Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Vasta
Yks
Liige

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Yks »

Ma loodan, et see ossitsism ei muutu tänu teatud tegelastele, kellele vihjamine millegipärast tsenseeriti mu eelmisest postitusest, sümptomaatiliseks, valimatuks ja laialt levinuks.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kardetavasti siiski levib, tänu nii meil kui mujal juhtkonna poolt harrastatavale käitumisliinile saavad järjest enam kõlapinda seltskonnad, kel tavatingimustes vaid marginaalide toetus. Aga see on ilmselgelt OT ja sobib rohkem põgeniketeemasse vast.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Minu mäletamist mööda on Mart Helme varem öelnud USA kui liitlase kohta a'la ainuke võim, keda idas respekteeritakse, seega nüüd oleks aeg antud kontekstis ka oma valijatele veidi asju selgitada ja kutsuda vähemalt üles eristama majanduspagulast ja siinviibivat USA sõdurit. Kehtib mõlema Helme osas tegelikult.
Kuigi selline provokatiivne käitumine minu peas suhestub kohe teatud muu pahatahtliku seltskonnaga.
Aga kokkuvõttes vahet pole, kes ütles või muul viisil provotseeris, ahvile omane käitumine.

Hea point :wink:
ning sisetunne ütleb mulle, et HELMEd loevad seda foorumit
(by Borja)
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

HeiniR kirjutas:Minu mäletamist mööda on Mart Helme varem öelnud USA kui liitlase kohta a'la ainuke võim, keda idas respekteeritakse, seega nüüd oleks aeg antud kontekstis ka oma valijatele veidi asju selgitada ja kutsuda vähemalt üles eristama majanduspagulast ja siinviibivat USA sõdurit. Kehtib mõlema Helme osas tegelikult.
Kuigi selline provokatiivne käitumine minu peas suhestub kohe teatud muu pahatahtliku seltskonnaga.
Aga kokkuvõttes vahet pole, kes ütles või muul viisil provotseeris, ahvile omane käitumine.
Tegelikult võiks sellest eraldi teema teha, sest vähemalt selle foorumi mõistlikumad liikmed peaksid mõistma, kui ohtlikud on sellised rünnakud Eesti julgeolekule. Kindlasti olid nad naabrimehe oluline punktivõit, aga võimalik, et ka otsese tegevuse tagajärg.

Minu mäletamist mööda kuulub lause "Kui on must, siis näita ust;" Martin Helmele. Ma ei näe tänases meedias EKRE ja RÜE selget seisukohta antud teemal. Tegelikult peaksid nad selle andma, kui ei taha Eesti-vaenulike erakondade hulka liigitatud saada.
Selle põgenike-teema ning sellega seotud hirmude üleskütmise ja poliitilise profiidi lõikamise otsene kõrvalmõju on ka sellise labase ja lolli rassismi levik.

Vähemalt ma loodan, et see on kõrvalmõju, mitte teadlik riigi õõnestamine. Ka viimane on võimalik, sest sellised paremäärmuslikud parteid on Euroopas olulisel määral Venemaa toetatud-finantseeritud.
Prantsusmaa Front Nationali puhul on tõestatud, et ta sai venelastelt laenu. Ungari Jobbiku MEP Béla Kovácsilt võeti hiljuti Venemaa agendiks olemise kahtlusega saadikupuutumatus. Selletõttu ma väga jälgin, mida need meie sama liini tegelased sellisest asjast arvavad.
Dona nobis pacem!
Martin Peeter
Liige

Teemasse.

Terras: Eestisse on oodata ka Briti ja Saksa maavägede üksusi

http://uudised.err.ee/v/eesti/c9974014- ... ede-uksusi

Erinevalt mõnest madalalaubalisest rassistist mina küll õnnelik ei oleks, kui ameeriklaste kompanii sakslastega asendataks. Praegu ei ole aru saada, kas nad tulevad lisaks või vahetavad ameeriklased välja.

