Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Troll »

Kriku kirjutas:Ma juba viitasin korra, et Keilas Vaikne 46 on avalike registrite järgi SOS Noortekodu.
Kriku, mina lugesin sinu eelmist postitust Noortekodu kohta, lisaks täpsustasin veel netist, et see asutus töötab seal juba 1999-st aastast. Seega jäin igati rahule, et tegemist oli tõesti spammi ja valeinfo levitamisega. Aga täna lugesin Õhtulehest nende pöörumist: SOS lasteküla: me pole pagulasmaja, ärge palun rikkuge meie rahu!
http://www.ohtuleht.ee/703964/sos-laste ... -meie-rahu
kus antakse teada, et seal asuvad ka "välismaalt pärit üksikud noored"! Kust need sinna said? Kes vedas välismaalt üksikuid noori Eestisse elama? Miks?
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Eks seda pea neilt endilt küsima. See muidugi võib olla seletus, miks seda teksti levitama hakati - nägi keegi paar korda, kuidas majja siseneb või majast väljub neeger ja oligi kohe pilt selge: valitsuse vandenõu! Aga võib ka mitte olla, sest kuskil pole kirjas, mis rassist need välismaa noored on. Äkki on venelased?

Ma ise oletaks, et inimkaubanduse ohvrid kõigepealt. St kuskilt ära päästetud tüdrukud. Aga ei tea.
kana tagumik
Liige

Postitus Postitas kana tagumik »

Vaos tuli väga selgelt välja, et sallival asutusel oli kommunikatsioon väga mittesallival tasemel, sellest tekkisid ka paljud probleemid. Nüüd oleks tark õppust võtta ja selle SOS küla puhul seletada, kes ja kus on need salapärased "välismaised noored" - mis neist edasi saab, kui nad enam "noored " pole, mis on nende ametlik staatus, kust pärit jne.

A kui riiklikul tasemel - sest nt Vao -d haldav AS Hoolekandeteenus on riiklik AS - mitte midagi ei seleta, ongi vandenõuteooriad kerged tekkima,eriti praeguses õhkkonnas, kus riiki selgelt ei usaldata.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Tegelikult oleks ju ka "Õhtuleht" võinud kohe selle küsimuse esitada. Sopalehe tegemata töö.

Minu esimene oletus hakkab mulle järjest rohkem meeldima. See, et aeg-ajalt saadakse Eestist kätte alaealisi välismaiseid intiimtöötajaid (või välismaiseid intiimtöötajaid, kes väidavad, et ei tea, kui vanad nad on), on ammu teada. Kui nad erinevalt eelviidatud isikust osutuvadki alaealisteks, siis mis nendega edasi saab, teab keegi täpsemalt?

LISATUD: EV Sotsiaalministeeriumi "Vanemliku hoolitsuseta laste asendushoolduse poliitika roheline raamat" (2014) lk. 27:
Lisaks eelkirjeldatud probleemidega lastele kuuluksid kutseliste erihooldusperede (või kutseliste hooldusperede) teenuse sihtgruppi näiteks ka saatjata riiki saabunud alalealised välismaalased ning alaealised inimkaubanduse ja seksuaalvägivalla ohvrid, kes on kehtiva regulatsiooni järgi õigustatud nii asenduskoduteenusele kui ka perekonnas hooldamisele. [edasi joonealuses märkuses] Kuna õiguslik alus nimetatud sihtrühmade asenduskoduteenuse ja perekonda hooldamisele paigutamisele tekkis alles 2013. aastal, siis on seni olnud vaid mõned saatjata alaealiste juhtumid, mille puhul saatjata laps on asenduskoduteenusele suunatud.
Ühesõnaga, selliseid juhtumeid, kus Eestis tuleb asenduskodusse paigutada välismaa alaealine, on olnud. Mis täpselt on kõnealuste välismaa noorte puhul nende Keila SOS Noortekodus elamise põhjus või kust nad pärit on ja kuidas välja näevad, ei tea.
Fucs kirjutas:No see kõlakas fake üliõpilastest jms käis juba oktoobris.
Ministrid võtsid vaevaks kommenteerida seda niiviisi:

http://uudised.tv3.ee/pagulased/uudis/2015/10/22/
Õige link on siin: http://uudised.tv3.ee/pagulased/uudis/2 ... sse-toonud . Aga aitäh viitamast, jama on niisiis juba vähemalt 3 nädalat vana.
Fucs kirjutas:Loodetavasti pole tegemist analoogse teemaga:
http://www.ohtuleht.ee/698457/rootsi-po ... -pagulased
No vaevalt küll mõni Rootsist salaja Eestisse ronib...
Viimati muutis Kriku, 16 Nov, 2015 18:58, muudetud 5 korda kokku.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Puhas (enese)pettus minu meelest! Pole üldse arvestatud seda massi ,mis sellel aastal Itaaliast ilma registreerimata läbi tormas, et unistustemaale Saksamaale või Rootsi jõuda.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ee, Kreekast nad tormasid ju läbi Austria ikka?
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:Ee, Kreekast nad tormasid ju läbi Austria ikka?
Ei pidanud silmas Kreekast tulnuid. Ka Itaaliast oli sel aastal küllalt kirjeldusi, kus laevadelt või paatidelt maabunud "merehädalised" lihtsalt hajusid ilma registreerimiseta laiali ja panid padavai põhja poole.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Seda küll jah, et 140 000 vs 170 000 võib kajastada lihtsalt itaallaste haldussuutlikkuse dünaamikat, kui viisakalt öelda.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Kas Euroopa jaoks ongi uus normaalsus, et muidu peace&love usundist tekib ütleme 1-2% äärmuslasi kes korraldavad Pariisi sarnaseid asju?

Lisaks on täiesti absurd, et peale terrori akte tavaline kaamera ette jäänud moslem räägib ainult kui paha ja vale see ikka on ning kuidas radikaalsed määrivad head mainet. Samas toimub see nende endi heakskiidul. Moslem on ikka moslemile lähedasem kui mingi uskumatu kellele võib jama ajada.

Hetkel ju üritatakse jätta muljet, et äärmuslased tulevad kuskilt kivi alt välja ja nendel puudub igasugune seos moslemi kogukondadega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Minu arust ei üritata. Sellest, et üle Euroopa tegutsevad moslemikogukondades ka fanaatikud, kes üritavad värvata äärmusorganisatsioonidesse, seda ju on väga pikalt räägitud. See peaks praeguseks olema üldteada tõsiasi.

Loomulikult vastab suvaline muhameedlane tänavalt niimoodi. Väga tõenäoliselt ta ka mõtleb niimoodi. Neile 1-2%-le on ajakirjanikul vähe tõenäoline pihta saada ja teiseks, nood vaevalt et avameelitsema hakkavad.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Ma meenutan praegu Ameerika 9/11 sündmusi, pole küll täpsed detailid enam meeles, kus USA ajakirjanikud küsitlesid peale terroriakti kohalikke islamikooli õpilasi, kes pea üksmeelselt pidasid neid terroriste usumärtriteks. Loomulikult tekitas see korraliku skandaali ja paar päeva hiljem esinesid needsamad küsitletud ilusti kammitutena ja ülikondades pressikonverentsil, kus nad kinnitasid, et nad olid ikka eksinud, et NÜÜD tehti neile õpetajate ja vaimulike poolt selgeks, et nood terroristid olid ikka usust valesti aru saanud ja pahad-pahad.
Minul jäi sellest ikka väga sitt tunne. Avalikkusele räägitavad sõnad ja tegelik kasvatuslik ja usuline background paistavad olevat hoopis erinevad.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Kriku kirjutas:Minu arust ei üritata. Sellest, et üle Euroopa tegutsevad moslemikogukondades ka fanaatikud, kes üritavad värvata äärmusorganisatsioonidesse, seda ju on väga pikalt räägitud. See peaks praeguseks olema üldteada tõsiasi.

Loomulikult vastab suvaline muhameedlane tänavalt niimoodi. Väga tõenäoliselt ta ka mõtleb niimoodi. Neile 1-2%-le on ajakirjanikul vähe tõenäoline pihta saada ja teiseks, nood vaevalt et avameelitsema hakkavad.

http://maailm.postimees.ee/3399815/junc ... muuta-vaja

Minul lihtsalt võttis see karbi lahti. Keeruta kuidas tahad, et mitte suunda muuta.

Nagu siis Juncker ütleb, et on olemas siis põgenikud/ohvrid ja radikaalid. Seega ta liigitab moslemid kahte gruppi. Ikkagi jääb arusaamatuks kust kohast siis ametliku EU seisukoha järgi need äärmuslased tulevad/tekivad? Jahutakse , et väljast poolt kuid paljud Pariisi organisaatorid olid pikemad aega EU-s paiksed . Sama kehtib ka Charlie-Hebdo kohta.

Ametlikult siis nö tava moslem peab põgenema radikaalide eest kuid EU-s olles nad ei kipu neid ülesse andma! See oligi minu point.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Islamis on lubatud taqiya. See on valetada või varjata oma tegelikke kavatsusi oma usu edendamise nimel.
Süüa sealiha ja teha kõike muud, kui eesmärgid on kõrged ja üllad.
Kui esimesed sisserändajad ajavad "ilusat" juttu, siis piisava arvukuse korral nende jutt muutub.
https://en.wikipedia.org/wiki/Taqiya

Kahjuks seda eestikeelses wikipedias ei ole, keegi võiks selle sinna panna.

Kusagilt ammu lugesin mingit mõistulugu kahest imaamist kes sõidavad lennukiga Londonisse moslemikonverentsile.
(Kui ma ei eksi, siis seda lugu räägivad taqiyyaga seoses moslemid isekeskis.)
Lennujaamas ütleb esimene oma reisi eesmärgiks sõprade külastamise. Teine aga tervise ravimise.
Pärast imaamid omavahel - Teine uurib esimeselt, miks sa varjasid oma minekupõhjust, miks sa valetasid? Allah ju näeb?
- Esimene teisele, aga kas ei ole siis moslemikonverentsil minu sõbrad ja vennad? Aga miks sa ise valetasid?
- Aga kas ei ole moslemikonverents siis mitte ravi minu hingele?
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Wots kirjutas:Ametlikult siis nö tava moslem peab põgenema radikaalide eest kuid EU-s olles nad ei kipu neid ülesse andma! See oligi minu point.
Jah, ma arvan küll, et ei kipu. Üleüldse on igasugustele religioossetele või etnilistele vähemustele omane teatud ringkaitse. Ja muidugi on Junckeri jutt selles mõttes jama, et teravaid eraldusjooni üheski ühiskonnas, sh. pagulaste populatsioonis, ei ole.

CH omad ei olnud põgenikud. Nemad olid asumaadelt Prantsusmaale tulnute järglased. See on veel eelmine kihistus.

---

Kui nüüd järele mõelda... Kui ma oleks ENSV-s saanud kuskilt vihje, et mingid eesti kutid valmistavad ette terroriakti. Et tahavad näiteks igavese tule 9. mail õhku lasta. Kas ma siis oleks läinud selle jutuga miilitsasse või oleks õlgu kehitanud, et läheb nagu läheb? Kurat seda teab...

Eks näiteks Meelis Lao imetlejaid oli ju ka omajagu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline