Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Põgeniketulv Euroopasse..
Vene immigrandid ja sõjaväelased, kes siia saadeti/tulid, pidasid end minu kogemuste põhjal (olen üle 30 aasta taoliste naabrina elanud) suhteliselt viisakalt ega võstupaita "õiguste kaitse" teemal (vähemalt kui sa ise ei laiuta). Meie naaber oli pikka aega vene lennuväe praporshik, vägagi viisakas ja hästikasvatatud vend (erinevalt stamm-arvamusest).
Eestlased saaks 3000 ukraina või vene sõjapõgenikuga (pean silmas tõesti sõjapõgenikke) suurepäraselt ja igasugu ekstsessideta hakkama. Võib-olla Helme punt pisut esineks, aga taolist vastumeelsust nagu murjanitega, ei teki kohe kindlasti.
Eestlased saaks 3000 ukraina või vene sõjapõgenikuga (pean silmas tõesti sõjapõgenikke) suurepäraselt ja igasugu ekstsessideta hakkama. Võib-olla Helme punt pisut esineks, aga taolist vastumeelsust nagu murjanitega, ei teki kohe kindlasti.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Minul on teistsugune kogemus. Pikalt on käinud mingi võrdõiguslikkuse, ahistamise ja diskrimineerimise jura. NSVL ajal muidugi oli jäme ots nende käes ja siis nad ei tundnud ennast nii ahistatuna. Siis olid nende meelest kõik sõbrad. Kui selgus, et vene keel ei jää riigikeeleks ja nii edasi, siis läks kohe kiun lahti, et miks me enam sõbrad ei ole ja miks te meid diskrimineerite.
Araablased või tjiblad, üks mägra maja ta puha.
Araablased või tjiblad, üks mägra maja ta puha.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- BlancoNegro
- Liige
- Kontakt:
Kapten Trumm kirjutas:Eestlase jaoks on nende Lähis-Ida immigrantidest aru saamine teatud kultuuride mittemõistmine.
Kui eestlane pageb nt USA-sse, siis ta omas loogikas läheb midagi pakkuma (tööd, oskusi, lisaväärtust, keeleoskust) ja aktsepteerib kohapealseid kombeid.
Tsurban tuleb Süüriast siia, on juba rusikad tulles püsti, mina tahan, mina nõuan, teie peate jne. Ja kes ei nõustu - on rassist.
Sellest ka pisargaasid ja nuia andmised.
Eestlaste pagulusest ei tule küll meelde juhtumeid, kus Rootsi või Kandada politsei oleks pidanud jõuga laiali peksma oma õigusi nõudvaid eesti pagulasi.
Selles kogu probleem ongi.
Just. Lisan veel juurde, et millegipärast ei kuule mässavatest ja marodööritsevatest hindudest, hiinlastest või filipiinlastest, kes moodustavad arvestatavaid migrantide kogukondi erinevates maades. Küll käituvad kahjuks nõnda moslemid ja neegrid.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kui vana sa Kriku oled....?Araablased või tjiblad, üks mägra maja ta puha.
Lihtsalt see lause pani küsima.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Saan 38. Ja sina?
---
Võib väita, et imperialistide poolt koloniseeritavate maade ja siis immigratsiooni sihtmaade vahel on vahe. Jah, osaliselt on see õige. Brighton Beachil ei toimu aga ikkagi mingit erilist integratsiooni. Ning kõige edukamaid ning kurikuulsamaid kuritegelikke organisatsioone moodustasid teatavasti hoopiski Itaalia emigrandid. Tõenäoliselt panid näiteks Kanada kõigi aegade suurima terroristliku akti toime mitte muhameedlased või neegrid, vaid sikhid.
Kõigest sellest olem ma aga vähemalt korra juba siia kirjutanud...
---
Hiinlased peavad ennas Uiguurimaal ja Tiibetis ikka väga ülbelt ülal.BlancoNegro kirjutas:Just. Lisan veel juurde, et millegipärast ei kuule mässavatest ja marodööritsevatest hindudest, hiinlastest või filipiinlastest, kes moodustavad arvestatavaid migrantide kogukondi erinevates maades. Küll käituvad kahjuks nõnda moslemid ja neegrid.
Võib väita, et imperialistide poolt koloniseeritavate maade ja siis immigratsiooni sihtmaade vahel on vahe. Jah, osaliselt on see õige. Brighton Beachil ei toimu aga ikkagi mingit erilist integratsiooni. Ning kõige edukamaid ning kurikuulsamaid kuritegelikke organisatsioone moodustasid teatavasti hoopiski Itaalia emigrandid. Tõenäoliselt panid näiteks Kanada kõigi aegade suurima terroristliku akti toime mitte muhameedlased või neegrid, vaid sikhid.
Kõigest sellest olem ma aga vähemalt korra juba siia kirjutanud...
Viimati muutis Kriku, 10 Nov, 2015 19:09, muudetud 2 korda kokku.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Selle aasta esimese 10 kuuga on EL-i sisenenud 1,2 miljonit pagulast ja migranti
http://www.itv.com/news/update/2015-11- ... this-year/
Some 1.2 million refugees and migrants entered the European Union in the first 10 months of this year, the border agency Frontex said.
This is four times more than in the whole of 2014.
However, the total number is lower than that because many people, especially refugees who reach Greece then leave the EU again by crossing into Macedonia and re-cross the EU external border into countries like Hungary, are counted twice.
Frontex said in a statement that more than 150,000 people made the journey from Turkey to Greece in October, bringing the total arriving on Greek islands to more than 540,000 in the January-October period.
However, the number of people crossing by boat from Libya to Italy was just 8,500 in October, half the level of a year earlier. Some 140,000 have made that crossing so far this year, compared with nearly 155,000 in the same period of 2014.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Rõhutan üht varasemat postitust: Frontex loeb kaks korda neid, kes lähevad Kreekast maad mööda Sloveeniasse.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Et ei tekiks isu üldistada, siis ütlen: kogemusi on erinevaid. Minu kogemused on teistsugused.Kapten Trumm kirjutas:Vene immigrandid ja sõjaväelased, kes siia saadeti/tulid, pidasid end minu kogemuste põhjal ...
Pane parem oma vanus ka kohe kirja 

Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Sloveenia ehitab järgmise mõne päeva jooksul Horvaatia piirile tara.
See peaks praeguse põgeniketulva Balkanist kaugemate maade jaoks lõpetama. Kindlasti aktiveeruvad üle Vahemere viivad marsruudid ja üritatakse hakata üle Aadria mere parvetama, aga talve tulekul vaevalt et väga hoogsalt.
LISATUD: Kohalik uudis sama asja kohta.

---
Saksa siseminister: Süüria põgenike jaoks ennistatakse Dublini reeglistik. Eks näis, kas see kuulutus jääb kehtima või läheb nii nagu eelmisel korral. Või läks eelmine tühistamisele, sest oli liiga leebe...?
LISATUD: Eelmise korraga seoses räägiti "mässust CDU-s". Kui Dublini reeglistiku ennistamine täitub, tähendab see, et Merkel on pärast Türgi-tehingu ebaõnnestumist viimaks murtud. Homme algav Malta tippkohtumine võib saada Euroopa põgenikekriisi lõpu vormistamiseks.
LISATUD: Uudis inglise keeles sama asja kohta.
---
Soomes on majutus otsas ja rändureid paigutatakse konteineritesse ja telkidesse.
Migrantide ebasünnis käitumine Prantsusmaal. Eks ta ole, kui varem pole paljast naiseihu näinud...
See peaks praeguse põgeniketulva Balkanist kaugemate maade jaoks lõpetama. Kindlasti aktiveeruvad üle Vahemere viivad marsruudid ja üritatakse hakata üle Aadria mere parvetama, aga talve tulekul vaevalt et väga hoogsalt.
LISATUD: Kohalik uudis sama asja kohta.

---
Saksa siseminister: Süüria põgenike jaoks ennistatakse Dublini reeglistik. Eks näis, kas see kuulutus jääb kehtima või läheb nii nagu eelmisel korral. Või läks eelmine tühistamisele, sest oli liiga leebe...?
LISATUD: Eelmise korraga seoses räägiti "mässust CDU-s". Kui Dublini reeglistiku ennistamine täitub, tähendab see, et Merkel on pärast Türgi-tehingu ebaõnnestumist viimaks murtud. Homme algav Malta tippkohtumine võib saada Euroopa põgenikekriisi lõpu vormistamiseks.
LISATUD: Uudis inglise keeles sama asja kohta.
---
Soomes on majutus otsas ja rändureid paigutatakse konteineritesse ja telkidesse.
Migrantide ebasünnis käitumine Prantsusmaal. Eks ta ole, kui varem pole paljast naiseihu näinud...
Viimati muutis Kriku, 10 Nov, 2015 20:06, muudetud 9 korda kokku.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
No kui muidu ei lähe kogemus arvesse, siis 41Kriku kirjutas:Pane parem oma vanus ka kohe kirja

Jätaks selle rahvustepõhilise üldistamise nüüd kõrvale, mul on olnud oma 55 eluaasta juures nii venelaste kui eestlastega tegu olnud ja madalalaubalisi on mõlema seas. Loll ei ole nimelt rahvus. Ja kahetsusega tuleb tunnistada, et viimasel ajal on eestikeelsete "venelaste" osakaal kiirelt kasvamas. "venelane" on juba ammu rahvusepõhilisest määratlusest sotsiaalseks muutunud, kui keegi veel märganud pole....Kuigi muidugi on õige, et eestlane ise üldiselt nii ei käitn...
EDIT...Isegi siinne foorum ei lase sõna T.i.b.l.a välja kirjutada, miska muutub mu viimane lause mõttetuks. Lugeda tuleks siis "venelase" asemel t.i.b.l.a.
Viimati muutis Lemet, 10 Nov, 2015 20:08, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Jah, umbes poole kohta neist on see õige.
Lolle on muidugi kõigi rahvuste hulgas. Eestlasi on lihtsalt nii vähe, et nad ei saagi endale kuskil erilist esinemist lubada. Soome niinimetatud kalevipojad aeg-ajalt kaklevad kohalikega, aga et nad keelduks soome kõnekeelt õppimast, ei tule kõne allagi. See, et nii mõnedki neist saavad umbes 50 sõnaga hakkama, on muidugi ise teema.
Lolle on muidugi kõigi rahvuste hulgas. Eestlasi on lihtsalt nii vähe, et nad ei saagi endale kuskil erilist esinemist lubada. Soome niinimetatud kalevipojad aeg-ajalt kaklevad kohalikega, aga et nad keelduks soome kõnekeelt õppimast, ei tule kõne allagi. See, et nii mõnedki neist saavad umbes 50 sõnaga hakkama, on muidugi ise teema.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ärme unusta fakti, et rahvuskehandite keskmine IQ tase on võrdne. Me ei saa ju kasutada sellist loogikat, et kui mõned mustlased on vargad, siis nende rahvusroog on varastatud kana ... 

* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Läks kogemiseks vahepeal ära siin ma vaatan.
Egas ma saa kehvem mees olla kui lugupeetud kaasfoorumlased
Mul siis on sellised kogemused Eestis kunagi baseerunud slaavi rahvustest kodanikega koos subjektiivse hinnanguga nende integreeritavusele Eesti ühiskonda:
1. 1983-85 sai mööda igasuguseid malevaid tuuseldatud. Siin olid kolhoosides-sovhoosides hunnikute kaupa Ukraina ehitajaid. Rahvuselt nii venelasi kui ukrainlasi. Osad (suht suur hulk) jäidki siia elama. Ma ütleks, et väheste eranditega enamuses täitsa normaalne seltskond. N.ö. "integreeritav" (see osa siis, kes siia jäi).
2. 80-date lõpus töötasin vahepeal konteinervedude peal. Mingil hetkel sai minust NA ohvitseride ja nende perekondade kolija. Ja neid väeosi siin meil ikka jagus. Ikka suurte tühjade metllkonteineritega ohvede maja juurde, või väeossa, träni peale ja koos natšalnikuga raudteejaama, kus kraanad need konteinerid ooteplatsile maha tõstsid. Siis sai nähtud igasugust VF ohvitserkonda ja üleajateenijaid. Kuna minu kohustuste hulka ei kuulunud träni konteineritesse vedamine (seda tegid tavaliselt ajateenijad), siis minu ooteaja sisustasid oma jutuga needsamad ohved ja nende perekonnaliikmed. Mulle tundub, et nende puhul oli tegu, väheste eranditega, n.ö "mitteintegreeritavatega". Väheste erandite hulka jäävad mõned integreeritavad kodanikud, kes siia elama jäid ja oma teenistuse NA-s lõpetasid. Muidu olid nad kõik jah üldiselt viisakad ja tundusid olevat ka haritud. Paljud enne ka juba Varssavi pakti riikides, ehk välismaal teeninud.
3. 90-ndate algul töötasin hoonete hindaja ja inventariseerijana (omandireform). Siis saime omale töösse praktiliselt kogu EVR infrasse kuuluva raudteeäärse Sillamäelt Tallinnani. Kõik majad, onnid ja putkad sai läbi traavitud nii seest kui väljast. Kõik nurgad ja nurgatagused sai läbi tuhnitud. Ja selle kõrvale muidugi palju erinevat harivat juttu kuulatud ja inimeste mõttemaailmaga tutvutud. Tollest ajast jäi kõrvu kõlama n.ö paiksete "tavavenelaste" enda halvustav suhtumine teatud rahvuskaaslaste kohta, mis kõlas kokkuvõtvalt "raudteevenelased" (Мой адрес не дом и не улица. Мой адрес Советский Союз). Ma ütleks, et see seltskond valdavalt ei oleks integreeritav. Ja õnneks jäid valdavalt neist tühjaks või pooltühjaks ka osad meie asustatud punktid toona õige ruttu, sest nad läksid venesse tagasi. Kiviõli, Sonda, Püssi, Lüganuse jms kohad.
4. Naise suguvõsa suures osas Peipuse äärest pärit (Kolkja ja Kallaste). Seal elavad siis need meie staroveeretsid ja nende järeltulijad. Sekka ka muud slaavi rahvast. Pealiskaudsel läbikäimisel ja kokkupuutumisel viimase 24 aasta jooksul julgeks üldistada, et integreeritavad ja osaliselt ka juba igati ära integreerunud.
Kahjuks puuduvad kogemused kaasajast (ütleme siis 1995-2015) Ida-Viru slaavlastega, kes siia jäänud ja Lasnamäe taoliste kogukondade slaavlastega. Kohapealsete (Lääne-Viru) slaavlastega julgen öelda on nii, et maapiirkondades elavad on enamuses integreeritavad või integreerunud ja linnades (eeskätt Tapa, Kunda) elavatega on see integreeritavus umbes 50/50. Suur vahe integreeritavuse vaatenurgast on ka inimeste vanusel.
Igaks juhuks märgin ära, et olen kohanud ka "mitteintegreeritavaid" eestlaseid.
Ahjaa
ja vanus oli vist kusagil 48,5
Egas ma saa kehvem mees olla kui lugupeetud kaasfoorumlased

Mul siis on sellised kogemused Eestis kunagi baseerunud slaavi rahvustest kodanikega koos subjektiivse hinnanguga nende integreeritavusele Eesti ühiskonda:
1. 1983-85 sai mööda igasuguseid malevaid tuuseldatud. Siin olid kolhoosides-sovhoosides hunnikute kaupa Ukraina ehitajaid. Rahvuselt nii venelasi kui ukrainlasi. Osad (suht suur hulk) jäidki siia elama. Ma ütleks, et väheste eranditega enamuses täitsa normaalne seltskond. N.ö. "integreeritav" (see osa siis, kes siia jäi).
2. 80-date lõpus töötasin vahepeal konteinervedude peal. Mingil hetkel sai minust NA ohvitseride ja nende perekondade kolija. Ja neid väeosi siin meil ikka jagus. Ikka suurte tühjade metllkonteineritega ohvede maja juurde, või väeossa, träni peale ja koos natšalnikuga raudteejaama, kus kraanad need konteinerid ooteplatsile maha tõstsid. Siis sai nähtud igasugust VF ohvitserkonda ja üleajateenijaid. Kuna minu kohustuste hulka ei kuulunud träni konteineritesse vedamine (seda tegid tavaliselt ajateenijad), siis minu ooteaja sisustasid oma jutuga needsamad ohved ja nende perekonnaliikmed. Mulle tundub, et nende puhul oli tegu, väheste eranditega, n.ö "mitteintegreeritavatega". Väheste erandite hulka jäävad mõned integreeritavad kodanikud, kes siia elama jäid ja oma teenistuse NA-s lõpetasid. Muidu olid nad kõik jah üldiselt viisakad ja tundusid olevat ka haritud. Paljud enne ka juba Varssavi pakti riikides, ehk välismaal teeninud.
3. 90-ndate algul töötasin hoonete hindaja ja inventariseerijana (omandireform). Siis saime omale töösse praktiliselt kogu EVR infrasse kuuluva raudteeäärse Sillamäelt Tallinnani. Kõik majad, onnid ja putkad sai läbi traavitud nii seest kui väljast. Kõik nurgad ja nurgatagused sai läbi tuhnitud. Ja selle kõrvale muidugi palju erinevat harivat juttu kuulatud ja inimeste mõttemaailmaga tutvutud. Tollest ajast jäi kõrvu kõlama n.ö paiksete "tavavenelaste" enda halvustav suhtumine teatud rahvuskaaslaste kohta, mis kõlas kokkuvõtvalt "raudteevenelased" (Мой адрес не дом и не улица. Мой адрес Советский Союз). Ma ütleks, et see seltskond valdavalt ei oleks integreeritav. Ja õnneks jäid valdavalt neist tühjaks või pooltühjaks ka osad meie asustatud punktid toona õige ruttu, sest nad läksid venesse tagasi. Kiviõli, Sonda, Püssi, Lüganuse jms kohad.
4. Naise suguvõsa suures osas Peipuse äärest pärit (Kolkja ja Kallaste). Seal elavad siis need meie staroveeretsid ja nende järeltulijad. Sekka ka muud slaavi rahvast. Pealiskaudsel läbikäimisel ja kokkupuutumisel viimase 24 aasta jooksul julgeks üldistada, et integreeritavad ja osaliselt ka juba igati ära integreerunud.
Kahjuks puuduvad kogemused kaasajast (ütleme siis 1995-2015) Ida-Viru slaavlastega, kes siia jäänud ja Lasnamäe taoliste kogukondade slaavlastega. Kohapealsete (Lääne-Viru) slaavlastega julgen öelda on nii, et maapiirkondades elavad on enamuses integreeritavad või integreerunud ja linnades (eeskätt Tapa, Kunda) elavatega on see integreeritavus umbes 50/50. Suur vahe integreeritavuse vaatenurgast on ka inimeste vanusel.
Igaks juhuks märgin ära, et olen kohanud ka "mitteintegreeritavaid" eestlaseid.
Ahjaa
ja vanus oli vist kusagil 48,5

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline