Süüria (kodusõda)
Re: Süüria (kodusõda)
Tjah, mul läks see sõjakaotuste saladuse seadus hoopis meelest ära.Sihukest jampsi polnud vist isegi NSV Liidus.
Siis võibolla ongi niiviisi, et otsad vette ja neid sõdureid pole kunagi olemas olnud.
Ülimalt tobe asi muidugi, mõttetu pealegi.Keegi niikuiniii ei usu, et mingit suuremat sõjalist operatsiooni, kasvõi õhuvägede oma, oleks pikemat aega võimalik läbi viia ilma kaotusteta .
Siis võibolla ongi niiviisi, et otsad vette ja neid sõdureid pole kunagi olemas olnud.
Ülimalt tobe asi muidugi, mõttetu pealegi.Keegi niikuiniii ei usu, et mingit suuremat sõjalist operatsiooni, kasvõi õhuvägede oma, oleks pikemat aega võimalik läbi viia ilma kaotusteta .
NLiidus olid paljud asjad samasugused.tympsa kirjutas:Tjah, mul läks see sõjakaotuste saladuse seadus hoopis meelest ära.Sihukest jampsi polnud vist isegi NSV Liidus.
Siis võibolla ongi niiviisi, et otsad vette ja neid sõdureid pole kunagi olemas olnud... .
Mu oma sugulane oli 70-ndatel 1,5 aastat Kuubas erariietes "põllumajanduse spetsialist".
Mäletan, et 1977 talvel kohtasin Pärnus üht venelast (tegi mu vennaga koos bändi), kes oli alustanud teenistust Viljandi Spetsnaz-s ja oma teenistuse teise aasta (1973) oli Egiptuses "abitöödel" (ka erariietes, kuid relvaga hõlma all!). Tal oli sellest ajast isegi medal "Vapruse eest" ette näidata.
Eks kellegi on veelgi tuttavaid üle maailma "puhkusereisidel käinud" ...

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
-
- Liige
Al-Assad Moskvas. Kas tulevast eksiilikohta ülevaatamas?
http://uudised.err.ee/v/valismaa/97254e ... -moskvasse
Mingi kulisside tagune sebimine käib. FSA ja liitlased peavad vastu ja Venemaa on närvis.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/97254e ... -moskvasse
Mingi kulisside tagune sebimine käib. FSA ja liitlased peavad vastu ja Venemaa on närvis.
Dona nobis pacem!
-
- Liige
- Kontakt:
Vist kuni perestroikani ka Afganistanis ei sõditud,meie väeosa naaber Moskvas oli Kindralstaabi asjadevalitsuse üks osakond,kes tegeles paberimäärimise ehk siis eesti keeles öeldes,raamatupidamisega just Afganistani jaoks.
Kuna vahete vahel oli meil puudus praporitest-mitsmanitest-leitnantitest,kes oleksid väeosa korrapidajad,siis mõnikord saadeti neid paberimäärijatest tegelinskeid meile,kes kandsid prapori ja mitsmani paguneid meie ohvitsere asendama.
Üks oli tõeline tindimäärija,kõhn nagu tikk,mingid vurrud nina all ja kartis kõike.Kui polkovnik temaga rääkis,siis vaat,et värises ka veel.
Ükskord,kui olin tema abi,siis tassis endale ööseks kasti paberitega ja hakkas numbreid kokku lõõma,eks ma siis tassisin talle köögist teed vahetevahel.Muidu oli mõistlik mees,ei virisenud minu kallal ja eks ta rohkem tsivilist oli,mis sest,et mitsmani pagunitega.Küsisin talt,et mis teeb,vastas,et lööb kulusid Afganistanis oleva ühe üksuse jaoks kokku.
Tal oli komme kajutis(kuigi olin Moskvas,määrustiku järgi nimetati ruume rubkadeks,kuna olime paberite järgi mereväe üksus) suitsu teha,mis muidugi polnud lubatud aga,kuna oli üpris semu vend ja tihti ka kirjutas mulle fiktiivseid linnalubasid kuupäevadeta,mida hiljem sain ise täita,siis suurt sellest lugu ei teinud.Noh pani siis endale suitsu ette,ohkas paberihunniku kohal ja ütles,et sellest üksusest siis mingi 30 meest surnutena tagasi(täpset numbrit enam ei mäleta kahjuks) ja kulu kuus tuli miljoni dollari kanti.
Minu imestuseks,et miks dollarites,vastas mees,et kuna tegu välisriigiga suhtlemisel,siis kohalikud kulud tuleb dollaritega arvestada.
Kui teise mahvi tegi,siis muidugi natuke ehmatas,et lasi mingi saladuse lendu ja pomises mulle,et kuule hoia see enda teada...sest ME JU SEAL EI SÕDI JA LANGENUID KA EI OLE.Aasta oli siis 1986 ja suur perestroika veel paari aasta kaugusel.
Kuna vahete vahel oli meil puudus praporitest-mitsmanitest-leitnantitest,kes oleksid väeosa korrapidajad,siis mõnikord saadeti neid paberimäärijatest tegelinskeid meile,kes kandsid prapori ja mitsmani paguneid meie ohvitsere asendama.
Üks oli tõeline tindimäärija,kõhn nagu tikk,mingid vurrud nina all ja kartis kõike.Kui polkovnik temaga rääkis,siis vaat,et värises ka veel.
Ükskord,kui olin tema abi,siis tassis endale ööseks kasti paberitega ja hakkas numbreid kokku lõõma,eks ma siis tassisin talle köögist teed vahetevahel.Muidu oli mõistlik mees,ei virisenud minu kallal ja eks ta rohkem tsivilist oli,mis sest,et mitsmani pagunitega.Küsisin talt,et mis teeb,vastas,et lööb kulusid Afganistanis oleva ühe üksuse jaoks kokku.
Tal oli komme kajutis(kuigi olin Moskvas,määrustiku järgi nimetati ruume rubkadeks,kuna olime paberite järgi mereväe üksus) suitsu teha,mis muidugi polnud lubatud aga,kuna oli üpris semu vend ja tihti ka kirjutas mulle fiktiivseid linnalubasid kuupäevadeta,mida hiljem sain ise täita,siis suurt sellest lugu ei teinud.Noh pani siis endale suitsu ette,ohkas paberihunniku kohal ja ütles,et sellest üksusest siis mingi 30 meest surnutena tagasi(täpset numbrit enam ei mäleta kahjuks) ja kulu kuus tuli miljoni dollari kanti.
Minu imestuseks,et miks dollarites,vastas mees,et kuna tegu välisriigiga suhtlemisel,siis kohalikud kulud tuleb dollaritega arvestada.
Kui teise mahvi tegi,siis muidugi natuke ehmatas,et lasi mingi saladuse lendu ja pomises mulle,et kuule hoia see enda teada...sest ME JU SEAL EI SÕDI JA LANGENUID KA EI OLE.Aasta oli siis 1986 ja suur perestroika veel paari aasta kaugusel.
Isegi kui Putinil õnnestuks Assadi veenda, et tal tuleb lahkuda, ei lõpeta see IMO kodusõda. Neid gruppe, kes võimu tahavad võtta, on liiga palju ja nad on liiga erinevad. Lisaks on ju paljutuhandeline riigiaparaat, eriteenistused, SAA, kellel on omad huvid ja kes puht enesesäilitusinstinktist peavad võimust kinni hoidma, et neid lihtviisil maha ei notitaks.
-
- Liige
- Kontakt:
Kui uskuda seda saudide uudist või õigemini uudist sellest,mida saudid olla Kremlile pakkunud(300 miljardit investeeringutena Venemaale ja selle eest Süüriast Assadi lahkumine ning venelaste baaside sulgemine),siis number(kui see on õige) on igatahes saudidel paika pandud mida kulutada.Kui Putja lahkuda ei taha,siis kulutatakse see paugumoonale ja naftahinna allahindlustele.
Pealetungid ka eriliselt vedu pole saanud,nüüd siis järjekorras neljas.....Putja ise alguses hõiskas,et nii 3-4 nädalast peaks piisama ja Süüria on vaba.Varsti kuu täis ja tulemus ikka selline väga nadi.
Kindralid muideks natuke reaalsemad,Gerassimov ütles tähtajaks lennuoperatsioonidel minimaalselt 3-4 kuud aga nüüd on juba ka kindralitele vahest selgeks saanud,et nende SAA+iraanlaste+Hezbolla kvaliteet ei ole vast eriti kiita ja on hakatud enda vabatahtlikega aitama.
Ei ole arvamusel,et Assad eksiilimaja vaatama tuli,pigem Putja vast leppis kokku,et suurema Vene kontigendi paigutamine ja osalemine lahingutegevuses on vajalik.
Venemaa ei saa jätta asja venima,isegi mitte aasta peale.Eks neil on Afganistani kurb kogemus silmade ees.
Pealetungid ka eriliselt vedu pole saanud,nüüd siis järjekorras neljas.....Putja ise alguses hõiskas,et nii 3-4 nädalast peaks piisama ja Süüria on vaba.Varsti kuu täis ja tulemus ikka selline väga nadi.
Kindralid muideks natuke reaalsemad,Gerassimov ütles tähtajaks lennuoperatsioonidel minimaalselt 3-4 kuud aga nüüd on juba ka kindralitele vahest selgeks saanud,et nende SAA+iraanlaste+Hezbolla kvaliteet ei ole vast eriti kiita ja on hakatud enda vabatahtlikega aitama.
Ei ole arvamusel,et Assad eksiilimaja vaatama tuli,pigem Putja vast leppis kokku,et suurema Vene kontigendi paigutamine ja osalemine lahingutegevuses on vajalik.
Venemaa ei saa jätta asja venima,isegi mitte aasta peale.Eks neil on Afganistani kurb kogemus silmade ees.
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Kindlasti ei lõpeta, kuid toob lõppu lähemale. Kõiki peale ISISe saab loodetavasti läbirääkimistele, kui Assad läinud on.tympsa kirjutas:Isegi kui Putinil õnnestuks Assadi veenda, et tal tuleb lahkuda, ei lõpeta see IMO kodusõda. Neid gruppe, kes võimu tahavad võtta, on liiga palju ja nad on liiga erinevad. Lisaks on ju paljutuhandeline riigiaparaat, eriteenistused, SAA, kellel on omad huvid ja kes puht enesesäilitusinstinktist peavad võimust kinni hoidma, et neid lihtviisil maha ei notitaks.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Sellised asjad peaks saama ka sõltumatutest allikatest (mitte Venest).Ukraina luure: 26 Süürias hukkunud Vene merejalaväelase surnukehad saabusid Sevastoopoli Krimmis. Pärit siis Musta mere laevastiku 810. üksikust merejalaväebrigaadist.
See "Ukraina luure" ajab samasugust vahtu eetrisse nagu "Ukraina propaganda".
Heaks näiteks taolisest andmete vildakusest on need lennukite allatulistamise andmed, mille juurde seni pole ühegi vraki pilti miskipärast tulnud.
Viimati muutis Kapten Trumm, 21 Okt, 2015 13:41, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Ekspresident Carter andis Vene saatkonnale Süüria kaardid IS-tugipunktide täpsete asukohtadega. USA valitsus teatavasti keeldus taolist infot Venemaaga jagamast.
Картер, выступая в минувшее воскресенье в городе Плейнс (штат Джорджия), сообщил, что послал президенту РФ письмо и спросил, не хотел бы он получить копию американской карты Сирии, где указано точное расположение баз ИГИЛ. Это, по мнению Картера, позволило бы России наносить более точные удары. "Мне позвонили из российского посольства в Вашингтоне и сказали, что они очень хотели бы получить эту карту", — приводит слова Картера The Washington Free Beacon.
-
- Liige
BBC Assadi Moskva reisist. Analüütik arvab, et pigem on see kasvanud enesekindluse demonstreerimine ja püüd suruda peale oma reegleid võimalikule rahuleppele.
http://www.bbc.com/news/world-europe-34590561
Seega viletsa mängu juures hea näo tegemine. Ehk Putin blufib edasi ja tõstab panuseid, teda ajab närvi, et midagi erilist ei ole juhtunud ega läbimurret kas poliitilisel või sõjalisel rindel pole saavutatud. Ma ei tea, kas sellise kohtumise peale sobib öelda, et "rahu huvides astus meie vana sõber tagasi".
http://www.bbc.com/news/world-europe-34590561
Seega viletsa mängu juures hea näo tegemine. Ehk Putin blufib edasi ja tõstab panuseid, teda ajab närvi, et midagi erilist ei ole juhtunud ega läbimurret kas poliitilisel või sõjalisel rindel pole saavutatud. Ma ei tea, kas sellise kohtumise peale sobib öelda, et "rahu huvides astus meie vana sõber tagasi".
Dona nobis pacem!
USA toob A-10'ed Süüriasse võitlema IS-ga.
http://www.dodbuzz.com/2015/10/20/in-sh ... -in-syria/
Uudis samal päeval, mil lepiti Venemaaga ühte-teist kokku. Siin kipun küll konspiratsiooni-teoreetik olema ja seoseid nägema
Seda enam, et varasemalt neid masinaid sinna kanti ei tahetud lubada, kuna isegi keskmisel lennukõrgusel ~5000m on nad üsna haavatavad.
http://www.dodbuzz.com/2015/10/20/in-sh ... -in-syria/
Uudis samal päeval, mil lepiti Venemaaga ühte-teist kokku. Siin kipun küll konspiratsiooni-teoreetik olema ja seoseid nägema

Seda enam, et varasemalt neid masinaid sinna kanti ei tahetud lubada, kuna isegi keskmisel lennukõrgusel ~5000m on nad üsna haavatavad.
Hostage added, “I would have to conduct three weeks of very significant IADS degradation before I could think about sending a fourth gen platform and I sure as heck wouldn’t end an A-10 in because the rate of fire that would come in at low altitude would be unsustainable.”
Syria is equipped with numerous Russia-made surface-to-air missile systems, including the SA-2, SA-3 and SA-5 static launchers and SA-6, SA-8, SA-10 and SA-11 mobile launchers, along with anti-aircraft batteries.
-
- Liige
- Kontakt:
Siin on natuke valesti tõlkest aru saadud,nimelt on seal kirjas,et Carter olla saatnud kirja,kus päriti seda,kas Venemaa tahab saada kaarte ISISE tugipunktide kohta ja Venemaa vastas,et jah sooviks saada.
Seega eo ole selge selle jutu põhjal kas ka saadeti.
Küll aga näitab see seda,et Venemaal ikka ei ole eriti hästi seda luurevõimekust riigi sügavusse,sest ISISE territooriumid ei jää vastu Liibanoni ega rannikuäärde.
Seega eo ole selge selle jutu põhjal kas ka saadeti.
Küll aga näitab see seda,et Venemaal ikka ei ole eriti hästi seda luurevõimekust riigi sügavusse,sest ISISE territooriumid ei jää vastu Liibanoni ega rannikuäärde.
Minu arust ei näita see, et Venemaa väidab, nagu ei teaks IS positsioonide asukohti, mitte midagi peale selle, et Venemaa väidab, nagu ei teaks IS positsioonide asukohti.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Uuemal generatsioonil on piiritu usk internetti ja sotsmeediasse. Kõik peab olema koheselt silmapilkselt internetis...Kapten Trumm kirjutas: Heaks näiteks taolisest andmete vildakusest on need lennukite allatulistamise andmed, mille juurde seni pole ühegi vraki pilti miskipärast tulnud.

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist