki üheks olulisemaks süüdistuse poolseks "tõendiks") on minu arust suhteliselt võimatu. Ilmselgetl laseks korralik kaitseadvokaat (mitte ainult USA's) säärased tõendusmaterjalid sõltumatu kohtusüsteemi puhul pihuks ja põrmuks.
Kui isegi oli rikkumine, siis toimus piiriületamine mõned meetrid. Aga sama tõenäoliselt võis ta seista seljaga Venemaa poole mõned meetrid Eesti piirist. Rüseluse jäljed fikseeriti Eesti poolel, muidugi on võimalus, et ta ennem seal niisama püherdas. Samuti fikseeriti esmasel kohtumisel mõlema poole asjatundjate poolt (kes ilmselgelt oskavad teatavaid jälgi maapinnal interpreteerida professionaalselt) mõlemapoolse aktsepteeringuga sündmuste kulg jälgede järgi nii nagu ta seal protokollis on.
Üks neist pidi ju piiri rikkuma. Ma olen algusest peale seda meelt olnud, et Kohver rikkus piiri. Võis seda teha ju ainult mõned meetrid, kuid rikkumine on rikkumine. Kui oli plaan Kohver kätte saada, siis otseloomulikult taheti ta meelitada üle piiri, et kõik JOKK oleks. Milleks röövida ta Eestist ja siis hiljem videosid manipuleerida. Arusaadav ka, et informaator ei taha ise piiri rikkuda. Juba tema sealolek on talle suureks ohuks. Otseloomulikult läheb info ostja ise informaatori juurde. Selle peale mängitigi. Kas informaator oli ise FSB agent või keegi, kellele jälile saadi ja püstol kuklasse pandi, seda me ei saagi teada. Miks peaks Kohver seisma seljaga vene piiri poole? Vaevalt kogenud agent niimoodi teeks. See tähendaks ka seda, et vene kutt seisis seljaga Eesti poole.

Protokoll oli ka suht poolkõva. Eesti versioonis oli, et rikkumine toimus Venemaalt Eestisse ja tagasi, kuid vene versioonis oli, et toimus lihtsalt mõlemapoolne rikkumine. Rüselusest ei olnud kummaski versioonis juttu.
mäger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mäger »

kuid vene versioonis oli, et toimus lihtsalt mõlemapoolne rikkumine.
Kui Kohver Vene poole peal kinni peeti, siis ei saaks ju olla mõlemapoolset rikkumist, sellisel juhul oleks näha olnud ainult rikkumine Eestist Venemaale... või saan ma millestki valesti aru?
otsin puude taga metsa
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kuperjanov kirjutas:
Praegu on liiga lai see ala, kus see kuramuse 121. post võib olla
No minu pakutud koordinaadid näitavadki umbes-täpselt selle posti asukohta. Kui muud üle ei jää, tuleb ise vaatama minna 8)
Ei ole nii oluline asi, et ise sinna minna :P
Ma ei julgegi minna. Pärast lohistavad minema veel 8)

See koht muidu on loogiline.
Sinna tuleb mõlemalt poolt piiri ka mingisugune rada/tee.
Vaevalt need kohtujad seal läbi totaalse võsa kohale alati ilmusid :D
Noja kõik need meie ajakirjanikud, kes seal juba käinud on nii filmimas kui pildistamas.
Osad koguni kõpskingades ja minikleitides :lol:
Tähenadab, juurdepääs peab olema enam-vähem OK.

Ainult, et see Google pilt on suht saast kvaliteediga. Ei saa piisavalt suurendada kvaliteetselt, et mingeidki detaile tuvastada. Noja ega seal eriti miskit olegi tuvastada, kui igalpool ümberringi on puud ja põõsad.
Vahele pikitud lagedamaid ribasid nii siin kui sealpool.
Google3.png
Google3.png (712.33 KiB) Vaadatud 2565 korda
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

mäger kirjutas:
Kui Kohver Vene poole peal kinni peeti, siis ei saaks ju olla mõlemapoolset rikkumist, sellisel juhul oleks näha olnud ainult rikkumine Eestist Venemaale... või saan ma millestki valesti aru?
Jah, mõtlesin ka ise seda. Ei ole ka välistatud, et ta sai rünnaku hetkel põgenema, kuid joosti järele ja lohistati tagasi üle piiri. Igal juhul julgestusest kasu ei olnud ning piiriäärsed kaamerad olid välja lülitatud. Eks täit tõde teab ainult Eston ise.

Veel pildi-ja videomaterjali.

https://www.youtube.com/watch?v=VxK980xUBlE

http://www.postimees.ee/galerii/40465/k ... litseinik/

Üks video ringles veel, kus piirivalvurid nö jälgi ajasid. Seal räägiti midagi taolist, et siin on meie territoorium, seal teie, heina on tallatud. Kuskil oli keegi lamanud (võis olla snaipriülikonnas mees). Ja lepiti kokku, et kui rööv toimus, võis see toimuda mõlemal pool.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

mäger kirjutas:
Praegu tundub 70/30, et kui pauk käis, siis oli Kohver VF poolel.
AGA ta võis üritada liikuda Eesti poolele pärast seda ja jõuda ka Eesti poolele, kus VF vennad ta maha murdsid ja tagasi vedasid. Selle koha peal on videost jupp välja lõigatud selgelt.

