ELAGU EESTI WABARIIK!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

Soobel:

1. Vestlus tasemel "loll jutt" -- "ei, hoopis sul on loll jutt" in vähetootlik ja vaevalt et meid mõlemaid huvitab.

2. Siiamaani põhiosa täiskasvanute keeleõpe kuludest on kandnud Euroliidu maksumaksja, mitte Eesti riik. Keelekümbluse koolid ja laste saatmine eesti peredesse koolivaheaegadel olid finanseeritud samuti põhiliselt välismaa vahenditest. Riigi lahkusest või suuremeelsusest on siin kohatu rääkida -- kaasaaegsele Euroopa riigile oleksid taoilised kulud oma elanikonna huvides täiesti loomulikud.

3. Enamus siia "sisserännanutest" ja siin sündinuid eesti venelastest on elanud siin enne seda, kui riigikeeleks kuulutati eesti keel. 50 aastat (2,5 korda EW kestvusest pikemat aega) siin oli teine kord ja teine riigikeel. See riigikord oli ebaõiglane eestlaste suhtes, vägivaldselt siia juurutatud jne jne, aga uus demokraatlik riik ei saa selle eest tavalistele inimestele kätte maksma ning midagi nende inimeste käest nõudma, keeleoskus kaasa arvatud. Võib küll luua tingimused, kui riigikeele oskus annab eelisi; aga vabaduste piiramiseks keeleoskamatus ei saa põhjuseks olla. See on ju demokraatia alus.

4. Kui keegi ei tegele vene koolide ja venelaste poolt asustatud piirkondade eestindamisega, siis olukord pikeneb veel põlvkonna võrra edasi. Keegi teine kui eesti ühiskond ja Eesti riik selle eesmärgiga toime ei tule. Igaüks, kes aitab kaasa eestivenelaste võõrastumisele eestlastest, kannab probleemide lahendamise koorem oma laste õlgadele. Seda nimetataksegi suutmatusena iseseisvalt asjadega toimele tulla.

Dixi.
Blitz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitz »

Veltu kirjutas:
Üleüldse on väärika ajalooga suurrahvastel raske ja pisut ehk isegi piinlikki väikese rahva keel selgeks õppida. Kõik seisab riigi taga :!: :idea:

Eesti mustlastel on keele õppimine eriti raske. Nemad on ju rändrahvas, kes elab vagunites ja tiirutab mööda Eestimaad ringi. Paikseid mustlasi on vähe, ja nemadki tegelevad peamiselt narkoäriga ja viina müümisega. Tean seda enda kogemustest.
Aga võibolla on "väärika ajalooga" suurrahva liikmetel üldse raske ja pisut ehk isegi piinlikki väikese rahva väikeses riigis elada ja nad võiksid oma suurele, väärika ajalooga, kodumaale kolida, et lõpuks ometi väärikalt elada ... Ning riigi taga ei seisa küll antud küsimuses (keeleõppes) suurt midagi. Parafraseerides: ei saa ju vanti sundida, kui vant ei taha kõndida

PS! Ja Veltu, see narko- ja viinaäri lõpeta küll ära, isegi kui sa väärika mustlasrahva esindaja oled
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Wiking kirjutas:SSee, et sa okupandi peres, oled siin sündinud, ei anna sulle õigust Eestimaalt midagi nõuda.
Sügavad kaastunned, Wiking :)

Mul on sinuga absoluutselt samasugused õigused, v.a. Vabariigi Presidendiks saamise küsimuses. Miskipärast arvan, et Eesti iseseisvuse ja selle riigi heaolu jaoks olen natuke rohkem teinud kui sina ja sinusugused.
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Sasha kirjutas:
Sügavad kaastunned, Wiking :D

Mul on sinuga absoluutselt samasugused õigused, v.a. Vabariigi Presidendiks saamise küsimuses. Miskipärast arvan, et Eesti iseseisvuse ja selle riigi heaolu jaoks olen natuke rohkem teinud kui sina ja sinusugused.
Sinu unistustes on sul kindlasti isegi suuremad õigused kui kõigil siin elavail eestlastel. Ajaloo luulud oled saanud oma Eestit reostanud esivanematelt. Aga see ongi sinusuguste probleem, arvatakse endast kole palju. Ka hiljuti ordenit saades üks Eesti rahvuslippu alla tõmmanu, kes nimetas Eesti lippu räbalaks, arvas, et ta on parteilasena palju teinud.. jah, kalkun arvas ka!!! Kurb, aga tegelikult Eestimaa pole sinusuguste tsekistide jalgadele, küll selle ükskord paika saame. Rongid sõitma ja tsuhh-tsuhh-tsuhh..

Mis puutub aga sinu mõttevälgatustesse, siis need laiemas mastaabis kehtivadki sinu unistustes. Ja enne kui hakkad Eesti iseseisvuse jaoks "oma tegemistest" midagi kokku luuletama, tee endale selgeks, et sa pole president Rüütliga koos EKP pleenumil, vaid vabas Eestis ja militaar.netis.

Ja veel, mul pole sinusuguste arvamusest sooja, ega külma, sest tean, mida olen mina Eesti heaks teinud ja võin rahuliku südamega Eestile mõeldes igal õhtu magama minna.
Viimati muutis Wiking, 01 Mär, 2006 16:53, muudetud 1 kord kokku.
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

Sasha kirjutas:Esimene Eesti Vabariik oma 20 a. vanuseks oli juba omad päevad lõpetamas; kolmanda vabariigi elanikud aga ka 16 aastat pärast taasiseseisvumist räägivad veel mingitest haavadest, mis neil nagu segavad.
Kurat, ma olen tasakaalukas inimene, aga kurat tao pähe omale et ei ole olemas mingit kolmandat ega teist Eesti Vabariiki. On üks ja ainus, see esimene, mis sai alguse 24. veebruaril 1918

Näitab väga ilmekalt suhtumist...

ning üleüldse, sa paistad siin inimeste teksti tõlgendavat vastavalt oma kompleksidele. Silmaklapid peas ja loed tekstist välja ainult seda, mida soovid lugeda.
Mina lahutan venekeelse elanikkonna kaheks: venelasteks ja normaalseteks inimesteks, siis sina väidad, et Kiku paikneb seal esimeses.

Haridus vist tõepoolest matsi ei riku....
malox
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas malox »

Wiking kirjutas: Sinu unistustes on sul kindlasti isegi suuremad õigused kui kõigil siin elavail eestlastel. Ajaloo luulud oled saanud oma Eestit reostanud esivanematelt. Aga see ongi sinusuguste probleem, arvatakse endast kole palju. Ka hiljuti ordenit saades üks Eesti rahvuslippu alla tõmmanu, kes nimetas Eesti lippu räbalaks, arvas, et ta on parteilasena palju teinud.. jah, kalkun arvas ka!!! Kurb, aga tegelikult Eestimaa pole sinusuguste tsekistide jalgadele, küll selle ükskord paika saame. Rongid sõitma ja tsuhh-tsuhh-tsuhh..

Mis puutub aga sinu mõttevälgatustesse, siis need laiemas mastaabis kehtivadki sinu unistustes. Ja enne kui hakkad Eesti iseseisvuse jaoks "oma tegemistest" midagi kokku luuletama, tee endale selgeks, et sa pole president Rüütliga koos EKP pleenumil, vaid vabas Eestis ja militaar.netis.

Ja veel, mul pole sinusuguste arvamusest sooja, ega külma, sest tean, mida olen mina Eesti heaks teinud ja võin rahuliku südamega Eestile mõeldes igal õhtu magama minna.
Palun talitsege end, Wiking.
Olles tegelenud natukene psühholoogiaga ning osates inimeste käitumis hinnata jääb teist mulje, kui madalaeneseväärikusega inimesest, kes peab oma eneseväärikust millegagi tõstma, valides selleks siis kõige lihtsama tee. Selle teaksti põhjal jääb mulje, et tegu on näruse hingega, kes selle kirjutas.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Nimeliselt on olnud kaks või isegi kolm Eesti Vabariiki.EW,ENSV ja EV. ENSV nimes oli vabariik küll pigem mõnitavalt, sest tegelikult ei toimunud siin ju ise valitsemist.
Viimati muutis uusmario, 01 Mär, 2006 18:17, muudetud 1 kord kokku.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Wiking kirjutas: Sinu unistustes on sul kindlasti isegi suuremad õigused kui kõigil siin elavail eestlastel. Ajaloo luulud oled saanud oma Eestit reostanud esivanematelt. Aga see ongi sinusuguste probleem, arvatakse endast kole palju. Ka hiljuti ordenit saades üks Eesti rahvuslippu alla tõmmanu, kes nimetas Eesti lippu räbalaks, arvas, et ta on parteilasena palju teinud.. jah, kalkun arvas ka!!! Kurb, aga tegelikult Eestimaa pole sinusuguste tsekistide jalgadele, küll selle ükskord paika saame. Rongid sõitma ja tsuhh-tsuhh-tsuhh..

Võid terve järgmise nädala rahulikult magama minna. Eesti peale mõteldes või mitte - see on juba oma valik.

1 nädal read-only foorumikaaslase solvamise eest...
Viimati muutis toomas tyrk, 01 Mär, 2006 17:55, muudetud 1 kord kokku.
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

uusmario kirjutas:Nimeliselt on olnud kaks või isegi kolm eesti vabariiki.EW,ENSV ja EV. ENSV nimes oli vabariik küll pigem mõnitavalt, sest tegelikult ei toimunud siin ju ise valitsemist.
Nimeliselt võiks näiteks köögilauda kutsuda ka nimega "kuulilennutunneliluuk", see ei muuda aga fakti, et tegu on hoopis lauaga.

1991 aastal TAASTATI Eesti Vabariik. TAASTAMINE ei tähenda uue loomist. TAASTAMINE tähendab, et on üks ja ainus Eesti Vabariik, see mis loodi 24. veebruar 1918. TAASTAMINE tähendab, et see "ENSV" mis siin oli, oli ebaseaduslik, nukuvalitsus. See tähendab ka, hoolimata mis imejaburusi ajaloo kohta Putin, Lavrov & Co ja ka mõningad siin foorumist võivad mõelda, see mis siin umbes 50 aastat toimus oli Eesti Vabariigi OKUPATSIOON.
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

terad tuleb eraldada sökaldest.nii igal pool.köiki ühe puuga lüüa on ka möttetu.tean teistest rahvustest inimesi,kes on meie riigi suured patrioodid ja nimetavad end eestlasteks.neil on rohkem patriotismi kui mönel ministril ja muul tosinal saastal.kuid körva ja silma jääb ikka see negatiivne tegelane.vöi tegelased.ajas armees teenides hambaid krigistama ikka,kui aega teenivad vasjad ütlesid,et eesti eest nad ei södi.neid kutsub ju emake venemaa.sellist köntsa ei tohiks kunagi siia lasta.ega kodakontsust anda.
et aga päevast päeva kokku puutudes suure vennasrahva siin elavate ülbete,keelt mitte oskavate ja suisa rumalate isenditega saab iga mötlev inimene aru,et vot see ongi venelane.see ainus ja öige.
sellised ei hakka kunagi mingit erilist kasu tooma meie riigile.pigem nad tarvitavad uimasteid,joovad,kaklevad ja kui töesti asjaks läheb,on nad esimesed,kes oma rahvuskaaslasi tervitama lähevad.

ma arvan,et ei teinud sellega kellelegi liiga,kui keegi tundis end puudutatuna,siis on mul temast kahju.tähtis on ju ikka teises riigis sisse sulanduda nende kultuuri ja omaks vötta kombed,taotleda kodakondsust ja olla rahul.ja kui ei meeldi,on alati vöimalus ju tagasi minna.

kui aga oled kodakondne,siis ole neutraalne vöi röömusta koos pölisrahvaga.teisi vöimalusi pole.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Martään kirjutas: see mis siin umbes 50 aastat toimus oli Eesti Vabariigi OKUPATSIOON.
Kuna juba ÕS käepärast, siis mõned sõnaseletused veel.

Okupatsioon - sõjaväeline maahõive

Anneksioon - teise riigi v. selle osa vägivaldne liitmine oma riigi külge

Seega okupatsioon toimus aastal 1940 (ja ehk uuesti 1944 kui arvestada 1944. a. Uluotsa deklaratsiooni katsena taaskehtestada EV riigivõim Eesti territooriumil).

1940. toimus aga tegelikult ka anneksioon ning kõike järgnevat tuleks nimetada anneksiooniks ning annekteerimiseks, mitte okupatsiooniks.

Väike lisaseletus lihtsalt foorumi grammatikasõprade klubi silmas pidades :wink:
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Martään kirjutas:on üks ja ainus Eesti Vabariik, see mis loodi 24. veebruar 1918.
Rahune ära, kolleeg ;) "Kolmas vabariik" on kergem klaviatuurist sissetoksimiseks kui "taasiseseisvunud Eesti".

Tehniliselt võib ju lugeda vabariike ka niimoodi -- EW1920 on parlamentaarvabariik; EW1934/38 - presidendivabariik; EV1992 -- jälle parlamentaarvabariik aga sisuliselt teine kui EW1920. Riiklus on küll katkematu ja järjepidev 1918 aastast, aga vabariike on ju mitu olnud. Pole vaja vaenlasi otsida seal, kus neid ei ole. :)
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Läheks ka siis saksamaale, viskaks kirsad lauale ja nõuaks eesti keeles tööd ja keeleõpet. Mis nii viga oleks! Aga teatud kontingendi jaoks on see meie vabariigis loomulik käitumine.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
thor199
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas thor199 »

Millest vaidlus siin selline ? Minu arust ideaalmaailmas on ainult üks variant, kui elad mitte oma rahvuslikul kodumaal siis ainuke sinu õigus on nõus olla sellega et sul lubatakse seal viibida. Kõik muu on mõtetu demokraatia ja pingeid tekitav jama. Millest tulenevad probleemid kohalikele ja sisserännanutele.
Ja pakun, et millestki sellisest saab ka alguse järgmine tõeliselt suur sõda.
Sest kogu selles juristide bla-bla keerutamises ei ole võimalik enam mitte kellelgui orienteeruda, õigusi pole kellelgi ja justkui samas on kõigil.
Iialgi ei kohta me rebast, kellel oleksid humaansed kavatsused hane suhtes, nii nagu ka kassi, kes sõbrustaks hiirtega.
malox
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas malox »

Valmistusin siin eksamiteks ning hakkas ka see silama, et "w" on võõrtäht.Seda kasutatakse võõrnimede ja võõrkeelsete sõnade kirjutamiseks.
Teiseks oleks ainuõige mõeldes Eestit kirjutada selle nimi õigesti - Eesti Vabariik, mitte nagu paljudele siin meeldib - Eesti Wabariik.
Austagem eesti keelt!
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist