Aumärgid- seisusliku ühiskonna jäänukid?
Aumärgid- seisusliku ühiskonna jäänukid?
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
-
- Liige
- Kontakt:
mis sa siin silmas pead? lugesin kuskilt et Kristina Shmigun sai Valgetähe I-se , huvitav mis siis kui ta veel kord Olümpial võidab, antakse. Teenetemärkide/ordenite andmine on riikluse sümbol, kahju et seda lörtsitakse ja kantseleiülem saab Riigivapi IIse, sellega on tehtud karuteene, mida enam ei paranda. Ja anda Valgetähe II inimestele kellel on juba Riigivapi II on ka veider. Pole vist lossis ühtegi protokolliteadlikku.canislupus kirjutas:Igaaastane jutt... Ent mis on huvitav: karjuma hakkasid sel aastal kõigepealt need, kellel juba plekki küllaga saadud.
alex kirjutas: lugesin kuskilt et Kristina Shmigun sai Valgetähe I-se , huvitav mis siis kui ta veel kord Olümpial võidab, antakse. Teenetemärkide/ordenite andmine on riikluse sümbol, kahju et seda lörtsitakse ja kantseleiülem saab Riigivapi IIse, sellega on tehtud karuteene, mida enam ei paranda. Ja anda Valgetähe II inimestele kellel on juba Riigivapi II on ka veider. Pole vist lossis ühtegi protokolliteadlikku.
Jah, ka minu arvates on Eesti teenetemärkide annetamise süsteem täielikult pea peale pööratud. Rääkimata teenetemärkide teostamise kvaliteedi langusest võrreldes EW-aegsetega.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
-
- Liige
- Kontakt:
Juhtusin viimast Ärapanijat vaatama ja seal näidati, kuidas üks töömees aumärki viilis. See töö tundus vägagi kahtlane olevat.Jah, ka minu arvates on Eesti teenetemärkide annetamise süsteem täielikult pea peale pööratud. Rääkimata teenetemärkide teostamise kvaliteedi langusest võrreldes EW-aegsetega.
Kas keegi saaks tutvustada teenetemärkide valmistamist hetkel Eesti Vabariigis?
alex kirjutas - lugesin kuskilt et Kristina Shmigun sai Valgetähe I-se , huvitav mis siis kui ta veel kord Olümpial võidab, antakse.
Esitasin sama küsimuse, riigi sümboolika osakonna juhatajale, kui Veerpalu esimest korda olümpiavõitjaks tuli ja Punase Risti I klassi sai.Ta arvas et siis peaks andma Riigivapi teenetemärgi. Minu küsimusele, kui tuleb kolmas kuld, kas siis antakse Maarjamaa kett vastati, annaks jumal
et seda ei tule. Kaks kulda on käes ja nüüd siis anti Valgetähe I klass. Soovitaks härrastel võtta kätte ordenite statuudid ja neid ka LUGEDA.
Samas ka küsimus, kas Kristiina oma kahe kullaga on kehvem kui Andrus - talle peaks ju ka veel ühe I klassi andma. Ajaloost veel niipalju, et Palusalu sai ainult talu. Paraku jagatakse praegu ordeneid emotsioonide ja isiklike tutvuste alusel. Kristiinale ja Andrusele soovin edu ja et nad ka kolmandad kullad tooks.
Esitasin sama küsimuse, riigi sümboolika osakonna juhatajale, kui Veerpalu esimest korda olümpiavõitjaks tuli ja Punase Risti I klassi sai.Ta arvas et siis peaks andma Riigivapi teenetemärgi. Minu küsimusele, kui tuleb kolmas kuld, kas siis antakse Maarjamaa kett vastati, annaks jumal
et seda ei tule. Kaks kulda on käes ja nüüd siis anti Valgetähe I klass. Soovitaks härrastel võtta kätte ordenite statuudid ja neid ka LUGEDA.
Samas ka küsimus, kas Kristiina oma kahe kullaga on kehvem kui Andrus - talle peaks ju ka veel ühe I klassi andma. Ajaloost veel niipalju, et Palusalu sai ainult talu. Paraku jagatakse praegu ordeneid emotsioonide ja isiklike tutvuste alusel. Kristiinale ja Andrusele soovin edu ja et nad ka kolmandad kullad tooks.
Olen huvitatud Kaitseliidu ja Kaitseväe rinnamärkidest, autasudest, dokumentidest ja sümboolikast 1918 - 1940. Võimalik erinevad variandid - ost, vahetus jne. Telefon 5092935.
Arvan, et aumärke peaks antama ainult mingite eriliste teenete eest erakorralises olukorras. Vene ajal naerdi sõjaveterane, et sõda ammu läbi aga aurahasid tuleb üha juurde. Nüüd meie pole üldse mingit sõda pidanud aga mõnel väepealikul on aurahasid juba nagu vanal Brešnevil. Samuti ei peaks aurahasid andma lihtsalt kõrgel ametikohal olemise eest.
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Olen Uitajaga 100% nõus. Vene ajal anti mu ämmale ka mingeid aurahasid. Äi tegi neist lante, kala olla neid väga hästi võtnud. Kahjuks on ka Eesti aurahad praeguseks muutunud landitoormeks.Uitaja kirjutas:Arvan, et aumärke peaks antama ainult mingite eriliste teenete eest erakorralises olukorras. Vene ajal naerdi sõjaveterane, et sõda ammu läbi aga aurahasid tuleb üha juurde. Nüüd meie pole üldse mingit sõda pidanud aga mõnel väepealikul on aurahasid juba nagu vanal Brešnevil. Samuti ei peaks aurahasid andma lihtsalt kõrgel ametikohal olemise eest.
See on kommunistliku süsteemi vari! Tuletab meelde''kiliseb, koliseb'' mehi, ehk sõjaveterane, kellele alati eesõigus anti
Olen ka MP ja teistega täiesti nõus.Kui neid Medaljone juba ex-kommaritele jagatakse, pole tublidel eestlastel nende väärtusetusega midagi teha...(need, kes medalid tõesti välja on teeninud). Ja mees, kelle nimi ei meenu, kuid kes ka vene pooldaja ütles ka minu kuuldes tv-s, et : oleks pidanud selle näruse lipu rahule jätma.Teda tuleks puht minu arvates väga rangelt karistada.

Lugenud kunagi - Vist Tomingase mälestustest - seda noore Eesti riigi hurmavat ideed, et ordeneid jagatagu ainult sõja ajal sooritatud tegude eest, olin sellega igati päri. Paraku olen vanemaks saades oma seisukohti korrigeerinud. Inimene ei vaja ainult raha, vaid ka tunnustust, ja seda ka rahulikemail aegadel. Praegune jama on otseselt süüdimatu presidendi ja tema kamarilja teene, aga see ei tohiks siiski väärikate inimeste tunnustamise ideed lõplikult porri tallata! Eks skandaale oli ka Vabadusristi komitee tegemiste ajal. Karskete alkohoolikute marutamist pole üldse mõtet tähele panna 

Arnold kirjutas:
Märgistamisega võib jõuda ka sõjaaegse Saksa tasemeni
Väärika bürgeri tundis ära parteimärgist, vähemväärika idatöölise kuuele oli õmmeldud märk, mis näitas kellega tegemist, juudil oma märk...
Väärikat inimest võib ka ka ilma aurahadega "erimärgistuseta" tunnustada. Pealegi on praktika näidanud, et ühtedele tunduvad ühed väärikamad, teistele teised - paljudele inimestele tundub, et on riivatud nende õiglustunnet. Kui mõned saksad kohe kuidagi ilma tunnustuseta läbi ei saa, tehku endale Kadrioru lossi parem vabariiklik autahvel.ei tohiks siiski väärikate inimeste tunnustamise ideed lõplikult porri tallata!
Märgistamisega võib jõuda ka sõjaaegse Saksa tasemeni

tehku endale Kadrioru lossi parem vabariiklik autahvel.

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline