Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
kana tagumik
Liige

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kana tagumik »

Kriku: see vast majority on nii kahtlane, et ülejäänud väiteid peaks ka kontrollima enne kui uskuda
Aga palun:

http://maailm.postimees.ee/3418497/anal ... randetulva

Sama jutt teistelt, mida Verhofstadt juba rääkis.

Merkeli mutil oli valida, kas tuleb tagasi sita lepinguga või üldse lepinguta, kuna viimane võimalus oleks olnud eriti piinlik - lepingu mittesõlmimisel oleks jätkunud ikka vanamoodi - siis käras kehv leping kah. Türgi jaoks niiehknii win-win situatsioon.

Pole ka mingi ime, et mingit ametlikku hõiskamist pole Euroopa pealinnadest kuulda selle lepingu peale...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Minu arust pole see vahepeal kõlanud nõudmistega võrreldes eriti sitt leping midagi. Põhimõtteliselt sai Türgi EU poolt asjad, mis olid kogu aeg laual.

Vast majority võiks 2015 esimese poole ja viimase kuu kohta paika pidada:
Pilt

Aga peaks arvesse võtma, et sakslaste hinnangul on kolmandik süürlasi libasüürlased. Kontrollida on seda niisama hästi kui võimatu.

FT andmetel ähvardab EU Ateenat detsembris Schengeni lepingu peatamisega. LISATUD: Samast asjast "Postimees".

---

Lätti asustatud kvoodipõgenikud kaebavad, et uus asukohamaa ei ole Suubritannia, elu on raske ja benefiitsid kesised. Läti plaanib ehitada Vene piirile 90 km pika ja 2 m kõrge kaameratega okastraataia.

Rootsi Demokraatide toetus on tõusnud 14,4% -> 19,9% juunist detsembrini.

Kreeka-Makedoonia piiril on paar tuhat põgenikku, keda päritoluriigi alusel üle ei lubata, improviseeritud laagris.

Soomes tehakse perekonna järeletoomine sõltuvaks töökoha olemasolust. Loogiline.

"Postimees": 5 põgenikku sõitis pärast kontrolli kehtestamist Rootsi-Taani piiril kummipaadiga Põhja-Saksamaalt Rootsi. Kõlab uskumatult... :shock:

---

Soomes sai immigrantide tülis üks loomastunud isend haavlid jalga.

Üldiselt OT, aga märgiks lihtsalt ära, et siin korduvalt mainitud Andrei Kuzetškin kirjutab vahel ka asjadest, mida jagab. Siis on teda rõõm lugeda.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Hea näide, kuidas põhimõtteliselt õiget asja aetakse nii idiootlikult, et sellest ei saagi midagi tulla:

Välismaised kojad Eestis tegid rassistlike rünnakute arvu kasvust kannustatuna avaliku pöördumise. Ma olen loomulikult väga nõus, et see, et neegreid Eestis looduslikult ei esine, ei tähenda mingil juhul, et neid peaks kividega loopima. Aga see on ka tühja tünni kõma:
Me kutsume valitsust üles otsustavalt tegutsema, et parandada kõigi välismaalaste aktsepteerimist ja kaitsta vähemusrühmi Eestis. Me soovitame valitsusel kaaluda järgmist:

Otsekohe:

1. Avalikud avaldused erinevatelt valitsuse ja parlamendi esindajatelt, milles nad mõistavad hukka sallimatuse.

2. Jõuline meediakampaania, et avalikkus saaks teadlikuks, millist ohtu kujutab Eesti mainele sallimatus, ja riigi võimest meelitada ja hoida talende, mis toidab majanduskasvu.

Lähiajal:

3. Avaliku teenistuse teadaanded, mis kiidavad mitmekesisust ja häbistavad sallimatust.

4. Võimalus kõigil töötajatel saada riigi tunnustatud mitmekesisuse koolitust ja riigi püüdlused selle nimel, et tõsta esile mitmekesisuse olulisust töökohas (riiklikud autasud jne).

5. Riigi rahastamisstrateegia, et toetada mitmekesisuse kampaaniaid, konverentse ja koolitusi ettevõtetele ja õpetajatele tuleval aastal.

6. Teatud sektorites ja tööstusharudes nõuete ülevaatamine keeleinspektsiooni poolt, et äsjasaabunud välismaalt pärit töötajad ja õpilased saaksid võimaluse majandusse panustada ajal, mil nad alles riigiga kohanevad.

Pikema aja jooksul:

7. Põhjaliku mitmekesisuse haridusprogrammi rakendamine Eesti riiklikku alg-, kesk- ja kõrghariduse õppekavva.

8. Õigusandluse ülevaatamine, et kaitsta kodanikke, töötajaid ja õpilasi diskrimineerimise eest.
No ei ole võimalik Eestis kampaaniatega midagi saavutada... :wall:

"Õigusandluse" punkti parem ei kommenteeri.
Viimati muutis Kriku, 02 Dets, 2015 11:07, muudetud 1 kord kokku.
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Kriku kirjutas:No ei ole võimalik Eestis kampaaniatega midagis aavutada... :wall:
Okei ma just postitasin seda aga sa jõudsid ette.

Need olid muidugi eriti geniaalsed kohad:
Lähiajal:

3. Avaliku teenistuse teadaanded, mis kiidavad mitmekesisust ja häbistavad sallimatust.

4. Võimalus kõigil töötajatel saada riigi tunnustatud mitmekesisuse koolitust ja riigi püüdlused selle nimel, et tõsta esile mitmekesisuse olulisust töökohas (riiklikud autasud jne).
Ma ei kujuta ette, kes selle kirja pani. Nojah, küllap need asjad teevad siis kõik korda, pagulastel on kohe haridus käes ja nad toovad mitmekesist tasu ja kasu eestile.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Nagu prognoosisin, on järgmine probleem Kreeka, mis ei soovi piiril kontrolli kehtestada ega pea vajalikuks majandus- ja poliitilistel põgenikel vahe tegemisel.

Euroopa Liit ähvardas sulgeda piiri Kreekaga

http://majandus24.postimees.ee/3420681/ ... i-kreekaga

Tegelikult kerkib kohe probleem Euroopa Inimõiguste Kohtuga, sest põgenikelt tuleb hakata nõudma allumist EL meetmetele. Ei saa ikka päris enam sinna minna, kuhu tahan, ja suur hulk peab Türki tagasi minema.
Viimati muutis Martin Peeter, 02 Dets, 2015 11:18, muudetud 2 korda kokku.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ma arvan, et siin polegi mõeldud pagulasi, vaid vahetusüliõpilasi jne. Juhtum kuulub igal juhul meditsiinivaldkonda. Või on sihilik provokatsioon.
Viimati muutis Kriku, 02 Dets, 2015 11:36, muudetud 2 korda kokku.
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:Ma arvan, et siin polegi mõeldud pagulasi, vaid vahetusüliõpilasi jne. Juhtum kuulub igal juhul meditsiinivaldkonda. Või on sihilik provokatsioon.
Nojah, see et välisüliõpilasi või kõrgharidusega spetsialiste aetakse pagulastega segamini ja mõni läheb sõimama on täielik jama, aga see on küll üle paisutatud.
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

Kriku kirjutas:Hea näide, kuidas põhimõtteliselt õiget asja aetakse nii idiootlikult, et sellest ei saagi midagi tulla:
Välismaised kojad Eestis tegid rassistlike rünnakute arvu kasvust kannustatuna avaliku pöördumise.
Selistel juhtudel tuleb alati küsida, "kas teile meeldib Eestis elada" ?
Ja kui meeldib pole mõtet oma etnilisel kodumaal pe**ekukkunud tsivilisatsiooni Eestis uuesti rajama hakata.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ma ei saa üldse aru sellest:

[...]

6. Teatud sektorites ja tööstusharudes nõuete ülevaatamine keeleinspektsiooni poolt, et äsjasaabunud välismaalt pärit töötajad ja õpilased saaksid võimaluse majandusse panustada ajal, mil nad alles riigiga kohanevad.
Alla on kirjutanud Lääne-Euroopa päritolu välismaalaste organisatsioonid, aga Lääne-Euroopast ei tulda ju siia tööle...? Keda krt siin ikkagi silmas peetakse???
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Kriku kirjutas:Ma ei saa üldse aru sellest:
[...]
Alla on kirjutanud Lääne-Euroopa päritolu välismaalaste organisatsioonid, aga Lääne-Euroopast ei tulda ju siia tööle...? Keda krt siin ikkagi silmas peetakse???
Eks meil ole ka töötajaid mujalt kui ainult Ukrainast ja Türgist - lapse töökohas Tallinnas on kolleege Hispaaniast, Hollandist ja Sloveeniast. Näiteks.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kas see nähtus on tõesti nii massiline, et sellised pöördumised on asjakohased? Mulle on seni jäänud mulje, et neid on vähe ja neistki märkimisväärne osa on kuidagi isiklikul tasemel Eestiga seotud (cherchez la femme!), nii et lõimumise küsimust eriti ei ole...?

Oskab keegi viidata statistikat?

Tõenäoliselt muidugi oli nii, et keegi toimekas kretiin mõtles välja ja siis kõik lihtsalt kirjutasid alla, sest kuidas sa jätad alla kirjutamata nii toredale asjale...
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Näiteks redditi eesti sektsioonis keegi kirjutas just eiletäna Uruguaist, et ta on it-professionaal ja kuidas siin eestis olud on. Öeldi et inglise keelega saab hakkama aga tasuks kohalikku keelt õppida kui pikemat aega on. Ma ise olen kohanud siin resideeruvaid inglasi kes tegelevad start-uppidega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Lapsed jäävad Harku keskusesse
Harku kinnipidamiskeskus kavatseb jätkata laste kinni hoidmist, kuigi 30. oktoobril andis Tallinna halduskohus välja määruse, et “pikaajaline kinnipidamine mõjutab laste vaimset tervist ja heaolu“.
Asi siis ilmselt selles, et perekonda ei taheta enam lahutada, sest sellega pole keegi neist nõus (ema lastega Vaole, mees Harku) ning meest Vaole lasta ka mitte.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Kasutajanimi kirjutas:
Kriku kirjutas:No ei ole võimalik Eestis kampaaniatega midagis aavutada... :wall:
Okei ma just postitasin seda aga sa jõudsid ette.

Need olid muidugi eriti geniaalsed kohad:
Lähiajal:

Ma ei kujuta ette, kes selle kirja pani. Nojah, küllap need asjad teevad siis kõik korda, pagulastel on kohe haridus käes ja nad toovad mitmekesist tasu ja kasu eestile.
Ah et kes kirjutas? Mulle tuleb kohe sm. Zhdanov meelde kes siin kunagi samalaadseid ettekirjutusi tegi, ilmselt tema järgijad.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Novembris esitati Taanile vähemalt 4500 asüülitaotlust, mis on uus rekord. Arvatavasti puutub asjasse Rootsi piirikontroll.

Komisjoni asepresident Timmermansi intervjuu "The Wall Street Journalile" kokkuleppest Türgiga.
Idee kohta põgenikke otse Türgist tuua:
WSJ: Back in the summer, resettlement was more palatable to member states than relocation. Do you think now, after Paris, there is any appetite at all in these countries to take any more people?

FT: Clearly you have to be very careful in linking the two subjects, but if you are afraid that uncontrollable streams of refugees could harbor people who would want to do harm to European society, resettlement is also an answer to that, because then you could go out there and select the people you want to bring to Europe. So that increases also your security.
Kas mina olen ainuke, kelle meelest see on naiivne?

See on päris huvitav: Kreekasse jõuab järjest vähem mehi ja järjest enam naisi-lapsi.
Pilt

EU kohustuslikku püsikvooti ja ühist turvaliste riikide nimekirja hakatakse koos arutama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline