Terrorirünnakud Euroopas

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Terrorirünnak Pariisis

Postitus Postitas Kriku »

virguja kirjutas:Kujutagem ette kui oleks nad saanud 80000 inimest koos president Hollandega staadionil pantvangi ja siis seda kriisi hakatud telekaamerate ees tundide, et mitte öelda päevade jooksul lahendama.
Selleks oleks palju rohkem olnud vaja ründajaid. Ma ei tea kui palju rohkem; võimalik, et sadades.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Obama peaks jalad kõhu alt välja võtma. Huvitav artikkel.
In truth, no experts in European jihadism were surprised by this latest atrocity. Given French and EU realities, it was only a matter of time. No experts will be surprised by the next jihadist attack in Europe either. Whether that happens is now up to the Europeans, with France in the lead. Although President Obama can help by doing something more meaningful than sending James Taylor to Paris to sing. Calling the enemy what it actually is would be a start. The fate of a continent is at stake.
http://observer.com/2015/11/jihadists-a ... horrified/

Sama mees pakkus 2014. augusti lahendusi välja.

http://20committee.com/2014/08/24/war-a ... mic-state/

Goble kirjutab laiemalt jõujoonte ja sümpaatiate võimalikust ümberkujundamisest.

http://observer.com/2015/11/jihadists-a ... horrified/
virguja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas virguja »

Kriku kirjutas:
virguja kirjutas:Kujutagem ette kui oleks nad saanud 80000 inimest koos president Hollandega staadionil pantvangi ja siis seda kriisi hakatud telekaamerate ees tundide, et mitte öelda päevade jooksul lahendama.
Selleks oleks palju rohkem olnud vaja ründajaid. Ma ei tea kui palju rohkem; võimalik, et sadades.
Nojah, liiga täht-tähelt loetuna loomulikult! See oli mõeldud kujundlikult, lühidalt ja üldistavalt, loomulikult oleks tekkinud üleüldine paanika ja põgenemisel jalge alla tallamine (a'la hiljutine saudise juures toimunu: 800-2500 hukkunut), ja sellelt taustalt veel paarikümne pantvangiga draama on juba piisav täiendava meediatsirkuse tekkeks.
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

kaur3 kirjutas:Obama peaks jalad kõhu alt välja võtma. Huvitav artikkel.
Mis krdi Obama? Euroopa võiks ennast ise kaitsma hakata!
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Chupacabra kirjutas:
Prantslased nutavad G.W.Bush'i taga v? :dont_know:
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
virguja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas virguja »

Tegelane5 kirjutas:
Chupacabra kirjutas:
Prantslased nutavad G.W.Bush'i taga v? :dont_know:
kaur3 viidatud esimesel lingil on juttu Obama osas sellest piiramise/ vaoshoidmise poliitikast, ju sellele viitas kaur3, edasi on väga asjalik informatiivne jutt just Prantsusmaaga seotud (vana ja laialdane islami kogukond, 5000 isikut CT (Contra Terrorism) jälgimisel, ressursipuudus) ja hea viide Kanada 1970 aastate resoluutsele tegevusele CT vallas).
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

5.11 saadi Baieri piiril üks Tšernogooria kodanik relvalaadungiga kätte ja teavitati ka Prantsuse võime. Kodaniku navigaator oli seatud Pariisi peale. Istub praegu luku taga.

Selle uudise järgi koguni kaks kaabakat tulid Kreeka kaudu põgenikena esinedes:
http://news.yahoo.com/two-men-linked-pa ... soc_trk=tw
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Kriku, Teie eilsed sõnad olid: "Võib arvata, et tüüpiline terrorist reisib palju mugavamalt ringi."

Kui neist Pariisi terroristidest vähemalt kaks tulid Euroopasse pagulastena, siis ei saa järelikult tõmmata kategoorilist eraldusjoont pagulase ja terroristi vahele, nagu mõned "intelligentsed" inimesed siin teevad.
Tuleb üks vaene ja vaevatud sõjapõgenik ning palub asüüli, ühel hetkel karjub aga :"Allah akbar!" ning laseb 20 inimest maha näiteks.
Siis nenditakse kahjatsedes: "Oih, ei olnudki pagulane, terrorist hoopis oli."
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

sadist kirjutas:Kriku, Teie eilsed sõnad olid: "Võib arvata, et tüüpiline terrorist reisib palju mugavamalt ringi."

Kui neist Pariisi terroristidest vähemalt kaks tulid Euroopasse pagulastena, siis ei saa järelikult tõmmata kategoorilist eraldusjoont pagulase ja terroristi vahele, nagu mõned "intelligentsed" inimesed siin teevad.
Tuleb üks vaene ja vaevatud sõjapõgenik ning palub asüüli, ühel hetkel karjub aga :"Allah akbar!" ning laseb 20 inimest maha näiteks.
Siis nenditakse kahjatsedes: "Oih, ei olnudki pagulane, terrorist hoopis oli."
Esiteks, Pariisi rünnakutega on kindlasti seotud kahekohaline arv inimesi, kellest siis 8 ennast õhku lasid. Praegusel hetkel on teada, et 1-2 neist tulid Kreeka kaudu koos põgenikega. Ma ei näe praegu põhjust oma arvamust muuta, et tüüpiline terrorist reisib mugavamalt.

Teiseks, ma olen põgenike teemas pikalt kirjutanud, kust nad tulevad ja mida mõtlen sellest, kes nad on või kuidas oleks mõistlik neid aidata või mida nendega teha. Ei näe põhjust seda siin korrata.

Kolmandaks, kui võtta suvaliselt maalt - ka Eestist - 800 000 inimest, siis võib olla kindel, et mõni täielik kaabakas nende hulka kindlasti satub. Jah, on tõenäoline, et kas kaabakaid või muidu sõjast muserdatud närvihaigeid on sõjapõgenike hulgas rohkem kui rahuaegses populatsioonis. Ka sellest on põgenike teemas kirjutatud, näiteks ksf Mägra poolt ja ka seda ei näe ma põhjust siin korrata.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Täiesti õigus, loomulikult. Kriku, ega ma Sinu väidetele ei oponeerigi.

Aga meile piisab sellestki, kui 1000 pagulase seas end siia 2-3 terroristi sisse sokutab. Piisav, et paarsada eestlast tappa.
Ja siis ei ole enam vahet, kas need olid tüüpilised terroristid, või ebatüüpilised.
Selline käitumine riigi poolt- teadlikult potentsiaalse riskigrupi sissetoomine enda inimeste elude hinnaga (ja seejuures riskigrupp ainult pretensioonitseb ning kohalikke seaduseid ei austa) on vähe kentsakas, minu arvates.
Samas- ega ma mõistlikku lahendust pakkuda ka ei oska.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

sadist kirjutas:Aga meile piisab sellestki, kui 1000 pagulase seas end siia 2-3 terroristi sisse sokutab. Piisav, et paarsada eestlast tappa.
Kindlasti. Ainult et kui niisugune kavatsus oleks, siis sokutataks nad siia ka ilma põgenikekriisita. Ja ma ei usu, et põgenike seas sokutamine kõige kergem, mugavam või ohutum variant on. Kui sõidavad lihtsalt päevinäinud BMW-ga üle Läti piiri nagu need mustlased, kes siin maanteede ääres oma sõrmuseid, kööginuge jm. jama üritavad inimestele kaela määrida, ei kontrolli neid ülima tõenäosusega mitte keegi mitte kuskil. Seda ma mõtlesin "tüüpilise terroristi" reisiviisi all.

Kui mina niisugust operatsiooni planeeriks, ma ei kaaluks ka mingit tsirkust põgenike hulka peitumisega, mis eeldab ju igal juhul ametivõimude silma alla sattumist. Ärgem unustagem, et Kreekas tulid nad põgenikke mängides üle EL välispiiri. Kui juba on EL-is sees, võivad nad ilma igasuguse maskeraadita sõita, kuhu tahavad. Pole mitte mingit vajadust kehastuda vahepeal Itaalias perekonnaks, mis tahab kangesti Eestisse elama asuda.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ainult et kui niisugune kavatsus oleks, siis sokutataks nad siia ka ilma põgenikekriisita.
Millegipärast aga on nimelt pagulastekriisiga kaasnenud terrori märkimisväärne kasv. Ajakirja toimetus, Airbus, nüüd Pariisi massitulistamine...ja kardetavasti on see alles algus.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Lemet kirjutas:Millegipärast aga on nimelt pagulastekriisiga kaasnenud terrori märkimisväärne kasv. Ajakirja toimetus, Airbus, nüüd Pariisi massitulistamine...
Päris jama nüüd ka ei tasu kirjutada. "Charlie Hedbo" lasid kohalikud, mitmendat põlve Prantsusmaa elanikud maha. Airbus lasti alla Araabia maailmas. Kummassegi ei puutu põgenikekriis absoluutselt.

Samamoodi võiks väita, et just nimelt pagulaskriisiga kaasnevalt hakkab Eesti kõrbestuma, sest see sügis oli ebatavaliselt kuiv...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline