Ma arvan,et meie riik saaks põgnike jaoks teha rohkem,kui tahaks..... ehk siis riiki sattuvatele põgenikele tuleks tutvustada meie riiki rohkem. Võtta mõne suured bussid,panna pagulased peale ja vedada natuke mööda riiki ringi. Teeks nagu natuke ekskursioone tasuta neile. Tasuta just sellepärast,et see aktsioon tasub ennast kuhjaga ära. Viia neid siia-sinna ja näidata kuidas õiged "Eestlased" elavad,töötavad jne. Näidata,kuidas elame ja hakkama saame. Praegu on just varsti õige aeg tulemas,aknast välja vaadates lausa süda läheb soojaks,kui näen et väljas külmetab ja autod on härmas..... kuidagi kodune tunne tekib.
Kahjuks ei tea paljud meil elavad venelasedki,kuidas elame. Ere näide siit- kunagi vedasin sõbraga koos ühet Narva tädikest. Autos sõites sai temaga räägitud vene keeles ja eks tabas ka minu kõrv igasugust jama. Ta ütles,et ei tunne nemad meie vasta huvi,ega meie nende. Ülistas nõuka-aegset elu,tegi meie rahvast maha jne.... Tädi oli 65+. Sellist on raske ümber õpetada ja suunata,ei hakanud mina sellega tegelema. Mõnes osas võisin temaga ka nõus olla. Aga ütleme nii,et iga võimu ajal on tulnud elada ja töötada,vahet pole mis rahvusest sa oled. Ja iga töö on töö,olgu siis võim milline tahes. Ja kui oled inimene siis oled iga võimu aeg inimene....
See selleks aga mõte on selline,et kui tahta,et keegi siin kohalikega "lõimuks" tuleb meil endal ka vaeva näha. Ei tohi lasta asjal üle käte minna. Kui ikka kellegile siin ei meeldi ja hakkab "härraks",tuleb inimesele asi konkreetselt selgeks teha,et meie kodus käivad asjad nii ja kui ei meeldi,mine oma kodumaale. Kui aga saad siin hakkama ja oled korralik,tule kampa.
Ja neid hädaldavaid vanemaid vene tädisid tuleks rohkem ekskursioonile ajada, võibolla lõpeb ka siis see meie sõimamine saksapäraste nimedega. No vaat kui viisakalt võib vahest kirjutada.....