Aga ses suhtes vahet pole enam.
Mees on kodus tagasi ja tema kinni võtmine oli selgelt VF eriteenistuste erioperatsioon.
Ja kuna oli erioperatsioon kindla eesmärgiga, siis oleks ta kinni võetud nii ehk naa. Oli ta siis viis meetrit siinpool, viis meetrit sealpool, või täpselt piiri peal. Taheti videosse saada see, kuidas ta andmeid küsib ja raha jagab ja kui see tehtud, siis kinni võtta. Kogu moos.
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Tulistan puusalt praegu, aga ma mäletaks nagu, et piirivalve väitis pärast röövimist, et nemad ei teadnud KAPO operatsioonist mitte midagi. Samas käis läbi jutt, et kaamerad lülitati välja. Kes siis kaamerad välja lülitas või kas seda üldse tehti ja kuidas vene pool nii julgelt tegutses, teades, et seal on kaamerad ja et ka KAPO julgestusel võivad kaamerad olla?
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Piirivalve ei teadnud detailidest. Paluti lülitada välja vastavalt mingile kehtivale korrale (ehk siis iga mats endale sobival ajal lambist seda paluda ei saa ja ei tohi ka). Lülitasid.
tuna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tuna »

Mille põhjal te järeldate, et 70/30 oli Vene poolel? Kas lugesite plahvatusvideost välja mingeid geograafilisi näpunäiteid?
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Fucs kirjutas:
Aga ses suhtes vahet pole enam.
Mees on kodus tagasi ja tema kinni võtmine oli selgelt VF eriteenistuste erioperatsioon.
Ja kuna oli erioperatsioon kindla eesmärgiga, siis oleks ta kinni võetud nii ehk naa. Oli ta siis viis meetrit siinpool, viis meetrit sealpool, või täpselt piiri peal. Taheti videosse saada see, kuidas ta andmeid küsib ja raha jagab ja kui see tehtud, siis kinni võtta. Kogu moos.
Aamen sellele. Ja paugutajad olid minu arusaamal maas juba ennem. Neid ei heidetud. Nad olid seal kindla eesmärgiga, et erioperatsiooni olulise faasi alguses häirida Kohveri mõtestatud tegevust. Ilmselgelt tüüris teine kohtumise osapool Kohveri sedasi, et kinni ta oleks võetud kas meeter siin või meeter sealpool. Ühesõnaga, ette oli valmistatud operatsioon pidada kinni Eesti eriteenistuse töötaja Kohver. Iga hinna eest. Ja selmet et rõhku panna, et kas ta krabati vangi siin või sealpool, peaks pigem rääkima, et Kohverit huvitasid korrupteerunud piirivalve töötajad. Kes ilmselgelt kureerivad piiriülest salakaubandust, millise tegevuse väljajuurimine peaks loogiliselt võttes olema mõlema riigi huvides. Ei käinud seal mingi spioneerimine, toimus vastutegevus Eesti suhtes selgelt kriminaalse iseloomuga tegevuse vastu. Jah, alati võib ju minna kaugemale ja rääkida, et kui tead korrupteerunud ametnikest ja nende tegevusest detailselt, siis saab nende šantažeerimisega ka spiooniliku tegevust arenda...Aga sel vältimiseks võiks Vene pool oma korrpteerunud tegelased ära koristada. Tundub, et sellest teavad paljud, aga ette ei võeta miskit. Kui miskit ettevõetkse siis väga pisteliselt ja tavaliselt põhjustel, mille puhul ei ole esikohal VF (elanike) huvid.

Resümeeks: mida rohkem me siin seda teemat ketrame ja mida rohkem infot välja tilgub, seda rohkem arvan ma et kogu see pull on algusest peale orgunnitud just Dresseni kätte saamiseks. FSB liinis oodati mingit sobivat juhust, mille andis Kohveri tegevus. Kõik viitab sellele, et kuigi lõpuks Dresseni väljavahetamise ettepanek tuli meie poolelt, jõuti tema nimeni meil üsna kiiresti (ehk võimalik, et tetavaid märke osati meil ka kenasti lugeda).
Nüüd mida ma ei suuda välja mõelda on see, et kas mingi osa FSB's juba toimetab kohati omal initsiatiivil, ehk siis ta on saanud režiimi nii oluliseks tugisambaks, et mõnes aspektis peab Kreml (eesotsas Putiniga) tegema halva mängu juures head nägu (nagu see toimub ka Kadõroviga) ning lihtsalt aktsepteerima teatavad sündmused? Või tuli käsk (kasvõi vihjetena) ikkagi kõige kõrgemalt. Jah võib minna kergema vastupanu teed ja väita, et midagi ei toimu Venemaal Putini ja FSB juhi otsese käsuta, kuid ilmselgelt oleks see väga lihtsustatud lähenemine sealsele kohati väga keerukale ja ambivalentsele keskvõimu, sõjaväe, vastuluure ja sõjatööstuse omavahelisele (eritasandilistele) läbikäimisele.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ja selmet et rõhku panna, et kas ta krabati vangi siin või sealpool, peaks pigem rääkima, et Kohverit huvitasid korrupteerunud piirivalve töötajad.
Suuresti auru on ju siitpoolt kulutatud tõestamisele, et kohver rööviti Eesti pinnalt. ja kui peaks selguma, et kõik toimus tõepoolest VF territooriumil, siis pöörab see ju kogu meiepoolse teema farsiks- võõrriigi eriteenistuse esindaja tabamine teise riigi territooriumil ei jäta erilist manööverdamisruumi. Miska tuleks loota, et meile mitte hambasse ei puhutud, vaid et sündmuste käik siiski sedapidi oli, nagu meile räägitud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline