Päris kindel kaotaja on sellisel jätkamisel ikkagi Euroopa Liit (sh Eesti), mis peab tegelema põgenikehordidega, sest rahu ei paista nõnda küll mitte kusagilt. EL on ikka nii impotentne, et suudab ainult kaagutada solidaarsusest. Tegelikult nii Venemaa kui Türgi sõltuvad kaubandusest ELiga totaalselt. EL võiks piitsa ja präänikut kasutades, neid enesega arvestama panna, aga on senini esinenud täiesti mannetult. Võib-olla isegi taotluslikult, et parandada oma viletsat demograafilist olukorda.trs kirjutas:Ma arvan, et nende kaartide põhjal võib varsti tõdeda, et Obama strateegia mahategijad peavad oma sõnu sööma hakkama. Ega enamik seletajaid ei saagi aru, miks nad ütlevad, et Obama poliitika seal piirkonnas oleks munadeta. Ilmselt keegi kuskil kirjutas nii. Minu arust toimib selline jobudel üksteise nottida laskmine väga hästi, sest nagu tiblastaanlaste massiivne kõrgtehnoloogiline alternatiivitu() sekkumine on näidanud, siis pole seal ükski osapool nii nõrk nagu välja paistab. Valgele maailmale sobiva tulemuse pakuks ainult kordi suuremas mastaabis sekkumine ja kõigi kolme osapoole võitlusvõimetuks muutmine. Mis tähendaks omakorda täiesti uusi välispoliitilisi ja sisepoliitilisi probleeme lähtudes sellest, et ühte konflikti on põimunud seal peaaegu terve maailma riikide huvid. Teiseks tähendaks see suurt maavägede kampaaniat reaalsete kaotustega ning samuti tähelepanu nihkumist tiblastaanlaste seiklustelt kuhugi kaugesse kõrbesse.
Ma olen endiselt seisukohal, et meie jaoks siin on palju parem lahendus see, et tiblastaanlased on endiselt isolatsioonis ja põlu all ning rassivad ennast seal tühjaks ja lõpuks loobuvad tuuleveskitega võitlemisest, või on putleri PR-tiim välja arvutanud, et ühtegi sobivamat konflikti praegu silmapiiril pole ning tuleb Süüriat maksimaalselt pikalt venitada. Vähemalt kuni naftahinnad tõusma hakkavad.
Aga Obama suhtes:
- võitluses ISISega ei ole erilist edu ette näidata ja ei paista kusagilt seda jõudu, kes võtaks ISISe väljatõrjumise enese peale;
- Assad püsib hoolimata sellest, et USA on selgelt nõudnud ta lahkumist;
- sealsed lontrused ei austa enam Ameerikat, sest see ei peksa piisavalt. Ehe näide on Iraagi valitsus, mis sõltub totaalselt USA maksumaksjast, aga eelistab avalikult Iraani ja Venemaad. On vaid aja küsimus, kui nad oma huvide kaitsmisel USA huvidele soristama hakkavad kõik teised piirkonna kavalpead. Sealakandis austatakse ainult tugevaid, kes on valmis oma huve piisavalt agressiivselt kaitsma.