EDIT:

Sakslased vastu suuremate liitlasjõudude paigutamisele Ida-Euroopasse.

http://maailm.postimees.ee/3379183/saks ... -pataljoni
Viimati muutis Martin Peeter, 29 Okt, 2015 11:26, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
virguja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas virguja »

Martin Peeter kirjutas:
HeiniR kirjutas:Minu mäletamist mööda on Mart Helme varem öelnud USA kui liitlase kohta a'la ainuke võim, keda idas respekteeritakse, seega nüüd oleks aeg antud kontekstis ka oma valijatele veidi asju selgitada ja kutsuda vähemalt üles eristama majanduspagulast ja siinviibivat USA sõdurit. Kehtib mõlema Helme osas tegelikult.
Tegelikult võiks sellest eraldi teema teha, sest vähemalt selle foorumi mõistlikumad liikmed peaksid mõistma, kui ohtlikud on sellised rünnakud Eesti julgeolekule. Kindlasti olid nad naabrimehe oluline punktivõit, aga võimalik, et ka otsese tegevuse tagajärg..
Teema on VÄGA oluline.
Erariietes kontingendi suhtes on väga raske olla selekteeriv, ma kardan et need sõjaväelased lahustuvad üldises linnapildis ja saavad seetõttu kahtleva kohtlemise osaliseks. Näiteks suvel soojade päevadega torkas südalinna äärealadel silma mitmeid gruppe tumedama nahavärviga meist erinevalt riietatud ja võõrkeeles kõnelevatest noortest meestest, kes suviselt riietatud naisterahvaste suhtes lugupidamatult käitusid. Varasematel suvedel pole neid märganud, võimalik et selle aasta migrandi teema on pilku teritanud.
Liitlasvägede kohalviibivad esinadajad kannavad arvatavasti mundrit. Mul ei ole teadmisi rünnetest mundrikandjate vastu, kas kellelgi on?
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Neist sellesuvistest...kui Soome imaami ja riigi numbrid juba diametraalselt erinevad, siis oleks huvitav teada, kuivõrd meie oma riigivõim ses osas adekvaatset pilti omab.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Leo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

Viiskümmend kirjutas:NSPA puhul volitab Eesti NATO agentuuri meile hanget korraldama ja projekti juhtima. See on tegelikult suur probleem, kuna NSPA feilib pidevalt nii hangete korraldamise, kui projektijuhtimisega ning nii EML Pitka, kui Wambola regereerimine oli/on oluliselt graafikust maas ehk NATO agentuur ei suuda oma enda hankejamade tõttu Eesti poolt tehtud ettemaksu ära kulutada.

Saksa kiivrid osteti juba kasutatuna Bundeswehri disposal oksjonilt (kui ma õigesti mäletan oli nende hinnaks 7 euri tk.) ning on läbinud Eestis juba ühe või kaks midlife upgreidi ehk sisude vahetamist ja värvimist. Nendel pole midagi viga, neid pole lihtsalt kogu struktuuri jaoks piisavalt. Täiskogust ei õnnestunud tollasel vebegi internetioksjonil osta, kuna Gruusia napsas suurema osa Eesti eest ära.

Vastavalt ELi direktiividele teeb KV pea kõik hanked läbi Eesti riigihangete registri ning teeb seda eesti keeles ehk KV ei kontrolli enam seda, kes pakkuma tulevad (tootjad, vahendajad, esindajad, ühispakkujad jne...). Eestikeelsed hankedokumendid annavad praktikas aga pika edumaa kohalikele tegelastele ehk kõik, mis hangitakse läbi Riigihangete registri tuleb praktikas läbi nn.kohaliku puhvri või selle puhvri kaasabil, mis kokkuvõttes lihtsalt kergitab tehingu hinda Eesti maksumaksja jaoks. Uue asutuse üheks suuremaks ülesandeks oleks kindlasti just selle sama vahendamise-esindamise jama kontrollialla saamine. :)
Kui uue ametkonnaga suudetakse kohalike vahendajate nuumamiseks seni kulunud rahasid kokku hoida, siis on see hea asi. Saksa kiivrid kasutatuna a 7 € + värvimine + uus sisu ja EKJ digilaiku kiivrikatted on küll hea diil, selle läbiviija sai medali, ma loodan. Samade kaitseomadustega kiiver uuena maksaks mõnisada € tükist, Opscore omad 1000 € suurusjärgus. Kiiver on ikkagi peamiselt kaitseks löökide ja kildude eest ning peab olema nii kerge, et võitleja jaksaks seda kogu aeg peas kanda, kiivrist on vähe kasu, kui seda killurahe ajal tooline vms kasutatakse. Kiiver on oluline kaitsevarustus ja kuna neid on vaja kõikidele võitlejatele + varu, siis on ühiku hind kriitiline. Mehed räägivad, et Saksa kiiver on oluliselt mugavam kanda, võrreldest jänki PASGTga, rääkimata plekist kiivritest, peamiselt sellepärast, et sisemised rihmad on võimalik inimese pea järgi paika sättida ja kiiver ei vaju peas viltu. Ei ole tore pikali visates tunda, et rakmed või killuvesti krae on kiivri silmile lükanud. Opscore ja nende kloonid on muidugi tase omaette, kuid hind on ikka jube soolane, kui on vaja tuhandeid ühikuid hankida.

Kas vastab tõele info, et Norra automaat MP 5 maksis Eestile suurusjärgus 100 €, G 3 200 €, MG 3 samas kohast 500 € ja täpsusrelvad NM 149 700 € komplektist?
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Veits offtopic, kuid eile vuras mööda Tartu mnt Tallinna poole uuemat sorti tendiga militaarveok. Jõudsin märgata, et numbrilaual tal midagi punast lipuvärvina helkis (tegu ei olnud kindlalt lätlastega, esiteks oli juba militaarveok liiga uus selleks). Kas äkki taanlased on siinkandis ringi sebimas?
Unforeseen consequences
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Martin Peeter, eile oli mingi lõik Postimehes Leetu saabunud USA tehnika kohta. Seal oli samuti kirjas, et USA üksustele lisaks britid. Minule on meedia vahendusel kuuldud ametnike/sõjaväega seotud isikute/poliitikute jutust tekkinud arusaam, et tulevad britid ja ehk ka sakslased lisaks, mitte asemele.

Virguja, ma olen veendunud ja ka mitmel korral ise tunnistanud, et siinviibivad NATO sõduritele, ükskõik kui riukalikke nalju nad väeosas omavahel ei tee, on kohustatud käituma tänavapildis eeskujulikult. Ma arvan, et neil on kärbitud isegi enesekaitseõigusi ehk ainult äärmisel juhul ehk maksimaalselt vältida mingit olukorda, millest hiljem võibki välja kasvada mingi poliitiline aktsioon. Sama võis olla ka Tarieni vahendatud näite puhul, kus mingile tegelasele lausa füüsiliselt juurde olevat mindud. Ilmselt ei ole ka USA naissõdurid mingid meessoo kummerdajad ja tavaline norija võib ka neilt tänaval vajadusel vastu nina saada.

Leo, olles Norrast saabunud MP5 kasutanud, siis pean ütlema, et lähivõitluseks kuradima hea ja täpne relv. 50m peale anda lühikeste valangutega täppistuld on ikka uskumatult mõnus ja hea tunne, allakeskmine laskjagi saab tavapäraselt hea tulemuse.
Ja kui vastab tõele, et need saadi 100€/tk, siis loodan, et kaubeldi Norra varudest välja maksimum, mida oli üldse saada.
Oleks sellist võimalik omale koju soetada, eriti veel sellise hinnaga, oleks tegu täpselt sellise hea kaitseliitlase koduse relvaga, millega vajadusel ka pahalasi kottida.

Roamless, võivad olla küll taanlased. A10 ja tulejuhtide kokkuharjutamisel osalesid väidetavalt ka mitme muu liitlase üksused. Võimalik, et tulid siia ühe suurema masinaga, et peale mõne mehe ka vajalik kola ära mahuks.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Teema on VÄGA oluline.
Erariietes kontingendi suhtes on väga raske olla selekteeriv, ma kardan et need sõjaväelased lahustuvad üldises linnapildis ja saavad seetõttu kahtleva kohtlemise osaliseks. Näiteks suvel soojade päevadega torkas südalinna äärealadel silma mitmeid gruppe tumedama nahavärviga meist erinevalt riietatud ja võõrkeeles kõnelevatest noortest meestest, kes suviselt riietatud naisterahvaste suhtes lugupidamatult käitusid. Varasematel suvedel pole neid märganud, võimalik et selle aasta migrandi teema on pilku teritanud.
Liitlasvägede kohalviibivad esinadajad kannavad arvatavasti mundrit. Mul ei ole teadmisi rünnetest mundrikandjate vastu, kas kellelgi on?
Üldiselt on jänkisõjaväelastel reegel, et välisriigis, väljaspool oma väeosa asukohabaasist vaba aega viites mundrit ei kanta.
Justnimelt terrorünnakute ja muude ekstsesside ärahoidmiseks.
Tõsiselt nõme, kui jänkid(miks mitte ka britid) leiavad, et Eestis tuleks käituda vastupidi ja kindluse huvides igal pool mundrit kanda...
Tõesti oluline teema.
Ja masendav kah takkaotsa... :(
Martin Peeter
Liige

Järgmise aasta missioonid.

http://uudised.err.ee/v/eesti/43f57fa5- ... tsioonidel

Liibanoni vajaduse osas olen jätkuvalt kahtlev, ehkki ÜRO seda oluliselt rahastab.
Dona nobis pacem!
virguja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas virguja »

tommy kirjutas:
Teema on VÄGA oluline.
Üldiselt on jänkisõjaväelastel reegel, et välisriigis, väljaspool oma väeosa asukohabaasist vaba aega viites mundrit ei kanta.
Justnimelt terrorünnakute ja muude ekstsesside ärahoidmiseks.
Tõsiselt nõme, kui jänkid(miks mitte ka britid) leiavad, et Eestis tuleks käituda vastupidi ja kindluse huvides igal pool mundrit kanda...
Tõesti oluline teema.
Ja masendav kah takkaotsa... :(
Aitäh HeiniR ja tommy!
Ma tahtsin oma kohmakal moel öelda, et selliste eeldatavalt migrantide kampade teod omandavad laiema kõlapinna, kahjuks.
Nimetatud võõrkeel ei olnud ei inglise, prantsuse, hispaania, itaalia, saksa.
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Minu viis kopikat sellesse teemasse.

Liitlasvägede paigutamine kasarmusse vs hotelli. Minu arvates on tegemist täieliku pseudoprobleemiga. Turvalisuse osas – nagu Laaneots õigesti viitas, siis salastatud või tundlikke materjale ei tohiks liitlasvägede esindajad niikuinii hotellituppa (ega ka tegelikult kasarmusse) kaasa tassida, vaid neid tuleks hoida selleks ettenähtud staabiruumides vms. Ja isegi liitlasvägede ohvitser ei ela kasarmus oma isikliku arvuti ja telefoniga (mida võidakse samuti kas luure või siis lihtlabase varguse eesmärgil pihta panna), siis nädalavahetusel oma isiklike seadmetega linna peal õlut joomas käies pole samuti 100-protsendilist garantiid, et neid talt ei võida pihta panna.

Teiseks, igale jumala liitlaste üksusele kasarmupinna loomisel tuleks samuti vaadata seda, kas see või sarnane üksus paigutatakse Eestisse pikemaks perioodiks, või ainult ajutiselt, nagu praegu on Eestis ca 300 USA A-10 üksuse meest ja naist. Sellistel juhtudel ei olegi mõtet kütta meil oma miljoneid kasarmu ehitamiseks, mis on liitlastega täidetud võib-olla ainult kuul ajal aastas, samas kui ülejäänud aja seisab tühjalt. Mõistlikum (ja odavam) ongi inimesed selliste ettevõtmiste puhul hotelli paigutada.

Kolmandaks, isegi kui teha niimoodi, et igal ajahetkel on kõik Eestis paiknevad liitlasüksused väeosade territooriumil paiknevatesse kasarmutesse ära paigutada, siis ka see ei tähenda seda, et Tallinna (või ka Haapsalu, või Rakvere, või Tartu) hotelle nad enam ei kasuta. Väeosad liitlastega paiknevad meil teatavasti sellistes kohtades nagu Ämari ja Tapa; nädalavahetustel on ka liitlastel teatavasti vaba aeg, mistõttu tulevad nad niikuinii suurematesse linnadesse vaba aega veetma (= oma dollareid meie majandusele jätma), ja peatuvad paratamatult siis hotellides-motellides. Millega kaasnevad niikuinii needsamad (tegelikult mitte-eksisteerivad) „turvariskid“.

Liitlassõdurite ahistamisest meie „rahvuslaste ja patriootide“ poolt. Minu jaoks on põhimõtteliselt väärakas ja rumal selline suhtumine, et „oijah, liitlassõdurite neegreid ja mulatte pole tõesti viisakas kottida, aga kõiki teisi teisest rassist inimesi küll, seetõttu oleks tore, kui liitlassõdurid linnaloal olles vormi selga jätkasid, et neid saaks „kotitatavatest neegritest“ eristada“. Esiteks, kui linna peal jalutab ringi teisest rassist inimene (ükskõik, mis tal seljas on), siis miks üldse peaks teda kuidagi segama hakkama, kui ta ei tegele otseselt seaduse rikkumisega (mille puhul on igal kodanikul õigus ja kohustus sekkuda, olenemata pahategija nahavärvist)? Ja seda veel olukorras, kus praktiliselt kõik meie tänavatel nähtavad teisest nahavärvist või rassist inimesed pole mitte ebaseaduslikud immigrandid või põgenikud (sest teekond Saksamaale või UK-sse ei käi teps mitte läbi Baltikumi), vaid tõenäoliselt siia ajutiselt ja täiesti legaalselt tulnud turistid, välistudengid, õppejõud, ettevõtjad, või kasvõi USA sõjaväelaste elukaaslased jne – kes siia jäetud dollarite ja maksurahaga meie vanenevat ühiskonda turgutavad. Teiseks, kas te tõesti arvate, et kui panna USA sõduritele linnaloa ajal vorm selga ja neid siis „mitte kottida“, siis neile jääb Eestist ja vajadusest sellist riiki oma elu hinnaga kaitsta normaalne mulje, kui kõrvaltänaval nende silme all ikkagi kedagi ahistatakse, kellel vormi parajasti seljas ei ole.

Ja mis puudutab seda, et miks liitlassõdurid tänavatel vormi ei kanna – siis sellel on lõpuks ilmselt täiesti proosaline põhjus. Kui USA sõdur tahab vabal ajal linna peal paar õlut juua, siis võtabki ta arusaadavatel põhjustel selleks ajaks vormi seljast, täpselt nagu meie ajateenija või tegevväelane.

Kes selles nilbes olukorras nüüd süüdi on? Eks lolle leidub igal pool, aga siinkohal kisub mul küll näpp EKRE patriootide suunas. Kui nende sõnum ongi selline madal, ühe vitsaga lööv „Kui on must, siis näita ust“, siis sellised sloganid ja mõttemallid ei jätagi eriti ruumi mingiteks reservatsioonideks või „erisuste tegemiseks“. Päeva lõpuks on see kõik kahjurlik tegevus, vahet pole, kas teadlikult või lollusest või odava populaarsuse võitmiseks.
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Vbolla komistasin "toas oleva elevandi" otsa aga Tallinna linnas on lisaks ossidele ju ka georgilindi mehi kellele pole vahet on pizduleid saav tume, pagulane või NATO mees. VBolla teine variant on neile juba nagu topelt WIN :evil:
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist