Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas ruger »

Kommentaar Euroopas liikuvalt eestlaselt FB-s.
Olukord Saksamaal
Ain Sermat
9 hrs ·

Olen jällegi teel Inglismaale ja külastasin järjekordselt mööda minnes ka Travemünde sadamat Saksamaal, millel on otseühendus (23 tundi) Lätiga. seal ei olnud küll pagulasmasse nagu Calaisis Prantsusmaal, aga vaatepilt oli hull küll. WC-sse polnud võimalik minna, sest kõik potid olid umbes, paberid ja muu rämps põrandal. Ka põrand ujus ja lõhna järgi tundus, et see pole mitte vesi! Ujus sõna otseses mõttes, mitte ei olnud paar tilgakest või väike loik. Saksa personal, tundus, ei jõua enam koristada. Üks lugu ka veel lõppu, mida kuulsin laevas ühelt Saksa pedagoogilt, kes oli teel Lätit külastamast. Nende kooli toodi öömajale bussitäis pagulasi. Majutati võimlasse. toodi neilpe sinna voodid ja vaibad, et põrandat ära ei kribiks. Nad keeldusid ise vaipu ja voodeid paigutamast, sest nemad pole orjad, vaid pagulased ja neil olevat teatud õigused. Toodigi Saksa lapsed, kes elamise valmis sättisid. EI mingit tänu ega midagi - vaid üleolevad pilgud ja sõim. Siis toodi neile pudelitega jooke. Igaühele mitu tükki. Enamus jookidest kallati kohe kohe pudelitest välja ja mindi taaraautomaadi juurde. Vot sellised lood. Ei usu millegipärast, et see õpetaja valetas. Veel rääkis ta, et Saksa lihtinimesed on väga mures oma tuleviku pärast ja paljud neist on ka muutunud pagulasvihkajateks. Aga MErkel on Merkel. Kurb lugu.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kriku kirjutas:Mind vähe huvitab, mis sõnum on inimesel, kes on loll, saamatu ja seejuures väga ülbe.
Ma nüüd vaatasin veel pikemalt seda vidiot natuke ja ei tuvastanud, et selles saates (või siis selle saate selles osas), millest DELFI on teinud (mittekallutatud) üüberuudise meile, et HELME tunduks kuidagi lolli, saamatu ja seejuures veel ka lisaks väga ülbena. :roll:

Edit: ja mis ma veel tahan öelda on see, et üks HELME tõesti ei pea teadma default, et kes mida kuhu nende partei häälekandjas kirjutas, milline on viidatud tekstide algallikas ja kes ilusad pildid sinna juurde orgunnis. No ei pea! Ja kui sa tahad saada pädevat ammendavat vastust mõnele küsimusele inimeselt, kes pole pädev pisiasjadeni teemat lambist kommenteerima, siis tuleb sellised küsimused esitada eelnevalt, et vastaja saaks vastuse ette valmistada, või siis küsida juba otse tegijatelt (antud juhul siis toimetajalt ja artiklite autoritelt), mitte lendama (ülbelt) peale oma enneolematu "paljastusega", et "põrmustada vastane hetkega" ja siis sellest veel ka pärast (parastav) artikkel kusagile DELFIsse kirjutada.

Minu silmis tõmbas endale selle antud keissiga vee peale tudeng Joosep Tiks ja see nimetu "ajakirjanik", kes sellest lookese DELFIsse treis, mitte kodanik HELME.
Viimati muutis Fucs, 06 Okt, 2015 17:35, muudetud 1 kord kokku.
kana tagumik
Liige

Postitus Postitas kana tagumik »

Joosep Tiks on üks "pagulaste MTÜ-sse " sisse möllinutest. Delfi "küsimuste-vastuste" voorus loopis pärleid , mis hiljem Delfi poolt ära kustutati nagu "riigipiirid on niigi ainult juriidiline fiktsioon" "riikide käest ei hakata küsima, kui pagulased tulevad" . Muid "andekusi" olla veel olnud, aga mina enam jaole ei jõudnud.

Mis puutub Helmet ja propagandamaterjali, siis see "7 a tüdruku " lugu ikka võetud reaalelust, Helme stuudios ei peagi selliseid detaile teadma täpselt, kus ja mis.

Küsige endalt, kes on Delfi omanik, ja seda ka teadmiseks, et eesti meediaväljaannetes ajakirjanikel eriti iseseisvust pole, asjad käivad vägagi "ülevalt allla" , ega asjata Hardo Pajula Postimehes aind päevakese vastu pidas.

St ilma ülevalt tuleva käsuta sellist jame keegi toimetajatest ei julgeks korraldada, eriti veel, et väidetavalt "parempoolne eesti meedia" on muudetud vasakpoolse multikulti ja põgenike propagandatoruks.

Sellised muudatused ei tulene "mõne ajakirjaniku maailmavaatelisest nihkest", eestis nende arvamust ei küsita. Ja peatoimetaja(d) muidugi omanikeringile vastukarva olla ei saa.
Viimati muutis kana tagumik, 06 Okt, 2015 17:45, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

kana tagumik kirjutas:Joosep Tiks on üks "pagulaste MTÜ-sse " sisse möllinutest. Delfi "küsimuste-vastuste" voorus loopis pärleid , mis hiljem Delfi poolt ära kustutati nagu "riigipiirid on niigi ainult juriidiline fiktsioon" "riikide käest ei hakata küsima, kui pagulased tulevad" . Muid "andekusi" olla veel olnud, aga mina enam jaole ei jõudnud.

Mis puutub Helmet ja propagandamaterjali, siis see "7 a tüdruku " lugu ikka võetud reaalelust, Helme stuudios ei peagi selliseid detaile teadma täpselt, kus ja mis.
8)
Nagu näha, siis me mõtlesime täpselt samal ajal täpselt ühtemoodi :mrgreen:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Paistab, et pean ikkagi veel selle juurde tagasi pöörduma.

Küsimus ei ole minu jaoks praegu selles, kas Martin Helmel on pagulaste suhtes õigus. Eeldame for the sake of argument, et on. Küsimus on selles, kas tema on õige inimene ajama seda õiget asja. Ja selles küsimuses õnnestus tal mind veenda, et ei ole. See õnnestus järgmise sõnavõtuga, mille ta täpselt sellisena videos ka välja ütleb:
Ärge ajage segamini, see ei ole ajakirjandus. See on propaganda trükk. See teeb väga hästi oma tööd, nii et ärge palun heitke mulle midagi ette.
Selle avaldusega teeb ta mulle selgeks, et tema erakond teeb propagandat, valijaid sihilikult eksitades. Lisaks teeb ta mulle selgeks, et tema isiklikult ei näe selles mitte mingisugust probleemi.

Sellist kodanikku mina ei vali ja ei soovita seda ka kellelgi teisel. Lisaks pean niisugust propagandameetodit ja tema suhtumist sellesse praegusel infokülluse ajastul lolliks ja saamatuks. Täpselt samasugustel motiividel nagu vasakliberaalide omagi.

Kui nüüd väidetakse vastu, et neid on veel palju, kelle kohta võib seda öelda, siis see on põhimõtteliselt täpselt samasugune argument nagu "Kesknädalas", kus arutleti selle üle, et Savisaar võttis sadu tuhandeid, Tallinna Sadamas aga võeti miljoneid.
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Eksole, ta oleks võinud lihtsalt öelda: "me peame vajalikuks informeerida avalikkust, milliseid tegelasi Euroopasse sisse lubatakse".

ja muidugi
Küsige endalt, kes on Delfi omanik, ja seda ka teadmiseks, et eesti meediaväljaannetes ajakirjanikel eriti iseseisvust pole, asjad käivad vägagi "ülevalt allla" , ega asjata Hardo Pajula Postimehes aind päevakese vastu pidas.

St ilma ülevalt tuleva käsuta sellist jame keegi toimetajatest ei julgeks korraldada, eriti veel, et väidetavalt "parempoolne eesti meedia" on muudetud vasakpoolse multikulti ja põgenike propagandatoruks.
Ma ei usu neid vandenõuteooriaid. Eestis on vähemalt sadu ajakirjanikke, välisriikides kümneid tuhandeid ja mitte ükski ei võta sõna teemal, et tal ei lubata kirjutada midagi? Naeruväärne.

Aga räägid oma kogemustest, siis meeleldi kuulame...
Viimati muutis Kasutajanimi, 06 Okt, 2015 18:06, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kuulge, Pajula installeeris sinna ju omanik, st. Linnamäe... Maha võeti õhtuks toimetuse nõudmisel.

---

Kosmiliselt usaldusväärne uudistekanal "Sputnik" teatab meile, et suurem osa Soome jõudvatest põgenikest pole eriti naised ega lapsed. Võimalik, et selles küsimuses on neil isegi õigus.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

See õnnestus järgmise sõnavõtuga, mille ta täpselt sellisena videos ka välja ütleb:
Ärge ajage segamini, see ei ole ajakirjandus. See on propaganda trükk. See teeb väga hästi oma tööd, nii et ärge palun heitke mulle midagi ette.
Selle avaldusega teeb ta mulle selgeks, et tema erakond teeb propagandat, valijaid sihilikult eksitades. Lisaks teeb ta mulle selgeks, et tema isiklikult ei näe selles mitte mingisugust probleemi.......
Julge ja ausa välja ütlemisega mees siis ju, kui tunnistab, et nende parteil on olemas selline asi nagu "parteipropaganda"
:lol:

AGA täpsustame siis tõe huvides, et ülaltoodud DELFI tsitaat (mis on sellisena täielik jama), mida HELME "täpselt sellisena videos ka välja ütleb" kõlab VIDEOS tegelikult nii:
J.T. Kas sa tead mis laev see siin pildi peal on? Kus on kirjas, et Aafrika rannikul...
M.H. Ei tea. Mina pole seda lendlehte teinud. Selle tegid meie aktivistid. Mul on hea meel kui inimesed leiavad tegevust ja parteipropagandat teevad.
J.T. blabla...see on 1991a tehtud pilt...laeva nimi on ära kustutatud....jne
M.H. Aga kas sa teiste laevade nimed ka välja uurisid?
J.T. ...blabla... ja siin sees on ka põnevaid asju tegelikult..siin sees on ... veel uudiseid... üks on hästi põnev... "Immigrant vägistas Saksamaal 7 aastase tüdruku".... Udubaar... jne
M.H. on vait.
Ja seda veel lisaks kontekstist välja rebituna.
Et jääks konteksti, siis tuleks see video kommenteerijatel otsast lõpuni nüüd ka lõpuks ära vaadata 8)
Viimati muutis Fucs, 06 Okt, 2015 18:13, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Valest kohast kuulasid. Kuula https://youtu.be/qaDrgw5jUu0 2:04
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kriku kirjutas:Kokkuvõte Briti siseministri Theresa May kõnest konservatiivide kongressil
Addressing the party conference in Manchester, she said the main way of claiming asylum - by people already in the country - had failed, and rewarded "wealthiest, the luckiest and the strongest".
I could not possibly agree more.

Lubas muuhulgas, et Suurbritannia ei võta EU ühtset põgenikepoliitikat omaks ka 1000 aasta jooksul.
"The Guardian" samast asjast:
Those who get to Britain illegally but successfully claim asylum will get only a minimum stay of protection and will not have an automatic right to settle. Similarly, those who have travelled through a safe country will have only limited rights to stay.
Uue lähenemise iva näib olevat see, et põgenikustaatusega ei pea kaasas käima elamisluba.
It may be time for May to face up to the reality that Britain is a country of mass migration.
Mis siis vasakliberaalse ajalehe jaoks näib tähendavat, et võimudel puudub õigus seda protsessi kuidagi suunata ja kõik, kes tulevad, peavad saama ka elamisloa ja abiraha.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kriku kirjutas:Valest kohast kuulasid. Kuula https://youtu.be/qaDrgw5jUu0 2:04
No seal SinuTuubis on juba spetsiaalselt kokku lõigatud see asi, ning monteeritud midagi ja enne video lõiget oli selles täispikas saates just "tudengi.tv reporterite" hammaste vahel üks EKRE noorliige, kes oli andnud millalgi juba varem intervjuu sellele "tudengi.tv"-le pagulaste teemal (ja kas ainult mulle tundub, et seal selles videos mõnuga irvitatakse selle EKRE noorliikme üle? Täispikas saates alates 31:40)

Edasi räägib saatejuht, et no hea küll, see oli nüüd EKRE noorliige, kes seal meile sellist (lolli - minu lisand sic!) juttu ajas, aga selliseid inimesi on palju, kes saavad omale infot sellisest ajakirjandusest...

ja siis torkab JANEK LUTS vahele "sellistest lehtedest", tõstes irvitades (ja see on nii naljakas, et kahel mehel, LUTSUL ja TIKSIL kohe pead käivad naerdes üles-alla) samal ajal üles EKRE lehekese, mille peale HELME siis ütleb need siin teemas nüüd kurikuulsad sõnad, et "Ärge ajage segamini, see ei ole ajakirjandus. See on propaganda trükk ja teeb väga hästi oma tööd, nii et ärge palun heitke mulle midagi ette."

Tuleb tunnistada, et meil hakatakse näitama juba oskusi, kuidas videomaterjali õieti monteerida, mida välja jätta ja mida õigest kohast kokku panna, et saada soovitud tulemus :mrgreen:

Kui mul aega oleks, siis ma lõikaks sellest DELFI saatest kokku täpselt vastupidise mõjuga materjali pealkirjaga "tudengisaates irvitati hea ajakirjandustava eirates saatekülaliste üle" ja teeks veel kellegi n.ö lolliks kui vaja....
(ära iial ütle iial 8) ja vaatame seda puuduva aja asja veel...)

IMHO on selgelt kogu DELFI artikli ja kokku lõigatud vidio tonaalsusest näha, et tahetigi n.ö. "ära teha" neile tüütutele "lollidele EKRE-st" (s.h. Helmele) ja sellega saadi DELFI ning videomonteerija osavate näpukeste kaasabil ma vaatan päris hästi hakkama (täpselt samasugust muljet ei jää aga, vähemalt minul, tervet saadet vaadates)
Ei saa muidugi eitada ka Helme panust.
IMHO on see tsitaat saate terviklikkuse vaatenurgast räigelt kontekstist välja rebitud jupike ja kui näiteks minu (ja minu parteikaaslasest noorliikme üle) üle oleks sama moodi avalikult mingis tudengi.tv-s irvitatud, siis see oleks mul essa ilmselt nii keema ajanud, et ma oleks midagi veel paremat neile seal öelnud :lol:

Aga ses suhtes, et kes minu arust endale seal selles perfomance`s vee peale tõmbas, jään siiski kõigele vaatamata endisele seisukohale.

Ja minu arust on lugupeetud Kriku olnud siin liiga karm, pannes selle vidio baasil kirja sellised sõnad, nagu
Mind vähe huvitab, mis sõnum on inimesel, kes on loll, saamatu ja seejuures väga ülbe.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Üks arvamus põhjustest ja tagajärgedest

http://uueduudised.ee/paul-oja-kuratlikult-kaval-plaan/
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Wots kirjutas:http://www.ohtuleht.ee/697633/soomes-on ... ste-hulgas

Natukene statistikat.
Soomes olla eestlased ja türklased kaks rahvusgruppi, kelle tööhõivega polevat läbi aegade probleeme olnud...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Fucs kirjutas:ja siis torkab JANEK LUTS vahele "sellistest lehtedest", tõstes irvitades (ja see on nii naljakas, et kahel mehel, LUTSUL ja TIKSIL kohe pead käivad naerdes üles-alla) samal ajal üles EKRE lehekese, mille peale HELME siis ütleb need siin teemas nüüd kurikuulsad sõnad, et "Ärge ajage segamini, see ei ole ajakirjandus. See on propaganda trükk ja teeb väga hästi oma tööd, nii et ärge palun heitke mulle midagi ette."
Minu arvates ei oma sinu poolt väljatoodu tähtsust. Oma repliigiga seadis ta oma propagandamaterjali tõeväärtuselt kohalikust ajakirjandusest allapoole ja kuna juba kohaliku ajakirjanduse tase on selline nagu see on, siis... Nojah. Mul on täiesti ükskõik, mis nägu Lutsul või Tiksil või kellelgi veel enne seda ees oli. Mind ei huvita Lutsu ega Tiksi nägu, vaid Helme sõnad ja suhtumine. Kui ta laseb ennast nii lihtsalt provotseerida ja toob kuuldavale selliseid vabandusi, puudub mul usk tema võimesse oma mõtteid või ideid poliitikuna realiseerida. Lisaks puudub mul usk sellesse, et ta lasi ennast provotseerida, mitte ei mõtlegi niimoodi. Pidage mind halvaks inimeseks, kui tahate.

Aga midagi ei juhtu, kui me eriarvamusele jääme. Ma loodan ainult, et mul õnnestub nüüd teisel katsel seda saadet rohkem mitte kommenteerida...
Viimati muutis Kriku, 06 Okt, 2015 22:35, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline